Ongelmia panasonic pt-ax100e kanssa.

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Insomniac79, 17.09.2007.

  1. Juhnis

    Juhnis Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ei se lähteiden määrästä ole kiinni, kuten ei ilmeisesti edes siitä, onko dynaaminen iiris käytössä vai ei. Itselläni ollut siis 360:nen komponentilla kiinni ja tietokone hdmi:llä.
     
  2. sirius18

    sirius18 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huoltovalikossa (1.09 softa) näkyy iris OK olevan vieläkin punaisella vaikka inputtijumppa auttoi itse käynnistysongelmaan. Mulla on käytössä HDMI ja VGA inputit. Täytyy nyt seurata tilannetta, no jos tästä jotain hyvää koettaa väkisin hakea niin vian tullessa takaisin sen kyllä huomaa.
     
  3. Insomniac79

    Insomniac79 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain tykkini vihdoin takaisin takuuhuollosta reilun 3 viikon jälkeen ja olisiko ehkä kuitenkin niin, että Kauko-Telko/AV-huolto on yhtä kuin Digiservice Oy?! Ainakin takuuhuollon tykkiini oli tehnyt Digiservice Oy ja vain laskuttanut tästä Kauko-Telkoa?! Vaikka tykin olin lähettänyt Kauko-Telkon AV-huoltoon samaan osoitteeseen?! Miksi ihmeessä samassa talossa toimisi kaksi eri huoltoliikettä samalle merkille?! Kaiken lisäksi Kauko-Telkon oma osoite on kutojantie 4, eikä tuo purotie 1. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta olen edelleenkin sitä mieltä että Kauko-Telko/AV-huolto == Digiservice Oy.

    Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä, kuka huollon on tehnyt. Tykki toimii taas mainiosti ja sain jopa hetkellisesti tietokoneenikin näkymään HDMI-liitännän kautta. Tein kuitenkin tietokoneella jotain säätöjä ja kuva ei taas näy kuin s-videon ja vga:n kautta. Täytyy ajan kanssa säädellä ja asentaa vaikka näytönohjaimen ajurit uudestaan ja kokeilla taas, mutta nyt pääasia on, että tykki pysyy päällä. Jokin osa sieltä on huollon kuitin mukaan vaihdettu, HDMI-liitäntä testattu (OK) ja tykki on päivitetty uuteen firmikseen. Eli kun joku täällä mainitsi, että hänellä iris oli vain putsattu, niin taitavat nykyään vaihtaa kokonaan joitain osia tykin sisältä. Toivotaan, ettei ongelmia iriksen kanssa esiinny ainakaan hetkeen uudelleen :eek:
     
  4. Insomniac79

    Insomniac79 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta :( Eli tuskin johtuu tuosta yhdestä lähteestä. Itselläni oli tv/dvd omassa liitännässä ja tietokone omassa liitännässä. Ja kyllä sitä jumppaa eri sourcejen välillä tuli harrastettua, koska tykki oli ainoa kuvanlähde sekä tietokoneelle, dvd:lle ja tv:lle ja silti iris meni jumiin :OI
     
  5. Insomniac79

    Insomniac79 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tietokone toiminut aina kivuttomasti tykin kanssa yhteen, vai onko ollut ongelmia? Itsellä tietokone on löytänyt vain kerran panan, joka on liitetty HDMI-liitännän kautta. Eli DVI-HDMI-HDMI liitännällä. Tämäkin ainoa kerta oli kun sain viikon alussa tykin takaisin huollosta/päivityksestä. Tein näytönohjaimiin jotain asetuksia ja kuva katosi taas. En ole kyllä ehtinyt vielä perehtyä ongelmaan, mutta ajattelin kysellä, miten muilla tuo pana on toiminut yhteistyössä tietokoneen kanssa? Itse veikkaan, että ongelma on ennemminkin tietokoneessa ja näytönohjaimen asetuksissa, kuin tykissä :confused:
     
  6. sirius18

    sirius18 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Here we go again... Iris-vika jälleen päällä, input-vaihtelun jälkeen kolmisen viikkoa laite käynnistyi normaalisti mutta eilen alkoi uudelleen virran katkeilu. Nyt tää riittää joten otanpa yhteyden huoltoon ensi tilassa.
     
