Samsung R8 -sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana JJK80, 09.03.2007.

  1. zoltec

    zoltec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viitsisikö joku kertoa service menun "white balance" arvot, kun menin niitä räpläämään ja unohdin kirjoittaa alkuperäiset muistiin :OI
     
  2. Hartsu

    Hartsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu eli 60Hz onnistuu mutta 50Hz ei , eli silloin tapahtuu skaalaus.

    Olenkin siksi kytkenyt KnoppMyth boxini sekä VGA:lla että HDMI:llä .
    VGA:n kautta katselen 1360x768/60Hz siloin kun netissä surffailen tai esim. kuvia katselen ja kuva on vallan mainio .
    Ja HDMI:n kautta sitten katselen digitallennukset ja DVD:t 720p/50Hz.
    Eli liikkuvalla kuvalla tuo skaalaus ei itseäni niin paljon haittaa kuin tuo 60Hz kuvan nykiminen.

    Pitäisi vaan vielä keksiä miten nuo ohjelmat saisi automaattisesti avautumaan oikeaan näyttöön.
     
  3. ReMix

    ReMix Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua R86 32" valkosena, tyytyväinen olen! :)

    Miksi ei kuva ei asetu, ostin vga piuhan? reso on 1360 x 768 mutta kuva on jotenki liian pitkä, menee yli mutta sivuilla on mustaa 2cm kummallakin puolin

    1024 toimii hyvin.

    voisko johtua hz? 60 tällä hetkellä

    ja lisää kyssäreitä...

    Taloudessa kaapeli mutta nytten ei näy esim JIM, Voice ja joitain muita... miksi? eikö tämä vastaa ihan normaalia digiboksia?
     
  4. jazzo

    jazzo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö joltain kyseisen sarjan paneeli X99249-seinäkiinnityksellä?
    Olisi tarkoitus nostaa tuo oma 40R89 seinään kiinni, mutta mietityttää tuon seinätelineen takana oleva liikkumavara.
    Riittääkö telineessä syvyyttä esim. VGA-kaapelin pitämiseen jne.?
     
  5. MagicalSkyMan

    MagicalSkyMan Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saatko telkkarin valikosta vaihdettua 16:9 tai Just Scan tai vastaavaa kuvakokoa, kun 50Hz käytössä, jolloin saisit pixel perfectiä?
     
  6. Hartsu

    Hartsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei pitäisi jäädä mustaa kuin 5mm kummallekkin puolelle. Käy katsomassa tuolta http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=513376 asetuksia malliksi. Siinä on heti ensimmäisenä Xboxin VGA-asetukset joita kannattaa kokeilla HTPC:lläkin .
     
  7. Hartsu

    Hartsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    1360x768/50Hz en ole saanut vielä ainakaan näkymään ollenkaan .
    1280x720/50Hz kun syöttää niin kaikki kuvakoot ovat kyllä valittavissa mutta pp:tä ei niillä vaihtohdoilla saa aikaan .
    Just scan skaalaa kuvan kokonåytölle ja muissa vaihtoehdoissa hirveä overscanni.

    Eli luultavasti ainoa tapa saada pp-kuvaa HDMI:n kautta on se että syöttää sinne HDMI2 inputtiin 1360x768/60Hz .
     
  8. Gani

    Gani Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on kyseisellä telineellä 26S81 -malli seinällä. Ainakin kuvan perusteella näyttää samalta. Uskoisin että sinulla ei tule ongelmia johtojen kanssa, koska on sen verran isompi telkku kyseessä. Liitännät eri kohdassa mitä 26" -mallissa (uskoisin). Telkkarin ja seinän väliin jää 5-6cm tilaa.

    Itsellänikään ei ole (suurempia) ongelmia telineen takana olevan tilan kanssa vaikka virtajohtokin on sellasta "suoraa mallia" (ei 90asteen kulmassa oleva).
    Tosin pienen kallistuksen takia johdot ovat seinää vasten, eikä liikkuma varaa ole ollenkaa.

    26":lla esim HDMI:t ja scartit jäävät telineen kohdalle, joka vähentää vielä 1cm:n takana olevaa tilaa. Siltikkän ei ole ongelmia ainakaan noilla johdoilla mitkä on minulla käytössä.

    Hintakin oli kohtuullinen ~70€, sekä takuutakin luvataan 5 vuotta. Erittäin tyytyväinen olen telineeseen ollut, ainoa pieni valmistusvirhe(?) telineessä oli. Televisioon kiinnitettävissä kannatinpalkeissa oli 1-2mm korkeuseron heitto. Kun television laittoi telineeseen, televisio ei ollutkaan suorassa vaikka telineen olikin asentanut vatupassilla täysin suoraan seinälle. En jaksanu enää lähteä valittaamaan asiasta, vaan korjasin telkkarin "omin konstein" suoraan.
     
