Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

  1. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39

    Kokeile hakea netistä Evocamd 2.11 ja NewCS 1.17 (+ Evocamd config 2.02 ja NewCS config 2.0). Pudota FTP:llä boksiin ja asenna Blue Panelista.

    Mulla ei CCcam noiden korttien kanssa toiminut. Vain ja ainoastaan tuo ylläoleva kombinaatio pelaa.


    -DMC-
     
  2. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia ehdotuksesta, mutta en saa tuollakaan yhdistelmällä mitään näkymään. Periaatteessa uskoisin tekeväni kaikken oikein, jos pitäisi riittää että aina viimeiseksi asentaa kyseisen ohjelman config:in ja käynnistää Cam:n siitä Blue paneelista uudelleen. Olen kyllä yrittänyt käynnistämällä koko boksinkin uudelleen. Täytyy opiskella asiaa lisää...
     
  3. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. millerii

    millerii Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mor mor
    Mites tuon usb tikun saa oikeen mountattua boxiin? Ajattelin swappifilen tehdä ja sinne laittaa, onko siitä hyötyä? Kannattaako filesysteemi vaihtaa tikulta myös ext -formaattiin?
     
  5. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt asiaa on sitten opikseltu muutama ilta ja nyt kuva näkyy :) En lopultakaan saanut Plustv:n ja Canal:n kortteja toimimaan yhtäaikaa Dreamboksissa, vaan jouduin järjestelyyn jossa pc:llä pyörii NewCS (1.30), joka jakaa Plustv:n korttia PC:lle ja Dreamille. Aikaisemmalta ajalta oli jo pystyssä järjestely Infinity USB Phoenix + NewCS+ Dvbviewer, joten ihan alusta tuota ei tarvinnut tehdä. Uusi löytö oli NewcsGUI...

    Mystinen juttu kun en saanut mitään muita Cam-Cardserver pareja toimimaan kuin CCcam. Uskon että homma oli kiinni noista Config tiedostoista, joihin olisi pitänyt tutustua paremmin. No homma toimii nyt ja siirrytään uusiin haasteisiin...
     
  6. Klain

    Klain Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaas kuinka yksi maksukortti konfiguroidaan toimimaan useammalle DreamBoxille vaikka niin että DM600 lukisi 7025:lla olevaa maksukorttia.
     
  7. Hensu

    Hensu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    CCcamit ja sen config-tiedosto molempiin. 7025:en config tiedostoon rivi
    F: username password 5 1 1 { } { } { } 600.sen.ip.osoite
    ja 600:en configiin rivi
    C: 7025.sen.ip.osoite 12000 username password

    Ainakin itse olen sen noin tehnyt.
     
  8. lamminniemi

    lamminniemi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!
    Olen hyvän digiboksin puutteessa ja sen takia heitän nyt tyhmiä kysymyksiä vaikka luinkin melkein koko threadin, toivottavasti joku jaksaa vastata:

    -Luin että 7025+ on melkein 100% varma vehje toiminnoissaan, eli onko monellakin ollut ongelmia tämän jumittumisen kanssa? Vanha vehje tahtoi jumia 1-20/krt päivässä ihan kanavanvaihdon takia. Iso resetti auttoi aina, ei mikään muu...

    -Onko tässä herkät virittimet T-mallissa? Meillä tahtoo sateella ylen kanavista tulla pätkivää sillisalaattia.

    -Tällähän pystyy soittamaan MP3:sia, pystyykö selaamaan kappaleita ilman että telkku on päällä, siis saanko popit soimaan ihan vehkeen omaa näyttöä katsomalla?

    -Saako tähän musiikille soittolistoja?

    -Divx:t pystyy siis katsomaan toiselta koneelta jollain vlc-ohjelmalla, toimiiko se niin että koppaan leffan vaan NAS:lle ja sen jälkeen valkkaan sen boksilla ja play? Tähän oli joku komentorivikomento tuolla aikasemmin mainittu.

