Ääntäeristävät nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana DSSM, 14.09.2004.

 1. KMOK

  KMOK Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 945
  Saadut tykkäykset:
  37
  Taisin itsekin yrittää useamman kerran saada yhteyttä tuonne ja kun sinne läpi pääsi, niin palvelu oli kyllä ensiluokkaista. Tilaus hoitui niin kuin pitikin, tavarat lähtivät postiin nopeasti ja kännykkään kilahti paketin seurantanumero.
   
 2. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa ihan muistaa, että tuollaiset kaupat pyörii yhdellä tai muutamilla ihmisillä, joten joskus voi joutua olemaan muualla kuin kaupassa. Tai esimerkiksi sairastapauksen vuoksi kauppa joudutaan pitämään kiinni...

  Kärsivällisyys molemmin suuntiin on varmaan tapauksessa kuin tapauksessa, kaupassa kuin verkkokaupassa, avuksi. :thumbsup:
   
 3. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, no enhän minä tuolta mitään puhelimeen vastausta odottanutkaan, mutta taisi olla tänään jotain muita menoja.

  Kyllä sinultakin kärsivällisyys loppuisi, jos joutuisit kuuntelemaan Kossin Plugeilla:D.
   
 4. TTR78

  TTR78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vantaan jumbon sony centterissä on MDR-EX81SL kuulokkeet tarjouksessa 30€. Kuulokkeethan ovat ilmeisesti lähes samat kuin 71 mallikin, mutta näissä on lisäksi sanka, joka tulee korvan taakse. Kävin hakemassa tuollaiset pois ja pikaisella kuuntelulla olen hyvin tyytyväinen. Noita ei tosin tainnut jäänyt jäljelle enää kuin yhdet valkoiset ja yhdet mustat...
   
 5. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Shure E2c:t ovat nyt tilauksessa verkkokaupasta, joten katsotaan ja odotellaan miten tässä käy.
   
 6. DTSMan

  DTSMan Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itse ostin nuo Kossin Sparkit. Parin päivän perusteella ihan ok kuulokkeet. Jotenkin tuntuu että en osaa käyttää noita koska eipä nuo paljoa ulkoisia ääniä vaimenna :confused: Saa nähdä kun lähtee lenkille että miten pysyy päässä. Applen omiin kuulokkeihin en ole vielä verrannut mutta luulen että eroja ei paljoa ole..
   
 7. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Hyvin on omilla lenkeillä pysyneet päässä ja kirjastossa lukiessa vaimentaa kivasti sen vähänkin hälinän ympäriltä.
   
 8. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jo Sparkien ja MDR-EX71:ten vaimentava ero on huomattava Sonyjen eduksi, jollei hanki Plugeihinsa Pro Ear Tipsejä. Itsellä nuo ei pysy päässä ja ääni on aivan liian bassovoittoinen. Kyllä tuohon tottuu, mutta diskantit vaimentuvat selvästi. Ovat muuten aika melat kuljettaa mukana, ja pistivät myös korviani niin, että usein alkoi särkemään korvien tyvessä.
   
 9. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omat Sonyn EX71 napit pääsivät karkaamaan jonkun pitkäkynnen mukaan ja nyt pitäisi hankkia uudet kuulokkeet. Hieman, tai vähän enemmänkin, tekisi mieli hankkia kertaluokkaa paremmat kuulokkeet, kuten Etymoticin ER-6i, mutta pieniä epävarmuustekijöitä vielä on.

  Eniten pistää mietityttämään kuinka hyvin nuo sopivat korvaan. Kuvista katsomalla tuo kolmilaippainen silikonituppi vaikuttaa huomattavasti pidemmältä kuin mitä tuo sonyn yksilaippainen on. Sonythan istuivat korvaan todella hyvin, jopa niin hyvin, että niiden kanssa pystyi muutaman kerran nukkumaankin. Etymoticilla ei näyttänyt olevan vastaavia silikonituppeja kuin sonylla ja hiukan pelottaa täytyykö nuo sitten työntää todella syvälle korvaan, mikä ei oikein innosta. Osaako joku molempia käyttänyt kertoa menevätkö Etymoticit todella paljon syvemmälle ja muitakin käyttökokemuksia niistä. Eri palstoja lukemalla olen ainakin huomannut, että niiden poisoton kanssa voi olla ongelmia.

