Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

  1. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota lienee paras kysyä ko. putiikista suoraan. Riippuu varmaan varastotilanteesta. Suomeenhan on nyt noita uusia 7025+ boxeja raportoitu rantautuneen. Jos häiritsee rahoista luopuminen ennen tilauksen saapumista niin voihan sitä tilata COD:na.
     
  2. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän kannattanee vielä oikeastaan lisätä, että jos tilaa netin kautta luottokortilla niin se on myös varsin turvallinen vaihtoehto. Nykyäänhän, jos putiikin kanssa tulee jotain ongelmia ja esim. tuote ei saavu perille tms. niin luottokorttiyhtiö pitää sitä omana ongelmanaa eikä asiakkaansa ongelmana. Ilmoitus luottoyhtiölle asiasta ja rahat palautetaan asiakkaalle ja tämän jälkeen yhtiö laittaa ison koneistonsa karhuamaan rahat tuotteen myyneeltä yritykseltä. Siinä lienee turha vikistä :)
     
  3. Klain

    Klain Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistin 7025+ tilauksen sisään viime lauantaina ja eilen sain sähköpostin jossa kerrottiin tilauksen lähteneen dhl:lle josta pitäisi tulla erikseen maili toimituksen seuranta koodista.
     
  4. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnittelut markkinoiden parhaan digiboxin hankinnasta. :)

    Minkälaista tallennusratkaisua suunnittelit, kovalevy boxin sisään vai verkkoon tallennus?
     
  5. millerii

    millerii Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin kans sen 7025+ tilauksen vetämään, upsilta tuli jo posti että pakettitiedot on hm-satista lähetetty heille. Arvioitu toimitusaika viikon päästä, mutta ilmeisesti arvio on että jos se sieltä lähipäivinä lähtee, vielä ei ollut kuitenkaan rekisteröity lähteväksi. Eiköhän se siitä, boxia odotellessa.

    Mutta onkos tohon kiintolevyksi jotain suosituksia, hiljaista tietysti? Itsellä on maxtorin levystä usean vuoden takaa jäänyt hyvä hiljaisuus kuva mutta nykypäivästä ei enää tietoa ole. Jotain 250Gt ajetellut.
    Nuo tallennukset vie ilmeisesti suurinpiirtein saman verran tilaa kun näissä toppyssä ym.?
     
  6. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiljaisuus on varmaan valttia digiboxikäytössä. Kiintolevyä valitessa kannattaa melkein etsiä netistä ihan perus kiintolevytestejä. Olettaisin, että näiltä saiteilta löytyy moisia:
    http://www.tomshardware.com/us/
    http://anandtech.com/

    Tallennukset ovat suoraa kopiota siitä, mitä TV-kaapelista tulee joten täsmälleen samaa kokoa kuin muillakin boxeilla. Marginaalisia eroja on varmasti meta-data osoioissa, mutta sillä ei ole mitään käytännön merkitystä.
     
  7. Klain

    Klain Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajatelin hakea verkkokauppa.com:sta 300 gigan Samsungin. odotukset Dreamboxista on kovat varsinkin kun olen tapellut Handanin 7700:n kanssa keväästä 2005 lähtien :p
     
  8. Hemmo67

    Hemmo67 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2005
    Viestejä:
    497
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vinkkinä sanoisin, että ostakaa nyt mielummin liian iso levy, kuin liian pieni. Itselläni on digiboxissa 400GB levy ja siitä jatkuvasti vapaana vain noin 80 - 90 GB.

    Toisaalta joku NAS-levytallennus-tsydeemi 1TB:n kapalla voisi olla järkevä vaihtoehto.
     
  9. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilaahan ei koskaan ole riittävästi, se on varma :) - mitä enemmän tilaa sitä enemmän tulee säästettyä tallenteita yms.. Itsellä on tuossa NAS:lla tällä hetkellä viisi 320 GB levyä RAID-5 arrayna, joten todellinen käytettävä kapasiteetti on noin 1.2 TB. Tuonkin käyttöaste tasaisen varmasti hiipii ylöspäin jatkuvasti. Vielä on onneksi reilusti tilaa, ettei tarvitse hötkyillä. Vapaana on tuossa vielä 3 kpl SATA paikkoja, joten kapasiteettia voi vielä kasvattaa tarpeen tullen.

    Gigabitin verkkoyhteydellä varustetussa NAS:issa on se hyvä puoli, että kun sen lyö kiinni Gigabitin kytkimeen ja siihen useita 100Mbit laitteita niin eipä lopu kaista ainakaan kesken NAS:in suunnasta :thumbsup:
     
  10. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käykös Dreamboxin verkkolevyksi mikä tahansa Ethernet-liitännällä varsutettu?
     