    -Pystyykö tällä selaamaan NAS:lla olevia kansioita ja niissä olevia tiedostoja vai onko kaikki rajoitettu yhteen kansioon?

    -Ja ihan varmistukseksi että eihän tämä tosiaan jumitu peruskäytössä:eek: Hallitus listii varmasti jos toisen jumivan vekottimen kannan kotio...

    Säätäminen ei minua pelota, olenhan ite kasannut itselleni nassin ja saanut sen jopa toimimaan debianin päällä, en tosin vieläkään ole sisäistänyt linuxin sielunelämää mutta google auttaa.
     
  9. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentoinpa omia aloittelijan kokemuksia. 7025+ tosiaan ollut noin kuukauden...
    Olen kyllä saanut tämänkin jumiin ihan kaukosäätimellä tekemällä jotain epämääräistä. Normaalikäytössä en ole saanut boksia jumiin.

    Itse asun myös alueella jossa signaali on heikko ja pätkimistä tapahtuu tietokoneen dvb-t virittimillä, mutta 7025+ ei ole pätkinyt. Vertailun vuoksi I-Can pätkii joskus mutta Medion MDT-4200 pätki harvoin.


    En tiedä kun en ole kokeillut MP3 soittoa. Tässä voi myös olla eroja imageiden välillä.

    Lisäksi täytyy olla vielä tietokone joka jaksaa katsoa elokuvaa ja samalla pakata sitä mpeg:si. Tietokoneella täytyy olla käynnissä VLC, jonka pitää päästä käsiksi katsottavaan elokuvaan.

    Ei kai mikään estä mountaamasta useampia kansioita sieltä NAS:lta sopivaan kohtaan.

    Hallitus ei todennäköisesti saa mutta sinä todennäköisesti saat niin ettei edes virtojen katkaisu auta :thumbsup: Toisaalta image uudelleen sisään selaimella, muutama muutos muutamaan tiedostoon ja Dreamboxedit:llä hyväksi havaitut kanavasetukset sisään vie alta 15 min.

    Omasta mielestäni Debian ja varsinkun Ubuntu on huomattavasti paremmin dokumentoitu ja käyttäjiä on muutamilla sivuilla niin paljon että siellä on lähes kaikki kysymykset kysytty ja useimmista aiheista kirjoitettu wiki tms. Itse en ainakaan vielä ole löytänyt sitä Dreambox sivua jolta löytäisi kaikki vaan tieto on ympäri nettiä.

    Meillä parempipuolisko ei ole vielä tottunut käyttämään Dreamboxia vaan käyttää mielummin HTPC:tä (Dvbviewer), mutta plussaa on että nämä toimivat hyvin yhteen. Molemmat tallentavat samalle NAS:lle ja molemmat voivat katsoa toistensa talletuksia. Tällä hetkellä PC hoitaa vakiotalletukset FTA terrestial kanavilta ja Dreami muilta. Molemmille voi laittaa talletuksia suoraan selaimella.

    Viisaimmat voivat korjailla asiavirheet.
     
  10. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palaanpa tähän yli kuukauden takaiseen tilanteeseen (käsittelen asiaa tässä Dreambox-threadissa, koska varmaan tuo HM-sat on monille paikka, josta boksi tulee tilattua). Eli, boksi tuli kaiken selkkauksen jälkeen siis kahtena kappaleena, sovin HM-satin kanssa, että lähetän boksin takaisin ja heille tilinumerotietoni ja he maksavat sitten rahat minulle tilille. Boksi ja IBAN-tilinumero on lähetetty heille yli kolme viikkoa sitten, maileja olen nyt laittanut asiakaspalveluun kaksi kappaletta (tosin viimeisen vasta tänään) kysyen tilannetta ja mitään ei ole kuulunut. Yli 600 euroani ovat siis edelleen teillä tietymättömillä.

