Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. saromaki

    saromaki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.10.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos taas! Tuota terävyyden säätöä tarvitsisin lähinnä kokeilla tuossa tv-moodissa, siis HTPC:ni toimii vain ja ainoastaan digiboksina. Mutta kuten jo aiemmin mainitsin, ymmärrän näistä kuin sika satelliitista, niin ihan vaan kokeillakseni noita oisin säädellyt. Eiköhän me tästä taas pärjätä eteenpäin. Ihmettelen lisää, kun tulee eteen.
     
  2. escalibur

    escalibur Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2005
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko teidän mielestänne toi 37" versio järkevä ostos n. 1150€:lla uutena?
     
  3. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli eilen ostettua PS3 ja asentelin laitteen Samppaani kiinni. Näyttöasetuksia tehdessäni törmäsin ongelmaan että Samppa ei hyväksynyt 1080p tarkkuutta. Onko kellään vastaavia kokemuksia? En muista että olisin lukenut moisesta..

    Valitsen siis manuaalisesti 1080p ja PS3 pyytää kokeilemaan tarkkuutta jolloin kuva välähtää hetkellisesti suttuisena ja menee pimeäksi. Hetken yritettyään Sampan näytölle ilmestyy "tilaa ei tueta". Kaikki muut tarkkuudet Samppa kyllä hyväksyy mutta ei tuota. Missähän siis vika? Voiko olla ongelma firmispäivityksessä vai pitääkö pyytää huoltomies päivittämään sillä hdmi laitteella?

    Muuten kyllä kuva on aivan mieletön niin dvd leffoilla ja yhden pelin kävin hakemassa heti PS Storesta:) Sitten vaan Blue-Raytä keräämään..
     
  4. isalminen

    isalminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli sama vika, kun kytkin Mac minin HDMI -liittimellä. Sain aluksi vain 1080i:tä, mutta asia korjaantui kun asensin mäkkiin SwitchResX:n. Tämä ei tietystikään auta PS3:n tapauksessa, mutta kyllä Samsungin siis 1080p pitäisi ymmärtää oikein hyvin.
     
  5. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lohduttavaa tietää että jollain edes ollut sama vika. Harmi vaan että tossa PS3:ssa ei toimi noi macin ohjelmat:D Mutta outoa tosiaan on että ei jostain syystä tue 1080p tilaa vaikka pitäis.. Noh,jos ei täältä apuja löydy niin pitänee soittaa huoltoon ja pyytää ainakin päivittämään firmikset kuntoon ja katsoa joskos siitä olisi apua. Ärsyttää vaan kun ei nyt saa kaikkea irti töllöstä.
     
  6. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ketjussa on monesti ollut puhetta noista rullaavista vaakaraidoista Samsungin kuvassa ja varsinkin tietyillä sävyillä. Omanikin kärsi tuosta ainakin scartin kautta kun katsoi digiboxia ja samat häiriöt näkyi dvd soittmessa myös. Nyt dvd soitin vaihtui PS3:een joten se asia korjaantui itsestään,mutta boxiin ja Samsungin väliin hommasin scart-komponentti johdon ja ongema hävisi sillä. Enää ei ole raitoja kuvassa ja mielestäni kuvanlaatukin parani hieman tuon johdon ansiosta. Eli lämpimästi voin suositella tätä yhtälöä jos kärsii noista vaakaraidoista scartissa.

    Pieni varoituksena sana vielä jos lähtee johtoa metsästämään. Tuollaista meinaa sai hiukan etsiä,ei ihan jokapaikasta löytynyt. Itse törmäsin yhdessä nimeltä mainitsemattomassa paikassa kyseiseen johtoon. Kyselin sitten myyjältä hieman lisätietoja suht hintavasta paketista (n.40€). Oli tietysti kullatut liittimet,kaikki mahdolliset "home theatre" tarrat sun muut hienoudet. Ja myyjä vielä mainosti että mistään muualta ei tällaista johtoa saa paitsi heidän ketjustaan. Jätin asian hieman hautumaan ja onneksi niin. Nimittäin Biltemasta saa 1,5m pätkän 9,90 (Nettikauppakin löytyy). Eli ei kannata suinpäin mennä ostamaan ensimmäistä vastaantulevaa.
     
