Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

  1. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun pimesin huonetta ja tukea vasten otin uudet kuvat niin saa jo jotain käsitystä tuosta mustasta. Tosin on se ruudulla vielä parempi.

    Itselläni oli muuten myös Full HD töllö pakko saada ennekuin heräsin ;)

    No ei jokainen tietysti tavallaan, mutta ostetaan se Full HD sitten jos sitä oikeasti joskus tarvitaan. Näin meillä tänään..

    [​IMG]

    [​IMG]

    Tää oli pakko laittaa ton tekstityksen takia :king:
    [​IMG]

    p.s säätelin tuota overscania noiden ohjeiden mukaan.
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=532705
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Säädin myös omasta 42" PX700:sta overscania.
    Digiboksina Procaster 6300C @ 1080i
    DVD Philips DVP5980 @ 1080p

    Näemmä digin kautta on eroa kanavilla koska mustat palkit tulevat reunoille...TV1:llä Aamusydämmellä ohjelmassa tuli ruudun oikeaan reunaan musta palkki jo HAmp -2 (VAMP:n olisi voinut laittaa -3:seen ilman palkkien ilmaantumista) arvolla kun taas muilla kanavilla ei tullut :confused:
    No jätin digin (HDMI 1) arvoihin -1, mutta DVD:llä (HDMI 2) molemmat pystyi laittamaan -3:seen.
    Mites muilla, mihin arvoihin olette overscanin säätäneet?
     
  3. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt sitten kysymys..kun tuo 50" reso on 1336x768 niin saako paremman kuvan hdmi DVD soittimelta 720p vai 1080i moodissa?
     
  4. ronaldo09

    ronaldo09 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äsken kävi Panan huollon paku hakemassa plasman korjaukseen. Kuvan keskellä ylhäältä alas vihreä viiva. Ainakin kuukauteen saa varautua, että tulee kuntoon. DÄÄM!! yks´kaks tuli toi vika. Aika erikoinen. Taitaa alkaa jo olemaan tyyppi vika kun en ole ainoa tällä palstalla kenelle se on tullut.
     
  5. speedypete

    speedypete Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ite sain uuden kaupasta kun korotin ääntä:thumbsup:
    Perustelin just tuohon huollon kohtuuttoman pitkään aikaan.
     
  6. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin PC:n kiinni DVI-VGA piuhalla kiinni Panaan. Kuva on mielettömän terävä 1366x768 resolla. Kolmen metrin päästä tätä kirjoittelen :king:

    Ainoa ongelma, etten saa nyt videota toistumaan panan näytöllä. VLC player tai MediaPlayer näyttää mustaa ruutua, vaikka samaan aikaan PC:n näytöllä kuva näkyy. Osaisiko joku auttaa ?

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  7. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Määritä tuo Pana Main displayksi ja tietokoneen näyttö klooniksi. Nyt pitäisi näkyä kuva Panan ruudulla, mutta pelkkää mustaa tietokoneen näytöllä. Näitä joudun itsekin vaihtelemaan aina kun haluaa kattoa jotain videoita Panasta. Olettaen siis että olet kloonannut kuvan Panaan etkä käytä sitä tietokoneen näytön jatkeena.

    ATIn control panelista tämä hoituu helposti Displays Manager välilehdeltä. Klikkaa vain toista näytön kuvaa ja painaa "Swap display mapping".
     
  8. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos! Noinhan sen sai toimimaan eli NVIDIA ControlPanelista-> useiden näyttöjen asetukset->valitse näytöt joita haluat käyttää. Tuolta voi valita tuon primääri näytön näillä korteilla ja toimii.
     
  9. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT: Tuohon videokuvan näkymättömyyteen auttaa, kun ottaa Media Playerin asetuksista overlayn pois käytöstä. Löytyy muistaakseni performance-välilehden alta video acceleration -kohdasta.
     
  10. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Puusilmäisyys ilmeisesti vaivaa, ja on helpompi kysyä asiaa dvdplazalta kuin katsoa vlc:n valikkoa :OI Eihän se VLC ole ajatustenlukija joka tietää millä saatavilla olevista näytöistä käyttäjä nyt tänään mahdollisesti haluaisi videotaan pyörittää :D

    eli vlc: video -> video device -> ja sieltä valitaan oikea display. Huomattavasti yksinkertaisempaa kuin näytönohjaimen primary display tms. asetusten kanssa pelaaminen.
     
  11. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tuo kaksi hiirenklikkausta ajuriasetuksista onkin niin helvetin monimutkaista. :hitme:
     
  12. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ahaa, täällä otettiin jo voimasanat käyttöön. Vlc:stä näytön määrittäminen on vain järkevämpää mielestäni. Ei myöskään tarvitse pyöräyttää näyttöjä takaisin katselun jälkeen. Kukin tyylillään.
     
  13. Tommi_

    Tommi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Px70:n naksumisesta vielä hieman...

    Nyt tämä 42 tuumainen plasma on noin 2 1/2 kuukautta vanha ja sama vanha ärsyttävä naksuminen vaivaa edelleen. Tämä kyseinen mallihan oli jo huollossa (digiservicessä) n 2 kk sitten ja he sanoivat ettei se mitään naksu. Tänään vihdoin sitten soitin Panasonicille ja pyysin saada jutella muidenkin kuin vain asiakaspalvelun kanssa. No, minut yhdistettiin sitten jollekin vastaavalle...