    En edelleenkään halua tuomita tämän yksittäisen tapauksen perusteella koko kauppaa, kuten jotkut tuppaavat tekemään ainakin tuolla kauppapaikat-osiossa heti ensimmäisen ongelman ilmaannuttua, mutta haluan jakaa tämän kertomukseni HM-satin kanssa kauppaa tekeville: varautukaa odottamaan enemmän kuin webbisivu antaa ymmärtää, älkääkä laskeko sen varaan, että saatte tilauksestanne reaaliaikaisia tietoja. Vaikka muilla on toiminut homma hyvin, niin aina voi käydä jotain.

    Infoan vielä kun tämä saaga selviää, että miten kävi. Seuraavaksi ajattelin ottaa yhteyttä kuluttajaneuvojaan, jos HM-satista ei vieläkään mitään kuulu.
     
  11. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeileppas laittaa kirjallinen reklamaatio ihan paperilla menemään tuonne. Olen hieman kuullut juttua, että jos yrittää esim. emaililla vatvoa asiaa niin saksalaiset firmat eivät koe juuri tarvetta reagoida. Reklamaation tipahtaessa luukusta aletaan katsoa peiliin ja homma hoidetaan heti. Nämä työkaverin kokemusten perusteella, hän on tilaillut aika paljon tavaraa Saksasta erilaisista liikkeistä. Homma täytyy vain hoitaa ns. virallisesti.
     
  12. Katz

    Katz Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Pelaakos tuo Dreambox ongelmitta Canal+:n kanssa?

    Vanhemmillani on Canal+ peruspaketin Suomiversio, jota he katsovat Ruotsissa, mutta heidän nykyinen Canalilta saatu boxi on ihan susi. Kello ei pysy ajassa ja aina välillä kuva puristuu yhdeksi kapeaksi viivaksi.

    Isukilta kyllä tietokoneet luistavat jokusen verran, joten uskoisin hänen selviävän Dreamboxin asennuksesta, joten ajattelin ehdottaa hänelle Dreamboxin hankkimista.
     
  13. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse katselen sateliittipuolen perhepakettia ja homma toimii ihan hyvin paitsi EPG:ssä ei näy kuin nykyinen ja seuraava ohjelma. Käytössä LT Third Challenge ja EPG:nä käytän sitä sininen nappi + 3 (= muistaakseni graphical multi epg). Tämä voi kyllä olla ihan osaamattomuutta... saa neuvoa ;) Terrestial puolella homma toimii ok.

    Korttien parituksen voivat vaikeuttaa hommaa, jos niitä on oikeasti käytössä.
     
  14. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on sitten jaossa Suomipoeka v0.57 image, jossa mukana ensimmäinen julkinen versio EgpSearch pluginista... Ei muuta kuin automaattisesti tallentelemaan :)
     
  15. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Käy päivittämässä EPG vaikka Sky News kanavalla, saat 2-3pv ohjelmat.
     
  16. Hensu

    Hensu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    EPG Refreshillä voit myös laittaa EPG haun automaattiseksi tapahtumaan vaikka yöllä.

    Melkeinpä voisi oletuksena sanoa että Canal+ toimii Dreamboxin kanssa. Eriäviä mielipiteitä saa esittää.
     
  17. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitin tuossa molempiin boxeihin uusimman Gemini2 imagen ja siirsin Suomipoeka modin sen päälle. Tuli laitettua samalla Embedded-uptime-project systeemi pystyyn molemmille boxeille ja lisäsin siitä kuvan tuonne ketjun ensimmäiseen viestiin. Sieltä voi sitten käydä katsomassa mitä boxien uptimet sanoo kullakin hetkellä. Keskimäärin boxi #2, joka toimii korttia jakavana master boxina pojan huoneessa on yleensä pystyssä noin 1-2 kk kunnes vaihdan siihen imagen. Boxi #1 on pääasiallinen Suomipoeka devaus boxi ja sitä tulee käynnisteltyä eri Compact Flash partitioilta silloin tällöin joillakin testi imageilla.
     
