30 Days of Night

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mr Monk, 19.08.2007.

  1. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämmöistä settiä on tulossa. Sam Raimi tuottamassa, melko tuntematon David Slade ohjaajana ja Josh Hartnett pääosassa. Homman nimi on että vampyyrit lahtaavat Alaskalaisia. Videokuva kertonee kaiken tietämisen arvoisen: traileri ja kolmen minuutin klippi.
    Tämän perusteella loppuvuoden odotetuin elokuva, meikäläisen listalla. :thumbsup:

    edit: niin siis tämäkin perustuu sarjakuvaan. Mutta siitä minä en tiedä mitään.
     
  2. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Pidetään peukkuja pystyssä ettei mene vessanpöntöstä tämäkin leffa kuten monet muut sitten "Bram Stoker's Dracula", "The Night Flier" ja "Interview with the Vampire" leffojen jälkeen, niissä oli tyyliä. Blade nyt on vain toiminta pläjäys kuten Rambo tyylinen kuvitteellinen yksi vastaan tuhat. :cool:
     
  3. masterpee

    masterpee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suurena vampyyri-elokuvien ystävänä odotan kyllä leffaa innolla. Josh Hartnettikin nykyään mielestäni tehnyt loisto suorituksia esim. Lucky Number Slevinissä.
     
  4. MkH^

    MkH^ Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin toissapäivänä katsomassa ennakkonäytöksessä ja täytyy sanoa, että ei ollut yhtään huonompi filkka. Kuvaus oli tyylikästä ja miljöö erittäin onnistunut. CGI-efektejä ei myöskään oltu viljelty älyttömissä määrin - itseasiassa niitä oli käytetty hyvin vähän ja taidokkaasti - minkä johdosta elokuva ei tuntunut millään tavoin "halvalta".

    Elokuvassa oli muutama eeppinen "beheading", mutta muuten gore jätti ehkä hiukan kylmäksi, K-18 pätkän ollessa kyseessä. Ei kuitenkaan isompia miinuksia tästä.

    30 Days Of Night:lta ei sovi odottaa mitään pitkäjännitteistä psykologista kauhua, mallia Hohto, vaan se turvautuu lähinnä halpoihin säpsäytyksiin - ja niitä siinä hittovie riittää. Painostavaan ilmapiiriin liitettynä ne kuitenkin toimivat.

    Suurin ongelma oli aikajana. 30 Days Of Nighthan sijoittuu kuukauden kestävään kaamoskauteen, mutta koska ajankulua ei juuri millään tavoin esitetä, voisi saada helposti käsityksen, että tapahtumat veisivät neljä päivää neljän viikon sijaan. Tästä pitkä miinus.

    7/10.
     
  5. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Suomessa esitettävä versio jotenkin leikattu? Kun mielestäni aika montaa raakaa kuolemaa ei näytetty, vaan ne olivat off-camera.

    Muutenhan leffa oli aika tyhjänpäiväinen pläjäys...gorea tai toimintaa ei ollut juuri mitenkään erityisen paljon, ja leffa on hyyvin hidastempoinen, ns. "juoni" on hiuksenohut. On jotain vampyyreja, ja tyyppejä jotka vähän pakoilevat niitä ullakolla. Hahmot jäivät lievästi sanottuna etäiseksi. Ainoa edes vähän originaali idea oli loppuratkaisu. Kaikki tämä olis ok, mutta kun tuntui, ettei leffassa edes ollut toimintaa tms. Hidas tempokin olisi jees, mutta kun se aika oli käytetty tyhjänpäiväiseen dialogiin ja Pet Shop Boysin laulajalta näyttävän vampyyrin suu auki toljotteluun. Pettymys.

    3/10.
     
  6. Marlowe

    Marlowe Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa tämän työkaverittaren kanssa Plevnassa, ja edellisen kirjoittajan tavoin kaamosaika ei iskenyt minuunkaan. Leffan suurin ongelma olivat paperinohuet henkilöhahmot, sillä on vaikeata saada elokuvasta mitään irti, mikäli on täysin yhdentekevää, kuka selviytyy hengissä ja kuka ei.

