Marsalkka Mannerheim

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana haba, 15.08.2001.

  1. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1

    Eiköhän tuo Mannerheimin kuviteltu homous ole jo todettu monessa lähteessä urbaanilegendaksi kuten monet muutkin kaikkiin suurmiehiin liitetyt pimeät teoriat.
     
  2. KTB

    KTB Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    2
    Harlinia haastateltiin tänään Huomenta suomessa ja sanoi, että elokuvassa käytetty kieli tulee olemaan paikkaan ja aikaan sovitettu, eli tullaan käyttämään samoja kieliä, joita Mannerheim käytti. Ja Mannerheimhan nähtävästi puhui kahdeksaa kieltä, joihin suomen ja ruotsin lisäksi kuuluivat saksa, venäjä, ranska, puola, portugali ja englanti.

    -KTB-
     
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mixa oli minun mielestä hyvä veto Manskuks. Pidin hänen Levottomat roolista. Tosin minulla on ollut aina kuva Mannerheimistä pikkasen iäkkäänpänä ihmisenä, mitä Mixa on.
     
  4. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Monen kielen sekoitusta onnistuneesti samassa filmissä sovellettiin elokuvassa Raja 1918, joka tulee ensi-iltaan 30.11. Hyvä elokuva, jossa loistavat näyttelijät. Suomea, saksaa ja venäjää puhuttiin oikeissa yhteyksissään. Se toi sopivaa aitouden tunnetta tapahtumiin.
     
  5. KTB

    KTB Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tälle päivälle päivätystä lehdistötiedotteesta löytyi virallista tietoa elokuvaan tulevista puhutuista kielistä ja ne ovat suomi, englanti, ruotsi, venäjä ja ranska.

    -KTB-
     
  6. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olipa väittämälläsi homolla jopa 2 tytärtä.
     
  7. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    En ota kantaa Mannerheimin seksuaaliseen suuntautumiseen, mutta lapsia oli myös Oscar Wildellä. Joten ei se lapsiluku välttämättä mitään kerro.
     
  8. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harlinilta kysyttiin ylexillä tänään, että mihin aikakauteen elokuva tulee eniten keskittymään. Harlin totesi, että koko elämänkaari on mukana, mutta pitää erityisesti nuoresta Mannerheimista ja monilla ihmisillä on vain kuva hänestä vanhana.

    Itse olen kyllä nähnyt Nousiaisen aina ärsyttävänä ja puhetyylikin nopea&tönkkö yhtäaikaa. No saapi nähä, tuskin ainakaan huonointa Harlinia tulee olemaan. :)
     
  9. Abor

    Abor La-di-da, la-di-da, la la Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvältä näytti Nousiainen ainakin tuossa tiedotustilaisuudessa näytetyssä kuvassa täydessä maskissa, joten ulkoisesti homma vaikuttaa olevan hoidossa.

    Noin mitä muuten tulee, niin on mielenkiintoista nähdä Harlin projektissa, jossa hänellä on ainakin oletettavasti enemmän intohimoa ja mahdollisuutta vaikuttaa kuin keskiverto Hollywood-trillerissä. Vihisen osalta puolestaan täytyy toivoa, että Harlin, Selin & co. tietävät jotain mitä suuri yleisö ei, sillä tuntuu aikamoiselta hypyltä muutama Kummeli-hauskuutus vyöllä lähteä työstämään tälläistä projektia.
     
  10. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mielestäni Mikko oli oikein hyvä valinta (näkemättä elokuvaa) - ei liian kulunut kasvo kuten esim. Suosalo olisi ollut.

    Elokuvan kymmenen miljoonan dollarin budjetista yli puolet voi todellakin tulla pelkästään Suomen lipputuloista, sillä elokuvan pitäisi kiinnostaa kaikkia teinistä vaariin ja koulutkin varmaan suunnittelevat ryhmänäytöksiä jne... Miljoonan katsojan raja Suomessa voi hyvin mennä rikki etenkin jos arvostelut ovat edes kohtalaisia. Ihmisiä kiinnostanee myös Harlinin ensimmäinen "suomenkielinen" elokuva... Venäjältä voi tulla myös iso osa lipputuloista...

    Product placementia (Expert) tuskin leffakuviin saadaan joten markkinointipuolella on tehty jotain ennennäkemätöntä Suomessa...
     
  11. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.04.2001
    Viestejä:
    2 841
    Saadut tykkäykset:
    1

    Eiköhän VR saa ainakin itsensä näkyviin.
     
  12. LaRe_112

    LaRe_112 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei vakuuta projekti yhtään. Onko Mannerheim oikeasti niin kiinnostava persoona, että hänestä saadaan mielenkiintoinen elokuva? Onko tekijöillä pokeria kritisoida tai näyttää edes jokseenkin epäilyttävässä valossa jotain Marskin toimia vai tyydytäänkö pelkkään sankarin kuvaan?

