Mini talouden kuninkaaksi?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Primo, 05.08.2006.

  1. moppe

    moppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2003
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minin avaus ei ole ihan helppoa, mutta kuvalliset ohjeet ovat netissä. minissä 0n 2,5" levyt, eli suurin on 250GB ja maksaa liki 200e. Jos haluaa 500GB, niin pitää laittaa ulkoiseen FW boksiin.
     
  2. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei tullut eilen julkistuksissa vielä MacMini HD versiota.

    Mikäs on nyt viimeisin huhu? Milloin ja HD-DVD vai Blue Ray?
     
  3. Saukko3

    Saukko3 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    40-tuumaisella Full HD -tv:llä alkavat Windowsin fontit mennä jo aika pieniksi, jos vaikka haluaisi 3 m päästä netissä surffata.

    Pystyykö Macissa (tiikeri tai leopardi) skaalaamaan fontteja niin, että voisi aina sohva-surffailussa käyttää reilumpaa fonttia ja sitten taas välillä menee metrin päähän tekemään normaalia sovellusten ja työpöydän käyttöä?
     
  4. Vibatsu

    Vibatsu Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nettiselaimissa on usein määritettävä fontsize. Firefoxilla suuremman fontin selaimeen saa ompun ja +:n yhdistelmällä.
     
  5. Saukko3

    Saukko3 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Windowsin puolella (IE) tuo selaimen font size auttaa vain niissä nettisivuissa, joissa sivun tekijä ei ole sitä kiinnittänyt, eli osaan kyllä, osaan ei.

    Mutta tuli mieleen, että tietenkin voisin selatessa asettaa koko näytön jollekin 1000 x 500 resoluutiolle (jos onnistuu?), vaikka Full HD onkin, niin silloin kaiken pitäisi näkyä tuplasti isompana.
     
  6. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Voisiko joku suositella hyvää langatonta (bluetooth) näppistä olohuonekäyttöön? Logitech diNovo Edge olisi huikean hieno peli, mutta löytyykö mitään vastaavaa Macille?
     
  7. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
  8. Dbol

    Dbol Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse käytän näppiksen ctrl + hiiren rullaa portaattomaan skaalaukseen. Tällä tavoin on helppo skaalata esim. selaimen ikkuna halumaasi kokoon.
     
  9. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aihetta on vähän ketjussa jo sivuttukin mutta varmistellaan vielä näin Leopardin päivittämisen jälkeen ennen kuin uskaltaa laittaa minin tilaukseen.

    Koska Front Rowsta löytyy ikonit kaikelle muulle paitsi tv:lle, niin miten television (eye tv:n siis) käynnistäminen onnistuu? FR:ään ilmestyy uusi ikoni, tv käynnistyy movies-ikonin takaa, vai mitenkä?

    Ilmeisesti tallennus onnistuu helposti sitten kunhan eye tv:n saa auki.

    Tnämä kaikki onnistuu myös naiselta, kun käytössä on Mirain töllö ja Harmonyn 525 kaukosäädin.

    Oiskos jotain vinkkejä, mitä ohjelmia koneeseen olisi hyvä asentaa, mistä niitä saisi ja kuinka ilmaiseksi? Mira ilmeisesti ainakin tuota Harmonyä varten?

    Edit. mites mäkissä toimii vanhat pc-näppikset ja hiiret? Olisi tuolla joku logitekin usb-portillinen näppis ja usbilla oleva hiiri vailla käyttöä, niin pystyisikö näillä tekemään minin pienimuotoiset päivitys yms toimenpiteet? Mikä tälläisessä näppiksessä on esim omppu-nappi?
     
  10. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyseinen näppis toimii kyllä suoraan macissa. Mac minin kanssa kokeilin ja touchpad sekä äänenvoimakkuussäätökin toimivat suoraan.
    Jos olet Turusta päin niin Stockalla oli tälläinen yhdistelmä kytkettynä sampan töllöön.
     
  11. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö kukaan osaisi vastata tähän? Pitäisi saada mini pikkuhiljaa tilailtua =)

    Jos nyt ei leopardilta ole kokemuksia, niin sanokaa sitten miten tuo eye tv:n käynnistäminen tigerissä onnistui?
     
  12. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leopardin uusi FrontRow on loistava. Se sisältää kaikki samat toiminnallisuudet kuin vanhakin, mutta kuorutettuna AppleTV:n käyttöliittymällä. Lisätoimintona mukana on ripattujen DVD:n (VIDEO_TS-kansioiden) toisto ilman kikkailua.

