Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Nyt on pakko taas avautua eli laukoa totuuksia pari riviä. Olen noin pari kertaa kuukaudessa vilkuillut kaupassa tätä töllötintä, ja nyt alkaa ärsyttää pikselin suuri koko. Siis paneelin pinta-ala suhteessa megapikseleihin.

    Ei sovi lähikenttämonitoriksi.

    Puolen metrin päässä jo alkavat pikselit erottua törkeästi yksilöinä, sangen ärsyttävä ilmiö. On siis pakko olla ainakin metrin päässä katsomassa, mieluiten 1,5 metrin päässä.

    Koska en saa ahtaassa kämpässäni varattua 100-150 cm tyhjää aluetta monitorin/töllön eteen, topikin kalu ei sovi minulle. Sopii vain niille, joilla on lukuisia vapaita neliömetrejä asunnoissaan. Jotka mahtivat kaatumaan lattialle osumatta romuihin. Joilla on yli 0,25 neliömetrin länttejä vapaata lattia-alaa. Minulla ei ole.

    Siispä kun jään odottelemaan 60-tuumaisia paneeleita, niissä täytyy olla mieluiten 16 megapikseliä, mutta minimissään 8-9 megapikseliä.

    Olen nyt parin vuoden aikana tottunut siihen, että saa mennä ihan miten lähelle näyttöä tahansa, joutumatta yksittäisten pikselien rasterin pelästyttämäksi. En enää pysty palaamaan 2 megapikselin maailmaan. Snif.
     
  2. Taikaviitta

    Taikaviitta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tere,

    olen melko amatööri näissä värisäätöjutuissa, mutta sain omasta mielestäni kuvan värit ihan ok tasolle (boksikäytössä ainakin) ottamalla pohjaksi nuo kenzyn säädöt.

    Emäntä kuitenkin valittaa seuraavasta. Jos kuvassa on jotain mustaa, esim. musta paita kuvan etualalla, se näyttää (n.2,5m päästä) melko tasaisen mustalta, siis esim paidan laskokset ym. varjostukset ei erotu siitä. Mustan taso sinänsä on oikein hyvä.

    Itse taas olen välillä huomannut, että jopa samassa ohjelmassa kun vaihdetaan kamerakulmaa tms. näyttää punainen korostuvan turhan paljon. Seuraavassa "leikkauksessa" väri on taas normaali...

    Olisiko vinkkejä, mistä lähteä säätämään näitä? Kokeilin kikkailla hieman kontrastin, kirkkauden, taustavalon jne. kanssa, mutta aina kun tumman sävyihin sai hieman "erottuvuutta lisää" haaleni kuva yleisesti... Voiko em. jutut johtua itse digilähetyksestä? Boksina on TF-5100PVRc HDMI.

    Kiitokset jo etukäteen!


    Edit: Lisäänpä tähän vielä toisen nyyppä-kyssärin, vaikka alue ei aivan kohdillaan taida olla. Eli mikä on paras tapa saada ääni läppäristä Mirain omiin kajareihin kun kuva läppärin ja telkun välillä kulkee DVI-HDMI-kaapelissa. Eli siis jos Miraissa "sourcena" on HDMI2, niin osaako se ottaa äänen esimerkiksi PC-audio liitännästä? Tähän tarvitsisi ilmeisesti vain 3,5mm-3,5mm plugin? Jos ei onnistu, niin onko vaihtoehtoja? Erillinen vahvari / kajarit ei juuri tällä hetkellä ole hankintalistalla...
     
  3. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeile värilämmöksi lämmintä ja lisää kirkkautta hieman, jotta tumman pään varjot lähtevät erottumaan. Itsekin olen joutunut digitv-käytössä muokkaamaan noita asetuksia, lähetykset kun ovat hyvinkin usein todella laaduttomia. DVD-käyttöön nuo asetukset ovat olleet ihan ok.

    EDIT: Sen verran lisäystä vielä, että tumman pään erottelevuuteen auttaa tuo taustavalon lisääminen hieman yli nollan, mutta tuota tehdessä kannattaa sitten paneutua kirkkaus/kontrastisuhteeseen myös tarkemmin, värilämmötkin täytyy katsella uudestaan jne, aikalailla kaikki asetukset menee uusiksi, kun taustavaloa lisää, mutta sillä saa tuota tummaa päätä paremmin erottelevaksi..
     
  4. lepetius

    lepetius Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ketjua seuranneena kyllä tämä televisio ihan pätevältä peliltä vaikuttaa. Veronpalautukset tekee tuloaan ja television päivittäminen lähenee. Ilmeisesti HTPC käytössä tämä mirai on omiaan ja 24p tuntuu käyttäjien mukaan toimivan. Hinnathan tässä maailmassa elää koko ajan ja tässä herääkin kysymys kannattaako tätä miraita enää hommata tunnetumpien valmistajien hintojen laskun alla.