  Eri hankalaa kun näitä ei pääse missään kokeilemaan, varsinkaan kun ei Suomesta löydy edes maahantuojaa.
   
 10. Rick

  Rick Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2005
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen erittäin tyytyväinen Etyihini (ER-6i). Vaimennus on tietääkseni 25 dB, mikäli luurit ovat oikein asetetut. Koska minulla ei ole kokemusta muista korvakäytävään menevistä luureista niin vertailen niitä EAR korvatulppiin (joiden vaimennus on 28 dB). Etyjen toimitukseen kuului myös EARien kaltaiset, joskin paksummat, vaahtomuovitulpat, joita en ole edes kokeillut. Niillä olisi kuulemma parempi bassotoisto.

  Laippatulppiin tottuminen otti aikansa, mutta olennaisinta on kostuttaa ne ennen asettamista ja vetää pois kiertämättä, ettei runko irtoa jättäen laipat korvaan. Pienen rungon takia luurit ovat uskomattoman kevyet ja mahtuvat loistavasti kypärän sisään. Vastaavasti pienuus asettaa haastetta nakkisormille luureja poistettaessa. Aluksi olin virittänyt rungon jatkoksi vetolipareet muovisesta eristysnauhasta, mutta korvieni "totuttua" tulppiin en käytä lisukkeita enää.

  Mielestäni laippatulpat ovat paljon miellyttävämmät kuin EARien tyyppiset, koska ne eivät tuki korvakäytävää laajentumalla. En ole mittaillut, mutta ihan tuntumalta ne ovat lyhyemmät kuin EARit ja menevät paljon paremmin paikalleen eikä tunnu siltä niinkuin joutuisi survomaan niitä puoleenväliin pururataa. Laippatulpat on myös helppo pitää puhtaina.

  Etyjen äänenlaatu on loistava. Toki mikään kärpäsenkokoinen luuri ei saa bassojytinää kaipaavaa ekstaasiin. Silti suosittelen tuotetta varauksetta.
   
 11. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, omaan päähäni ei normaalit EAR Classicit sovi ollenkaan. Tai kyllähän ne korviin menee, mutta jatkuva paineentuntu on todella ilkeän tuntuista. Tämän takia minä olin niitä Sonyn nappeja pari kertaa nukkuessani korvatulppina käyttänytkin. Tuo äänieristyksen suuruus ei ole minulle kuitenkaan se ratkaisevin tekijä, lähinnä se on vain plussaa. Suurimmat kriteerit ovat käyttöergonomia ja äänenlaatu.

  Tuossa ihan etymoticin omia sivuja selatessa huomasin, että he tarjoavat ER-6i mallille myös kaksilaippaisiakin tuppia. Ei vain ollut discountheadphones.com sivustolla tuota versiota, joutuisi sitten tilaaman kahdesta paikasta jos noita haluaisi käyttää. Ehkäpä sitä pitäisi kokeilla sikaa säkissä ja uhrata seuraavasta tilistä tarvittavat pennoset. Kaipa nuo saa myytyä jos eivät korviin sovi.
   
 12. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  7
  Shuren tulppiin tulee useampaa kokoa olevia silikonitutteja mukaan, ja lisäksi kannettavaan käyttöön Shuren piuhan kierto korvanlehden takaa on aivan ehdoton ratkaisu - ei ylimääräisiä häiriöääniä piuhoista, eikä tartuntaelimiin ym. ulokkeisiin takertelevia kaapeleita. Hommaa samantien E4 malli, niin puhdistuskin on helppoa (=käyttöikä kasvaa).
   