  7. Juhnis

    Juhnis Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    On toiminut. Mikä näytönohjain käytössäsi, Atit toimivat kai paremmin kuin nVidiat? Itselläni oli aikaisemmin Geforce 6600gt, jonka kanssa tykki ei toiminut ilman että käynnisti tykin ennen konetta. Vaihdoin Radeoniin, niin toimii nyt lennosta. Ainoa vaan että jos jaan työpöydän siten, että tykki toimii näytön jatkeena, niin sivuille jää kymmenen sentin mustat palkit:confused: Muuten ei mitään ongelmia.

    edit. Vein oman tykkini viikko sitten Purotie 1:seen huoltoon, sanoivat Digiservicellä että Telkon huolto toimii yläkerrassa. Digiservicen tiskille kuitenkin vastaanottivat tykin. Ilmeisesti ainakin samaa tietojärjestelmää käyttävät, sillä kirjasivat huoltotilaukseni järjestelmään suoraan siinä tiskillä. Ennen kuin vein tykin huoltoon kyselin Telkolta vielä huoltojonosta, oli kuulemma luokkaa 1,5 viikkoa joten ilmeisesti ovat saaneet varaosia.
     
  8. soapdealer

    soapdealer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on vuoden vanha AX100 (tunteja n. 600) ja pari viikkoa sitten siinä ilmeni mielenkiintoinen kuvan välkkymisongelma (vastaavaa mutta heikompana oli havaittavissa ennen firmiksen päivitystä - tehtiin kesäkuussa). Laitetta on käytetty koko ajan eco-modessa. Kuva myös tummeni huomattavasti. Laitteen sammumisilmiötä ei esiintynyt.
    Ensimmäinen reaktioni oli tietenkin se, että lamppu sanoo kohta poks. Luettuani täältä tuosta iiris-ongelmasta otin kaikki dynaamiset iris etc. toiminnot pois, mutta ei vaikutusta. Koska laitteella piti jotain katsoa, niin runttasin koneen normal modeen ja kuvan säädöt vähän kirkkaammiksi (livingroom), jotta saisin edes kuvaan kirkkautta. Ylätys oli suuri, kun laite tokeni tuosta normal modella ajamisesta (muutamia tunteja). Nyt tykki on toiminut moitteetta.

    Onkohan kellään muulla ollut vastaavaa ongelmaa kyseisen tykin kanssa?
     
  9. Mosesgunner

    Mosesgunner Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Snadisti vituttaa lukea näitä tekstejä, sillä oma vastaava on todellakin vähän käytetty ja varsinkin kun omasta mielestäni olin ostamassa pätevääkin tykkiä on näiden ongelmien kanssa painiminen suhteellisen penaalista!!

    Ensiapuun kaiketi siis kapulajumppaa, eli heittäkääpä vinkkiä mitä voi alkuun kokeilla? Huolto kuitenkin jossain vaiheessa edessä, eli pitänee se Pitäjänmäelle roudata!
     
  10. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnistuuko muuten huoltoonlähetys vastaanottajan laskuun "takuuuhuoltoon" tms. nimikkeellä, vai kärsiikö postimaksut suosiolla?
     
  11. nikoniko

    nikoniko Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2003
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    no jopas.. mulla on noin 800h lampussa ja kuva on alkanut vaihdella kirkkautta.. selkeesti nopeammassa tahdissa kirkkaus vaihtuu kuin ennen firmispäivitystä. pidin tykkiä pari tuntia normal modessa ja räpinä on olevinaan vähentynyt.. mielestäni kuva ei onneksi ole pahemmin tummunut eli edelleen kirkas. pitäsköhän taas palata sanyoon seuraavan tykin kanssa ei tää pana oikeen vakuuta.....
     
  12. northrob

    northrob Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    371
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ulkomailta ostetun tykin lähetyskustannukset takuuhuoltoon menevät omistajan piikkiin, suomitykin lähettäminen ilmeisesti ilmaista.

    Itselläkin välkkyminen lisääntyi firmiksen päivittämisen myötä ja vieläpä normal modessa.
     