    Telkkaria ei FrontRow:n sisään kuitenkaan saa. EyeTV:llä on oma Fullscreen Menu, joka toimii Apple Remotella ja EyeTV-remotella vallan mainiosti. Jos Macista haluaa mahdollisimman "integroidun" viihdekeskuksen, kannattaa EyeTV asettaa käynnistymään Fullscreen-tilaan aina buutatessa. Tästä voi siirtyä haluttaessa FrontRow:n puolelle, jolloin EyeTV jää auki taustalle. Suljettaessa FR, tulee EyeTV Fullscreen Menu taas näkyviin.

    Sitten varoituksen sana Leopardista!! Muutamilla softilla on hieman ongelmia uuden kissapedon kanssa. Esimerkiksi Harmonyn kanssa loistava Mira ei toimi täysin bugivapaasti Leopardilla. Olenkin palannut toistaiseksi Mira päivitystä odotellessa kahteen Activityyn. Toisessa on Apple Remote -komennot FR:lle ja toisessa EyeTV-remoten komennot EyeTV Fullscreen Menulle. Kunhan bugit saadaan pois, pääsee taas käyttämään yhdellä Activitylla koko systeemiä...

    Toinen foorumeilla harmaita hiuksia kerännyt softa on omassa käytössäni tuiki tarpeellinen SwitchResX. Kärsin siis Leopardin kanssa toistaiseksi overscannista 720p-telkkarissani. Lienee vain ajan kysymys, jolloin ilmestyy 10.5-yhteensopiva versio ja pääsee taas eroon vajaasta työpöydästä. FrontRown tai EyeTV FSM:n käyttöön overscan ei juurikaan vaikuta, sillä ne on suunniteltu TV-käyttöön jättäen reunoille riittävästi tilaa.

    USB-näppikset ja hiiret toimivat ihan hyvin Omppunäppäimen virkaa toimittaa Windows-näppäin.

    =)juha
     
  13. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksestasi Juha!

    Tarkennan vielä sen verran, että Harmonyyn siis kannattaa tehdä erillinen aktiviteetti tv:lle (joka käynnistää eye tv:n) ja muille aktiviteeteille (käynnistää front row:n) ja tämäkin siis korjautunee miran päivityksellä tulevaisuudessa..

    Mikä muuten Leopardin valikko front rowssa "TV shows" sitten on? Eikö siitä saisi koneen käynnistämään eye tv:tä?

    Tuon SwitchResX:n suhteen olen ainakin vielä toiveikas, että mini osaisi antaa 1080 kuvaa Miraille ilman ohjelmaa. Jos ohjelman asentaa, niin sitten toivoisi jo 1080p kuvaa.. =)

    Pitää olla tarkkana käytettävyyden kanssa, että joku muukin osaisi käyttää laitteita kuin vain itse..
     
  14. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testailin vielä vähän ajankuluksi... Saavutin parhaan tuloksen tällä hetkellä yhdellä activitylla, jossa oli sekä AppleRemoten että EyeTV-remoten komennot (ja volume tietysti vahvarille). Miran otin toistaiseksi kokonaan pois päältä, mutta hyvin näköjään ilman sitäkin tulee toimeen.

    Korjauksena edelliseen viestiini FrontRow:ta ei voi käynnistää EyeTV:n FSM:n päälle, mutta kun poistuu takaisin työpöydälle pääsee siltä taas FR:n puolelle. Eli työpöydän kautta on käytävä telkkarin ja FR:n välissä.

    FR:n TV-Shows-valikkoon ilmestyvät iTunesissa TV-ohjelmaksi määritetyt videot. Käytännössä tämä tarkoittaa EyeTV:stä iTunesiin exportattuja ohjelmia, koska Suomen iTunesissa ei TV-ohjelmia ainakaan vielä myydä.

    Käytettävyys on varmasti kohdallaan kun opettaa kotiväelle kaksi asiaa. Lyhyellä "menu"-painalluksella pääsee työpöydältä FrontRow:n puolelle ja pitkällä EyeTV Menuun. Loppu on varsin itsestäänselvää...

    =)juha
     
  15. pilkkakirves

    pilkkakirves Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2004
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi yksi kysymys vielä ennen kun pistän uutta mediaminimaccia tilaukseen... riittääkö tuo kevyempi 1,83 GHz ihan riittävästi esim. HD materiaalin pyörittämiseen, vai muuttuisiko tilanne tuolla kalliimmalla 2,0 GHz mallilla paremmaksi? Jos tehoja on riittäväsi teräväpiirtomateriaalille tuolla hitaammallakin prossulla, niin en näe tarvetta DL - DVD-R:lle ja vähän isommalle kovalevylle... (muutenkin joutuu ulkoisia ostamaan...)
     
