Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

  1. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselläänpäs vaihteeksi täältä, kun on tällaista vähän yleisempää linjaa oleva kyssäri... eli, onko DB:ssä mahdollista Toppyn tyyliin hakea ohjelmatiedot verkosta esimerkiksi Telkku.comin palvelimelta? Ainakin maksukanavien tiedot ovat kaapelioperaattoreilla jotakuinkin syvältä, joten tuolle tulisi käyttöä.

    Jos tuo ei ole mahdollista, niin onko vastaavasti mahdollista laittaa boksi hakemaan EPG-bufferi täyteen yöllä, jotta kaikkien kanavien tiedot olisivat valmiina, eikä niitä tarvitsisi aina hakea?
     
  2. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Vielä kysymys tuosta: noiden kelausmerkkien poistuminen ruudulta on hiukan outo juttu, millä logiikalla niiden piilotus pitäisi toimia? Ne kuitenkin yleensä tottelee exit-nappia. Mutta tuo näyttö jää joskus pysyvästi ruudulle jos kelaa ja on sulkenut infopalkin, exit-nappi ei näytä tekevän silloin enää mitään ja vasta kun infopalkin laittaa taas näkyviin ja painaa exit, niin molemmat näytöt häviää.

    Auttaisikohan tuohon jos tekisi tuolle exitille keymappiin lisäyksen. Mutta pitääkö sinne lisätä joku PVRStateActions-otsikolla alkava määritys vai missä tilassa Dreambox on silloin kun tallenteen toisto on päällä mutta infobar on piilossa? Eikös se ole silloinkin InfobarSeekActions-tilassa joten siihen exitin lisääminen voisi auttaa? Onko napin käsky exit vai cancel?
     
  3. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Eipä auta keymapit, tuo symboli jää ruudulle aina jos painaa exit-nappia kelauksen aikana (piilottaa infobarin) ja sitten nostaa kelausnopeutta.
     
  4. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Dreambox avaa katseltavaksi valitun tallenteen melko hitaasti. Mitä se vielä miettii/tarkistaa sen jälkeen kun tallenne on valittu listalta ja painettu ok-nappia?
     
  5. tero_

    tero_ Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka hitaasti?
    Onko käytössä paikallinen levy?
    Ainakin minulla aukeaa kutakuinkin saman tien (oma levy boxin sisällä).

    Alussa Enigma selvittää kyllä tallenteen pituuden, mitä varten se voi tehdä seekin tallenteen loppuun, mutta ei siinä kauaa nokka tuhise. Verkon yli tuo voi tietty kestää (en tiedä miten SMBFS toimii tuollaisessa tilanteessa, mutta voihan käyttää tietty NFS:ääkin, jos levypalvelin sellaista tukee).

    Jos tallenteesta ei ole vastaavaa *.ap tiedostoa, niin silloin Enigma joutuu rakentelemaan vastaavat tiedot lennosta. Se voi kestää oman aikansa.
     
  6. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    n. 4 sekuntia ennen kuin kuva näkyy tai tulee kysymys jatketaanko toistoa aikaisemmasta kohdasta. Käytössä on Dreamboxin sisällä oleva levy. Ap-tiedostot näytti olevan, jos sen poisti kesti avaaminen 8-10 sek.

    Käytössä oleva levy on 5400rpm 160GB levy joka oli ennen Topfieldissä.
     
  7. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mittasimpa tuon ajan tuossa omassa setupissani.. NASselta käynnistetty tallenne lähtee käyntiin noin 3:ssa sekunnissa.

    Yleisesti Dreambox on levyoperaatioiltaan jonkin verran hitaampi kuin FAT32 tai vastaavaa tiedostojärjestelmää käyttävät boxit. Suurin syy tähän lienee se, että Linuxin ext-tiedostojärjestelmä on suunniteltu siten ettei se koskaan pääse fragmentoitumaan.
     
  8. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Onko minulla sitten jossain vikaa vai miten pitkä aika on tero_:n "saman tien"? Minun Dreamboxiin tosin on tulossa 320GB 7200rpm levy jos/kun saan PC:lle levytilaa sen verran, että saan Topfieldin nykyisen levyn tyhjäksi. Täytyy varmaan vielä kokeilla jotain muuta imagea, ehkäpä ihan virallista imageakin voisi kokeilla.

    Mutta kai tämäkin on taas yksi asia johon tottuu. Niitä asioita vaan alkaa jo olla aika paljon:
    - hidas kanavien vaihto T-muxien välillä
    - äänen pitkä mykistyminen kelauksen jälkeen
    - tallenteen katselun hidas käynnistys
    - kelaus/toistosymbolin jääminen ruudulle
    - ajastus-/tallennelistan joidenkin aikojen väärä järjestys (ja toimintalogiikka)
    - kanavan infobar ei näytä merkkiä jos kyseistä ohjelmaa tallennetaan
    - viimeisen tallenteen muistin puute. Suomipoeka ei ole oikea vastaus sillä haluan näkymältään paremman (siis alkuperäisen) tallennevalikon, eikä tuon pelkän muistin lisääminen python-koodilla taida minulta onnistua.
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hitaanpuoleinen on meilläkin, vaikka levy on 7200 rpm. En kyllä ole aikaa mitannut.

