Onkyo TX-SR505/575/605/(675?)/805/875/905/(975?)

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hkj, 25.05.2007.

  1. Egla

    Egla Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilein sain oman 605:n ja hieman se lämpenee. On kuitenkin ensimäinen vahvistin, joka minulla on niin en osaa vertailua sanoa. Helposti kuitenkin pystyy kädellä koskettelemaan, tosin en ole vielä hirveitä kuuntelusessioita ehtinyt pitää ja kaiuttimiakin on vain kaksi.
     
  2. mirc0n

    mirc0n Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun onkyolla kyllä pystyy vaikka pihvit paistamaan.

    Suljetussa tilassa mutta suht reilusti on yläpuolella tilaa. Toivottavasti ei komponentit sula tuonne :p
     
  3. Deleted member 10067

    Deleted member 10067 Guest Guest

    Onko kenelläkään mitään näihin?
    Eli saako Onkyon valikoista monitoroinnit erikseen päälle/pois ja useamman yhtäaikaa päälle?
    Ja pystyykö sen upconversion myöskin laittamaan päälle pois ja ehkä vielä valitsemaan jonkin pass through option useammalle saman laitteen videolle?

    2 erilaista vastausta lämpöihin. Itse en ainakaan laittaisi kättä pihvipannulle joten lämmöissä on siis eroa. Käytössä ilmeisesti kuitenkin on myös eroa, 2ch vs 7ch?
    Lämpiääkö tuossa muuntaja, vahvistinpiirit/siili, joku muu vai kaikki? Olisi mukava tietää missä Onkyo on mennyt säästämään jos kovin kuumana käy. Liian pieni muuntaja, heiveröinen siili vahvistimille tai molemmat?
     
  4. martinc

    martinc Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muilla ollut näiden 605:en kanssa toimituksen kanssa ongelmia. Itse tilasin omani kuukausi sitten Wasa hifistä mutta laitetta ei vaan näy. Onko normaalia? Hermot menee!
     
  5. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 417
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kansainvbälisillä foorumeilla on juttuja toimituswvaikeuksista paljonkin.
    (Itse seuran lähinnä 875&905 keskusteluja, mutta on nissäkin ollut juttuja että "kaikkien" mallien kysyntä niin suurta ettei toimitukset vielä pysty tarvvetta täyttämään)
     
  6. tmikki

    tmikki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.10.2002
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse tilannut tuon 875 mallin noin 2 kk sitten ja lukuisista lupauksista huolimatta aina joku on tullut väliin (Tekniikan maailma,Hifimessut)Mutta tänään soitettiin että yksi 905:n olisi saatavissa joten vaihdoin tilaukseni tuohon.Saapa nähdä kuinka käy kun täksi viikoksi vahvistimen kotiin lupasivat.
     
  7. sanmig

    sanmig Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2002
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    805 käy aika kuumana pelkästään etusenakin.
     
  8. Roaddog

    Roaddog Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on myös tuo Onkyon TX-SR605, ja olen ollut erittäin tyytyväinen yhtä ongelmaa lukuunottamatta: XO:lta komponenttipiuhalla Onkyolle tuotu 1080p-signaali ei suostu näkymään ollenkaan. Onkyolta kuva viedään telkkarille HDMI:llä, ja telkkuhan on Mirain 42" Full-HD. Uusimmat Live-päivitykset on Xboxiin tehty, joten teoriassa tuon pitäisi toimia. Missä vika? :confused:

    edit. Ja mitä lämpenemiseen tulee, niin lämpeneehän tuo aikalailla. Jätin kuitenkin varmuuden vuoksi laitteen yläpuolelle vajaat 10cm tyhjää tilaa ja laitehyllyn takaseinänkin irrotin, toivottavasti ilmankierto riittää...
     