    Vampyyrit olivat mielenkiintoinen sekoitus Buffya, Romeron zombeja ja susilaumaa, mutta nekään eivät olleet erityisen pelottavia: suurimmat säpsähdykset tulivatkin halvalla tavalla äkillisiä ja kovia ääniefektejä hyväksikäyttäen. Gorea oli jonkin verran ja se oli osin aika häijyäkin, mutta se ei tee vielä kauhuelokuvaa.

    Lisäksi voisi marista siitä, että naispääosaa esittänyt Melissa George näytti yhtä hehkeältä elokuvan lopussa kuin alussakin, vaikka tämä oli viettänyt kuukauden samoissa kuteissa ja kaupungissa, jossa peseytyminen yms. lienee enemmän kuin mahdotonta. Se on kuitenkin tarpeetonta, kun elokuva ei toimi muutenkaan kunnolla.

    Arvosanaksi kaksi tähteä viidestä.
     
  7. Ritchie

    Ritchie Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei herättänyt meikäläisessä mitään kummallisempia tunteita. En ole alkuperäismateriaaliin tutustunut, mutta jotenkin jäi sellainen fiilis, että tässä hieman sössittiin hieno mahdollisuus. Leffassa on paljon hyviä elementtejä, mutta loppupeleissä toteutus jää hieman valjuksi. Pointseja kuitenkin siitä alkupään kuvauksesta, jossa
    kuvataan ylhäältä päin kaupungilla tapahtuvaa kaaosta.
    Erittäin vaikuttava ja erilainen tapa kuvata kyseistä tapahtumaa.

    Olisin toivonut näkeväni enemmän ajan vaikutusta roolihenkilöissä. Mistään ei välittynyt se tunnelma, että nyt oltaisiin oltu monta päivää lukittuna ja ahdistettuna pieneen tilaan. Siitä johtuvaa turhautuneisuutta, epätoivoa ja ahdistusta ei käytännössä näkynyt lainkaan. Tästä isoimmat miinukset.

    2/5
     
  8. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoisesti myös nämä muut "muuttuneet" kävivät melkein samantien omien kimppuunkin mutta suuri sankarimme ei missään vaiheessa

    1/5 (olisin antanut vähemmän jos voisin) ainoa + oli mustaki toi ylhäältä kuvattu kohtaus.
     
  9. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä tykkäsin leffasta kakista miinuksista huolimatta. Loppu oli aika kökkö ja ei tuo todellakaan 30 päivälle tuntunut, hyvä jos parilta päivältä. Olisihan tuosta saanut enemmänkin irti, jos olisi viitsitty vähän paneutua juonen rakenteluun selviytymiskamppailun osalta. Homma jäi jotenkin köykäiseksi ja puolitiehen. Tunnelma oli kuitenkin loistava ja varsinkin äänimaailma oli mieleen.
     
  10. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö kyseinen elokuva sisällään paljon säikyttelykohtauksia? Kaverini pettyi suuresti 28 Viikkoa myöhemmin -elokuvaan, joten löytyisikö tästä niitä "BÖÖ" kohtauksia enemmän?
     
  11. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei sisällä säikyttelyä. Täysin sisällötön juoni yhdistettynä Hartnettiin sai toivomaan koko ajan elokuvan loppumista.
     
  12. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tämäkin nyt Tennispalatsissa katsottua, ja loistavahan tämä oli. 30 Päivää kaamosta onnistui olemaan raaka, pelottava, hirvittävä ja jännittävä sanojen oikeassa muodossaan. Elokuva oli pitkä, ja jos kelloa ei vilkuile niin 30 päivää kaamosta on aika piinaavan pitkän tuntuinen elokuva. Näyttelijät eivät nyt olleen parhaimmat mahdolliset, mutta ihan kelpaavat. Musiikki oli mukavan räväkkää, ja äänimaailma toimi niin hyvin, ettei tuosta voinut oikein enää parantaa. Upea, ja oikeasti pelottava elokuva. Loppun auringon nousu kohtaus jotenkin riipaisi/säikäytti, vaikkei mitenkään erikoinen ollutkaan.