    Epäilen, että tästä tulee kunnon jenkkipöhötys leffa ainoastaan sillä erolla, että tähtilippu muuttuukin meidän kauniiksi siniristilipuksi. Kumpi soi lopputeksteissä, Porilaisten marssi vai Finlandia?
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Vaikka Mannerheim kieltämättä Suomen historiassa on merkittävä henkilö niin silti tiedän muutaman sotaveteraanin jotka ovat vihanneet häntä jo sodasta lähtien.
    Jotain Viipurin puolustamisen järjettömyydestä ja miesten tapattamisesta he ovat puhuneet. Kauheasti se ei aiemmin kiinnostanut ja nykyään, kun kiinnostaisi niin he ovat jo niin vanhoja, että muistin kanssa tulee paljon ongelmia.

    Itse en ole kauhean hyvin Mannerheimin toimiin tutustunut muuten kuin normaalien dokumenttien kautta, joten jos hän on aikoinaan jotain huonoja päätöksiä tehnyt niin olisi hauska kuulla niistä.

    Ja jos ne ovat merkittäviä niin mielellään niitä tietenkin näkisi myös elokuvassakin.

    Jostain kumman syystä Mannerheim ei henkilönä ole kauheasti kiinnostanut koskaan vaikka monista muista Suomen sotien henkilöistä on tullut elämänkertoja luettua. Jännä homma.
     
  14. Citizen Tony

    Citizen Tony Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihinen on ollut jo useamman vuoden Tampereen Teatterin johtaja ja on kyllä vetänyt hommansa hyvin. Häneltä löytyy sellaista tietynlaista pop-näkemystä, kuten esim. monelta levy-yhtiöpomolta - eli osaa tehdä valintoja, jotka miellyttävät yleisöä. Teatterissa tämä on näkynyt miltei magneeteiksi muodostuneiden näytelmien hyväksymisenä ohjelmistoon sekä oman erottuvan ja laadukkaan linjan löytymisenä.

    Ja jottei mene liian vakavaksi elämä, niin olihan Kummelin kultakuume ihan loistavasti käsikirjoitettu. Ainakin. :-D
     
  15. Abor

    Abor La-di-da, la-di-da, la la Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiesin kyllä noista miehen teatterikytköksistä mutta siltikin mielestäni asiassa on paljon kysymysmerkkejä. Tietenkin riippuu mitä tässä loppupeleissä haetaan. Epäilemättä Vihinen pystyy ainakin suureen yleisöön vetoavan ja kansallisromantiikkaa tihkuvan pätkän riipaisemaan, mutta toivottavasti siinä sinussa myös ripaus jonkinlaista uskottavuutta ja vakavamielisyyttäkin mukaan mahtuisi.
     
  16. Darth Saul

    Darth Saul Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei varmasti kiinnosta.


    No ei varmasti mene.


    No jaaaaaaaa....


    No ei varmasti tule.
    Mikäli esimerkiksi talvisota esitetään suomalaisen käsityksen mukaan, niin ei välttämättä pääse edes levitykseen, koska venäläisillä on asioista ja sodan oikeutuksesta täysin toinen mielikuva.


    Mikäli Harlin/Selin saavat aikaan vakavasti otettavan kansallisen merkkidraamaelokuvan [anteeksi, täytyy poistua pihalle nauramaan]
    :D :hitme::rolleyes:
    [no niin, jatketaan...] niin markkinointipuolella yritykset saisivat imago pushia pelkästään siitä, että voivat sanoa tukeneensa elokuvaa.


    Nyt sitten ongelma on se, että ensinnäkin taitava draama ja Harlin/Selin eivät mahdu samalle mantereelle. Toiseksi, kun kyseessä on sellainen elokuva kuin Mannerheim, niin teki sen sitten niin tai näin, niin aina kusee jonkun silmille.

    Mannerheim kansalaissodan sankarina? Kaikki vasemmistolaisperinnettä kannattavat vetävät herneen nenään.
    Mannerheim talvisodan sankarina? Venäläiset vetävät herneen nenään.
    Elokuvan kielenä ainoa kv. markkinoilla toimiva, eli englanti? Suomalaiset vetävät herneen nenään.
    Dramatisoitua, fiktiivistä historiaa (esim. Mannerheim action-sankarina)? Historistit vetävät herneen nenään.
    En edes arvaile, kuinka kiistanalaiseksi kysymykseksi joku Mannerheimin ja Hitlerin kuvattu suhde nousee, esitettiin se sitten missä valossa tahansa.

    Jne. jne. Ja kaikki edellä oleva tietenkin myös toisin päin, kun heittää kaiken käänteiseksi.