  7. Uzbek

    Uzbek Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin juuri SAMSUNG LE40M86BCX/FID-television, ja en saa digikanavia näkymään ollenkaan. Ohjekirjassa näkyy, että pitäisi tulla valikko josta saa valita kaapeli tai antenni, mutta kyseinen laite alkaa heti etsimään digikanavia, niitä löytämättä. Osaisiko joku neuvoa missä vika? Kaverin digiboxilla testailin, että kyllä näkyy. Analogiset lähetykset laite kyllä myöskin löytää. VAAN MISSÄ DIGIKANAVAT! APUA!:weep:
     
  8. Mukavamies

    Mukavamies Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2005
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ois eka kerta kun Samppaan ois eksynyt väärä emolevy :hitme:
    Ei muuta kuin vaihtamaan laite
     
  9. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos käytät Nvidian näytönohjainta niin kannattaa asentaa Nvidian oma ajuri. Sen mukana tulee myös Nvidian tekemä hallintaohjelma (NVIDIA display settings), jolla säädöt saa säädettyä todella helposti ja monipuolisesti. Sillä voit valita näyttöjen resoluutiot ja päivitystaajuudet ja lisäksi skaalauksen, jolla kuva skaalataan tv:n natiiviresoluution jos se ei ole käytössä (DVI-asetuksista).

    Testaamillani linux-distribuutioilla nvidian korteilla Samsung on kyllä toiminut ilman mitään konffauksia suoraan natiiviresoluutiolla pixel perfect tilassa linuxin kanssa kunhan nvidian ajuri on asennettuna.
     
  10. Pete73

    Pete73 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.08.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos porukoilla jo kokemusta tuosta F mallista?
    Tässä olen pähkäillyt, jahkaillut ja miettinyt.
    Mihin sijoittaisitte minun asemassani rahanne? F malliin ja 40", vaiko M malliin ja 46"?
     
  11. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis tuleeko tuo 1080p24 valinnan yhteydessä vai kun valitset näytön HDMI-asetuksista 1080p-tilan? Miten käy jos valitset HDMI-asetuksista "automaattinen"? Automaatilla minulla PS3 syöttää 1080p-resoa joka toimii ongelmitta. Aiemmassa LE40M86:ssa ei toiminut 1080p24 (tuli juuri tuollainen ilmoitus). 1080p on kyllä toiminut alusta saakka suoraan ilman mitään säätöjä. Mun ensimmäinen Samsung vaihdettiin pikselitakuulla uuteen ja nyt myös tuo 1080p24 toimii oikein. Telkkari näyttää kauko-ohjaimen INFO-napilla mitä resoa se käyttää.

    Amazonissa on nyt menossa kaksi yhden hinnalla Blu-ray-kampanja (http://www.highdefdigest.com/news/s...e_Deal_on_Select__Disney_Blu-ray_Discs_/1065). Tilailin just Blu-ray-levyjä hintaan n. 12e / levy postikuluineen (33 usd / 2 levyä toimituskulujen kanssa). Iso osa noista on aluekoodillisia (kun ovat lähinnä Disneyn julkaisuja), täältä voi tarkistaa mitkä toimii euroopassa: http://bluray.liesinc.net/
     
  12. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    1080p24 menee kiltisti päälle (oliko BD-valikosta?),mutta nimenomaan HDMI-valikosta alkaa telkku pottuilemaan. Ja ihan ensimmäisen kerran kun laitoin asetuksista automaattinen niin samalla tavalla ruutu välkkyi ja sanoi ettei tueta tilaa. Silloin vielä jäi köykäsimmälle tarkuudelle. Onneks sentään sai tuon 1080i päälle. Pitää vielä kotona kattoa mitä toi info-nappi sanoo.. Mut omasta mielestä jompikumpi laite käyttäytyy nyt oudosti..veikkaisin Samsungia.