  11. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minkä merkkinen ja mallinen NAS sinulla on käytössä?
     
  12. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki eivät toimi täydellisesti kuten esim. A-Link Landisk joka on vain liian primitiivinen kyetäkseen hoitamaan full-duplex liikennettä Dreamboxin kanssa. Tuo Landisk ei oikein kyennyt kuin yhteen suuntaan siirtämään dataa kerrallaan, joten samanaikainen tallennus ja toisen tallenteen toisto ei onnistu vaan Dreambox heittää "virhe tallennuksessa"-viestin. Kuten aiemminkin todettu, mikäli NAS purkki pyörii Linuxilla on toimivuus aikalailla taattu. Sen sijaan halpispurkit eivät täytä striimattavan median vaatimia suorituskykykriteerejä ja ongelmia esiintyy.

    Tiedostojen siirtely onnistuu purkille kuin purkille, mutta DVB tallennus ja toisto asettaa aivan uusia vaatimuksia. NAS:in pitää pystyä ylläpitämään tasaista striimiä.

    Itsellä ei ole mitään valmista ratkaisua vaan tein "vanhasta" PC:stä Linux mediapalvelimen joka toimii myös nettisurffailu- ja videoeditointikoneena. Tuo on käytännössä siis vain työpöytä Linux johon laitettu RAID5 array jaettuna Samballa. Itse rakentamalla saa helposti aikaan huomattavasti tehokkaamman ja monipuolisemman ratkaisun kuin mitä kaupassa olevat perus NAS ratkaisut.
     
  13. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Pikaisen Googlettamisen jälkeen päädyin itsekin siihen, että tuo voisi olla parempi ja silti halvempi ratkaisu. Millainen emolevy sinulla on? Onko SATA-portit emolla vai onko niille erillinen RAID-kortti? Miten nopeasti tiedostot siirtyy gigabitin verkkokortin kautta NAS:ilta toiselle tietokoneelle? Linuxille näyttää olevan FreeNAS mutta onko vielä jotain muita mahdollisesti parempia valmiita NAS-käyttöön tehtyjä Linux-paketteja? Pitäisi löytää varmasti/helposti toimiva systeemi sillä Linuxin kanssa ähellys ei juuri kiinnosta.
     
  14. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt en muista tarkalleen mikä oli emon malli, mutta se on Abitin AM2-kantainen emo jossa on NVidian integroitu näytönohjain. Prossuna toimii Sempron 3200+ ja muistia on yksi Gigan kampa. Voin heittää tarkemmat speksit tuosta koneesta kunhan pääsen kotosalle.

    EDIT:
    NASsen kokoonpano nykyisellään on siis seuraava:
    Emolevy: Abit NF-M2 nView
    CPU: AMD Sempron 3200+
    Muistia: 1 GB DDR2
    USB tikku: Sandisk Cruzer 4 GB (Ubuntu Linux käyttis asennettu tälle)
    Levyt: 4 x Seagate 320 GB IDE + 1 x Western Digital 320 GB SATA

    Tuuminnassa on jos vaihtaisin CPU:ksi dual core Athlonin ja hommaisin gigan lisää muistia niin saisi hyödynnettyä dual channel ohjaimen..
    /EDIT

    Käytössä ei ole mitään RAID-kortteja vaan laitoin ihan Linuxin softaraidin käyttöön ja on toiminut tosi hyvin (raid pakan asennus taisi olla noin 6 komentoa shellin puolella). Asensin tuon Ubuntu Linuxin koneelle USB-tikulle siten, ettei koneessa ollut aluksi yhtään kovalevyä kiinni. Sen jälkeen lisäsin levyt ja muodostin RAID-5 pakan sekä tein Samba jaot. Apt-get:llä asentelin joitakin lisäkilkkeitä palvelin hommaa varten joita ei siis Desktop distrossa ollut valmiina.

    Muistelisin, että Windows koneelta kirjoitusnopeus tuonne palvelimelle oli jotain luokkaa 21 - 27 megatavua / sekunti kun serverillä ei ole muuta kuormaa.