    Tästä ei tosiaan tule toista Tuntematonta sotilasta suomalaisen elokuvan historiaan...
    Ja jos minä olisin sponsori, niin lähtisin mieluummin sponssaamaan vaikka savianimaatiota eukonkannosta puolaksi dubattuna kuin Mannerheimiä, missä on vaara saada paljon negatiivista mainetta niskaan.
     
  17. Darth Saul

    Darth Saul Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    No on.
    Siitähän saisi vaikka minkälaisen elokuvan!
    - Äijä toimi tsaarin armeijassa tiedustelijana/vakoojana, ja teki kulttuurihistoriallisestikin merkittävän tiedusteluretken Aasiaan (ja James Bond -tyyliin kaikki osapuolet tiesivät, että kyse on tsaarin vakoojasta, mutta Bond-tyyliin kaikki myös näyttelivät roolinsa niin ettei kukaan olisi vakooja... :D )
    - Mies meni itseään sosiaalisesti korkea-asemaisemman ja varakkaan naisen kanssa naimisiin ja nousi sitä kautta itsekin arvostetumpaan asemaan (Kauniit ja rohkeat -draamaa...)
    - Kansalaissodassa äijä teki vieläkin kiistanalaisia valintoja, jotka johtivat tuhansien ihmisten kuolemaan ja kokonaisen valtion poliittiseen suuntaan.
    - Talvi- ja jatkosodassa äijällä oli henk.koht. suhde Hitleriin, toisaalta historiallinen suhde Venäjään ja eräiden mielipiteiden mukaan juuri Mannerheimin toiminta ratkaisi Leningradin kohtalon.
    - Sodan jälkeisestä ajasta saisi myös (kuivahkoa, mutta ehkä ansiokasta) draamaa siitä, miten äijä ajautui Suomen presidentiksi, samaan aikaan taustalla mahdollisen sotasyyllisyysasian ollessa todellinen uhka.

    Jne. jne.
    Viettihän se melko vaiherikkaan elämän, eli kyllä siitä useammankin elokuvan saisi, jos vaan viitsii tehdä.


    Hyvä kysymys.
    Kuten edellisessä viestissä kirjoitin, teki sitten niin tai näin, niin tulee tahtomattaan loukanneeksi jonkin ryhmän näkemyksiä.
    Sitten taas on oma lukunsa, lähtevätkö tekijät alleviivaamaan jotain tiettyä asiaa, esim. ottamalla kantaa punaisten puolesta tai jotain.
     
  18. LaRe_112

    LaRe_112 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vasemmistohan tuon elokuvan lyttää samantien. Marskihan nähdään punaisten puolella pahimman luokan lahtarina, eli ihan turha sinne puolelle on mitään myönnytyksiä tehdä. Se suututtaisi myös "Marskin fanit". Lähinnä vain pelkään sitä, että Mannerheim kuvataan jonkun sortin yli-ihmisenä, jonka jokainen sana on painava ja joka teko on täyttä kultaa ja samalla Suomen sotasaavutukset saavat aivan uudet sfäärit. Varsinkin kun Harlin on tunnetusti melko patrioottinen ja militaristinen tyyppi.

    Elämän vaiheista voi saadakin ihan mielenkiintoisen elokuvan, mutta tekijätiimi on ainakin paperilla aivan väärä. Jotenkin jo "300" pyörii suomalaisena versiona päässä, kun tätä elokuvaa miettii.
     
  19. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    No, jälkimmäinen noistakin oli ihan kohtalainen (Laineen versio ihan paska vedätys), mutta ei sekään erityisen hyvä elokuva - silti molemmat tosi yliarvostettuja (ihme ja kumma, patrioottifinskit), onhan viimeisen kymmenen vuoden aikanakin tehty paljon parempia suomalaisia elokuvia kuin kumpikaan TS...

    Esim... joulukuussa saapuva "Röllin sydän" on parempi kuin kumpikaan "Tuntemattomista"...
     
  20. Nappe1

    Nappe1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2003
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    [offtopic]
    saas nähdä, saadaanko Röllin Sydän leffasta myös enkkuversiota suomen levitykseen. Tämä jos mikä olisi kiva nähdä myös toisella virallisella kielellä, jo pelkästään sen vuoksi että Tuppuraisen saappaat tässä nimenomaisessa tapauksessa ovat valtavat täytettäväksi.
    [/offtopic]

    Jännäksihän tämä projekti menee juurikin siitä syystä että ei voi olla täysin varma millä tavalla homma menee pieleen. Haaste on niin valtava ja odotukset niin pilvissä että elokuva ei voi millään täyttää kaikkia odotuksia.

    Mannerheim on erittäin ristiriitainen persoona, osittain sen takia että idän ja lännen välissä on aina pitänyt taiteilla veitsen terällä, joten kaikki päätökset eivät aina välttämättä ole olleet onnistuneita. Se että onko näiden epäonnistumisien / virheliikkeiden vähättely ja jopa peittely ollut viisasta, on täysin jo toinen kysymys.