  9. sjtm

    sjtm Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kellään muulla ollut omituista vaakaraitaongelmaa telkkunsa (minulla 37" R86) kanssa. Kyseessä on ilmeisesti eri ongelma, kuin aikaisemmin tässä threadissa esitetty (joku telkkarin malli-nimimerkillä postattu).

    Oireena on kuvan vaakasuuntainen "katkeaminen", jolloin ylä- ja alaosien pikselit ikään kuin tuntuvat olevan sivusuunnassa 2-10 pikseliä erossa toisistaan. Tämä puolikkaita erottava 2-10 pikseliä paksu häiriö sitten vaeltaa kuvassa ylös ja alas.

    Sama vika näkyy Topfieldin digiboksista tulevassa kuvassa (RGB-scart), DVD-kuvassa (RGB-scart läpi digiboksista), Playstation 2:n kuvassa (RCA-video liitin, mikä lienee viralliselta nimeltään. Kelta-puna-valkoinen) ja vanhan Xboxin kuvassa (scart) ja erityisesti silloin kuin kamera liikkuu ylös-alas suunnassa tai kun vaikka FPS-pelissä katselee ylös-alas.

    Häiriö ei esiinny millään tavalla konsistentisti tai toistettavasti, välillä näkyy samassa kohtauksessa ja välillä ei. Aiemmin kuittasin tilanteen digiboksin huonolaatuisen kuvan ongelmaksi, koska hyvälaatuisella lähetyksellä tai dvd:llä ongelmaa ei näkynyt, mutta tänään meinasi jäädä Casino Royale katsomatta, kun kuva oli halki vähän väliä. Koitan katsoa saanko tuosta video-kuvaa kamerallani jossain vaiheessa.

    Onko tällainen häiriö kenellekkään tuttu? Voiko telkkarin takana oleva hillitön johtoviidakko aiheuttaa tuollaista?

    Edit: Searchin lisäkäyttö antoi aihetta pohtia maalenkin mahdollisuutta, onko tällaista syytä epäillä silloinkin, kun mitkään kaiuttimet (telkkarin omat tai vahvistimeen kytketyt kotiteatterikajarit) eivät hurise? Kokeilen heti tilaisuuden tullen antennijohdon irtinykimistä.
     
  10. ReMix

    ReMix Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tulee kans samaa, omistan R86 32", en tiedä onko iha samaa oireilua mutta mulla tulee semmosia viiruja välillä, en osaa sanoo tuleeko se aina samassa kohdassa...
     
  11. sjtm

    sjtm Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää noita maalenkkiketjuja luettuani rupesi vähän huolestuttamaan. Vahvistimeen on nimittäin kytkettynä tietokone 3.5mm -> RCA -kaapelilla ja tämä tuntui olevan vähän kärähdysaraksi todettu yhdistelmä monessakin ketjussa. Selväksi ei vain tullut, että onko homma ok, jos laitan tuollaisen galvaanisen erottimen (kaapeli)television antennijohtoon?

    Laitteet ovat kolmessa eri pistorasiassa, jotka ovat kaikki maadoittamattomia.
    Tietokone
    Vahvistin+playstation
    Telkkari+xbox+dvd-soitin+digiboksi

    Vahvistin ja digiboksi ovat kiinni toisissaan rca:lla ja tietokone ja vahvistin niin ikään tuolla mainitulla 3.5mm->RCA -piuhalla. Pleikan ja telkkarin välillä on myös sähköinen yhteys videokaapelien kautta.

    Tässä kohta uskalla laittaa virtoja mihinkään laitteeseen. :)
     
  12. DrSpeedy

    DrSpeedy Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs noitten "valkovuotojen" kanssa pitäs tehdä? Itsellä on nyt ollu tuo R86 37" pari kuukautta, ja ei ne häviä mihinkään.. (muistelen täältä lukeneeni että häviäisivät viikossa parissa) Itseasissa niitä on tullut lisää.. Ensin oli yhdessä nurkassa, nyt niitä on jokaisessa. Semmonen 10-15cm suipilo.. toisessa ylä nyrkassa onkin sitten isompi alue, ei niin selvää, mutta kun on pimeä ruutu tarpeeksi pitkään, niin huomaa semmosta höttelöä melkein 1/4-ruudusta..=/

    Eikä siinä vielä kaikki. Jostain syystä tuo sininen ledi palaa miten sattuu.. ei mene päälle, vaikka kuinka monasti täytyy painaa virtanappia..

    Tietääkös joku, kun joskus yön jälkeen se tv:n punainen valo vilkkuu.. Siis senhän pitääkin palaa kokoajan, vaikka olisi kiinnikkin, mutta kun se vilkkuu?

    Pitäsköhän alkaa soittelemaan huoltomiestä..?
     
  13. Kikkarelli

    Kikkarelli Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, mulla on ollu R81 40":ssa kanssa tietynlaista vaakaraitaongelmaa. Tai luulen, että kysessä on vika. Ei kai ole normaalia, että kuvassa vaeltaa vaakasuoria raitoja (häiriöitä) ylhäältä alas. Joskus niitä ei erota kunnolla, kun taas toisinaan ne ovat erittäin häiritseviä ja haittaavat katselua. Luulin aluksi, että kyse on vanhasta galaxiksen digiboksista, mutta ongelma vain paheni DVD:tä katsoessa. scartilla.

