1408

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana RTF, 01.03.2007.

  1. RTF

    RTF Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    1408 on Stephen Kingin novelliin perustuva kauhuelokuva. Ohjaajana Houkutuksesta tuttu Mikael Håfström.

    Trailerin perusteella vaikuttaa todella lupaavalta. Näyttää siltä, että tämä olisi vaihteeksi aidosti pelottava elokuva. Trailerissa repliikin "None of them lasted more than an hour." kohdalla tuli kylmät väreet ja meno vain parani siitä. Taitaa vaan Suomessa mennä suoraan DVD:lle.
     
  2. Henuri

    Henuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tämä teos on pakko nähdä trailerin perusteella. Teatteriinkin on tulossa, siellä ainakin trailerin näin. Ja pakko sanoa, kyllä karvat nousi pystyyn. Vesi kielellä odottamaan...
     
  3. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Traileri lupaili hyvää, tämä pitäisi tosiaan ehtiä katsomaan, niin paljon on huonoja kauhupätkiä tullut nähtyä. The reaping -leffassa oli tosin yritystä jo näistä viimeaikaisista...
     
  4. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa ettei iskenyt, nukahtelin kesken ja muutenkaan ei juuri pelottanut. Täytynee katsoa uudemman kerran
    Jotenkin vaan ei pelota tommoset ku tavallaan tietää että tässä kaverilla on pahat hallut menossa, vaikka ei nyt oikeastaan selvinnyt että mikä vittu sen niin sekaisin ajoi, se huone sit kai
     
  5. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli kyllä ihan mukava tapaus. Mistään kauhuleffasta ei oikein voida puhua. Ehkä kummitteluleffa olisi kuvaavampi termi. Elokuvan alku on aika veikeä. Tunnelma on samaan aikaa kepeä ja jännittynyt, ei oikein tiedä tuleeko tästä komedia vai jotain aivan muuta. Ei ollut komedia, onneksi. Ei mitään uutta auringon alla mutta ihan tyylikkäästi kierrätetty vanhaa. Yllättävän hyvin piti otteessaan parin tunnin kestonsa ajan. Suurimman osan ajasta seurataan John Cusackia, Sam Jackson on vain pienessä sivuosassa ja Tony Shalhoub vielä pienemmässä.

    Pisteitä antaisin 3½ / 5
     
  6. Mr Monk

    Mr Monk Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se huonehan oli "paha". Ei tässä mistään hallusinaatioista ollut kyse, vaikka siihen viitattiinkin. Puhtaasti yliluonnollista.
     
  7. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Nähty jo miljoona kertaa... Olis ehkä toiminut vähemmän tunnetuilla näyttelijöillä, tiedä häntä. Jos on fanaattinen genren ystävä niin ehkä sitten.:sleep:
     
  8. Redhawk

    Redhawk Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. Tosin mitään en oikeastaan odottanutkaan, mutta jos meinaa nukahtaa kesken kauhuleffan, ei se kovin pelottava voi olla. Että pitääkin toisen puoliskon olla Kingin teosten ystävä...

    Kirjaimellisesti vesittyi loppua kohden pahasti... :p

    2/5
     
  9. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, eipä tuota oikein kauhuelokuvaksi voinut sanoa. Aika kevyt.

    John Cusack ei kuulu lempinäyttelijöihin, eikä erityisemmin vakuuttanut tässäkään.

    Samuel L. Jackson on yleensä kingi, mutta tässä leffassa rooli oli sen verran vähäinen ja mitäänsanomaton, että eipä Sampastakaan paljon iloa ollut.

    2/5
     
  10. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tänään kävin katsomassa ja ei voi muuta sanoa kuin että nyt meni 5€ täysin hukkaan. Uskomatonta tuubaa koko leffa ja kauhulla ei ollut mitään tekemistä koko 1h 55min aikana. Ja ne feikkiloput on niin loppuunkulutettuja että ihan itkettää. Lähinnä vain ärsyttää kun ei osata oikein toteuttaa. :grr:

    0.001/5
     
  11. Aki

    Aki Guest Guest

    Liittynyt:
    01.05.2001
    Viestejä:
    314
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin itse katsomassa elokuvan eilen ja tunnelmat olivat jotenkin erilaiset. Monessa kohtaa joutui jännittämään ihan oikeasti ja minusta jopa Cusack oli hyvä valinta elokuvaan, vaikka en yleisesti näyttelijästä pidä.

    3½-4 / 5
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Cusack kannetteli leffaa mielestäni todella hyvin. Epäilin aluksi, että toimiiko leffa jos tapahtumat sijoittuvat suurimmaksi osaksi yhteen mieheen yhteen huoneeseen, mutta väärin kävi. Todella mielenkiintoinen leffa, joskin odotin, että
    Michael olisi selvinnyt huoneesta hengissä ulos. Nyt tosin taisikin jäädä huoneen "vangiksi."
     
  13. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa tämä Stephen Kingin kirja->elokuva käännöksiä vaivaava kirous olla kertaluokkaa pahempi, kuin taas kerran leffassa oli :(

    Mitäs tuo suhde nykyään onkaan, Kingin kirjoista on tehty 30 elokuvaa, joista 2-3 on ollut edes lievästi kelvottoman yläpuolella?

