ProCaster PVR-6500C / PVR-6500T

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana Jereee, 10.05.2007.

  1. redu

    redu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. dualhead

    dualhead Guest Guest

    Liittynyt:
    26.06.2002
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälä vastaavanlaiset kokemukset 6500C mallista. Korvaa ainakin nauhurin loistavasti, en sitten tiedä miten muut nauhoittavat boxit suoriutuu. Beta-firmiksen päivitin koska tallenteita katsellessa pause/play toiminto käyttäytyi perin kummallisesti, mutta uudella firmiksellä niinkuin kuuluukin.

    4-kanavan yhtäaikainen talletetus ja oliko se 40 ajastuksen katto ovat ainakin minulla riittäneet hyvin. Ääntä laite pitää, mutta se on hiljaisempi kuin katossa oleva proju ja se on hiljaisempi kuin vanha vhs nauhuri = Ok.

    Ison kaukosäätimen kanavakiikku ei tosiaan uudella ohjelmalla toimi, en tiedä toimiko vanhallakaan koska en tullut kokeilleeksi ennen kuin täältä luin. Kaikkien muiden härveleitten kaukosäätimistä on tullut totuttua vaihtamaan säätimen keskellä olevasta nuolisysteemistä (ylös/alas/vasen/oikea).

    Suurimpana haittana koen etulevyssä olevan valopalkin jota ei kai saa pois päältä tai edes himmennettyä.
     
  3. KariS

    KariS Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2003
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minuakin valo häiritsee. Itse olen ajatellut laittaa valopalkin päälle huonosti valoa läpäisevän teipin.

    Beta firmwarella alemmat kanavanvaihtonäppäimet eivät toimi, mutta kun laite on sammutettu niin toinen niistä avaa laitteen johonkin ihme testitilaan, jolloin kaikki näytöt vilkkuvat.

    Yhden kerran olen joutunut formatoimaan kovalevyn, kun laite hukkasi kymmenkunta tallennusta ja tiedostonhallinta näytti paljon "erikoismerkki tiedostoja" ja vain yhtä oikeaa tallennusta. Kannettava tietokone näytti usb-liitännän kautta saman näkymän.
     
  4. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten jotkut muutkin ovat todenneet, on äänitysten onnistuminen huippuluokkaa, minulle ei ole sattunut yhtään epäonnistunutta äänitystä ja parhaimmillaan äänitän kolmea kanavaa yhtäaikaa. Boksin tuottama kuva on myös hyvä (siis siihen nähden mitä DVB-tekniikalla voi olla ;)). Alussa haittasivat kanavien vaihtoon liittyvät ongelmat (terrestial-mallissa), mutta uudella firmiksella ne poistuivat.

    Toisaalta... boksin humina on ärsyttävä, humina kuuluu myös kun ei äänitä. Ilmeisesti kovalevy pyörii koko ajan, toivottavasti jossain vaiheessa tulee firmis jolla kovalevyn saa hiljentymään. Olisin valmis hyväksymään esim. äänitysten hitaammaan aloituksen, jos vaan huminan saisi pois.
     
  5. matti1983

    matti1983 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyy yksi casterin omistaja lisää. Laite toimii muuten hyvin mutta kello ei pysy ajassa, päivitys varmaan auttaa tähän pulmaan. Sitten tullaankin siihen isompaan ongelmaan, laitoin usb piuhan koneen ja boksin välille niin kone herjaa että "usb device not recognized" mistä tämä johtuu? voisikohan olla ajureiden puute? mistä löytää tähän sopivat ajurit? käyttis koneella Windows XP Pro.
     
  6. dyna

    dyna Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai tuosta 6500:sta myös kuten siis muistakin kaasterin malleista saa kovalevyn lisäasetuksista sen välittömän tallennuksen pois päältä ja levyn pysähtymään halutun viiveen jälkeen niin ei tartte koko ajan kuunnella sitä levyn pyörimistä etenkään jos ei katsomaansa kanavaa halua bufferoida koko ajan talteen. Vai onko tässä mallissa tuulettimetkin?
     
  7. zamutta

    zamutta Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dodii.. Saihan sen laitteen lopulta kotiin ja ei voi muuta sanoa kun, että hienoin design-esine mitä olen nähnyt ja toimii vielä huippu digiboksina:D Boksi pakko laittaa kyl näkyvälle paikalla kotona, toisaalta boksissa sama ongelma kun samsungin telkussa ja ps3:ssa eli tyylikäs pianolakattu pinta näyttää kyllä kämpän pölyisyysasteen selvästi;) Onko muuten muilla boksin yläpinta täysin suljettu? Näin vaan jotain kuvia joissa on ilmanvaihtoon reikiä koko yläpuoli täynnä?! Mulla on vaan sivussa aukkoja ja takana tuulettimen reiät.. No kai ne lämmöt pysyy kurissa, toivottavasti..
     
