Ääntäeristävät nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana DSSM, 14.09.2004.

 1. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tullin sivuilla on pykälät joiden pitää täyttyä jotta tulee lahjatavarana.
  http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenkilot/05_Lahjat/02_Lahjat_EUn_ulkopuolelta/index.jsp

  Nettitilauksiinkin tuli uudet rajat joulukuussa:
  http://www.tulli.fi/fi/01_Ajankohtaista/index.jsp

  Nettitilauksiin uudet rajat

  Yksityishenkilön netistä EU:n ulkopuolelta tilaamat, yksityiskäyttöön tarkoitetut maksulliset lähetykset ovat 1.12. lähtien tullittomia 150 euroon asti nykyisen 22 euron sijasta. Arvonlisäveroa lähetyksestä peritään kuitenkin edelleen, jos lähetyksen arvo on yli 22 euroa.

  Tätä 150 euron arvorajaa ei sovelleta alkoholituotteisiin, tupakkaan, tupakkatuotteisiin, hajuvesiin eikä eau de toilette -tuotteisiin. Niistä kannetaan aina myös säädetyt arvonlisä- ja valmisteverot.


  Harmi kun jäi vielä tuo alv tuohon kummittelemaan, mutta verottaja varmaan haluaa omansa viimeiseen asti. ;o)
   
 2. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään kävin noukkimassa kirjatun kirjeen paikallisesta postista. Kaikki sujui kuin rasvattu, joten jos omat nappinsa sattuu löytämään tuolta niin ei muuta kuin tilausta laittamaan.

  Super.fi 3:t ovat näin ensituntumalta varsin kannattava ostos. Napit ja johdot ovat kummatkin viimeistä myöten vankkatekoisia. Johdot ovat normaalia paksummasta kumista, joten ne eivät mene sotkuun. Napit eivät nitise tai natise ollenkaan, toisin kuin muissa Kuulokkeiden johto on aika nafti pitkälle miehelle, mutta nopesti testattuna iPodia voi pitää farkkujen taskussa, eikä johdon lyhyys aiheuta ongelmaa.

  Äänenlaadusta sen verran, että kyllä nämä paremmiksi tunnistaa kuin Sennheiser CX300t tai Beyerdynamic DTX55t. Näistä puuttuu se tunkkaisuus, jonka edellämainituista kuulee. Basso ei ehkä potki niin paljoa kuin odotin, mutta tästä voi kyllä kiittää iPodini puhditonta toistoa. Mukana tulee viidet eri sovitteet, joten jokainen löytää todennäköisesti ne omansa. Internetin ihmeellinen maailma kertoi, että nämä ovat kannattava ostos jykevyyden ja miellyttävän soundin takia, eikä Internet erehtynyt.
   
 3. Tee80

  Tee80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä itsekin olisin uusia kuulokkeita vailla nykyisten Kossin Spark Plugien korvaajiksi, mielipiteitä siis kaivataan seuraavista ehdokkaista:

  -Etymotic ER-6i
  -UE Super.fi 3
  -Westone UM1
  -Shure SE110/SE210
  -muita?

  Nämä osuis aika hyvin hintahaarukkaan (ulkomailta tilattaessa),
  mutta huolestuttaa varsinkin vaisu (?) bassotoisto tämän hintaluokan vehkeissä jos arvosteluihin on uskominen.

  Lähteenä toimii iPod ja kuunteluympäristö on meluisa työpaikka, joten ulkopuolisen melun eristävyys on vaatimuslistalla kärkipaikalla. Musiikkina elektronista, funkia, yms. eli ei basson kovuus mutta ehkäpä ennemminkin tarkkuus tjsp.

  Mielipiteitä? "Seuraava askel" menee jo ilmeisesti budjetista yli, tosiaan ei yli 100€ millään raaskis laittaa...

  Kiitos etukäteen!
   
 4. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minähän siis ostin nuo Ultimate Earsit, tosin en ole muita koekuunnellut, joten sen mitä pystyn sanomaan liittyy enemmän rakenteisiin. Etymoticit ovat käsittääkseni ne nappien Porta Prot, joista lähtee erittäin pätevä soundi. Suurin ongelma minulle oli se, että noita Etymoticeja täytyisi kohdella paremmin, kuin anoppia, mutta ne silti varmaan hajoaisivat minun käytössäni. Yksi iso asia, mitä kannattaa mielestäni välttää on napit, joidenka johto ei kierrä korvan takaa. Jos nappien johto lähtee suoraan kohti soitinta, tämä aiheuttaa helposti ylimääräisiä hankaussaundeja korviin, ja ne vasta ärsyttääkin kävellessä yms.