    Olen iskenyt silmäni Samsung M87 40" LCD töllöön, jonka hinta verkkokaupassa on 1460,90€ http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=2207

    Joten tuo samsungin malli kiinnostaa myös, ehkä jopa 46 tuumaisena. Ilmeisesti tässäkin tuo 24p toimii. Ja jos olen oikein ymmärtäny niin tämä on hopeista koriste listaa lukuunottamatta M86 kanssa vastaava vehje. Olisiko M86 ollut vielä hybridi viritin. Onko järkevää edes ajatella mirain ostoa jos tämä M87 40" on toisena vaihtoehtona? Pääasiallinen käyttö on HTPC jatkoksi, digitv käyttöön ja myös rahatilanteen salliessa PS3 hyppää rinnalle.

    Jengillä käyttökokemuksia, faktoja tai jotain muuta kerrottavaa?
     
  5. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    No tähän threadiin on ehkä turha tuoda muita televisioita verrokkina, kun täällä keskustellaan ainoastaan Mirain-mallista. Mutta pikaisena parannuksena havaitsen Samsungissa ainakin digivirittimen ja komponentti-liitännän ja vga-liitännän. Tässä Miraissahan on vain VGA-liitäntä, johon voi kytkeä vain joko komponentin vai VGA:n. VGA:lla ei saa kuin hd-ready kuvaa kunnolla tai kikkailemalla vähän suurempaa resoluutiota vaihtelevalla menestyksellä. Tällaisia ongelmia Samsungissa ei liene(onhan se Microsoftin kanssa yhteistyössä osittain suunniteltukin, niin tuskin tulee VGA-liitännän kautta esim. X360:sen kanssa ongelmia), joten se on ainakin itselleni merkittävä tekijä televisiota hankittaessa.
    Miraissa toimii 24p, joka myös varmasti on toimiva osa Samsungia. Miten lienee Samsungin käyttö pc-käytössä. Miraissahan tämä on todistettu toimivaksi. Se on yksi asia, johon itse kaipaan lisää tietoa, jos menisin Samsungin kanssa hieromaan kauppaa.
     
  6. RobanHood

    RobanHood Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanokaas vaikka mutu-tuntumalta menikö putkeen kun Mirai on ollut kuukauden huollossa, ja soittelin sinne että nyt tarttis tehdä jotain kun homma viipyy kohtuuttomasti, niin laittoivat vaihtolaitteen tilalle. Lupailivat että "on on uusi, ei käytetty, ei takuuhuolettu". Ja käytettyhän sieltä tietty tuli. Yritin vängätä, että eihän se nyt ole reilua että saan tilalle jonkun toisen käytetyn telkan josta ei tiedä, koska se on ostettu ja mitä vikaa siinä on, mutta huoltopäällikkö Powermilliltä totesi että näin tää menee, kun "ei näihin saa varaosia, eikä näitä voi täälläkään pitää lojumassa, eikä tänne mahu" :)

    Vaihtolaite näyttäisi olevan siistissä kunnossa, paitsi että etupaneelin ylänurkassa on ilkeän näköistä tarraliimasotkua. Lisäksi totesin heti, että telkka pitää korkeaa sirisevää ääntä, kun se on töpselissä kiinni, vaikka ei olisi päälläkään. Laite olikin kuulemma alunperin kovaäänisen powerin takia huoltoon tullut - olisi voinut kuvitella että se olisi korjattu!

    Täytyy maanantaina yrittää anoa vielä jotain armoa, tai omaa laitetta vielä takaisin. Nythän tässä käy niin että seuraava kuukausi huolletaan tätä, ja sitten dumpataan toinen sökö kappale tilalle. Ne varmaan varastotilan puutteen takia diilaa niitä ympäri kaupunkia, ja kattoo josko joskus aina joku uppoaisi jollekin :)
     
  7. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Powermill on ilmeisesti tunnettu tästä "asiakaspalvelustaan", jos lukee näitä muita kirjoituksia täällä. Vaikuttaa siltä, että firma ensimmäisessä tilanteessa sanoo aina mitä tahansa laista välittämättä ja katsoo, nieleekö asiakas sen. En tunne lakia niin hyvin, että osaisin tässä tapauksessa sanoa, miten tuo lain puolesta menee, mutta kehottaisin soittamaan esimerkiksi kuluttajaneuvojalle, siellä varmaan osataan kertoa, mitkä oikeutesi ko. tilanteessa ovat.
     
  8. RobanHood

    RobanHood Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo toi oli sikäli härski yritelmä dumpata romua pois käsistä, että toi TV ei toisella startilla enää edes käynnistyny. Kun painaa kaken powerinappia, niin telkka alkaa piipittämään (!) mutta muita elonmerkkejä ei näy. Täys raato.

    Alkaa hiukka hymyilyttää Powermillin huoltopäällikön tämän aamuinen kommentti "eihän me nyt tietenkään viallisia laitteita asiakkaalle lähetetä!"
     