  8. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin nyt se sitten tapahtui jota olen tällaisissa laitteissa aina pelännyt: 6500T:n tiedostojärjestelmä sekosi täysin. Eilen kaikki näytti vielä normaalilta. Lopetin ajastetun talletuksen kesken koska katsoinkin elokuvan loppuun livenä. Sen jälkeen kaukosäätimestä laite nukkumaan. Aamulla käynnistin koneen kaukosäätimestä ja sitten aloin ajastamaan talletuksia. Kun katsoin talletettujen ohjelmien listaa, siinä oli noin miljoona 8.3 roskanimeä. Oireet ovat selvät: tiedostojärjestelmä on korruptoitunut. :mad:

    Lienee sanomatta selvää että buutti ei muuttanut tilannetta. Kovalevyn täyttöaste oli noin 30% eli 30-40 elokuvaa ja sarjaa katosi samalla jäljettömiin. Täydellinen katastrofi tämän hintatason laitteelle, yksi kerta saa puolestani riittää, toista kertaa en enää jää odottamaan.

    Eilen kävin viimeeksi Verkkokupassa ja vitutti kun siellä oli niin pitkät jonot. Mutta pakko sinne on nyt mennä taas.

    Edit: Kiikutin laitteen takaisin Verkkokupan huoltoon ja epäröinnin jälkeen suostuin ottamaan toisen takuuhuolletun yksilön tilalle. Tietysti on olemassa mahdollisuus että vika on kovalevyssä, eikä vika toistu tällä toisella yksilöllä, mutta herää kysymys minkä takia sitten tämä yksilö aikoinaan vietiin huoltoon??? Näinköhän tässä käy niin että nämä muutama tuhat myytyä viallista laitetta kiertää vähitellen asiakkaalta toiselle...
     
  9. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    Periaatteessa kyllä - /kaikissa/ tallentavissa bokseissa on yksi heikko lenkki, ja se on kiintolevy.

    Jos oletetaan kiintolevyn MTBF:ksi 500000 tuntia (mutuna optimistinen arvio, jossain WD:n levyissä ko luvun nähnyt mainittavan), niin tuhannesta boksista yksi lähtee kiintolevyn takia huoltoon joka 500:s tunti, eli n. 21pv välein.

    Oletettavasti niissä ei juuri muuta vikaa ole kuin tuo kiintolevy, joten varmasti tullaan samoja laitteita kierrättämään aika runsaastikin asiakkailla (huollossa vaan levyt vaihdetaan ja taas pelaa). Vikaantumisväli tietty on vielä tiuhempi, kun otetaan muut "herkät" komponentit mukaan laskelmiin, kuten virittimet yms.

    Taaksejäänyttä on aika kun osti esim telkkarin ja oletti sitä samaa vehjettä katsovansa seuraavat 5-10v (ainakin jos siis laite sisältää kiintolevyn).
     
  10. SamiL

    SamiL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tuolla Ekstrat valikossa olevalla USB valinnalla mitään virkaa? Ohjekirjassa tuota ei ollut ja tuli varmaankin tuon viimeisen Beta-firmiksen mukana. Vaikka asetuksen laittaisi pois päältä, niin laite tunnistaa USB:n kuitenkin joka kerta. Olisi meinaan hyvä ettei kaapelia tarvitsisi aina repiä irti vaan kun tuo USB asetus olisi pois päältä, ei kone ilmoittelisi mitään. Tuoltahan sen sitten laittaisi kätevästi päällekin.... :confused:
     
  11. SamiL

    SamiL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. tjkm

    tjkm Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli itsekin hommattua kyseinen laite antenniverkkoon. Lähinnä kiinnostaisi tietää muiden kokemuksia boksin tuulettimen toiminnasta. Onko se lämpötilaohjattu tai onko siinä kenties jotain muuta logiikkaa? Itsellä se tuntuu pyörivän vähän miten sattuu, pääosin kuitenkin koko ajan. Laitteen käynnistyttyä tuntien sammuksissa olon jälkeen tuuletin pärähtää välittömästi pyörimään, sitten se saattaa sammua puoleksi tunniksi kunnes taas kytkeytyy päälle ihan ilman mitään syytä (että laite olisi mitenkään lämmin tms.). Kovalevyn laitoin sammumaan 3 min jälkeen mutta tuulettimen toiminta ei näytä riippuvan siitä mitenkään, se vaan pyörii ja kovaäänisesti pyöriikin.

    Ihme ettei tuo tuulettimen aikaansaama melu ole saanut tällä palstalla tämän enempää huomiota. Kun ensimmäisen kerran laitoin virrat päälle, kiintolevyn käynnistyessä ajattelin että kyllä tämän kanssa tulee toimeen vaikka onkin videonauhuriani äänekkäämpi. Mutta sitten kun tuuletin jyrähti käyntiin niin oli itku päästä. Sen metelin nimittäin kuulee helposti viiden metrin päähän vaikka tv on päällä normaalivoimakkuudella. Iltakatselemisesta ei tule oikein mitään sillä tv:n äänenvoimakkuuden saa laittaa melko suurelle, että puheesta saisi selvää tuon tuulettimen aiheuttaman metelin läpi. Että voikin lähteä kova ääni yhdestä tuulettimesta! Tuota puuduttavaa ääntä kun päivän kuuntelee niin tulee hulluksi..