  9. Touni76

    Touni76 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missäs mahtaa olla vika, kun TX-SR605 ei havaitse DD5.1 ääntä hdmi:n kautta dvd-leffaa katsottaessa? Soittimena LG DVX9900H ja asetukset pitäisi olla kunnossa eli dd ja dts on setupissa bitstreamina.

    EDIT: En tiedä mitä tein, mutta ongelma ratkesi. Ilmeisesti tuo auto setup teki jotain semmoista vahvistimesta, että ny toimii.
     
  10. Larppa87

    Larppa87 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä tuli erehdyttyä tilaamaan Kitupiikin kautta 3 viikkoa sitten 875-malli. Tämän viikon yrittänyt saada yhteyttä tohon puljuun, et missä mennään tilauksen kanssa, niin ei mitään vastausta ole kuulunut viesteihin/soittoihin ei vastata.:confused: Onko muut erehtynyt tilaamaan tämän firman kautta? Luultavasti Saksassakin sama tilanne, kuin muualla eli tuotteet loppuneet ja uusia odotellaan..:OI
     
  11. Otto6

    Otto6 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2004
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun olen tässä "kasannut pakettia" viimeiset muutaman vuotta, niin olen päätynyt siihen, että kaikesta huolimatta ei kannata hankkia muuta kuin full-hd näyttö. Olen edelleen ymmärtänyt, että sellaisella voi sd-kuva olla (ilmeisesti jotkut Sonyt poikkeuksena) vähän tuskaa.

    Olen edelleen ymmärtänyt, että kunnon ulkoisella skaalaimella tästäkin ongelmasta voisi päästä. No erilliset skaalaimet ovat kuitenkin tällaiselle tavalliselle "ei kultasilmälle" ehkä vähän turhan hinnakkaita ja mahdollisesti myös käytöltään epäkäytännöllisiä.

    Kun nyt sitten kerrotaan, että tässä Onkyöss olisi laadukkaat skaalainpiirit, niin olisikohan noin, että ostamalla esim. tuon 875:n saisi toisaalta varsin laadukkaan vahvarin ja mahdollisesti sitten vielä skaalaimen, jonka läpi syötetty kuva olisi full-hd näytöllä kaunista katsottavaa?

    Eli: onkohan tällaisen onkyon skaalain sellaista tasoa, että se korvaa edes osittain ulkoista skaalainta? MItenkähän tällaisessa tuo paljon puhuttu 24 hz tuki, vai riittääkö, jos näyttö sitä ymmärtää (esim. Sharpin 37" full hd.)? MItä tämän skaalain tekee tuolle 24 päivitystaajuudelle? Vaiu tekeekö se mitään?

    On ehkä vähän sekavaa, kun en mistään mitään tajua ja saatan hakea jotain sellaista hyvää, minkä päälle en mitään ymmärrä, mutta kun minulla ei tällaisia vehkeitä ole ennen ollut, niin jos ne hankin, niin saavat sitten olla kunnollisia, ettei tarvii katua. Tavallisten lcd-näyttöjen kuva on mielestäni lähes poikkeuksetta ollut ainakin myymälöissä kauheaa katsottavaa ja meidän 10 vuota vanha Sony crt (joku 23" malli) hakkaa melkein kaikki........Varsinkin kun on kyse ruudulla päivittyvästä liikkuvasta tekstistä tai panoroivasta kuvasta, jossa on kameran liikkeen kanssa yhtä aikaa liikkuvia ihmisiä (vrt. esim. fudis).

    T. se peukalo keskellä kämmentä Otto
     
  12. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minä olen odotellut 875:ttä digital-versand.de:stä jo 3,5 viikkoa.Kaksi kertaa olen kysellyt ja vastaus on, että lähetetään heti kun saavat tuotetta. Tilatessa piti olla hyllyssä...

    Toimin heidän rahoituslähteenään eli pyysivät maksun etukäteen.
     
