Ääni pre-outeista ja kaiutinlähdöistä samaan aikaan

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana equilibrer, 18.01.2012.

 1. equilibrer

  equilibrer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  945
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olohuoneeseen tulossa järjestelmä, jossa pari Geneleccejä (8020) hoitaa pää-äänentoistoa (ohjelmalähteinä: tv, cd-soitin, bd yms.). Lisäksi kytketään samaan systeemiin ulkokaiutinpari. Kaiuttimet passiiviset eli ihan kaiutinlähtöihin kytkentä. Vaihtoehtoina joko muutaman vuoden vanha monikanava-vahvistin pre-outeilla + zone 2 kaiutinlähdöt (esim. hk 255) tai uudempi stereovahvistin pre-outeilla (onkyo 8030).

  Nyt askarruttaa se, että voinko esim. kytkeä genelecit onkyo 8030:n pre-outeihin ja kytkeä ulkokaiuttimet "B" kaiutinlähtöihin ja kuunnella musiikkia a) yhtä aikaa b) defaultina geneleccien kautta. Yhtä aikaa toimivuus ei ole niin välttämätön, mutta tuo, että ulkokajarit lähtisivät aina defaultina päälle koska ne on asennettu ikäänkuin etukaiuttimiksi on vähän ikävää jos ei saa pois. Entäpä monikanava-av:n kautta?

  Ja ylipäänsä, jos rahaa on käytössä vaikka 300-400e, niin kannattaako maksaa se vaikka 3 vuotta vanhasta 7.1-vahvistimesta vai uudemmasta (tai järeämmästä vanhasta) stereovahvistimesta. Tarkoitus ei ole laajentaa pakettia, kuin korkeintaa subwooferilla. Eli sen minkä tuossa 7.1 liitännöissä / optioissa voittaa, niin häviikö sen äänenlaadussa?
   
 2. johan

  johan Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi ei käytännössä toimi, koska silloin kun kytket pre-out toimimaan niin kaiutinlähdöt ei toimi yleensä. Se on käytännössä sama kumpiin lähtöihin kytket passiivikaiuttimet. Se on joko genet tai ulkokaiuttimet.Lähtöihin toki voit valita defaut yms.Toivottasti oli ymmärrettävää tekstiä kun noitten kanssa oon touhunnu liki 30v.
   
 3. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ainakin kaikissa, mitä itse on tutkinut, pukkaa ihan samaan aikaan niin preouteista kuin kaiutinlähdöistä. Pahimmillaan, kun se preout tehdään sieltä kaiutinlähdöstä vastusjaolla.
   
 4. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama kokemus minullakin esivahvistinlähdöistä. Kuulokelähdön käyttäminen taas usein katkaisee signaalin kaiutinlähdöistä.