Bourne Ultimatum (2007?)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 29.06.2005.

  1. Kali

    Kali Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffan nähneet taitavat jakautua niin, että ne joita leikkauksen ja kuvauksen hektisyys ei häiritse, pitävät ja sitten ne jotka saavat sillisalaatista päänsärkyä, eivät pidä. Henkilökohtaisesti ripeä leikkaus ja tärisevä kuvaus aiheuttavat sen, etten saa tapahtumista juuri mitään selvää. Ensimmäisessä osassa oli pitkiä kamera-ajoja hienoista eurooppalaisista maisemista sekä pitkiä toimintaottoja, jolloin Jeisonin taidokkuus pääsi näytille. Ensimmäinen osa oli pieni helmi, mutta Greengrassin tehtailemat kaksi seuraavaa osaa ovat minulle aivan täyttä kuraa. En pitänyt.
     
  2. Piikki

    Piikki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.05.2004
    Viestejä:
    478
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä itsellä ainakin toimi! Jos nuo osat pitää järjestykseen laittaan, niin ykkösen ja kakkosen välimaastoon menee tämä uusin painos. Hyvää tiukkaa toimintaa ja kuitenkaan ei millään mässäillä mahdottomasti. Hieman viimeöinen yövuoro vaikeutti valveilla pysymistä, mutta leffasta se ei ollut kiinni! 4/5
     
  3. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mitenkäs tämä vertautuu, jos piti ykköstä kelpo leffana, mutta kakkosta aika pitkälle pelkkänä sähellyksenä ja riehumisena? Kumpaa kolmonen enemmän muistuttaa?
     
  4. Fakiiri

    Fakiiri Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    1 463
    Saadut tykkäykset:
    9
    Taattua GreengrASSia eli kakkosta.
     
  5. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minusta ensimmäinen osa oli korkeintaan peruskiva leffa ja kakkososa varsin huono tekele, mutta kolmososa toimi erittäin hyvin. Tahti pysyy kiitettävän hyvin yllä, eikä heiluva kamera alun kauhistuksen jälkeen paljoa häirinnyt. 8/10.
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Hyvä bourne se oli, mutta neloseen pitäisi keksiä jo jotain muuta kuin "muisti palailee pätkittäin" aihetta, sitähän on käsitelty jo 3 jakson verran. Oikein hyvä toimintaleffa kyllä. Olikohan koko pätkä kuvattu käsivarakameralla? Vain muutama kohtaus taisi olla ei-käsivaraa.
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Bourne-leffojen fani olen, myönnetetään. Ensimmäinen osa oli loistava, toinen valitettavasti hieman heikompi. Kolmas kuitenkin petrasi edellisestä, mutta ykkönen pitää silti vankasti johtosijaa. Heiluva kamera tosiaan häiritsee myös täällä, mutta tällä kertaa se oli melkein siedettävä.
     
  8. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kolmas osa oli ihan menevä paketti. Tarina suljettiin mukavalla tavalla ja loppu oli aivan tautisen tyylikäs. Heiluva kamera oli mielestäni kyllä pahempi, kuin kakkosessa ja tarinaa kuljetettiin eteenpäin vähän liikaakin hyppyleikkauksilla. Leffa luultavasti toimii paremmin telkussa kuin isolla kankaalla. Kyllästymään ei kuitenkaan päässyt missään vaiheessa.

    4/5

    Ykkösosa on edelleen ylittämätön mestariteos.
     
  9. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Onhan täällä näköjään muitakin, jotka pitävät Supremacysta yhtä paljon tai jopa vähän enemmän kuin avausosasta. Surumielinen, toiminnalla täydennetty tarina toimi tuossa jatko-osassa erinomaisesti ja ainakin itseeni onnistui tekemään jopa suuremman vaikutuksen kuin sinänsä myös oivallinen Identity.

    Tämä kolmas jatkoi aika tarkkaan edeltäjiensä linjaa ja hyvin jatkoikin. Harvoin näin intensiiviset leffat pysyvät yhtä hyvin koossa, eikä mukaan ole tungettu mitään latistavaa huumoria tai päälleliimattua romantiikkaa. Tietysti tuo toimintaryöpytys on melkoista ja välillä tekee tiukkaa ettei mennä liian pitkälle, mutta annetaan nyt parit mopohyppelyt anteeksi. Kyllä tuo loppu sai taas sellaisen tunnelman aikaiseksi, ettei tässä kai auta kuin jäädä odottelemaan neljättä Bourne-leffaa. 4/5
     
  10. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tulipas käytyä katsomassa tämäkin leffa, kun teatterissa oli 5 päivät.