  UE:t ovat taas kuin tankit. Johto on erittäin paksua kumia, eikä se siis mene solmuun. Napit eivät nitise tai natise. Joidenkin foorumeiden perusteella UE:t eivät olisi niitä bassoimpia nappeja, mutta ainakin minun tapauksessani iPod Video on se heikoin lenkki, joka rajoittaa tuota alapään toistoa. Vertasin iPodiani Nokian 5800 XM:n lyhyesti, ja väittäisin, että Nokialainen soittaa kappaleita erittäin laadukkaasti basson potkiessa aivan toiseen malliin.

  Jos haluat alittaa budjettisi, niin suosittelen Googlettaaman Goldring GX200:ta. Ainaksin muutamat lähteet ovat kehuneet niiden hintalaatu-suhdetta erinomaiseksi.
   
 5. Tee80

  Tee80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia dille!

  Laitoin tuommoset Etymoticit tilaukseen,
  saapa nahda miten toimii jahka joskus saapuu perille...
   
 6. whelibob

  whelibob Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2007
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olis taas aika hankkia uudet nappikuulokkeet, kun Sonyn MDR-EX90LP:n toinen nappi vaimeni jo toistamiseen. Ensimmäiset sain vaihdettua takuuvaihtona uuteen, mutta nyt taitaa takuu olla jo loppunut. Tulee kohtuu rankkaan käyttöön ja tykkään jykevästä bassontoistosta, niin mitä suosittelisitte? Max. hinta 100€ Kiitoksia jo etukäteen.
  Nämä Ultimate Ears Super.Fi 5EB näyttävät houkuttelevalta.
  http://www.hifiheadphones.co.uk/ult...extended-bass-earphones-black-prodid-248.html
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2009
 7. Jiizu

  Jiizu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos joku haluaa ostaa Senn IE-8:t niin ajattelin myydä omani pois.
   
 8. Snaques

  Snaques Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrohan tee80 mitä pidit Etyistä. Meinaan vaa että yllätys voi olla iso jos odotit "nappien porta pro:ita" :D

  Etyt on tosiaan erittäin hyvässä maineessa äänenlaadun suhteen eikä siinä mitään. Tuo bassopuoli sen sijaan on ehkä kauimpana Porta Prosta mitä nappimaailmassa tuossa luokassa löytyy. Etyt ovat siis erittäin kirkkaat ja erottelevat. Ehkä tuo 6i malli ei ole aivan nelosten tasolla, mutta kirkkaan puoleiset silti.

  Tasapainoisempaa soundia saat ainakin UM-1:stä. Todella lämminsoundista nappia taas en osaa tuosta luokasta edes nimetä.
   
 9. Smith

  Smith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen samaa mieltä. Itselleni on Porta Pro:sta jäänyt mieleen vain se tunkkainen ja jatkuva bassomölinä. Etyt taas ovat erittäin kirkkaat ja erottelevat. Matalat taajuudet voisivat olla jopa vähän voimakkaammat. Mutta ehdottomasti parhaat napit, jotka olen omistanut.
   
 10. cxt2

  cxt2 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  699
  Saadut tykkäykset:
  0
  porta pro:sta on lyhyt matka porta pottaan;)
   
 11. Jarkkam

  Jarkkam Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  612
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Tee80

  Tee80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, pitkästä aikaa eksyin foorumille!

  Eli tosiaan, Etymoticit saapuivat Jenkeistä mielestäni edulliseen hintaan, eli ebaystä hommattuna 86$ posteineen kotiinkuljetettuina. Ja kokemukset olleet pelkästään positiivisia! :thumbsup:

  Aluksi tosin meinasi tulla itku kun kokeilin pienemmillä "joulukuusilla" muutenkin liian hennosti asetettuna, että ei kai se basso nyt NÄIN onneton saa olla?? Mutta kun vaihdoin rohkeasti isot "joulukuuset" tilalle ja aikani harjoittelin, niin kyllä alkoi bassotkin löytyä! Tosiaan, pieni kostutus syljellä (yääk!) ja "muljautus" niin kyllä uppoaa pienempäänkin korvaan, heh heh. Hauskintahan tässä on se, että vaikka olenkin jo vuosia töissä käyttänyt korvatulppia (oikeaoppisesti, eli just ja just saa ongittua pois korvista), niin silti tuntui Etymoticit aluksi todella häijyiltä ja korvakäytävät kipeytyivät kevyesti, mutta parin kerran jälkeen ei mitään ongelmia.