    Tässä simppeliä suorituskykymittausta serverillä lokaalina suoritettuna, tallennus oli tosin samalla käynnissä:
    Koodi:
    root@fs:~# time dd if=/dev/zero of=/raid/testi.bin bs=1M count=80
    80+0 records in
    80+0 records out
    83886080 bytes (84 MB) copied, 0.73834 seconds, 114 MB/s
    
    real    0m2.511s
    user    0m0.004s
    sys     0m0.724s
    Vastaavasti Dreamboxilla 100Mb/s verkon yli serverille kirjoitus testattuna:
    Koodi:
    root@dm7025:~> time dd if=/dev/zero of=/hdd/testi.bin bs=1M count=80
    80+0 records in
    80+0 records out
    real    0m 20.32s
    user    0m 0.01s
    sys     0m 4.11s
    Hieman on pullonkaulana tuo 100Mb/s verkko, mutta kun useammalta Dreamboxilta kirjoittaa täpöillä samaan aikaan niin saa jonkin verran kuormitettua palvelinta ;)
     
  15. Herra Buddy

    Herra Buddy Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2006
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katselin saksankielistä ketjua (huonohkolla saksan taidollani) tuosta DM8000 aikataulusta. Ei sielläkään varmaa tietoa ole, mutta viimeisin tieto, minkä löysin oli seuraava:
    "In einem Forum, welches ich hier nicht erwähnen möchte, wird berichtet, das die DM8000 Ende Oktober, Anfang November erscheint. Und diese Infos sind nicht von einer Mail an den DMM-Service. Die Infos sind anscheinend von einem internen Mitarbeiter gekommen."

    Vapaasti suomennettuna (ei vastuuta käännösvirheistä!):
    "Eräässä foorumissa, jota en haluaisi tässä mainita, kerrotaan, että DM800 julkaistaan lokakuun lopussa - marraskuun alussa. Tietoa ei ole saatu DMM-Serviceltä vaan todennäköisesti eräältä kyseisen firman työntekijältä".

    Lainaus on sivulta:
    http://www.dream-multimedia-tv.de/b...eadview=0&hilight=dvb+c&hilightuser=0&page=10

    Jos jotakuta kiinnostaa lukea koko ketju, alkaa se sivulta:
    http://www.dream-multimedia-tv.de/b...readview=0&hilight=dvb+c&hilightuser=0&page=1
     
  16. King

    King Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep,samanlaisia aikatauluehdotelmia oli jo vuosi sittenkin ilmoilla. Odottelelin ja odottelin, kunnes hermo petti ja viimeviikolla tilasin 7025+:n. Tässä lienee se etu että tässä lähtee moni asia pelittämään nopeammin kuin ihka uudessa "haave mallissa".

    :king:
     
  17. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Eilen taistelin kaverin Dreambox 500:n kanssa. Siinä oli Unilelu-image jossa YLE:n tekstit toimii, mutta piti saada myös kortinlukija toimimaan. Mutta surkealla tasolla näyttää tuo tekstitys olevan uusissakin imageissa, tekstit kyllä sain lopulta Gsubilla (1.08) toimimaan mutta sitten kuvaruutunäyttö sekoili, siis värit ja fontit miten sattuu. Innostus hiipui ja lopulta laitoin Unilelun takaisin ja virittelin cccammin toimimaan siinä. Näytti toimivan ja kyllähän tuo pikku-Dreamboxkin vaihtaa salattuja kanavia melkoisen nopeasti Topfieldiin verrattuna.

    Onkohan tekstitilanne sama 7025:ssä? Ja mitä ihmeellistä Unileluun on osattu tehdä koska siinä ne toimii?
     
  18. Herra Buddy

    Herra Buddy Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2006
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen ollut kiinnostunut Dreamboxeista vasta vähäsen aikaa, jonka takia pieni odottelu ei haittaa. Ajattelin, että jos helmikuussa (2008) joka tapauksessa loppuvat analogiset kaapelilähetykset, pitäisi siihen mennessä hankkia yksi tallentava boksi. Riippuu sitten mahdollisen kasitonnisen valmiudesta, tuleeko sellainen vai 7025+ vai joku muu. Totta on, kun katseli näitä viestejä, että uskomattoman kauan aikaa ovat nysvänneet tämän HD-boksin kanssa. Ongelmat lienevät suurempia, mitä kukaan olisi osannut odottaa.
     
  19. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    DM7025 on kyllä kaikin puolin kypsempi laite kuin DM500. Koska Pythonilla saa 7025:lle tehtyä laajennuksia/plugineja niin helposti niin se on kyllä auttanut boxin kehittymistä varmasti aika paljon.
     
  20. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tuossa DM500:ssa ahdisti myös sen kuvanlaatu, s-videona se on melkoisen pehmeä ja väreiltään samea, DM7000 on selvästi parempi mutta ei sekään ole kuvaltaan yhtä hyvä kuin Topfield 5100. Mitenkähän 7025:n s-video suhtautuu noihin?

    Tässähän ei olisi mitään ongelmaa (eikä joka asiaa tarvitsisi kysellä) jos boksin voisi ostaa jostain missä on palautusoikeus, mutta käsittääkseni Compusat ei palautuksiin kovin innokkaasti suhtaudu ja Saksan kauppojen kanssakin voi olla vaikeaa.