 13. sukellusvene

  sukellusvene Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.05.2005
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ostin Etymotic ER.6 -kuulokkeet. Täytyy sanoa, että hyvät ovat, jos vain sopivat korviin. Nimittäin mukana tulleet joulukuusimaiset silikonitulpat ovat minulle aivan liian isot ja 10min kuuntelun jälkeen kipu on jo sietämätön.

  Olen aikoinani pitänyt soittoharrastuksissa perinteisiä keltaisia vaahtomuovi(?)tulppia, ja niissä ei ole ollut mitään ongelmaa, mutta Etymoticcien mukana tulleet vastaavat vaahtomuovipäätkään eivät sopineet minulle laisinkaan.

  Onneksi musaharrastusten vuoksi olen jo aikaisemmin hommannut korvaan teetetyt tulpat, joihin Etymoticitkin adapterin välityksellä sopivat. Korvaan tulpat täten istuvat "yllättäen" aika hyvin. Niihin kiinnitettynä er6-napit ovat loistavat ja äänenlaadussa ei ole moittimista.

  Voin siis suositella nappeja - tietyin varauksin.
   
 14. jankkaji

  jankkaji Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2003
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse lähetin mailia kyseisestä ongelmasta etymoticille, paluupostina laittoivat mulle nipun erikokoisia tulppia (pienempiä) :D
   
 15. teemu_hil

  teemu_hil Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin myös usasta nämä Etymoticin ER-6i (mustat) kuulokkeet ja täytyy sanoa että äänenlaatu on kyllä kohdallaan!
   
 16. Phoenix

  Phoenix Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2005
  Viestejä:
  195
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kellään olisi kokemusta Ultimate Ears Super.fi 3 Studio Earphoneista?
  Löytys tuolta http://www.earphonesolutions.com/uleasu5steab.html
  hintaan 75$, tuleehan tuohon postit mutta silti aika "halvat".

  Olen hieman kahen vaiheilla, ostaakko Shuren E2 vai UE:n super.fi 3:set? Kuitenkin melko saman hintaiset ja arvostelujen perusteella "yhtä hyvät"

  Tällä hetkellä kuulokkeina Sennheiser MX-4:set, mutta tuppaavat putoamaan korvista.
   
 17. furmor

  furmor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.08.2004
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  hmm.

  mielenkiintoinen ketju, koska olin erittäin kiinnostunut ääntä eristävistä nappikuulokkeista.

  Minulla on työ jossa 75db ylittyy. Tällähetkellä käytössä iPodin omat kuulokkeet semmosten helvetin isojen kuulokkeiden alla. Ja korvat verillä... huhhuh mitä tuskaa.

  Onko tosiaa ety:t ainoat jotkat eristää noin paljo ääntä? Riittääkö 25dB eristys tuommoiseen meteliin?

  Varmasti kuitenkin eristää enemmän kuin tavalliset :D :D
   
 18. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0

  75db ei ole mikä mahdoton. Yleisesti pidetään kuulolle terveydellisenä meluna vasta 80db:ä, ja 75db on siinä rajoilla, mutta ehdottomasti kannattaa suojata kuuloaan.

  Uskon, että useimmat in-earit (Etymotic, Shure, Ultimate Ears, Westone, etc.) eristää tarpeeksi 75 desibeliin. Itsellä on Shure E2 ja nopeasti kokeiltuna eristää varmasti yhtäpaljon kuin tavalliset keltaset E.A.Rit tai kevyet kuulosuojaimet.

  En tiedä, kuinka paljon nuo halvemmat mm. Creative EP63X, Sony EX, Sennheiser CX300 eristää, Koss Plugit, mutta epäilen että nekin saattaa riittää.
   
 19. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusimmassa verkkokauppa.comin lehdessä oli JVC:n tulppakuulokkeita. Hinta taisi olla vain 28 €.
   
 20. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla ne JVC:n Vaahtokarkit (Marshmallows), jotka head-fissä on saanut ihan kehujakin, mutta ne maksaa kin siellä alta 10$. Ei ne ole tuon Suomen hinnan väärti. Mielummin vaikka cdon.comista Kossin Sparkit alta 20e.