    Arvosana: 4/5
     
  13. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Huono oli. Aivan liian paljon epäloogisuuksia. Vamppyyrit olivat ylivoimaisia, mutta sitten kun sankareiden piti selvitä niin asiat muuttui. Miksi he eivät voineet muutaman talon kylää käydä talo talolta läpi???? :confused: Tai että muutaman talon välein olisi aina vamppyyri talon katolla vahtimassa. Luulisi vuosi satoja elänneiden olevan hieman fiksumpia... Ja mikä se lumipyräkkä juttu edes oli, kuolleet pelkää jäätyvänsä? :D Eikä edes viihde puoli ollut kunnossa. Aikaisemmin mainitsemisien leffojen tasolle ei taida yltää ainakaan lähi aikoina mikään vamppyyri leffa joissa olisi sitä samaista tyyliä. :cool:

    1/5
     
  14. ratikka0

    ratikka0 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2001
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    0
    ÖÖh...

    1) Jos huomasit, niin sheriffi nappasi vampyyriverta. Siksi ne eivät olleet enää ylivoimaisia.

    2) Vampyyrit kävivät taloja läpi. Eivät vain huomanneet ullakon luukkua.

    3) Vampyyrit olivat katoilla vahtimassa ja järjestivät houkutuslintuja jne.

    4) LumiPYRÄKKÄ-juttuasi en ymmärrä?
     
  15. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    1) Ei siinä kohtauksessa

    4) Niitä ei näkynyt silloin
     
  16. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän lumipyräkän idea ole nimenomaan se, ettei silloin kukaan näe 10m pidemmälle. Jos ihmiset tuntevat kaupungin, he osaa perille. Ja mahdollisuus, että vampyyrit näkee on paljon pienempi.
     
  17. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herranjeetari mitä hollywoodkakkaa.

    On kyllä heikkohermoisia ihmisiä, jos tätä joku pitää pelottavana. Ainoa piinaava asia tuossa elokuvassa oli sen pituus. Ja vaikka elokuva oli R-luokituksen saanut, ei siinä mitään kauheuksiakaan ollut, pari kertaa nyt kirvestä heiluteltiin.

    Päähenkilöt olivat täysin merkityksettömiä, kuten myös heitä jahdanneet vampyyrit, joten olikin aivan sama kuka seuraavaksi kuoli. Ja kuten täällä onkin jo pariin kertaan kertaan todettu, tuo "30 päivää" vaikutti lähinnä neljältä pitkästyttävältä tunnilta.

    :sick:

    1/5
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tässä olisi ollut kyllä aineksia vaikka mihin, mutta metsään mentiin aika pahasti. Alussa kaikki näytti vielä toimivan. Tunnelmaa luotiin hyvin ja tapahtumapaikka itsessään oli vangitseva. Suurin ongelmahan tässä oli tää 30 päivää, mikä tuntui pelkästään yhdeltä yöltä. Periaatteessa koko idea oli vesitetty täysin, koska minkään näköistä pitempi aikaista jännitettä ei syntynyt. Päivissä hypättiin sitä mukaan, kun porukan piti siirtyä paikasta a paikkaan b. Minkäänlaista henkilöhahmojen kehitystä ei edes yritetty saada aikaan. Loppukohtauksen olisi varmaan pitänyt jollain tasolla koskettaa, mutta ei kyllä viisari värähtänyt mihinkään suuntaan.

    Jos haetaan jotain positiivista, niin elokuva oli kyllä teknisesti varsin pätevä. Hyvän näköinen ja kuuloinen, minkä ansiosta tämän kyllä katsoi ilman suurempia mukinoita läpi. Myös Ben Fosterin näyttelemä The Stranger hahmo oli tämän pimeyden valopilkkuja.

    **
     
  19. kulju

    kulju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jossain määrin ton kyllä pystyy jo päättelemään leffan nimestä :p
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Totta:D Tosin kyllä Proffa on oikeassa, leffassa ajan kuluminen ei oikein näy. Ja oli tämä muutenkin melkoista tuubaa, vaikkakin teknisesti hyvin tehty. Kai tälle yleisö löytyy, minä en siihen kohderyhmään kuulu. 1/5.