    Kerroin ongelmani, kerroin että laite jo huollossa käynyt yms mutta naksuminen silti jatkuu. Hän lähinnä vaan valitteli asiaa ja sanoi aina tasaisin väliajoin että se on lämpenemisestä johtuvaa normaalia "pauketta". Välillä tosin puolivahingossa myönsi että joissain kyseisissä malleissa on tuo naksumisvika (ei kuitenkaan jokaisessa plasmassa). Siinä sitten tivailin ja kerroin mm tuosta jenkeissä saatavasta osasta (Felt pad kit) ja hän myös sanoi kuulleensa moisesta osasta. Hän sanoi että oli ottanut yhteyttä japanin tehtaalle ja kysellyt että onko mitään tehtävissä tämän naksumisen kanssa ja hänelle oli vastattu että eivät ole tiedostaneet mitään tavallisesta poikkeavaa.

    Eli siis, en nyt jaksa koko puhelua sanasta sanaan kertoa (en muista), mutta sain käsityksen että suomen tehtaalla (kuin myös valtuutetuilla huolloilla) kyllä tiedostetaan tämä tilanne, mutta mitään ei ns osata/voida tehdä ennenkuin japaniasta asti kyseinen ongelma/vika tiedostetaan (tuskinpa koskaan).

    Eipä juuri mitään tuo soittaminen auttanut, mutta nyt ainakin tietää että naksumisen takia ei plasmaa kannata huoltoon kiikuttaa koska he eivät sille mitään tee/osaa tehdä. He tulevat sanomaan asiakkaalle että eivät kuule mitään tavallista poikkeavaa naksumista - vaikka kuulevatkin - koska he eivät asialle voi mitään tehdä.

    Ehkäpä tässä pitäisi nyt yrittää tilata tuo kyseinen osa ( TMK2AA01098S - Felt pad kit ) esim täältä: ( http://www.pasc.panasonic.com/Epartr/PartsListChoice.asp ) ja katsoa minkälainen systeemi tuo on. Vie sitten vaikka sen osan huoltoon ja sanoo että laittapaakas kiinni. Hintahan sillä osalla on vain 1,26 (euroa tai dollaria, en tiedä).
     
  14. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella turhauttava tilanne kieltämättä. Toivottavasti tuo oma ei rupea naksumaan missään vaiheessa.
     
  15. tykäri

    tykäri Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2007
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
    olen lukenut paljon tätä keskustelua pienessä ajassa ja kysynkin kun ei ole jääny päähän et onko jollain napsumista 37px70 mallissa vai onko vika vain 42" mallissa?
     
  16. 15444

    15444 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset taas infosta...

    Oma naksumiseni on vähentynyt todella paljon ja jotenkin on alkanut tuntua, että sitä esiintyy vain kun esim kuvasuhde muuttuu laajaksi tai päinvastoin ja jos vielä sattuu olemaan kokovalkoista ruutua (esim se maikkarin logo valkoisella pohjalla kollaasi) paljon ja se vaihtuu esim. suht tummasta kuvasta niin silloin tulee vielä joskus (eli ei läheskään aina) tuollainen naksu.

    Omalla kohdalla tuo nakse on siis vähentynyt todella paljon mutta kerro sitten miten tuon "korjaussarjan" kanssa kävi niin täytyy miettiä omallekkin kohdalle moista...

    Paljonko sulla muuten käyttötunteja takana? Omassa on hiukan vajaa 200h. Oletkos säätänyt overscannia omastasi; itse en ole(voisiko vaikuttaa napseeseen???)
     
  17. lasanen

    lasanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.10.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soittelin Panasonicille tuosta PX70:n sähkönkulutuksesta, sieltä vastasi joku
    nais-immeinen. Hän ei kuitenkaan tiennyt tekniikasta mitään ja pyysi laittamaan sähköpostia ruotsalaiselle tuotepäällikölle (Ruud?). Hän ei kuitenkaan ole vaivaitunut vastaamaan mitään.
    Kehen olette olleet ko. puljussa yhteydessä jolta saisi edes jotain tietoa?
    Niin, asia johon haluaisin tarkennusta, on tuo hurja sähkönkulutus (50W) standby-tilassa mitattuna tavallisella energian kulutusmittariila. Valmistajan speksi kun väitää sen olevan 0.7W! Tiedän, ettei tuo mittari näytä oikein
    tuota kulutusta, mutta ero lähes 100-kertainen eroa tuntuu kuitenkin liian suurelta.
     
  18. Ormi

    Ormi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama. Ihmettelin aiemmin, että mistä napsumisesta täällä puhutaan. Katselin taannoin CSI:n 7:n tuotantokauden ensimmäistä jaksoa, jossa alussa salamavalot räpsyivät vähän väliä. Melkein jokaisella välähdyksellä kuului napsahdus ja siitä lähtien siihen on kiinnittänyt huomiota. :weep: Malli on 50" PX70 ja ostettu maaliskuussa.
     
  19. easyt

    easyt Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin siis mun ongelma oli/on sammuminen, mikä kuullostaa n. yhden sekunnin verran naksumiselta ennenkuin sammuu...
    Tosin näin tapahtuu vain joka kolmas päivä nykyään.:thumbsup:
     
  20. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itsellä sammui samainen TV samaisesta paikasta ostettu ja samaisena ajnakohtana muutaman kerran joskus kesällä kovalla ukkosella.
    Sen jälkeen ei ole reistaillut.

    jlaitila
    Mihin arvoihin asetit overscanin (HAmp / VAmp ) ?
    -3 ?