  Johdosta sen verran, että on aika heppoisen oloinen, mutta "hankausääniä" en ole huomannut laisinkaan. Lisäksi klipsillä saa kätevästi kiinni vaikka paidan kaulukseen.

  Summa summarum, enpä osaa enempää napeilta vaatia, ilman musiikkiakin eristää paremmin kuin perus earit. Suosittelut!
   
 13. Ernoldo

  Ernoldo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
 14. Karhumies

  Karhumies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä päin maailmaa hinnat eivät päätä huimaa: UE super.fi 3 Studio 52€ (tarjouksessa), UE super.fi 5 120€ (normaali hinta). Kiinnostaisi tietää, miten iso laatuero näiden kahden välillä on: kaduttaako jälkeenpäin, jos ostan halvemmat ja käytän säästetyt ~70 eskoa johonkin muuhun?
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2009
 15. Karhumies

  Karhumies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pulma ratkesi, kun vierailin liikkeessä katselemassa remonttialennuksia. Vapaasti omalla soittimella (itselläni mukana htc TyTn, Windows Mobilen Windows Media Player, 256kbps .mp3 drum 'n bass-miksi) testattavina olivat sekä UE s.fi 3 studio, UE s.fi 5 että UE 700. Ero kolmosen ja vitosen välillä ei mielestäni ollut 70 eskon arvoinen: kummassakin basso kumisi luonnottomasti, keskiäänet sentään kohdallaan molemmissa. 700:t sen sijaan pyyhkivät vitosilla lattiaa, mutta niissä oli jo turhan korkea hintalätkä (~156e), että olisin tosissani harkinnut ostoa. Napit ovat kuitenkin tulossa etupäässä harvinaisempaan lenkkeilykäyttöön, ja leppoisaa kotikuuntelua varten minulla on Gradot. Testasinpa huvikseni myös UE Triple.fi 10 Pro-nappeja. Ne olivat puhdasta parhautta. Hintaa 277e, mutta laatu maksaa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2009
 16. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sopii kokeilla, miten takuu toimii näissä Super.fi 3:a. 3.5mm liittimen ja johdon välissä on pientä kontaktihäiriötä, eikä ääni päädy enää toiseen kuulokkeeseen ellei johtoa paina liitintä vasten.
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 647
  Saadut tykkäykset:
  172
  Onkos joku muukin hoksannut, että Logitech meni ja hankki itselleen Ultimate Earsin? En tiedä onko tämä jo kuinka vanha uutinen, mutta yllätys oli suuri, kun Logitechin sivuston tuotekatalogia selatessani vastaan tuli Ultimate Earsin malleja.
   
 18. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uutinen asiasta Stereophilessa parin vuoden takaa. Ultimate Earsin perustaja ja pääsuunnittelija Jerry Harvey laittoi pystyyn oman lafkan JHAudion. Harvey oli kaiketi vastuussa koko UE:n tuotepaletin suunnittelusta. Uusi firma JHAudio on keskittynyt kustomoitujen IEM-kuulokkeiden tekoon esimerkkinä vaikkapa kahdeksan kuuloke-elementtiä sisältävä JH16. Hintalapussa kyseisellä tuotteella lukee huokeat 1149$.
   
 19. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  7
  Lieneekö ollut tuon Logitechin kytkyn syytä, mutta UE Triple.fi 10 Pro IEM:iä sai jokin aika sitten äärimmäisen edulliseen 99$ hintaan jenkki Amazonista ja myös suoraan valmistajan kotisivujen kautta tilattuna. Loistokuulokkeet, varsinkin tuohon hintaan. :thumbsup:

  Ahneimmat tietenkin tilasivat niitä yli oman tarpeen, joten ebaystä niitä löytää melko mukavaan hintaan (joskin nousseet toki jo tuosta alennusajankohdasta hieman).
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 647
  Saadut tykkäykset:
  172
  Kiitos kun ystävällisesti ilmoitit asiasta... jäkikäteen. :hitme::D