Ääntäeristävät nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana DSSM, 14.09.2004.

  1. Nalskeeraus

    Nalskeeraus Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerroppas Elvari niistä Ultimaten johdoista ( aimempi kysymykseni ylempänä).
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En heti hoksannutkaan kysymystäsi minulle... pahoitteluni.

    Sitten asiaan... Tiesin etukäteen (taustatyönsä aina tekevänä), että näiden UE-kuulokkeiden johtoa oli kritisoitu joidenkin osalta: kuulemma ei ole vahvimmasta päästä mitä tulee kestävyyteen. Kuitenkin käytössäni se on tuntunut ja ollut erittäin kestävä. Tämä johto on kevyt ja taipuisa, mutta se "muistaa" muotonsa, jossa se on ollut kauan. Niimpä tietynlainen "kuulokkeen pidike" muodostuu kuulokeosan jälkeen tästä johdosta, joka muistaa korvan kaarevan muodon. Toisin sanoen, nämä ovat siis sellaiset kuulokkeet, joissa johto menee korvan ympäri yläpuolelta ja ohittaa kaulan, mutta koska tämä johto "muistaa muotonsa", niin se ei tunnu mitenkään löysältä tai vaikeasti paikallaan pysyvältä.

    UE:n sivuilla on ihan videoklippi siitä miten nämä asennetaan korvaan (ja siitä klipistä siis näkee myös miten tämä johto käyttäytyy).

    Aluksi ehkä hieman epäilytti tuo tapa, jossa kuulokkeiden asennuksen jälkeen pitää tuollaisen "klipsin" avulla lukita kuulokkeet jonkin verran tiukasti kaulan alle (pitää se "klipsi" vetää johtoa pitkin kaulaan saakka, jotta pienoinen johdon tiukkuus pitää kuulokkeet tiukasti korvissa). Kuitenkin sen pienen paineen mitä tämä "klipsi" aiheuttaa kaulalla unohtaa hetkessä eikä sitä edes oikeastaan tunnekaan -- eikä sitä ole pakko vetää niin tiukalle edes, että sen tuntisi.

    Vaikka täytyy sanoa, että kyllä joskus nämä kuulokkeet meinaavat tulla hieman ulos korvasta, niin enpä silti voi kuvitella, miten tästä enää voisi paremman johdon ja lukitussysteemin kehittää mitä tulee keveyteen, huomaamattomuuteen ja käytönhelppouteen.
     
  3. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tulipa hankittua Shure e3c, aikaisemmin omistettu e2c ja Sony 90:set testivoittaja napit.


    Hinta kyllä kirveli, mutta ehkä kannatti. Nämä on enemmän hifiluurit: äänitteistä erottaa yksityiskohtia ja asioita joita ei ole ennen kuomannutkaan. Bassot on varsin hifistyneet, ei mitkään rockbassot siis.

    e2c:n verrattuna e3c:t asettuvat huonommin päähän, mutta pysyvät kyllä. Bassopisteet menee e2c:lle - mutta hifipisteet e3c:lle. Äänierisitys on ehkä karvan parempi e2:lla - koska istuvat paremmin..

    Tuli samalla kokeiltua lentokoneessa BOSE:n pienempiä vastamelukuulokkeita. Ääni niissä on kyllä h-i-r-v-e-ä ja vain equalisaattorin kovalla vääntämisellä saa äänestä kuunneltavan. Ei hifiä mitenkään - ei mitenkään.

    Ääniersitys on bosessa e3c parempi korkeataajuisessa kohinassa, mutta alempitaajuiset menevät läpi liian hyvin.

    Optimiratkaisu on laittaa e3c:t korviin äänenlaatua varten ja Bosen vastamelulaput korville ilman kuulokeliitäntää :D Paras äänenlaatu ja suhinan poisto.
     
  4. MultiMan

    MultiMan Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuodatus osio:
    Olisiko viimeisimpiä suosituksia nappikuulokkeista? Itselläni on nano ja olen käyttänyt ipodin omia karmeita nappeja kauan, nyt toisesta kuulokkeesta kuuluu 85% hiljempaa kuin toisesta ja molempien kumipehmusteet ovat rikki jne. jne.

    Lueskeltuani jotain threadeja huomasin että porukka oli kehunut kossin The Plug:eja, kävinpä hakemassa sellaiset verkkokaupasta. Kuulokkeet olivat epämukavat, putoilivat korvista jatkuvasti ja aina toinen kuuloke asettui huonommin kuin toinen. Tilanne parani vähän kun leikkasin niistä eristekumeista hieman tavaraa pois että sopi paremmin omaan korvaani.