    Onkohan tässä tuulettimessa tai sen ohjauksessa jotain vikaa? Mitä syytä tuulettimella on pyöriä silloin kun laite on ihan kylmä? Olisin todellakin odottanut tällä hintatasolla hieman sivistyneempää käyntiääntä mutta tuo vika/ominaisuus terrorisoi aika tehokkaasti ne positiiviset puolet joita tällä laitteella muuten on. Jos olisin alun perin tiennyt tuulettimen olemassaolosta, olisin todennäköisesti valinnut jonkin muun boksin.
     
  13. NetRunner

    NetRunner Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    271
    Saadut tykkäykset:
    0
    C-malli täällä; itse en ole tiedostanut tuuletinta sen jälkeen kun otin laitteen laatikosta ja iskin hyllylle. Joten sanoisin että laitteeseesi on sattunut maanantaituuletin.. Vaihtoa tms. voisi verkkokaupalla kokeilla, varsinkin kun noin selvästi häiritsee.
     
  14. tjkm

    tjkm Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kyllä jotain on tehtävä sillä ei tuollaista kukaan täysjärkinen kehtaa kuunnella. Voisi vaikka kysyä Verkkokaupan tuelta näkemystä asiaan ja suunnitella jatkoa sen perusteella. Miten on, oletko kuitenkin joskus huomannut että tuuletin olisi pyörinyt, ja ollut silloin hiljainen ääneltään?

    Onko tästä laitteesta olemassa erilainenkin versio, sillä esim. kuvassa http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/9698.cfm kansi on rei'itetty jolloin siinä ei välttämättä tarvitse tuuletinta lainkaan..? Ja jos 6200/6300-mallit eivät tarvitse tuuletinta niin miksi tämä 6500 tarvitsee?
     
  15. NetRunner

    NetRunner Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    271
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se toki pyörii ja ei laite tietenkään täysin hiljainen ole. Väistämätöntä että siitä jotain kuulluu kun kerran sisällä on kovalevy. Ääni vain on sellaista vaimeaa huminaa.
     
  16. tjkm

    tjkm Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitin nimenomaan sitä, että tuuletin on hiljainen silloin kun se pyörii? Tottakai kovalevy pitää ääntä mutta nyt minua kiinnostaakin pelkästään tuulettimen toiminta (oma vs. muiden).
    Kumpi pitää enemmän ääntä, tuuletin vai kovalevy? Ja miten pitkän ajan tuuletin on pisimmillään pois päältä, vai oletko kiinnittänyt siihen ollenkaan huomiota jos se kerran on niin hiljainen ettei sen päälle ja pois kytkeytymistä edes huomaa? Pääseekö laite missään vaiheessa lämpenemään kunnolla, ts. millä logiikalla tuuletin toimii? Kiitos paljon vastauksista!
     
  17. NetRunner

    NetRunner Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    271
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuuletin vaikuttaisi pyörivän aina. En tiedä onko sillä mahdollisesti eri pyörimisnopeuksia. Tuuletin ja kovalevy pitävät pyöriessään suunnilleen yhtä paljon ääntä. Laite lämpenee aavistuksen, joten jonkinlainen tuuletus siinä on hyvä olla koska kuori on noin umpinainen.
     
  18. jvc005

    jvc005 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.04.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    -Millaiset kelausnopeudet laitteessa on? Vision VDC8800B:ssä taisi olla kaksinkertaisella kelauksella ääni mukana josta ei kylläkään saa kunnolla selvää (Aku Ankkaa..), mutta tässä ei kait ole ääntä?
    -Pikakelatessa näkyy tekstitys myös kaikilla Yle:n kanavilla, vai?
    -Kuinka paljon saa taustatallennuksen enimmillään tallentamaan?
     
  19. Frequnator

    Frequnator Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma pvr-6500C malli on kyllä varsin hiljainen, ei ainakaan yhtään äänekkäämpi kuin edellinen pvr-6300C mallini. Ainoa ääni minkä laitteesta kuulee on kovalevyn rupina jos menee metrin etäisyydelle (sekin kuuluu usein vain silloin kun boksin käynnistää) Tuulettimen ääntä en kyllä kuule enkä varsinkaan jos istun ~3m päässä telkkarista. Käytännössä boksini on television alapuolella oven takana joten ääntä ei kuule mitenkään sohvalle.
     
  20. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovalevyn/tuulettimen voimakas ääni ja kovalevyn rikkoontuminen voivat olla yhteydessä toisiinsa. Ensimmäinen Verkkokaupasta saamani PVC-6500T piti kovaa ääntä ja kesti käytössä 2kk kunnes eräänä aamuna buutin jälkeen tiedostojärjestelmä sekosi enkä saanut yhtään talletusta pelastettua. Tilalle saamani toinen takuuhuollettu laite on selvästi hiljaisempi ja on nyt toiminut ilman ongelmia 4kk. Jos laite pitää kovaa ääntä, kannattaa vaatia toinen laite tilalle.