  16. Saukko3

    Saukko3 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Onko joku kokeillut Sonyn uuden X-sarjan FullHD-taulu-tv:n kanssa MacMiniä? Saako kaikki 1920 x 1080 pikseliä siististi esiin ilman interlace-välkkymistä, jne.? Siis Macin tavallinen työpöytäkäyttö. Entä HDV- tai AVCHD-video? Tavallinen DVD ja SD-telkku tuskin tuottavat ongelmia.
     
  17. pilkkakirves

    pilkkakirves Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2004
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletteko käyttäneet screen sharingia tuon Finderin vai iChatin kautta mediamacin ja toisen macin välille? Olenko ymmärtänyt oikein että screen sharingia ei saa full screeniin muuta kuin tuon iChatin kautta? Mutta pitääkö siis minulla olla silloin kaksi .mac tunnusta? Ja mitenköhän tuo "yhdellä napilla ruudun vaihtaminen" toimii? Spacesilla vai jotenkin muuten?

    Kiitos jos joku jaksaa vastata!
     
  18. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, laitteet on saapunu ja koittanut saada minin, elgaton, harmony 525:n ja mirain yhdistelmää toimimaan.

    Koneelle on nyt asennettu switchresx ja mira. Oletteko ottaneet näistä maksulliset versiot vai pärjääkö noilla perusversioilla? Ainakin ilmeisesti rekisteröityä pitää tai pari viikon päästä lakkaavat toimimasta.

    Switchresx:n sain toimimaan 1080i:llä, mutta mistä saisi p:n? Ja vaikka lopulta sain myös 50hz toimimaan, niin silti tv-kuva tuntuu nykivän

    Harmonyn, miran ja minin yhteistoiminta on myös jotenkin epäselvää. Activity kyllä käynnistää systeemit ja menee miran valikkoon mutta napit eivät siellä toimi. Eikä näemmä enää oma apple remotekaan ohjaa laitetta.

    Elgaton oma kaukosäädinkin toimii eye tv:llä vähän silloin tällöin vahingon kautta. Mitäs säätöjä tälle pitää tehdä, että toimisi aina.. Tai apple remote taas toimii täällä, joten siinä ilmeisesti mira toimii?

    Lisäksi kun ohjelman käynnistää, niin huulisynkka näyttäisi olevan pielessä, mutta kun klikkaa eye tv:stä nuolesta livekuvaan niin korjaantuu. Mitenköhän tän saisi korjattua..

    Mites vielä kun harmony haluaa aina sulkea koneen kun painaa power off, mutta voisiko tätä saada muutettua niin, että kone menisi sleeppiin? Tai toistaiseksi kone ei edes ole sammunut, mutta sitä tuo yrittää.

    Kuvan alareunassa on myös ohut vihreä raita, osaisittekos sanoa, miten tästä pääsee eroon vai onko kaapelissa tms vikaa? Kaapelina perus dvi-hdmi 2m.

    Eli osaisitteko auttaa alkuun vai ollaanko tässä ihan hukassa? Lupaavalta kyllä näyttää kun saisi kaiken säädön istumaan kohdalleen
     
  19. Iletys

    Iletys Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla myöskin ongelma nykimisen kanssa. Kone on toistaiseksi MacBook Pro, mutta hankintalistalla olisi mini jos vaan asetukset kuntoon saa.

    Eli resoluutiona on 1080 ja taajuus 50Hz. Kuva nykii alle sekunnin välein. Töllönä on uusi Sony 46X3500. Siitäkin olen kaikki asetukset mielestäni läpi kokeillut. Toisessa töllöttimessä Sony 32" LCD 1080i toimii hyvin.

    Eli onko joku asetus makissä jolla ongelman saa korjattua?
     
  20. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 750
    Saadut tykkäykset:
    537
    Tämä kiinnostaisi myös minua. Onko kenelläkään antaa varmaa vastausta? Pystyykö 2 GHz:n minillä ajamaan kaikkea mahdollista 1080p HD-materiaalia Windows-maailmassa, jos siihen asentaa bootcampilla XP:n. Eli pyörivätkö korkean bittivirran blu-ray:t ja hd dvd:t? Minin näyttiksestä ei ole mitään apua, koska siinä ei ole rautapurkua avittamassa. Ministä saisi oivan A-alueen levyjä toistavan blu-ray soittimen (ulkoinen blu-ray -asema, ulkoinen HD DVD -asema, Powerdvd Ultra + AnyDVD HD), jos prossusta löytyisi riittävästi tehoja.

    2 GHz C2D, 1 GB muistilla ja 120 GB kovolla oleva Mini maksaisi nyt 799 euroa, mikä on varsin houkutteleva hinta.