Heroes (MTV3/Sub)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana The_Daywalker, 17.07.2007.

  1. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itseäni lainaten, ei tämä minuakaan vakuuttanut ensi jakson jälkeen, mutta kolmannen tai neljännen jakson jälkeen olin koukussa. Toisaalta eihän nämä supersankarijutut kolise kaikille yhtä kovaa.
     
  2. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Lievästi (ja vain lievästi) positiivisesti yllättynyt, koska odotukset oli aika matalat. Odotin tästä sellaista tyypillistä ensemble-sarjaa kuten PB, Lost, Jericho ja muut, jossa kohtaukset vaihtuu 5 sekunnin välein ja katsojalle nauretaan aliarvioivasti koko ajan. Tai ehkä tämä sellaiseksi vielä paljastuukin, mutta mielestäni vähän laadukkaamalta tuntui. En kuitenkaan usko että tämän supersankariaiheensa takia itseäni pidemmän päälle jaksaa kiinnostaa, varsinkaan kun ilmeisesti tämä yliluonnollisuus tulee vaan lisääntymään sarjassa. Voisi silti katsoa mihin tämä kehittyy. Mikäli vielä viikonkin päästä kiinnostaa...

    Lopun to be continued oli naurettava. Seuraako cliffhanger-taktiikkaa tulevissakin jaksoissa?

    .
     
  3. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos minulla ensi viikon keskiviikkoiltana ei mitään muuta tekemistä ole (heh heh), katson seuraavan jakson. Eli ei oikein napannut mukaansa tämä. Jäi alusta kyllä kymmenisen minuuttia pois, mutta tuskin johtui tuosta.

    "To be continued" teksti näytti oikeasti kyllä aika säälittävältä jakson lopussa, ei nyt mitään erityisen sykähdyttävää sattunut IMO.
     
  4. Tejo

    Tejo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.11.2003
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin kauhea spoileri mutta
    jokaisen jakson loppuun tulee "to be continued"
     
  5. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Huvittaa tosiaan tämä tyrmääminen... :D

    Itse pidin tästä todella paljon Canalilta katsottuna. Mutta tosiaan joihinkin ei supersankarijutut tai scifijutut vain uppoa ollenkaan. Jopa B5 koki saman dissauskohtalon kun sitä alettiin näyttää YLE TV2:ssa aikoinaan.

    Toisaalta tulee mieleen myös tilanne jossa eräs kaverini hypetti leffaa "Hanaa" todella paljon verraten sitä Fast and Furious-leffaan jota pidin tuolloin ihan viihdyttävänä, ja tämä oli kuulemma "samantapainen, mutta vielä parempi"... onneton sitten ostin tuon Hanaa:n dvd:llä ja se oli itselleni todellinen pettymys ja yksi surkeimmista elokuvista mitä olen ikinä nähnyt ja silti pidän ensimmäistä Fast and Furiousia ainakin jossain määrin viihdyttävänä. Mutta ihmisten maut elokuvien ja sarjojen kanssa menevät kyllä paljon ristiin.

    Se lopun To be continued vain kuuluu tähän ja oli mielestäni juuri sopiva lisä sarjaan ja kuuluu tämän sarjan tyyliin. Tämähän on sarjakuvaa elokuvamuodossa.
     
  6. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu. Heroes on älyttömän hyvin tuotettu, näytelty ja kirjoitettu sarja jossa ei ole alkuhöpinöiden jälkeen pätkääkään paikallaan jauhavaa pissidraamaa tyyliin Jericho & Lost. Luonnollisesti kestää muutaman jakson verran ennen kuin homma lähtee kunnolla rullaamaan, mutta juoni kuitenkin etenee oikeasti joka jaksossa toisin kuin useimmissa nykypäivän sarjoissa.

    Heroes perustuu sarjishistoriaan ja on tehty alkuteksteistä lähtien hieman samantyylisesti kuin kaikki legendaariset supersankarisarjiksetkin, joten mikäli niistä ei pidä, niin ei voi odottaa TV-versionkaan hirveästi kolahtavan.

    Sarjistyyliä kunnioittaen joka jakson lopussa on myös tuo "to be continued..." -tekstikin.
     
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Omasta mielestäni Heroes:in supersankarit kyllä ovat jotain ihan muuta kuin perinteisen X-men/Superman/whateverman tyylin sarjakuvat.
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Ainakaan Heroesissa ei ole mitään trikoohyppelyä.

    Sen verran vielä, että kun aikanaan katsoin ensimmäisen Heroes-jakson, en ollut hirvittävän vaikuttunut itsekään. Eipä siitä sitten mennyt kuin pari episodia, niin koukutus oli taattu kun tapahtumat lähtevät kunnolla vyörymään. Mutta joo, eipä täällä nyt enää kannata alkaa huutelemaan näitä iänikuisia "katsokaa vain, kyllä se siitä paranee ja lähtee käyntiin", tulee aivan Lost/Prison Break -déjà vu. Mitenhän se meneekin aina niin, että "amerikan serkkujen" tai Canalin tahtiin sarjaa seuranneet ovat siitä tykänneet, mutta sitten kun sarja saapuu MTV3:lle tai Neloselle, niin syljetään päälle? :rolleyes: Noh jokainen tavallaan, Neloselta tulee samaan aikaan Greyn anatomia, katsokaa sitä.