    Noin viikon säädön jälkeen heitin kuitenkin plugit laatikkoon ja mielummin käytän puoliksi rikkinäisiä ipodin kuulokkeita :)

    Varsinainen kysymys:
    Mitkä olisivat hyvät napit ipodin kanssa jotka olisivat mahdollisimman helppo asettaa korvaan, soisivat hyvin ja bonuksena vielä että eristäisivät hieman taustamelua paremmin kuin ipodin alkuperäiset. Hintaluokka ~30-80e, pelottaa investoida nappikuulokkeisiin jos ne ovat yhtä huono ostos kuin koss plugit.
     
  5. Prot

    Prot Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2004
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelisin noita: Creative EP-630 Olin samassa tilanteessa, ostin The Plugit joista olin jostain saanut kuvan että ne olisivat laadukkaat. Lopulta alkuperäiset pehmusteet olivat epäsopivat ja EAR-viritykset vaativat turhaa säätämistä, joten ne lensivät seinään.

    Creativet löysin headphonereviews.orgin sivuilta, jossa niitä oli kehuttu hinta/laatusuhteelta hyviksi. Hinta kun oli aika olematon päätin testata (uhaten samalla Creativen pelkoani ;)) Verrattuna Plugiin istuvuus/mukavuus aivan eri luokassa ja äänenlaatu kelpaa hyvin omaan käyttöön (työmatkailu).
     
  6. MultiMan

    MultiMan Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä, ei ainakaan ole hinnalla pilattu niin voisi kokeilla. Pari käytännön kyssäriä: Näyttää että noikin on korvaan sullottavat, onko nopea laittaa korvaan ja pysyykö päässä hyvin (ja entä esim jos käyttää pipoa?)

    Kyseiset napit muistuttaa pelottavan paljon applen In-Ear budeja joita testasin taannoin, eivät sopineet omaan korvaan millään mukana tulleilla kumitötteröillä. Saisikohan jostain ostettua uudet korvat...
     
  7. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin nyt Kossin The Plugeja muutaman kuukauden käyttäneenä keksin paljon valitettavaa.

    Korviin laittaminen on epämukavaa ja vaivalloista, ja asiaa ei ainakaan helpota tällaiset "ikuiset tahmakorvat" omistavana. Johto menee todella helposti taskussa solmuun (ei tosin mikään uniikki tapaus) ja johdon hakkaaminen vaatteisiin ym. jylisee korvissa. Lisäksi näin talvella takin sisällä tuo johto ei jostain syystä tahdo kulkea kovin hyvin / on liian pieni, jolloin korvista irtoamisia sattuu. Ääni on kohtalainen kun tulpat ovat hyvin päässä.
     
  8. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    No niinpä tuli täälläkin. Ei mitään valittamista napeissa, etenkään äänenlaadussa. Ainoastaan hinnassa :)
     
  9. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Höh, tuli itse joku aika sitten riuduttua Kalivorniaan (mainiot kelit, V8 moottorit...) sikaluokassa (kauheeta...), ja testasin matkalla sekä Shuren IEM nappeja (jo edesmenneet E4c mallit) ja jotain Bosen vastamelukuulokkeita (@80GB iPod & Meier-Audio). Bosen luurit oli sikäli kätevät, että vaikkei olisi mitään musaa/leffaa kuunnellutkaan, ne suodatti aika mukavasti taustakohinaa pois. Äänenlaatu oli kuitenkin mielestäni (varsinkin hintaan nähden) aika kuvottavan kumiseva. Sitten kun kaksi penkkiriviä eteenpäin alkoi joku lapsiperhe pitää kohtuuttoman kovaa meteliä, pukkasin Shuren napit korviin - ja kas kummaa, kaikki tuo puuduttava taustahäly (lapsineen päivineen) katosi jonnekkin (etenkin se riekkuva äitihahmo), ja oman pään täytti mm. Beatallican A Garage Dayz Nite. :D Kaiken kruunasi Shuren PTH, joka mahdollisti näppärästi lentoemon aina-niin-ystävälliseen "Mitä juomaa saisi olla?" -tiedusteluun vastaamisen (=olut tai wisky...). :thumbsup:
     
  10. Prot

    Prot Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2004
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, yksi ominaisuus jossa ohittaa Plugit reilusti eli niitä ei tarvitse pyöritellä sormissa, asetella sopivaan asentoon korviin tms. vaan noissa menee sekunti pari kun laittaa päähän. Ja siellä pysyy, mitä olen vuosien aikana korviini tunkenut (Plugit, EAReja, apteekista saatava "joulukuusi"..) nämä ovat ehdottomasti huomaamattomimmat. Hivenen se kostautuu vähentyneenä äänierityksenä, muttei asia jaksa vaivata. Myöskin johto aiheuttaa samanlaista kohinaa liikkuessa kuin Plug (kaikkien in-ear kuulokkeiden oire?)
     
