Kaon KxF-N620

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana saphir, 14.09.2006.

  1. Teddy_H

    Teddy_H Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivää vaan tällekin foorumille. Muutamia päiviä on tullut jo tätä foorumia seurailtua kun alkaa tämä digi-digi-juttu puskea päälle jo pahemman puoleisesti. Alkuun kun talousyksikön "hallituksen" kanssa alettiin kartoittamaan tallentavien digiboxien tarjontaa niin meinasi kyllä tulla tippa silmään kun tuntui että sopivaa (ja suht luotettavasti toimivaa) boxia löydy lainkaan. Eilen avopuoliso huomasi sanomalehdessä Prisman mainoksen jossa ketjun mukaista laitetta kaupiteltiin hintaan 399. Todettiin että laite taitaa olla hintaluokassaan ainoa joka täyttää omat vaatimukset (kaapeliverkkoon sopiva kahden virittimen tallentava laite, jossa kaksisuuntainen usb) ja käytiin hakemassa toiseksi viimeinen laite pois. Pieni pelko oli per...noh, takamuksessa että kuinkahan käy mutta laite on kyllä osoittautunut ihan laadukkaaksi tekeleeksi. Käyttöönotto oli helppoa ja kanavien löydyttyä laite vielä nouti tuoreemman ohjelmistoversionkin.

    Isoimmat plussat melko puhtaan amatöörin silmin yhden käyttöpäivän jälkeen ovat: käyttöönotto sekä ominaisuudet/hinta

    Moitittavaa laite ansaitsee ohjekirjan vajavaisuudesta sekä laitteen valikkojen lievästä omintakeisuudesta - ei ehkä kaikkein loogisin. Valikoista tosin todettava että toiminta on kyllä hyvin linjassa "itsensä kanssa" ts. kun siihen tottuu niin laitetta on kyllä suht helppo ohjailla ja valikoissa liikkuminen sujuu.

    Voin kyllä suositella hyvää hinta-laatusuhdetta hakevalle. :thumbsup:
     
  2. palze

    palze Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eräällä kaverilla kokeilemassa vastikään hommattua "uusimman" päivityksen sisältävää DVB-T-Kaonia ja tässä vähän kokemuksia puolen tunnin käytön jälkeen:

    - jäätävän hidas käynnistymään
    - valikot epäloogisia
    - ohjekirja epälooginen
    - epg:n yhteyteen ei saa tv-kuvaa
    - boksin oma näyttö täysin turha (vrt. vaikka Humax)
    - kaatui tuossa ajassa kerran pelkkään kanavan vaihtoon

    Vaikea on keksiä argumentteja tämän ostamisen puolesta.
     
  3. Noripsni

    Noripsni Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laite on alkanut tarkastella kiintolevyään, luonnollisesti toisto ja tallennus katkeavat samalla. Onko kellään kokemusta vastaavasta, tai jopa tietoa syystä?
     
  4. moikari

    moikari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.04.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tuotahan tapahtui useasti vanhalla ohjelmistolla. Aina kun kone tilttasi tarkasti Kaon kovalevynsä kun sen laittoi uudelleen päälle. Uuudella softalla tämä ongelma on poistunut.
     
  5. Noripsni

    Noripsni Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, laite kyllä päivitti kesällä ohjelmiston, mutta pitää tarkastaa onko versio oikeasti viimeisin...
     
  6. sju

    sju Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun liitän boxin usb:llä tietokoneeseen, se löytyy kyllä. Mutta miksi kansiot ja tiedostot on nimetty ihan ihme merkein. Eikä tallennettuja ohjelmia löydy. Boxi toimii muuten ihan ok. Mutta olisi kiva saada tallennettuja ohjelmia koneellekkin.

    Edit: Alkoi toimia, kun alustin kovalevyn toistamiseen.
     
  7. propel

    propel Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä sinulla joku radikaalimpi vika järjestelmässä. Minulla ja palstojen perusteella muotoutuneen mielipiteeni mukaan myös useimmilla muilla KAON:in levy näkyy ihan normaalisti tietokoneelle. Ja ihan normaali teksteillä.

    Jos boxi noita kansioitaan ja tiedostojaan itse ymmärtää, niin voisi äkkiseltään kuvitella että tiedostot sinänsä ovat kovalevyllä kunnossa, mutta USB-liitäntä tai tietokoneesi ne pilaa. Tämä toki on vain valistumaton arvaus.