    Hah, tarkistin IMDB:stä, noita Writer-otsakkeen alla olevia elokuvia onkin 106, eli "hiukan" enemmän kun mitä liioitellen uskalsin veikata. :rolleyes:

    Ja löytyi noita hyviäkin elokuvia peräti 7, mitä pikaisesti vilkaisin, ja mitä itse on tullut nähtyä. :)
     
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Itse asiassa Kingin kirjoista on tehty parempia elokuvia kuin mitä yleisesti väitetään. The Dead Zone, The Shining, Cujo, Carrie, Stand By Me, Pet Sematary, Misery, Dolores Claiborne, The Stand (minisarja kylläkin...), Hearts in Atlantis, The Green Mile, The Shawshank Redemption, Apt Pupil... ja on kai niitä jokunen muukin. Huomionarvoista on se, että draamat onnistuvat lähes aina paremmin kuin puhtaat kauhuelokuvat, vaikka Kingillä kauhukirjailijan leima onkin. Ehkä miekkonen onnistuu sitten paremmin draaman puolella, kuka tietää. Mulle King on aina ollut myös hyvien hahmojen luoja (vrt. The Dark Tower -sarja), ei pelkkä kauhukirjoittaja.

    Kieltämättä, koska filmattuja kirjoja on aika paljon, niin tietty keskinkertaisuuksien kasakin on melkoinen. Suuri osa on sellaista kahden tai kolmen tähden kertakatseltavaa ja helposti unohdettavaa viihdettä. Ehkä osasyy saattaa olla lähdemateriaalissakin ;)

    Mutta on siellä joukossa yllättävän paljon helmiä. Täytyy vähän puolustella, kun yleensä on tosiaan se käsitys vallalla, että King-filmatisoinnit ovat kakkaa. Tätä 1408:a en ole nähnyt.
     
  15. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatketaan nyt OT:tä sen verran vielä, että totta tuo kyllä on. Sen verran joudun kyllä itseni jääväämään Kingin leffojen suhteen, että en katso kauhuelokuvia juuri ikinä, joten en sen kummemmin Kingin kauhutuotantoakaan tunne. Muuten kun että Hohto ja Misery yms ovat tietystikin genren klassikkoteoksia (ja näiden liian nuorena ensimmäistä kertaa nähtyjen Kingin kauhuelokuvien ansiota taitaakin olla osittain tuo etten tänä päivänä voi sietää kauhuelokuvia, joten tehokkaita nuo ainakin ovat ;)). Ja Shawshank Redemption on tietysti sen kaliiberin leffa, että sen ansiosta helposti antaa anteeksi 100 huonompaa elokuvaa. :)

    Ja jos keskiverto hollywood-tuotannosta voisi sanoa että ehkä 1/1000 elokuvasta nousee harmaan massan (tai pohjasakan) yläpuolelle, niin ei tuo ~10/100 sikäli mitenkään huono saavutus ole kirjailijalta, jolla on noin valtava määrä sekalaisia elokuvakäännöksiä nimissään. :D
     
  16. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ihan kohtuullinen säikyttely. Tosin puolen välin jälkeen ei enää edes tullut säikyttyä. John Cusack veti ihan hyvän roolin. Loppu ei ollut mikään kaikista paras. Katsoihan tuon kuitenkin ihan mieluusti.
     
  17. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Perussäikyttely ja toimi ihan ok siihen saakka, kunnes kämpässä lähti tapahtumaan... Sitten olikin jo Cube-meininkiä, mikä ei sinällään tunteita kuohutellut...

    **/*****
     
  18. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella positiivinen yllätys oli, odotin jotain aivan muuta. Kyllähän tästä säätövaraa olisi löytynyt, mutta enpähän ainakaan pitkästynyt kertaakaan.

    4/5
     
  19. Buuble

    Buuble Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    pettymys. Cusack oli erittäin huono näyttelijä valinta mielestäni. Ja ei ees Samuel huutanut koko elokuvaa, harvinaista sinäänsä.

    2/5
     
  20. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Äärimmäisen keskinkertainen kokonaisuus. Elokuva alkoi kohtuu mielenkiintoisesti, mutta mitä pidemmälle edettiin, sitä syvemmälle upottiin. Suuresti häiritsi nämä "säikyttelyt", jotka oli kertaheitolla rykäisty niin tahdittomiksi ja yli vedetyiksi random-kikkailuiksi, ettei mitään jännitystä saatika kauhua päässyt syntymään. Jossain tunnin kohdalla mietin, että kunpa tämä jo loppuisi. 1408 olisi toiminut napakammin sellaisena vajaan tunnin pituisena Masters of Horror/Twilight Zone -tyyppisenä jaksona. Kyllähän siinä sattui ja tapahtui vaikka mitä "outoa", mutta elokuva menetti otettaan koko ajan. Samuel L. Jacksonin rooli oli suorastaan mitätön.

    Ja sitten:

    Alkupään kohtaus jossa Cusack surffailun päätteeksi "hörppää vettä". Elokuva oli edennyt n. 3 minuuttia tuon jälkeen ja aloin yhtäkkiä miettiä mikä kyseisen kohtauksen tarkoitus loppujenlopuksi edes oli. No, arvelin että jossain vaiheessa Cusackille tapahtuu tuossa pahamaineisessa hotellihuoneessa jotain, jonka seurauksena Cusack herää rannalta yskien vettä. No näinhän siinä sitten kävikin, d'oh. Elokuva jatkui kyllä vielä pitkään tuon jälkeenkin, mutta lopulta en oikeastaan tiennyt mikä elokuvassa oli totta ja mikä ei ja millä oli merkitystä ja millä taas ei... Eikä se nyt oikeastaan edes kiinnostanutkaan.

    Aikoinaan katsoin tästä trailerin ja olin ihan oikeassa: trailerin nähtyään on oikeastaan nähnyt koko elokuvan. Mikael Håfström ohjasi muutama vuosi takaperin loistavan Ondskan/Pahuus -elokuvan. Näinköhän Håfströmista saatiin taas yksi lupaava eurooppalainen elokuvaohjaaja, joka hukkaa kaiken potentiaalinsa tällaisiin amerikkalaisiin tusinafilmeihin?

    2/5