    Sylar :thumbsup:
     
  9. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Voisikohan johtua vaikkapa siitä, että serkkujen kanssa näitä jaksavat katsoa ja hehkuttaa lähinnä sarjasta tohkeissaan olevat fanipojat. Sarjan saadessa myöhemmin vähän isompaa katsojakuntaa alkaa "erinomaisuudesta" löytymään niitä muitakin mielipiteitä.
     
  10. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    No itselläni asiaan aivan varmasti vaikutti se, että katsoin sarjan Canalin uusintana näyttämästä Heroes-maratonista, jossa kahdessa viikonlopussa näytettiin koko 1. kausi putkeen, jotka otin digiboksin levylle talteen ja katsoin myös monta jaksoa putkeen, jolloin katselukokemus tietenkin on erilainen kuin jakso/viikko-tahdilla. Mutta ei nyt tämän enempää offtopicia MTV3:n tahtiin sarjaa seuraaville. Yleensä vain käy niin, että sarjoista on topicit "amerikan serkkujen" tahdissa katsojille ja pääkanavalla katsojille ja Canalilta näiden välissä katsoneet jäävät vähän väliin, kun sitä "amerikan serkkujen" ketjua ei voi lukea spoilereiden pelossa ja sitten taas tännekään ei oikein voi kirjoittaa kun sarja on nähty kuitenkin aikaisemmin... :(
     
  11. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei saanut eka jakso napattua mukaansa, mutta annetaan sarjalle vielä mahdollisuuksia tehdä se. En edes odota mitään uutta klassikkosarjaa, mutta kaipa tämä voi kohtalainen sarja olla.
     
  12. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ekassa jaksossa oli kyllä jotain miksi on pakko kattoa ainakin seuraava jakso. Japsi oli aika hauska :D
     
  13. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Luin jostain webbisivulta sarjan kehittäjän ja "japsi Hiron" haastattelun. Japanilainen nörtti tuotiin ihan viime tingassa keventämään sarjan tunnelmaa. Ainakin itse pidin kuitenkin tuota Hiroa sarjan tärkeimpänä hahmona ja hänen seikkailuaan mielenkiintoisimpana. Sarjisnörtti on aina symppis. :D
     
  14. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Juuri näin. Jos pilotin katsoo jenkkitahtiin eikä pidä, niin moni eli tässä tapauksessa "valittajat" jättää katsomisen siihen. Tietysti myös siinä ehtii hype kasaantua ihan eri malliin ennen Suomeen rantautumista - tosin jenkkitahtiin katsovat ovat hehkutuksineen suuri osa sitä hypeä.
     
  15. Niko_86

    Niko_86 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tämä sarja ihan hyvältä vaikuttaa. Parasta on se, että tässä oikeasti tapahtuu asioita eikä sarja vain polje paikoillaan, kuten esim. Lost ja Prison Break.
     
  16. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Kyllähän tämä ihan katsottavaa on, mutta ekat 2 jaksoa katsottuani mielessä häilyy jo pelko siitä, että sarja ei ehkä pääse pinnallisesta kuorestaan vapautumaan. Lähestulkoon kaikista TV:n sankaritarinoista olen kuitenkin jossain määrin pitänyt ja sen takia tämäkin sarja saa siivun viikon melko vähäisestä TV:n katseluajastani. Se nainen, jolla on yliaktiivinen peilikuva, tuo itselleni uuden hahmotuttavuuden. Lupaa hyvää, ettei kaikki ole pelkkää vanhan toistoa.
     
  17. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli eilisessä jaksossa sentään pientä parannusta, mutta paremminkin voisi mennä. Se japanilaishemmo on kyllä hupaisa heppu. Tosin hieman ihmetyttää, miksi ihmeessä sen piti nostaa verilammikon keskellä oleva ase. Eikö miehen päässä tosiaankaan käväissyt ajatus, että rikospaikkalla ei pitäisi koskea mihinkään?
     
  18. Veikka

    Veikka Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2004
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    1
    No tietysti sen vuoksi, että tässä samoin kuin monissa muissakin sarjoissa ja elokuvissa hahmojen toimintaa ei sanele logiikka tai maalaisjärki, vaan juonenkulku. Henkilöt tekevät selittämättömiä päättömyyksiä vain sen vuoksi, että saataisiin edes jonkinlaisella aasinsillanrotjakkeella tarinaa vietyä haluttuun suuntaan.

    Joku voisi kutsua sitä katsojan älykkyyden aliarvioimiseksi, mutta hei - pääasia että saadaan kivoja juonenkäänteitä. :rolleyes:
     
  19. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas sellaista pompintaa kerronnassa että oksat poikke, mutta onneksi olen Tom Clancyni lukenut ... :|

    Geeneissä eli perimässä ovat kyvyt(?), mutta ne tulevatkin sitten yks kas vasta toimiviksi. No helpottaahan se käsikirjoittajien elämää. Toistaiseksi vielä on sellainen ärsyttävä ala-/yläastekerrontatyyli päällä, että cliffhangerina pelkään kokoajan klassikkoa "ja sitten mä heräsin".

    Ei vakuuta ei, mutta koetetaan sinnitellä.
     
  20. temero

    temero Guest Guest

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei vakuuta sarja kyllä yhtään, saa nähä jaksaako enää kolmosjaksoa katsoa.