     
  8. Piplis

    Piplis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2002
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko veikkauksia mikä meni päivityksessä pieleen, kun ohjeiden mukaan 01.01.35 asennusta tehdessä Kaon valittaa Upgrade Fail Error (#6). Asennuksen tein 01.01.34 -version päälle ja USB-liitännän kautta.

    Reboot eikä Google ei tuohon auttanut, eikä Kaonin sivutkaan tilannetta pelasta
     
  9. Scott Hayward

    Scott Hayward Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.12.2002
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tuo 34 versio ole kaapeliin ja 35 terrestiaaliin? Näin ainakin Hedengrenin sivuilla.
     
  10. Piplis

    Piplis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2002
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa nyt kun asiasta mainitsit, niin tarkistin asian uudestaan ja olet ihan oikeassa. Päivityspaketin nimen perässä oleva c-kirjain hämäsi.

    Eli omaan piikkiin meni tämä "ongelma" :OI
     
  11. plup

    plup Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!
    Kuuluko kenenkään muun boxista ininää (ilmeisesti kovo)? Suora tallennuskaan ei onnistunut heti. Mutta täytyy illemmalla kokeilla uudestaan. Mut jos jollain on tuohon ininään kommentti...

    Edit: Tuo looppi puutu. Eli se nauhotus jutska selvis mut vielä vinkuu.
     
  12. samsung850z

    samsung850z Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muillakin näissä Kaon KTF-N620 bokseissa kanavanvaihto todella hidasta ja kun kanavan vaihtaa niin kuva "hyytyy" hetkeksi ennenkuin palautuu normaalinopeuteen? Onnistuuko muilla sellainen temppu että yrittää painella kanavanvaihtoa nopeasti selatakseen kanavia? En tarkoita että pitäisi pohjassa.. täällä ainakin boksi hyytyy ja miettii hetken ennenkuin saa seuraavan kerran tehtyä jotain.

    Tallennuksiin pitäisi saada yksinkertaisesti ohjelman nimi ja käyttäjä itse päättäköön miten haluaa lajitella listan. Minusta nykyinen nimi + numeroita ei ole mitenkään hyvä systeemi. Esimerkiksi Samsungin boksista voisi ottaa mallia miten se toteutetaan tyylikkäästi.

    Muita negatiivia ajatuksia: Boksi käynnistyy todella pitkään ja sama juttu sammutuksen kanssa

    Jos muilla pelaa laitteet nopeasti ja ilman tökkimisiä niin tässä yksilössä taitaa olla jotain vikaa.. kokemuksia kaivataan. Kaonin päivitysten tekijöiden pitäisi keskittyä tekemään tästä laitteesta huomattavasti nopeampi.

    P.S. Uusin ohjelmistoversio on käytössä
     
  13. Scott Hayward

    Scott Hayward Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.12.2002
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haa, enpäs ole ainoa, joka on siirtynyt Samsungista Kaoniin! ;)

    Kaapelipuolen boksissa on ainakin tismalleen samat ilmiöt havaittavissa kuin yllä sanottu.

    Tietysti tuo "todella pitkään" on aika suhteellinen käsite...Samsungiin "tottuneelle" kyllä turhan hidasta on toiminta.
     
  14. rampek

    rampek Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipahan Kaon ostettua oikeastaan vähän sattumoiden kautta..
    Nooh, eikun laite paketista ja virittelemään paikoilleen. Hyvien liitäntöjen puoleen ei tullut vastaan ongelmia. Sen sijaan alkukäyttöönotossa tulikin. En ymmärrä missä ihmeen konffaustilassa laite oikein oli mutta joka kerta, kun laitteen käynnisti, tuli semmoinen karu valikko mistä pysty jotain perusasetuksia muuttamaan. Samalla laitteen näytössä luki "test". Valikosta pääsi kuitenkin eteenpäin kun painoin menua. Kanavat pysty hakemaan ja boksia käyttämään mutta virtojen katkaisun jälkeen kaikki asetukset hävisi kanavalistoja myöten. Kokeilin vaikka mitä, kiintolevyn alustuksenkin ja lopulta tehdasasetusten palautus auttoi. Sitten tuli oikeanlainen asetusvelho alkuun niinkuin ohjekirjassakin on maininttu.