  13. ironman

    ironman Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2003
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekki odottelen samaa laitetta samasta firmasta.Eikös tuolla idealon hintavertailussa lue vieläkin että"heti varastosta"Saksalaiseen voi aina luottaa...
     
  14. Touni76

    Touni76 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti toimitusvaikeuksia näissä uusissa Onkyon malleissa sillä itsellä meni toimitus 2 viikkoa yli sen mitä aluksi tilatessani ilmoitettiin. Ja vahvistimeni(605) olen hommannut Suomesta.
     
  15. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Kyllä myyjän täytyy tietää onko heillä tavaraa varastossa vai ei. Tässä on vain asiakkaan vedätyksestä kyse. Tauti leviää kulovalkean tavoin, ei pelkästään tässä asiassa, vaan kaikessa muussakin liiketoiminnassa. Luvataan vain, että asiakas saadaan vähäksi aikaa tyytyväiseksi, sitten luvataan taas...

    Joku joutuu aina tässä lupauspelissä maksumieheksi. Nyt tämä valehtelu on levinnyt jo Saksaan, Ruotsista se tuli Suomeen monta vuotta sitten.
     
  16. hilips

    hilips Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos joku on vielä tilaamassa Saksasta näitä Onkyon (tms valmistajan) uusia malleja, vinkiksi putiikki nimeltä TSN Versand

    http://www.tsnversand.de/home-cinema/av-receiver/index-1.html

    Tilasin TX-SR805 -vahvistimen (musta) 18.9. ja laite oli toimitettiin kotiin 24.9. Hintaa laitteelle kaikkine kuluineen tuli 1114,-, joka maksettiin käteisenä UPS:n lähetille toimituksen yhteydessä. Aika paljon on tullut kamaa tilattua eri liikkeistä Saksassa viime vuosien aikana ilman sen suurempia ongelmia, mutta tämä oli ehdottomasti kaikista paras. Lisäksi, koska maksu tapahtuu vasta toimituksen yhteydessä (COD) tilaukseen ei liittynyt minkäänlaista rahallista riskiä.

    Katsoin äsken TSN:n kotisivulta ja kaikkia Onkyon AV-vahvistimia näyttäisi löytyvän hopeisina heti toimitukseen, mustilla sen sijaan toimitusajat näköjään pidentyneet viikosta kahteen.
     
  17. sanmig

    sanmig Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2002
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kyllähän tuo tuntuu ihan asialliselta liikkeeltä. Tosin vastaukset loppuivat siinä vaiheessa kun rupesin kyselemään käytäntöä takuuasioissa. Marekilta tilasin.
     
  18. mr_man

    mr_man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    TX-705:n ollut nyt muutaman päivän käytössä ja hyvältä kuulostaa. Tosin kokoonpanosta löytyy vain kaksi kaiutinta joten monikanavaäänestä on paha mennä sanomaan.

    Yksi ärsyttäväkin puoli on löytynyt. Laitteen tuulettimet käynnistyvät nimittäin aika pienestä. Jo puolen tunnin radiokuuntelu nähtävästi kuumentaa laitetta liikaa. Sama juttu cd:en ja pc:n kanssa. Pitää seurata tilannetta. Ei nimittäin ole kaikista hiljasimmat tuulettimet/tuuletin vahvistimessa.
     
  19. Vegelius

    Vegelius Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2003
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoista. SarkaPro kertoi että analoginen 576i pystytään convertoimaan ylöspäin. Myöskin tämä Onkyon converio taulukko kertoo kanssa että onnistuisi.
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Oletko jo saanut Onkyosi? Nyt minulla alkoi jo 6:s viikko maksusta ja lähetin tiukan emailin jo viime perjantaina. Ei tullut vastausta, joten lähetin tänään uuden emailin ja kerroin ryhtyväni perintätoimiin, jos ei huomenna ole rahat palautettu.
    Eihän tämmöinen ole mistään kotoisin, ostan laitteen muualta, joku raja on odottamisessakin.:grr: