Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

  1. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onkos YLE:n konserttilähetyksissä jotain erikoista koska kahdesta rec servicellä tehdystä tallennuksesta puuttuu ääniraita? Muuten tallennukset ovat toimineet moitteettomasti. Jahas, vielä löytyi yksi äänetön tallennus eli Kissojen valtakunta. Lisäksi kaikki ongelmatapaukset ovat tulleet YLE TV2:lta.
     
  2. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei varinaisesti liity digitv:seen, mutta dvbvieweriin kylläkin.. Saako tuota mitenkään kofiguroitua siten, että jos koneelle on asennettu sekä coreavc että PDVD, DVBviewer käyttäisi mkv-tiedostojen kanssa coreavc:tä? Olen valinnut asetuksista h.264 decooderiksi coreavc:n, mutta silti dvbviewer avaa kaikki mkv-pätkät PDVD:llä (ja ne ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta toimi)

    Media player classcissa homma toimii samalla tavalla, mutta siellä pystyy asettamaan coreavc:lle "prefer" statuksen, jolloin MPC osaa käyttää sitä mkv-filujen kanssa.
     
  3. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei jostain syystä toimi PIP eikä mosaiikki. Tai PIP avaa sen saman jo auki olevan kanavan pikkuikkunaan. Mosaiikkivalinta on harmaana. Mistäs vois lähteä vikaa etsimään?
    Uusin 3.9.1 -versio on käytössä.
     
  4. jaska915

    jaska915 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koodekeista lähinnä. Itselläni toimii PIP/Mosaic jotenkuten (mosaiikki latailee kanavia ikuisuuden, joskus ei saa kuin yhden näkyviin) kun käyttää kahta eri koodekkia, vanhemmalla (3.6.1.2) DVBV:llä toimii vaikka sama koodekki olisi molemmilla käytössä.

    PIP taas sekoilee siten että pikkukuva tulee kuin narun päässä kun sitä yrittää hiirellä siirtää, tai sitten jämähtää kiinni johonkin kohtaan ruutua. Kuva kuitenkin näkyy koko ajan oikein.

    Olen tästäkin asiasta kitissyt softan omalla foorumilla, eipä tunnu ketään kiinnostavan.
     
  5. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mullakin sillä 3.6:lla toimi kuin junan vessa. Nyt en tunnu saavan millään toimimaan. Olen yrittänyt vaihdella koodekkeja yms..
     
  6. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimmassa sisäisessä betassa oli mm. tällaisia Vista-korjauksia:

    - PIP lies sich nicht korrekt mit der maus bewegen unter vista.
    - Das kleine videowindow lies sich nicht korrekt mit der maus bewegen unter vista
     
  7. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt sain (kait jollain koodekkimuutoksella) mosaiikin toimimaan, mutta PIP avaa koko ruudun kokoisen saman kanavan kuvan sen edellisen päälle. :OI
     
  8. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä otin kanssa tuon Voom HD:n kokeeksi ja ruutu pysyy mustana. Äänet kyllä toimii. Koodekkina PowerDVD Ultran H.264-koodekki ja DVBViewerin 3.9.1 -versio. Twinhan (tai siis Azurewave) 2033 Mantis -TV-kortti.
    Onkohan toi nyt sitten siitä CI-moduulista kiinni? Kerran kun kokeilin vaihtaa tuota koodekkia VoomHD:n ollessa päällä, kaatui koko kone.

    EDIT: Jaaha, tulihan se kuva sieltä, kun jaksoi odotella piiiitkääään...
    Ei toi liikkuva kuva kyllä kovin kaksista ole... ei taida toi rautakiihdytys toimia, kun GPU:n käyttökin on CCC:n mukaan 1-2%. Mikähän siinäkin nyt mättää? Korttina HD3850.
    Vai pitäiskö ton rautakiihdytyksen edes toimia muilla kuin hd/bluray-disceillä? Miten mä muistan jostain lukeneeni, että viimeisimmillä versioilla PowerDVD:n rautakiihdytys toimii vain HD-DVD/Bluray-disceiltä soitettaessa?

    EDIT2: Jep, VoomHD:tä katsoessa GPU:n kuormitus on 0-2%, muita kanavia katsoessa n. 30%. Joku ei nyt toimi kunnolla.
     
  9. karrih

    karrih Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ainakin vielä PowerDVD Ultran versiolla 3319f ja ATI HD2600Pro kortilla toimii. Minkälaista ongelmaa kuvassa on?
     
  10. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liike ei ole sulavaa, "tökkii".
     
  11. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Testailin lisää ja selvisi, että suoraan DVBViewerillä YLE2:sta talennettaessa äänet tulevat mukaan, mutta recording servicellä ei. Muilla kanavilla ongelmaa ei esiinny.

    Edit: Ongelma ratkaistu :)
    Kanavan Audio PID:t olivat jostain syystä ristissä. YLE2:n Audio PID pitää ilmeisesti olla 660 ja alikanavan (fin) PID 661 eikä toisin päin.
     
  12. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun valitsin videoulostuloksi "Overlay mixer"in sijaan "Vista enhanced video renderer", aktivoitui GPU:kin. Ei se kuva tosin sen kummoisemmaksi tule, kenties jopa huonommaksi.
    Kyllä välillä tuntuu, että tässä palapelissä on liian monta palaa meikäläiselle... :hitme:

    EDIT: Otetaanpa sanoja hieman takaisin: tuon Vista enhanced video rendererin kanssa kuva taitaa olla paras mitä olen saanut aikaiseksi, ainakin tuolla HD-materiaalilla. "Tökkimistä" ei esiinny ja GPU on käytössä. CPU-käyttö on kohtuullisen pientä. Tosin kuva alkaa herkästi "tökkimään", jos esim. kuvan päälle ottaa hiiren oikealla näppäimellä dvbviewerin valikon ja säätää jotain. Tämän jälkeen täytyy "uudelleenrakentaa grafiikka".
    SP-kuvassakin tuo Vistan renderer tuntuu olevan ainoa, joka osaa poistaa esim. maikkarin uutisten alapalkin "hyppelyn". Tolla taidetaan mennä nyt ainakin toistaiseksi.
     
  13. JP'

    JP' Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    1
    Myös omalla kohdallani tuo EVR oli tervetullut uudistus. Ennen käytin unchanged-tilaa koska sillä kuvanlaatu oli paras. Ongelmana oli vaan se että asetusta pitä kikkailla aina ohjelman käynnistyksen yhteydessä (overlay mixer -> unchanged).

    Eli ei mitään raportoitavaa ongelmaa, mutta oli pakko hehkuttaa tuota uudistusta näin Vistan käyttäjänä :thumbsup:

    JP
     
  14. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä käyttis & Twinhan ajurit sulla on koneessa? Itsellä on 2 x Mantis Vistassa (64-bit) ja kone kaatuu blue screeniin aina kun koneen sammuttaa valittaen MantisBDA-ajurista.

    Lisäksi Canal+ ei enää näy, ilmeisesti DVB-Viewer ei enää osaa käyttää Mantiksen korttipaikkaa tms. Welhon kanavat kyseessä.

    Onko muilla vastaavia ongelmia, pitäisikö taas siirtyä XP:hen?
     
  15. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kayttis on Vista 64-bit, ajurit uusimmat twinhanin sivuilla olevat ja blue screenejä ei ole nyt viimeisimmän asennuksen jälkeen tullut. Ei tuo käyttö silti täysin sulavaa ole: melko usein ei tule kuvaa kanavanvaihdon jälkeen (täytyy "rakentaa grafiikka uudelleen"), muutaman kerran on (ilmeisesti) DVBViewer jumittanut koneen siten, että kuva jäätyy paikalleen eikä kone reagoi mihinkään muuhun kuin resettiin, jonkun kerran (ilmeisesti) DVBViewer on kaatanut koko koneen ilman muuta ja suoraan ilman BSOD:tä...
    Ja jos erehdyt menemään salatulle kanavalle, jolle sinulla ei ole oikeuksia, alkaa ohjelma herjaamaan siitä eikä loppua herjalle tule ennen kuin menet käymään katsomassa sitä CAM-moduulia siellä jossain valikossa.

    Sehän siinä on, ettei noista tiedä loppupeleissä, missä vika on: tv-kortissa, näytönohjaimessa, CI-moduulissa, CAMissa, koodekeissa, Vistassa, etc.
    Mihin laatikkoon täytyy laittaa ruksi ja mistä ottaa pois. Vaihtoehtoja on satoja ja manuaalit surkeat... :OI
    Twinhanin ajureitakaan ole päivitetty sitten kevään (muistaakseni) - näinköhän enää päivitetäänkään.

    No, tuo HD-kanavan kuvanlaatu sentään saa aina hetkeksi hymyn korviin... kenties, siis kenties vielä joskus on kaikkien kanaviemme kuvanlaatu vastaavalla tasolla... :rolleyes:

    Lisäys: Ainiin ja lepotilaan en vielä juuri edes uneksikaan saavani konettani menemään... eli eipä tuolla oikeen kovin kätevästi vielä mitään tallennella.
     
  16. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Vista, huh.

    Vista 64bit, 2x huh.
     
  17. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis miten hitossa MCE kaukosäätimen saa toimimaan DVBviewerin kanssa? Tökkäsin kaukosäätimen vastaanottimen kiinni ja windows asensi jonkun ajurin. Asensin tämän jälkeen uusimman dvbviewerin ja asennuksessa valitsin asennettavaksi myös MCE 2005 -pluginin. Avasin ohjelman ja hain kanavat vastaanottimellani (firedtv) ja kävin ruksittamassa asetuksista päälle sen MCE 2005 -pluginin.

    Kaukosäätimestä toimii numeronapit sekä "ristikko/Ok" -nappi, mutta ei mitään muita. Nämä samat napit toimii, vaikka asetuksista ei olisi pluginia edes aktivoituna.

    Mitä minun siis nyt pitää tehdä? Joku puhui jotain kaukosäätimen opettamisesta, mutta en minä keksi miten se tehdään. Joku learn-nappi?!? Missä, dvbviewerissäkö? Toisesta viestistä sain sen kuvan, että uusimmalla dvbviewerillä kaken pitäisi tomia suoraan ilman mitään konffailua?

    E: Vista Ultimate 32bit

    E2: No nyt löyty miten ohjelmoidaan... Onhan tämä aika kökkö systeemi, kun esim OK-nappia ei saa ohjelmoitua kun yhdelle tietylle toiminnolle.. Ja sitten vielä osa noista napeista herättää media centerin. Saako tuon media centerin disabloitua jotenkin pysysvästi siten, että kaikki napit olisi vapaassa käytössä?
     
  18. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    No hyvä jos saat ylipäänsä ohjelmoitua... mulla ei suostu edes ohjelmoimaan... mahtavaa huomata, että esim. powerdvd.ssä toimii ko. kauko suoraan, ilman mitään kikkailuja ja tässä ei toimi edes keskivertoa suurempien kikkailujen kautta...:OI
     
  19. jkeskir

    jkeskir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
    MCE kaukosäädin, vista 32 ulitmate ja Dvbviewer on kyllä toimiva paketti. Mitään suurempia kikkailuja ei tarvita.Onko kaikki pluginit oikeassa hakemistossa? Voin tarkistaa päivemmällä asetukset iltapäivällä ja pistää ohjeita.

    MCE:n disablointi voi tehdä tappamalla tehtävänhallinntsta eht*.* nimiset prosessit aina käytön yhteydessä. Vista suojelee mcen tiedostoja aika tiukkaan eli niiden suora poisto ilman tiedoston omistajan vaihtoa ei onnistu helposti.
     
  20. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin siis sinulla toimi kaukosääimen kaikki täekeimmät napit suoraan, ilman että ne piti opettaa?

    Voitko laittaa linkkiä tai kopioida tänne sen tarvittavan konffi-tiedston, jossa ne kaikki käskyt on valmiina. Käsittääkseni tuossa dvbviewerin mukana tulevassa pluginissa on pelkästään se tuki sille kaukosäätimen toiminnalle (eli saa ohjelmoitua), mutta mitään valmista näppäinkonfiguraatiota siinä ei ilmeisesti ole. (tai ainakaan minulla se ei toimi)