  13. ristos

    ristos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tasan vuoden vanha tykki, tunteja eco-modella vasta vajaa 500. Ei aiempia ongelmia (paitsi pari kertaa satunnaisesti kuva ollut kauttaaltaan punertava, sai pois vain uudelleen käynnistämällä) mutta tänään avasin tykin aamulla ja uudestaan illalla. Molemmilla kerroilla sammui n. 2 min kuluttua startista. Virta pois napista ja uudelleen käynnistys ja hyvin toimii. Vaan kuinka kauan??? Ja sitten tämä tyhmä kysymys: Mistä se huoltovalikko löytyy????

    Siis Pana, ei ana... ja siis pätkii, ei päkii... (paitsi kirjoittajalla)
     
  14. soapdealer

    soapdealer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti omalla kohdalla tuo valoisuuden vaihtelu oli oire siitä iirisongelmasta. Kävi nimittäin niin, että n. 800 tunnin kohdalla alkoi se kuuluisa sammumisefekti - eli minuutin jälkeen kone piti käynnistää uudelleen. Muutaman kerran tuota piti tehdä, jonka jälkeen se ei enää käynnistynyt kuin tuon minuutin ajaksi. Veinpä projuni huoltoon ja vaihtoivat iiriksen saman päivän aikana. Nyt vehje pelittää kuten uutena :)

    Kertoivat huollossa, että melkein kaikki kyseisen mallin koneet ovat jo heillä käyneet tuon ongelman takia ...eli takuuseen pitäisi nuo huollot mennä, koskapa on tyyppivika...
     
  15. Veikko40

    Veikko40 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahas, tuli tännekin ajankohtaiseksi. Onneksi Plazalta löytyy vastaukset mihin vaan!
    Eli, pari kertaa nyt simahtanut minuutin jälkeen jne. Huoltovalikossa iris punasella.

    Täytynee siis suosiolla viedä huoltoon. Ostettu Tampereen Videotykistä. Takuu meni 2 vkoa sitten umpeen, krpl.
    Kysymyksenä on siis, että miten täällä Treella toi huolto hoituu: vienkö Videotykkiin, Digiserviceen vai Telkon LT-Tukkuun?
    Kuinka kauan muut täällä päin on joutunu jonottaan ja entäs huollon hintapuoli (en huomannu, että kukaan olis puhunu maksu-asioista)?
     
  16. soapdealer

    soapdealer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli takuu mennyt kuukautta aiemmin umpeen, mutta meni takuuseen, koska on siis tyyppivika. Ei luultavasti pitäisi korjauksen kustantaa yhtään mitään.
     
  17. ristos

    ristos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin tuonne huoltoon Digiservicelle. Ovat tekemässä muuttoa Espooseen ja tällä hetkellä eivät ehdi juurikaan tekemään huoltotöitä. Muuton jälkeen onkin sitten kertynyt töitä jonoon joten odotusaika voi mennä lähikuukausina tosi pitkäksi! Kertokaapa tuon iirisongelman (laite sammuu parin minuutin kuluttua käynnistyksestä) kokeneet kuinka kauan tuo laite pelittää uudelleenkäynnistyksellä ennen kuin lakkaa toimimasta lainkaan. Eli uskallanko nyt ensioireiden ilmestymisen jälkeen käyttää laitetta vielä edes pari kertaa (pari futispeliä/elokuvaa) viikossa? Vai meneekö tässä kevät kokonaan ilman tykkiä!!!!
     
  18. soapdealer

    soapdealer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0

    Mulla se pelitti jonkun puolenkymmentä kertaa siten, että yksi uudelleenkäynnistys riitti...tuo voi tosin olla yksilöllistä - tiedä häntä...
     
  19. ristos

    ristos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saitko laitteen jäämään sen jälkeen pysymään pällä ehkä toisen uudelleenkäynnistämisen jälkeen???
     
  20. soapdealer

    soapdealer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä sain. Eli muutaman kerran se piti aina käynnistää sen toisen kerran. Sitten se ei enää lähtenyt käyntiin, kuin sen minuutin ajaksi...viimeisen kerran ennen huoltoa kokeilin kolme kertaa käynnistää uudelleen ja aina sammui sen minuutin jälkeen - sitten luovutin ja vein sen sinne pajalle...