  18. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaanpa tännekin tiedotus dreambox-aiheisesta wikistä:

    Olen perustanut osoitteeseen http://dreambox.wikidot.com wikin, johon olisi tarkoitus kerätä tietoa ja ohjeita Dreamboxeista.

    Toistaiseksi wiki on kaikkien luettavissa ja jäsenten muokattavissa.
    Jäseneksi haetaan osoitteessa http://dreambox.wikidot.com/system:join
    Kuka vain voi tehdä hakemuksen.

    Suoraan jäseneksi pääsee samasta osoitteesta salasanalla, joka on dreamboxonparas Tällä on tarkoitus antaa helppo pääsy wikin pariin. (Toiminto poistetaan, mikäli tästä aiheutuu häiriöitä.)
    Ensin on kuitenkin tehtävä tunnukset wikidot.comiin, linkki löytyy tuolta liittymissivulta.

    Wikin rakenne on seuraava:
    • Yleistä tietoa dreamboxeista
    • Sanasto
    • Mallit
    • Enigma1-ohjeet
      • Asennus ja käyttöönotto
      • Imaget
      • Lisäosat
      • Vinkit ja muut ohjeet
    • Enigma2-ohjeet
      • Asennus ja käyttöönotto
      • Imaget
      • Lisäosat
      • Vinkit ja muut ohjeet
    Enigma1-osio on vielä täysin tyhjä, mutta Enigma2-osio, sekä yleistä tietoa osiot ovat alkaneet pikkuhiljaa täydentyä.

    Tunnuksen luoneille löytyy myös pienimuotoinen keskustelupalsta, jonne voi jättää palautetta, kommenteja ja toiveita. Toki myös voi yrittää herätellä dreambox-keskustelua laajemminkin.

    Toivottavasti wiki ottaa tuulta alleen ja saadaan siitä hyvä tietopaketti uusille ja vanhoille käyttäjille.
     
  19. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisäsin linkin tuohon wikiin myös ensimmäiseen viestiin.. Ilmeisesti alkavat YLE DVB-tekstitysongelmatkin olla historiaa kun kukaan ei ole pitkään aikaan raportoinut niiden esiintymisestä. Mitä itse hieman testailin niin toimivat kyllä täysin ilman pienintäkään virhettä.
     
  20. JyriN

    JyriN Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia moveq:ille ja muille suomipoeka:n kanssa töitä tekeville! Sen ja tänne postattujen ja netistä löytyneiden ohjeiden perusteella uusi unelma on nyt siinä pisteessä, että tekstitys pelaa, normaalit ja plussa -kanavat näkyy ja tallennukset menevät ja tulevat samba -jakoon hienosti. :thumbsup:

    Muutama ongelma on kuitenkin vielä, onko jollain muulla näistä kokemusta:

    Toinen viritin (B) ei ole aktiivinen, vaikka se on ketjutettu A:n kanssa ja ohjelmisto näkee sen valikon kautta. Viritys onnistuu vain A virittimelle, B hakee taajuuksia ja ilmoittaa sen jälkeen tylysti, että "cannot start..." -jotain mitä ei näkynyt ikkunassa. Haku ei siis edennyt varsinaisten kanavien hakuun asti.

    Boxilla voi siis tallentaa ja katsoa ohjelmia vain yhden kanavanipun sisällä! Voiko toinen viritin olla rikki, vai pitääkö se osata jotenkin ottaa käyttöön?

    Toinen ongelma on vähäpätöisempi, miten www hallintaliittymän pitäisi avautua ja pitääkö se jotenkin aktivoida? Pääsen verkosta boxiin telnetillä ja se luonnollisesti vastaa pingiin, mutta selaimen kautta samaan osoitteeseen ei saa yhteyttä.

    Kone on siis 7025+ ja uusin suomipoeka firmis.

    -Jyri