    Leffassa minua häiritsi Matt Damonin naaman lisäksi erittäin nopeat leikkaukset sekä heiluva kamera. Itselläni tuli ainakin pää kipeäksi tuota kameran heilumista katsellessa, olo helpotti vasta kun käänsi pään poispäin valkokankaalta ja laittoi silmät hetkeksi kiinni. Ehkä tämä ei vaivaa niin paljon jos katselisi tätä telkkarin ruudulta, mutta ainakin Plaza 1 suurelta kankaalta katsottuna kameran heiluminen teki pahaa myös monelle muullekin, sillä näin ihmisten peittävän silmiään joissakin kohtaa elokuvaa.

    Mutta puutteistaan huolimatta ihan OK toimintaleffahan tämä oli, ei tosin aivan 1 osan tasoinen, mutta päihittää 2 osan helposti.

    3/5
     
  11. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kamera taisi heilua mutta päätin tällä kertaa olla kiinnittämättä siihen huomiota. Ainoa asia mikä ärsytti oli Tangerissa tapahtunut hyppy assetin kimppuun parvekkeelta parvekkeelle lasin läpi. Se lasi oli CGI:tä. Trailerissa sitä ei ollut. Se ärsytti. Nih.

    Laadukasta toimintaa alusta loppuun, tykkäsin todella kovasti.

    4+/5
     
  12. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Raahauduin teatteriin asti tämän katsomaan (viimeksi tuli käytyä katsomassa Jali ja Suklaatehdas) ja ei tarvinnut pettyä. Leveää hymyä alusta asti tämä tarjosi. Jason Bourne on selkeästi uusi James Bond ja hyvä niin .. Saisivat nyt ainakin vielä yhden osan tehdä kun loppu tuollaiseksi jätettiin.

    Kamerako? No se heilui kuin perkele ja eipä autoilusta saanut tolkkua. Myös tappelu eliminoijan kanssa Tangerissa meni kuin hukkaan, kun tarkkaan tehdystä koreografiasta ei saanut mitään tolkkua. Silti tämä oli toiseksi paras JB elokuva ja jätti helvetin hyvän fiiliksen.
     
  13. koomikko

    koomikko Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2000
    Viestejä:
    481
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jopas oli tuhti toimintapätkä. Juonta ei tarvinnut enää selitellä, vaan ensi minuuteilta yhtä juoksua, hyppimistä, autoilua tai skootterointa viime minuuteille asti. Niin hurjaa menoa ettei meinannut muistaa hengittää välissä.

    Käsivarakameraan lienee pakko puuttua. Koko leffan mittainen tehokeino käy toki raskaaksi, mutta annettakoon se nyt kertaalleen anteeksi -- tai no annettiin anteeksi jo kakkos-bournelle. Mukana olemisen tunne on kerrassaan mahtava, kun uppoutuu tuohon dokumentaariseen kuvaustyyliin.

    Eipä tästä juuri toimintaleffa parane.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Bourne-sarja se vain jatkaa kaapin paikan näyttämistä nyky-Bondeille. Hienosti rytmi säilyi aivan alusta loppuun ilman turhia suvantoja. Jo tutuksi käyneestä juonesta saatiin tehokkaasti puristettua vielä viimeisetkin mehut irti.

    Käsivarakuvausta on taas moni moittinut, mutta eipä tuo päässyt kertaakaan häiritsemään, vaan tavallaan tuki elokuvan tyyliä olematta vain irrallinen tehokeino. Esimerkiksi tappeluissa sai rytmityksestä huolimatta hyvin selvää mitä kulloinkin tapahtui, toisin kuin esimerkiksi tuoreessa Batmanissa, jossa käsirysyt oli tarkoituksella tehty sekaviksi ikärajasyistä.

    Tähän olisi tämä sarja nyt hyvä lopettaa.

    :):):):)
     
  15. Perussetti

    Perussetti Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2006
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä kyllä, että tähän olisi hyvä lopettaa. Mukava elokuva oli tosiaan, vaikka en mikään hirveä toimintaelokuvien ystävä nykyään enää olekaan. Tyylikäs lopetus tälle elokuvasarjalle niin toivottavasti eivät pilaa hommaa neljännellä osalla. Arvosanaksi pistetään semmoinen sopiva 3.5/5.
     