    Huh,pitääpä käydä kurkkaamassa tota BD-tarjousta!:)
     
  13. kaka

    kaka Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itelle tuli laitettua myös sampan 40m86. XBoxin ku tempas kiinni ja laittoi 1080p:n niin näytössä näkyi jokin häiriö... piste liikahti nopeasti vasemmalta oikealle keskellä näyttöä. hetken jo pelkäsin että ei tue komponentin kautta 1080p:tä mutta seuraavana päivänä koitin uudelleen eikä "häiriövilahdusta" näkynytkään enään...(olisiko tullut edes kuvaa jos ei tukisi 1080p ja sen boxista valitsin) luulisi sen siis toimivan.

    onko muutes kuvanlaadussa eroa komponentti ja vga liitännillä?
    Entäs, jos boxin asetuksista on tuo 1080p päällä eikä peli tue sitä, niin mihin se sen skaalaa alaspäin? 1080i vai 720p? :OI


    08 nhl pitäs tulla postissa lähipäivinä joten pääsee koittamaan kunnon graffoja 1080p pelillä. vanhakin änäri näyttää kyllä tosi hyvältä mutta uus VARMASTI paljon paremmalta. graw2:ssa tais olla 1080p mutta huomasin sen vasta kun olin pelin myynyt. :hitme:

    Itsellä ei kummosempia ongelmia ole telkun kanssa ollu, tais olla se SQ02 versio. Täällä monella ollut se vanhempi 01. (ruotsin haaparannalta näpätty telkku, paikallinen liiike tilas maahantuojalta kun ei ollut yhtään varastossa) Hinta oli ihan ok ja siihen sai vielä 2vuotta korotonta maksuaikaa ja kehottivat ottamaan 3:n vuoden "tyhmän pojan vakuutuksen" jos sattuu telkkari tippumaan, salama pistään vehkeen basaks tai vaikka itse heittäisi kännispäissään telkun seinään. vakuutus oli vehkeestä 10%, eli ~185e. korvaa kaiken muun paitsi sen jos telkku pöllitään. :thumbsup:
     
  14. tammikatu3

    tammikatu3 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2006
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä ero näillä malleilla? Samsung LE-46 N 87 BD Samsung LE-46 M 87 BD. Näkyy olevan Saksanmaalla melkein 400 € hintaero :confused:
     
  15. aaltee

    aaltee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tere!
    Kyllä se töllö mahtu meidän renault clion takatilaankin ku kaato penkit.heh.
    Asiasta toiseen, onkohan kellään ilmennyt häiritsevää surinaa telkun takaosasta?? Allekirjoittaneella tämä ilmiö esiintyy aikas häiritsevästi.
    4 päivää vanha LE40M86 ja haluais että kaikki pelittäis kunnolla tän hinta luokan töllössä. Mihin/kannataisiko roudata se tän takia jonnekin huoltoon? Kiitos jo etu käteen kaikille apua antaneille!
     
  16. mikozzi

    mikozzi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.04.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    lähetin tuossa mielenkiinnon vuoksi samsungin asiakaspalveluun mailia ja kyselin toimiiko tuo 24p tuki kun täälläkin foorumilla on todella riistiriitaista tietoa asiasta. Sain seuraavanlaisen vastauksen:

    "Kaikissa 7.5.2007 jälkeen valmistetuissa televisioissa 24p-tuki toimii
    vakiona. Valmistuskuukausi lukee television takana tai sen voi tarkistaa
    sarjanumerosta soittamalla tukinumeroomme 030-6227 515.
    Mikäli televisio on valmistettu tuota päivämäärää aiemmin, tulee se
    päivittää huollossa.

    Toivon että tästä on ollut teille apua, jos tulevaisuudessa ilmaantuu
    muita kysymyksiä ottakaa toki yhteyttä.