    Aika samanlaisia asioitahan me Topparikäyttäjät näköjään havaitaan, ihan samat on tulleet esille meilläkin. Tämän lisäksi muutamia käytettävyysasioita, jotka nyt joskus ovat mielipideasioitakin toki, mutta pari kertaa on ihmetyttänyt, että miksi logiikka ihan perusjutuissa on ehdoin tahdoin tehty erilaiseksi kuin kaikissa muissa bokseissa.
     
  10. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mitä muita asioita sinä olet huomannut? Tuosta jäi vielä tallennelistan ja ajastinlistan järjestys, haluaisin uudet alimmaisiksi. Muita juttujahan olen jo muuttanut ja saanut muutoksien ja kaukosäätimen makrojen avulla rakennettua peruskäyttöä Topfieldin tapaiseksi.

    Ja sitten vielä tuollainen juttu joka Topfieldissä oli enimmäkseen huono asia mutta näköjään myös osittain hyvä: suojatut kanavat voi tallentaa Topfieldillä ilman katselukorttia ja katsoa sitten kun kortti on laitteessa, Dreamboxilla tuo ei näytä onnistuvan. Onko siihen jotain ratkaisua/asetusta?
     
  11. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähinnä näppäinten käyttäymistä, joka kai olisi jostain aika helppo muuttaakin jostain?

    Miksi ok:sta avautuu info, miksei infosta niinkuin kaikissa muissa?
    Miksi kanavalista aukeaa TV:stä, kun se kaikissa muissa aukeaa ok:sta?
    Miksi EPG:stä ei voi tehdä suoraan tallennusta Rec-napilla, vaan pitää erikseen painaa ok ja hyväksyä ruutu vihreällä?
    Miksi kanavat vaihtuvat sivunuolista, eivätkä ylös-alas nuolista, saati "kanavanvaihtonappien" paikalla olevista napeista?
    Miksei EPG:hen pääse yhdestä napista?

    Kaikkiin näihin tietenkin tottuu, mutta en oikein välittäisi totutella, koska käytän töissäkin päivittäin erilaisia bokseja ja käytännössä jokaisessa nuo toimivat nimenomaan "standardinmukaisesti", joten tuo kaikki tulee aika selkäytimestä. Täytyy katsoa, josko noita itse modaisi omaan käyttöön sopivaksi.
     
  12. King

    King Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla boxi pyörii suomipoejalla ja olen ollut boxin ja valikoiden toimintaan ihan tyytyväinen, enkä kaipaa mitään Topfield-imagea. :)

    Suomipoekatiimille :thumbsup:



    :king:
     
  13. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Keymap.xml:ää editoimalla suurin osa noista korjaantuu.

    Minulla kanavalista aukeaa OK:sta, kanavat vaihtuu nuoli ylös/alas-napeilla, yhden kanavan epg aukeaa yhdellä napilla (käytän siihen bouquet - nappia).
    Lisäksi otin mute-napin omaan käyttöön niin, että se aukaisee aina infobarin ja muutin koodia niin, että sen toinen painallus ei sulje infobaria vaan vain exit-nappi sulkee sen. Infobaria ei myöskään kätketä tietyn ajan kuluessa jos se on manuaalisesti laitettu näkyviin. Ja lisäksi jos tuota "mute"-nappia painaa pitkään, aukeaa se laajempi info-ruutu joka vakiona taisi tulla info-napista. Tuohon tosin pitäisi muuttaa koodia niin, että toinen lyhytkin "mute"-napin painallus avaisi tuon ruudun.

    Kauko-ohjaimen makroilla olen laittanut ajastinruudun aukeamaan yhdellä napilla (tosin senkin voisi tehdä muutenkin), ja deleten toimimaan yhdellä napilla tallennelistasta (en siis käytä Suomipoekaa jossa sille on oma nappi), lisäksi on vielä yksi makronappi joka hyppii SingleEPG:ssä seuraavalle kanavalle.

    Rec-nappi ja koko se menu on surkea, miksikähän siinä pitää ne paikatkin vaihdella? Siis esim. sen menun 2. valinta ei tee samaa asiaa joka kerralla. Ja haluaisin siitä aina näkymään tallenteet eikä vain silloin kun niitä on enemmän kuin yksi.

    Ajastuksen lisäämisen saisi kyllä varmaan aika helposti muutettua niin, ettei se vaadi vihreän painallusta, mutta ei se minua ole vielä haitannut, joten en ole sitä tutkinut.

    Noiden lisäksi olen muuttanut näyttöruutuja hiukan järkevimmiksi/enemmän rivejä ja tietoja sisältäviksi.
     
  14. tero_

    tero_ Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haku netistä ei ole ongelma, mutta jotain joutuisi tekemään että tiedot saa syötettyä Enigman EPGCacheen. Koodin perusteella ei näyttäisi olevan mitään valmista mekanismia miten Pythonista pääsisi syöttämään dataa sinne. Funktio eEPGCache::channel_data::readData() ja sitä kautta eEPGCache::sectionRead() sen hoitaa, mutta homma pyörii taustalla, eikä siihen ole suoraa funktiorajapintaa Pythonista.