  11. MultiMan

    MultiMan Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, taidanpa hakea moiset verkkokaupasta. Onkohan EP-635 joku uudempi malli? Näyttää hyvin samalta ja hinta sama..

    EDIT: Jaa 635:issa on onnettoman lyhyt kaapeli, onneksi kerkesi perua tilauksen ja ottaa 630:set.
     
  12. MultiMan

    MultiMan Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Creativen EP-630 hommattu ja pakko sanoa että olin yllättynyt, napit suoraan pakkauksesta korviin ja istuvat täydelisesti. Äänenlaatu on ihan hyvä ja äänieristyskin tuntuu pelaavan, ei ollenkaan huono saavutus kun miettii että napit maksaa 19,90e. Suosittelen näitä nappeja niille jotka eivät jaksa säätää esim kossin plugien kanssa tai jos muut napit eivät tunnu istuvan korvaan.

    Prot kiitos paljon suosituksesta!
     
  13. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kossin Plugit kyllä toimivat, mutta ainakin omalla kohdalla vaatimat 14 euron lisäinvestoinnin "Joulukuusiin"(esim. Stockalta), eli ne vaahtomuovit kannattaa heittää suoraan roskiin - niillä ei tee mitään. Joulukuusien avulla ääneneristys on samaa tasoa kuin Elacin hifii korvatulpissa. Mulla ollut 2 vuotta nämä käytössä, ja aika upeasti on toimineet. Nyt on mullakin kuitenkin päivitys edessä koska Kossit sanoi kosh, ja toinen joulukuusista meni katoamaan mystisesti.
     
  14. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Nyt tulivat tällä viikolla postissa cdonista Shuren E2c-nappikuulokkeet. Verrattuna edellisessä viestissäni mainitsemaani Koss+joulukuusi -viritelmään nämä ovat epämukavammat ja pysyvät huonommin korvissa mutta äänenlaatu/soundi on kyllä parempi. Toivottavasti kestävät käytössä pidempään kuin mitä olen huhuja kuullut...
     
  15. Leewi

    Leewi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2006
    Viestejä:
    195
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meni lopullisesti hermot nappikuulokkeisiin, kun ei ne pysy millään korvissa. Siksipä jotain korvasangallista nappia katsomaan ja Clas Ohlsonilla tarttui käteen Philips shs 8000 (jotain alle 30 eur). Mukavat korvilla, pysyvät päässä ja äänikin menettelee ainakin pienen basso equtuksen jälkeen. Nyt on ilo lenkkeillä loskassa.
     
  16. Chauron

    Chauron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    3 205
    Saadut tykkäykset:
    10
  17. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noi näyttää ihan Creativen EP630/EP635 napeilta, jotka ovat puolet halvempi ilman AKG-brändäystä. Noissa halvoissa IEMissä on niin paljon OEM-brändäystä, etten ihmettelis jos ovat samasta tehtaasta eri logolla... En tiedä varmuudella kuiteskaan.
     
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itsellä käytössä Sonyn MDR-EX90LP, jotka voittaneet kai parikin testiä / todettu hyväksi. Hintaluokka vajaa 100e.

    Äänenlaatu paras mitä itsellä koskaan on kuulokkeissa ollut, mutta se ei vielä ole paljoa :D

    Plussaa mukana tulevasta laadukkaan oloisesta kuljetuskotelosta, metallisista osista (kestää paremmin) sekä varsin helposta tavasta asettaa korvalle.

    Miinusta ääneneristävyydestä, joka voisi olla parempi.

    Testien perusteella olisin ymmärtänyt, että jos laadukkaampaa haluaisi niin pitäisi hypätä suoraan esim shure e3c:n, joka on yli tuplasti kalliimpi.
     
  19. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täällä on molemmat. Shure e2/3 äänieristys on ihan eri luokkaa kuin Sonyn. e3 ei ole pettänyt äänenlaadullisesti.

    Shurea lentokoneessa ja Sonya mopolla ajaessa - niin kuulee liikenteen äänet.
     
  20. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Riippuu mistä ostaa... Esim. cdonissa tai st pauls soundissa e3 maksaa 130e ja e2 reilusti alle satasen.

    Samaten uusi kuluttajille tarkoitettu Shure SE110 pyörii siinä alle satasen ja SE210 130e..