    Nyt on homma toiminut, pikkasen kyllä jäi häiritsemään tuo alkukäyttöönotto. Ilmeisesti jotain pelejä tms oli boksissa mutta nyt niitä ei tietty ole formatoinnin jälkeen.. Boksissa oli BBC 0 ja 1 kanavat tallennettu, jotenkin laajennettu hakemisto, niitä siis oli huomattavasti enemmän kuin mitä nyt tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Mietin, että onko jo boksi ollut jossain käytössä mutta en jaksa siihen uskoa. Liekö sw päivityksessä jossain tullut joku moka..

    Nyt kuitenkin laite pelittää toistaiseksi, hintasekseen ihan ok silti. EPG ja valikot/yleiskäyttö voisi olla selkeämpääkin... jeespoks.

    EDIT: Näköjään suosikkikanavalista ei pysy valittuna. En tiedä onko vika käyttäjässä vai laitteessa mutta luulisi, että kerran valittu suosikkilista pysyy muistissa ennen kuin sitä asetusta muutellaan..
     
  15. tero_

    tero_ Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joulun aikana tuli pyöriteltyä Kaonin kaapeliboxia (softana 1.1.34), mistä jäi kummastuttamaan, että eikö tallennuksessa olevaa ohjelmaa voi katsoa levyltä ennen kuin tallennus on päättynyt? Käyttöohjeissa ei mainittu mitään tämäntyyppisiä rajoituksia.

    Tallennettava ohelma kyllä näkyy tallennuslistalla, mutta sitä ei voi valita toistoa varten. Valinta-väkänen tarttuu pelkästään jo valmistuneiden tallenteiden päälle. Onko tässä jokin kikka-kolmonen, jota ei vain hoksattu?

    Ajansiirto-ominaisuutta ei kokeiltu laittaa päälle, mutta kuvauksen perusteella se on pelkästään live-katselua varten.
    Tuo kuvaamani tallennuksessa olevan ohjelman samanaikainen katsominen on kyllä niin perusominaisuus, että kai se tässä boxissa jollakin tavalla on mahdollista? Teoriassahan mekanismi on jo olemassa, koska ajansiirto-ominaisuus sitä käyttää hyväkseen.
     
  16. miisha

    miisha Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on Kaonin ominaisuus eli ei onnistu. Maahantuoja on lupaillut korjata asian seuraavassa softapäivityksessä, ehkä.
     
  17. rampek

    rampek Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä että asia on ollu pinnalla. Muuta huomattua:
    - Äänenvoimakkuutta säädettäessä tasolta 18 -> 20 ääni on hetken 20 tasolla ja palautuu takaisin 18 tasolle. Joskus korjaantuu jos käyttää tasolla 22 ja siitä valuutta 20:een.
    - Jos yön aikana ollut tallennusta, suosikkilista on poistuu käytöstä ja laitteessa on taas kaikki kanavat valittuna..
    - kelattaessa 32 nopeudella ja palautus normaalinopeudelle; tuntuu satunnaisesti kaatuilevan.
     
  18. Fullrange

    Fullrange Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään Mustan Pörssin myyjältä saatu tieto kertoo, että tammikuun aikana tuleva päivitys tuo mukanaan mahdollisuuden katsoa keskeneräistä tallennusta.
     
  19. jussit

    jussit Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2006
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuopion Prismalla näytti tänään olevan C- ja T-mallit myynnissä hintaan 299 eur.
     
  20. Scott Hayward

    Scott Hayward Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.12.2002
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään oli Kaonin boksi lentää ulos ikkunasta: yritin katsoa (ja samalla siirtää DVD:lle tallentavan DVD soittimen avulla) leffaa boksin kovalevyltä. Elokuvan 100-minuuttisen keston aikana boksi pätki toiston 6(!!) kertaa kertoen tarkastavansa kovalevyään. Siis mitä hel..ttiä!!??:OI

    Boksi on kaapeliversio, jossa on uusin saatavissa oleva ohjelmisto. Missä vika?

    Kun löytyisi tallentava kaapelidigiboksi kahdella virittimellä, josta siirto DVD:lle olisi helppoa, ja joka toimisi luotettavasti tallennuksien ym. suhteen...ei taida vaan moista olla. Joka ikisessä boksissa jotain bugia.

    Nimim. kolmea eri boksia kokeillut...