    Jos tuollaista EIT-tiedon syöttöä tarvitsee, niin sitä kannattaa ehdottaa DMM:lle.


    Tuohon löytyy jo valmis palikka (tehty AutoTimerin kylkiäisenä):
    EpgRefresh
     
  15. tero_

    tero_ Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti InforBar-koodi olettaa että kun InfoBar on näkyvillä ja piilotetaan se Exit-namikalla, niin samalla häviää myös kelaussymboli (pvr state). Näin ei käy, vaan se jää esille. Normaalisti tuon pvr staten piilotus on kai sidottu InfoBar-ikkunan sulkemiseen.

    Ehkäpä InfoBar-koodiin pitäisi laitta Exit-nappulan käsittelyyn pakotettu pvr staten piilotus, vaikka itse InfoBar ei olisikaan näytillä?

    Entä sitten, jos kelausnopeutta muutetaan? Pitäisikö pvr state tulla takaisin näkyviin, kunnes taas painetaan Exit?
     
  16. tero_

    tero_ Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistin mukaan (kun eilen kirjotin tuon väittämän) tallenne käynnistyy sillä sekunnilla kun tallennelistalla painetaan OK valitun tallennuksen kohdalla.

    Käytössä on DMM:n image (12.11.), paikallinen kovalevy (Seagate 7200rpm 500Gt). Testattu tallenne oli 30min mittainen, mutta sillä ei pitäisi olla vaikutusta. Samaan aikaan ei tainnut olla menossa mitään tallennuksia (mutta ei sekään sanottavammin hidasta, ellei niitä kovin montaa ole).
     
  17. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Niin pitäisi laittaa, mutta minulle on arvoitus miten se tehdään... Ilmeisesti keymap.xml:ään pitäisi sitten tehdä myös oma context määritys tuolle tapahtumalle, siis kun se ensin olisi lisätty infobarin koodiin?

    Pitäisi tulla näkyviin, näyttö pitäisi myös hävitä (lähes) heti kun painetaan play, nythän ruudulle jää pysyvästi playn ">"symboli kunnes infobarin aukaisee ja sulkee. Jos tuota play-symbolia näytettäisiinkin, niin viive ei saisi olla niin pitkä kuin OSD:n määrityksissä oleva piilotusviive.
     
  18. Chefram

    Chefram Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    320
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hommasinpa tuossa 7025C+:n. Hommat pyörähtivät toimimaan kohtuu kivuttomasti. Nyt kuitenkin pari huomiota. Kun pistän streamin rullaamaan pc:lläni ja vaimo katselee jotain muuta kanavaa niin joskus DM vaihtaa kanavan sille kanavalle mitä alan VLC:llä katselemaan. Laitteessa on 2 DVB-C viritintä. Pitääkö nämä konffata jotenkin ettei kyseistä ilmiötä tapahdu. Toinenen huomio: Kun striimaan lähetystä pc:lle niin dreamboxi alkaa hidastumaan ja tv:tä katsoessa ruutuun ilmestyy vähän väliä ne hammasrattaat vasempaan yläkulmaan (samat mitkä buutatessa jne). Eikö lootan tehot riitä lähetyksen striimaamiseen verkonläpi ja samalla toisen kanavan katseluun vai onko konffauksessa jotain "vikaa"?
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, täytyypi tuota tutkailla. Kyllä muutenkin pitää tuo Python opetella, jotta pääsee tuota koodaamaan haluamakseen, ei sillä, että se olisi huono vaan siksi, että se voisi olla vielä parempi.

    Ei kannata muuten kenenkään ottaa näitä marinoitani minään loukkauksena, hienoa työtä on tehty boksin kehityksessä, erityisesti kun sitä tehdään vapaaehtoisvoimin tehdään. Heittelen näitä asioita ilmoille lähinnä kehitysehdotuksina ja vaikka ne voivat välillä kuulostaa siltä, että tahdon ehdoin tahdoin etsiä virheitä, niin siitä ei ole kysymys. Enemmänkin kyse on siitä, että kun työskentelen päivittäin digiboksien ja käyttöliittymien parissa ja vaikka en varsinainen käyttöliittymäasiantuntija olekaan, niin tietyt asiat ovat aika syvälle juurtuneet, eli mikä on hyvä, mikä on huono ja mikä on yleinen standardi nimenomaan digiboksimaailmassa ja kaukosäädintä käytettäessä.
     
  20. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkäpä tuonne Huoltovalikon puolelle pitäisi pistää pystyyn jokin Python-alkeet ketju, joka toimisi sisäänheittäjänä tähän Dreambox modailuun.. :)

    Marina on usein hyvästä, sillä saa ihmiset reagoimaan. Onko tullut nyt tuoreena Dreambox käyttäjänä mitään mainittavia plussia, jotka Toppyn uusimmissakin softissa on hoidettu huonommin?