    Ystävällisin terveisin

    Samsung Nordic Support
    Puh. 030-6227 515
    Kotisivu:www.samsung.fi- "

    Ilmeisesti tuon perusteella voi huoletta laittaa tulemaan tuon Le37M86? vai mitä väki sanoo voiko tuohon uskoa?
    Yksi tyhmä kysymys vielä, kuinka voin käytännössä tarkistaan tuon 24p toimivuuden? onko se aina päällä vai pitää jotenki erikaseen aina säätää jostai valikoista tjsp?
     
  17. jomi

    jomi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi kaikille palstan käyttäjille. Olen uusi käyttäjä tällä palstalla. Peruslaiskana lukijana en oikein jaksa lukea kaikkia sivuja mitä tänne on jo kirjoiteltu. Siitä syystä saatan kysellä nyt sellaisia asioita, joita täällä on käyty jo läpi tuhansia kertoja. Pahoittelut siitä jo etukäteen.

    Mutta asiaan...

    Ostin n. kuukausi sitten LE40M86BCX masiinan ja sen kanssa on tullut muutama pikku juttu esille. Tässä vaiheessa pitää vielä kertoa, että en todellakaan ole kovin perillä kaiken maailman teknisistä jutuista :confused: eli tyhmiä kysymyksiä saattaa olla tulossa.

    1. Kuva tuossa ruudulla näyttäisi nykivä ajoittain. Sen verran luin tuota historiaa täällä, että joillakin muillakin tuota ongelmaa on esiintynyt. Onkohan täällä vielä löytynyt mitään selvennystä asiaan, mitä sille voisi tehdä. SW koneessani on -1006 loppuinen.

    2. Sitten yksi typerä kysymys. Miten ihmeessä tuon PiP toiminnon saa käyttöön? Mulla telkkarin menu-valikossa kyseinen toiminto on harmaana, eikä sitä siis voi asettaa toimintaa???

    Toivoen joku voisi hieman opastaa tyhmää...
     
  18. migu1982

    migu1982 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä firmware versio pitäisi olla, että PS3 ja 24p toimivat moitteetta? Sekä blu-ray että dvd toisto (1080p skaalattuna).

    Entäpä saako Saksanmaalta kaapelivirittimellä?

    Vielä voisi mainita hyviä nettikauppoja, joista luotettavaa tilata.

    Kiitokset.
     
  19. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    24p toimii PS3:n ja Samsung M86-sarjan kanssa oikein kaikilla firmware-versioilla. Aiemmin ongelmana oli se, että PS3 ei osannut pakottaa ko. tilaa päälle, joten vanhemmilla Samsungeilla se ei toiminut. Nyt kun PS3 osaa päivitysten jälkeen pakottaa tuon päälle, homma toimii millä tahansa telkkarin firmwaren versiolla.

    Kaapelidigi (DVB-C) ei taida olla käytössä Saksassa (eikä paljoa muuallakaan), joten tukea sille tuskin Saksasta ostetuista malleista löytyy. Tuki selviää mallinumerosta. Jos se päättyy BDX kyseessä on DVB-T, jos se päättyy BCX kyseessä on DVB-T ja DVB-C (siis sekä antentti- että kaapeliviritin).
     
  20. zamutta

    zamutta Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muilla samaa ongelmaa että blu ray leffoja katsellessa ps3:lta kuvan keskiosassa näkyy selvää välkkymistä aina välillä 24p tilassa? ottaa 24p pois pleikkarin asetuksista niin johan taas homma toimii ilman välkkymistä. Ja se välkkyminen on todella rasittavaa sen jälkeen kun siihen kiinnittää huomiota ekan kerran.. Samppa päivitetty just pari viikkoa sitten, samoin ku ne hdmi paikat.. Soitin Samsungin tukeen ja niiden joku "telkkari expertti" väitti et ne leffat pitää kattoo silleen et telkku näyttää 1920x1080@60.. MItäh? oonko mä tyhmä vai enkä mä vaan tajuu näistä blu ray hommista mitään..? muilla sama ongelma?