  16. poples

    poples Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nii oikke! Kerrassaan mainio trilogia, erinomaisia elokuvia. (Ei, minua ei veturimiesten heilutus häirinnyt, melkeinpä päin vastoin.) Ultimaattumin jälkeen alkoi tehdä mieli neljättä osaa, eli toivottavasti sitä ei tule. Silloin pitää lopettaa, kun on vielä hyvä maku suussa.

    Mutta tulee se nelonen kuitenkin, tulee, koska Bournelle löydettiin uusi sydänkäpynen. Joka ystävällisesti leikkasi ja värjäsi hiuksensakin, että muistuttaisi mahdollisimman paljon gangesin pohjalla likoavaa Mairea.
     
  17. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Huhuh, olipas mättöä. Juuri tuli katsottua pätkä ja kyllä tuo kameran vispaaminen kävi ärsyttämään turhankin paljon. Mitä se on sitten ollut isommalla kuvalla, ohhoh... En olisi pahastunut muutamasta hengähdystauosta leffassa. Nyt kun tuota pätkää miettii niin valitettavan taustalle se tarina jäi siinä kaikessa adrenaliinintäyteisessä hillumisessa. Mobyn biisi lopussa oli aivan paikallaan... Tässä nyt tuli kolmena päivänä katsottua kaikki bournet ja joka kerta se moby pitää kuunnella loppuun. Ainiin ja pisteet:

    3/5 (ilman kameran vatkaamista olisi 4/5)
     
  18. Redhawk

    Redhawk Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin tuntuu menevän kahden viimeisen herra Bournen seikkailun kohdalla.

    Itse pidän tuosta tyylistä ja niinpä pidin myös tästä kolmannesta osasta. Aivan Supremacyn tasolle ei päästy, lähinnä sen takia, että koko leffahan oli periaatteessa yhtä, piiitkää taka-ajoa. Välillä mentiin myös maapalloa ympäri siihen malliin, että luulisi jo aikaerojen alkavan vaivaamaan. Lentäen Afrikkaan, juostaan karkuun pahiksia, lentäen jenkkilään, jne... :)

    Toimintaleffana aivan terävintä kärkeä. Hienoja stuntteja ja meno ei hellittänyt hetkeksikään.

    4/5
     
  19. Smicke

    Smicke Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2002
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, toimintaelokuvien parhaimmistoa. Jos haluat tulla viihdytetyksi, katso Bourne :thumbsup:
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tulipahan tämä kolmas osakin sitten katsottua viime hetkellä (ennen kuin se poistui Finnkino Plazan esityslistalta), ja sehän oli vallon mainio vakoojajännäri. The Bourne Identityn näin tällä viikolla Maikkarilta, ja heti perään piti vuokrata The Bourne Supremacy. Niimpä Bournen metkut olivat muistissa, kun trilogian päätösosaa menin katsomaan.

    Ultimatum edustaa trilogian vahvinta ja parasta osaa. Vaikka jatkuva kameran heiluminen (josta on puhuttu kyllästymiseen saakka) välillä hieman häiritsi (joskin toki se elokuvan teemaan sopiikin), niin muutoin elokuvassa ei ollut heikkoja kohtia. Matt Damon oli jälleen loistava Bournena, vaikka minulla joskus onkin tätä Hollywoodin pullamössöpoikaa ottaa tosissaan. Hän näytteli uskottavasti ja luontevasti, ja vaikka toki stunttimiehiäkin käytettiin, niin hänen habituksensa agentin rooliin oli riittävä. David Strathairn ja Scott Glen olivat ne kliseiset ja sitä kautta myös parhaimmat valinnat CIA:n johtoportaan lieroiksi, ja Joan Allen oli tarpeeksi tiukka täti Landyna. Julia Stilesiä en valitettavasti edelleenkään voi pitää luontevana näyttelijänä, mutta sentää hän ei tehnyt katieholmeseita.

    Trilogiana Bournen seikkailut edustavat erittäin viihdyttäviä ja hyvin tehtyjä vakoojajännäreitä. Identity aloitti sarjan erittäin lupaavasti, Supremacy otti hieman takapakkia pienoisella keskinkertaisuudellaan, ja Ultimatum päätti sarjan harvinaisen laadukkaasti sekä yleisen viihteen, jännityksen että trilogian juonen loppuunsaattamisen suhteen. Varmasti paremminkin voi tällaisen elokuvasarjan tehdä, mutta tällaisenaan harva samantyylinen elokuvasarja menee edelle.

    The Bourne Identity 3.5/5
    The Bourne Supremacy 2.5/5
    The Bourne Ultimatum 4.5/5