  9. Dago

    Dago Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2007
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli kyseinen laite ostettua ja kyllä loksahti suu auki kun löi ps3:n kiinni ja pisti GT5p demon pyörii. Loistava ostos. Näyttää omasta mielestä myös tuo 24p toimivan. Pari pientä seikkaa jäänyt vaivaamaan, miksi ohjekirjassa sanotaan että pixeleitä löytyy se 1920x1080 mutta SDTV/HDTV kohdassa lukee 1360x768(HDMI)? Sit löysin 5-10cm päästä n.12 vihreenä loistavaa pikseliä mustalla taustalla, eipä noita huomaa tosta 2m päästä mistä sitä katselen. Pitääkö heti soittaa huoltoon?
     
  10. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Asiasta voi olla jo keskusteltu, mutta eipä osunut silmään, joten kysymys ilmoille: Onkos joku hankkinut / suunnitellut hankkivansa tälle telsulle seinätelinettä (sellaista jossa olisi jonkinlainen kääntömahdollisuus)? Laitos pitäisi saada seinälle ja asennuspaikka ei ole ihan optimaalinen, joten käännettävällä telineellä tv:n saisi suunnattua paremmin katsupaikkaan nähden.

    Linkit ja vinkit yms terveiset asian tiimoilta otetaan kiitoksella vastaan :)

    EDIT:

    Joku tuollainen, mutta ei noin kallis (miellellään)..
     
  11. Taikaviitta

    Taikaviitta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytisikö keltään ylläolevaan liittyen ehdotuksia? Taitaa sittenkin tulla ulkoiset kajarit hankintalistalle...:)
     
  12. zonppi

    zonppi Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    pari päivää telkku ollu ja on kyllä melkosen mahtavaa katottavaa. default-asetuksilla mennään ja 1080p pätkät koneelta näyttää paremmalta kun kuvittelinkaan. en näe mitään syytä ostaa kalliimpaa telkkaria ja oon onnekas etten ostanutkaan. 720p videot näyttää myös hienoilta, juuri sopivan näköistä jos haluaa vähän pienempiä pätkiä ladata netistä.

    juuri katsoin Transformers 1080p hddvd:ltä ripatun videon ja varmaan paras leffakokemus koskaan : D
     
  13. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa paneutua hetkeks niihin kuvasäätöihin, niin paranee kuva vielä huomattavasti. Jokunen postaus ylempänä on ihan ok esimerkkikuva säädöistä mistä kannattaa alottaa.
     
  14. hifi

    hifi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten: Huomenna sitten lähtee töllö huoltoon. Lupailivat 1-2 viikon korjausaikaa, joten voi olla että saa sitten parin viikon päästä soitella rauhallisissa merkeissä...
     
  15. paatuwc

    paatuwc Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    On se kumma, kun muiden laitteiden hinnat ropisee viikko viikolta alas, mutta ko. Mirai:n hinta junnaa tuossa samassa 1250€:ssä, ainakin hintaseurannan mukaan.
    Tähän tää hinta taitaa jäädä ja digivirittimellä varustettu malli ottaa paikan.
     
  16. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eipä sitä jo valmiiksi poljettua hintaa paljon enää alemmaksi saada, onhan se nyt selvää..
     
  17. hifi

    hifi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on sitten elämässä 42" aukko, ja oma Mirai huollossa. Powermillin huoltoseuranta vaikutti kyllä näppärältä, harmi sinänsä ettei sitä mainosteta erityisesti missään/mainita missään kun takuuhuollon tilaa.

    Toivotaan ettei paria kuukautta makoile huollossa.
     
  18. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka palsta onkin DVDplaza, ja lirpake käsittelee Mirain telkkaria, olisin ainakin minä henkilökohtaisesti kiinnostunut koneesi kokoonpanosta, käyttöjärjestelmästä, näytönohjaimen ajuriversiosta sekä käytössä vallitsevista asetuksista. Jos antamasi tietojen perusteella osaisin heittää oikean ratkaisun kylmiltään, taitaa myös tuo parin miljoonan lottovoitto napsahtaa huomenna :thumbsup:
     
  19. lepetius

    lepetius Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näyttää Mirain hinta pompanneen verkkokaupassa 1326.90 €

    Servitissä näyttää olevan vanhaan hintaan 1249,00 €

    Saa nähdä mihin päätyy.. Kyseiseen miraihin, sampan m87 40" tai LG 42LF65 42"...

    On se jännä...
     
  20. Mazeur

    Mazeur Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos teillä paljon kuolleita/jumittuneita pikseleitä tuossa Miraissa? Itse kun laskin niin 12 jumittunutta pikseliä löytyy omasta Miraista. :eek:
    Pitäisiköhän alkaa huoltoon lähettämään? En kyllä huomaa niitä ennen kuin laitan naaman telkkariin kiinni.

    Tuntuu olevan todella yleisiä nämä kuolleet pikselit kun omassa pc:n näytössäkin on 1 ja lisäksi Nintendo DS:n näytössä 1.