    Samsungilta ehdotettiin muun kuvalähteen kokeilemista, mutta kuten sanottua ongelma vaivaa kaikkia SD-lähteitä katsottaessa. Xboxin kautta (komponentti) kuva on virheetön. Voisiko ongelma johtua vahvistimesta tulevista häiriöistä tms? Muilla vastaavia ongelmia?
     
  14. sjtm

    sjtm Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, ettei telkkari olisi jäänyt illalla päälle, mutta kuvalähteenä on joku lähde, josta ei tule mitään signaalia? Minäkin onnistun joskus räveltämään oman R86:n tilaan, jossa tuo valo vilkkuu, mutta kuvaa ei näy. Tilanteen korjaa source-nappulan rämpyttely lähteeseen, josta tulee kuvaa tai telkkarin sammuttaminen.

    Itse valitin samasta pari viestiä ylempänä ja foorumeita selattuani olen aika vakuuttunut, että kyseessä on joku maalenkki-tyyppinen häiriö. Ongelma katosi tyystin, kun vain nykäisin digiboksin (kaapeli)antennijohdon hetkeksi irti seinästä. Nyt kuva on moitteeton, vaikka johto onkin seinässä taas.

    Puuta koputtaen.
     
  15. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi se tietty olla maalenkkikin, mutta minullahan on R7:ssa ollut samantyylistä vaivaa. Raidat erottuvat erityisesti paneelin oikeassa laidassa ja harmahtavalla pohjalla. Ongelma alkoi aikoinaan paneelinvaihdon jälkeen, eikä uusi paneelikaan korjannut ongelmaa. Näkyy kaikilla lähteillä, ja olen testannut eri laitteita yhdessä ja erikseen.

    Enpä ole tuosta enää jaksanut välittää, kun vika näkyy sen verta harvoin.
     
  16. DrSpeedy

    DrSpeedy Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    No samaa tuumin itsekkin. Mutta kyllä se sininen valo on aina sammunu, kun olen painanut virtanapista kiinni. Oletettavaahan on että televisio sillon sammuu..=) Ehkei sitten Samsungeilla..?!?

    Mutta mietin että oisko voisko olla joku huoltotilan ilmaisin tahi jotain.
     
  17. Kikkarelli

    Kikkarelli Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, samankaltaisia ongelmia teillä muillakin ollut näemmä. Otin äsken kaapeliantennijohdon pois seinästä, mutta ei se auttanut. Samassa yhteydessä huomasin, että raidat katosivat kun irrotin scartin digiboxista tv:n ollessa päällä. Eli ilman mitään lähdettä käytettäessä ei häiriöitä ollut, kuten ei tietysti kuvaakaan. Scartin kiinnittämisen jälkeen mustaa taustaa vasten raidat alkoivat jälleen kuvassa vaeltaa.
     
  18. puutos

    puutos Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko le37R86(kaapeli) järkevä ostos?

    Itse kävin tänään katsomassa tuota töllöä ja kuva oli jotenkin suttuinen ja nykivä, verrattuna 37" toshiba fullHd ja 37" Lg:hen. Samppa ois vaan edullinen ja siinä olisi kaapeliboxikin.. :eek:

    Samsungit jakaa todella pahasti mielipiteitä.
    osalla tuntuu olevan pelkästään ongelmia ja huono kuva, sit osa taas kehuu ja kuva on hyvä. Voiko kuvanlaatu johtua niin paljon paikkakunnista(kaapelin tarjoajasta).

    Onko R86 sarjasta saatu jo korjattua kaikki suurimmat bugit?
     
  19. GT-555

    GT-555 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    saako tietokoneesta nyt sen kuvan dvi->hdmi piuhalla hyvin näkymään le40r81?? Vai säästänkö rahani ja ostan vain vga piuhan? Kulkeeko hd video yhtälailla vga piuhassa kuin hdmi piuhassa? Perjantaina pitäis kyseinen telkkari tulla.
     
  20. Gani

    Gani Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten Hartsu jo aiemmin sanoi:

    Itse suosittelen HDMI:tä, sillä toimii PP 1360x768@60Hz työpöytäkäyttöön ja tarvittaessa esim DVD:lle 720p@50Hz OverScannin avulla. Se ero HDMI:n ja VGA:n välillä on, että VGA:ssa data kulkee analogisena, kun HDMI:ssä digitaalisena = parempi laatu.

    Itse ostin verkkokaupasta ~20€ 5m perus DVI-HDMI -kaapelin ja hyvin on riittäny minun käytössä, vrt. 5m VGA ois maksanu ~15€. En ole sitten varma mite ison datamäärän VGA pystyy kulettamaan, että loppuuko kapasiteetti isompi bitratesten HD klippien kanssa.