Blu-Ray elokuvien laadut

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana The_hane, 29.08.2007.

  1. Galigula

    Galigula Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ihan mielenkiinnosta, nimeä laitteet joissa tuo purkutoimito on ? Ymmärtääkseni, sekään ei ole, 5.1 lähdöistä huolimatta, mikään yleinen ominaisuus kummassakaan HD formaatissa, niinkuin ei esim.5.1 lähdötkään.

    Toisekseen, jos vaikka soitin osaisikin purkaa nuo äänet, ei taida olla yhtään hemmabio vehjettä joka osaisi tehdä a) subbarin tason korjauksen, b) äänen jälkiprosessoinnin pro logig IIX:llä 7.1 ääniksi.

    Muuten ihan mielenkiinnosta, Kalman teki kohtuu kattavan markkinatutkimuksen konserti kuvaäänitteistä, ja vain yhdestä löytyi nuo 5.1 PCM äänet, tämä jenkeissä, mielenkiintoista, eikö totta ?
     
  2. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Disney/Buena Vistalle kuitenkin satikutia PCM-äänistä (PotC 1 ja PotC 2). Ovat laittaneet eurolevyille 16-bittisen ääniraidan (4,6 Mbits), kun jenkkilevyillä on 24-bittinen (6,9 Mbits). Mukaan on sitten tungettu muutama kappaletta dts-MA ääniraitoja euroopan valtakielillä. Ei sillä, että itselläni olisi edes mahdollista kuunnella PCM-ääniä. Samalle putiikille satikutia myös PotC 1:n osittain väärästä kuvanrajauksesta :cool:.

    Samsung BD-P1400 (viimeisin firmware) osaa bitstreamata dd+, TrueHD ja dts-MA ääniraidat. Näitä HD-ääniraitoja tukevia vahvistimiakin alkaa olla jo ihan mukava valikoima.
     
  3. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Olis kannattanut tehdä kattavampi tutkimus...
    Ainakin seuraavista Blu-ray konsertti levyistä löytyy PCM 5.1 tai "vastaava" ääniraita

    Bruce Springsteen with the Sessions Band: Live in Dublin (PCM 5.1)
    Chris Botti: Live with Orchestra and Guests (PCM 5.1)
    David Gilmour: Remember That Night (PCM 5.1)
    Destiny's Child: Live in Atlanta (PCM 5.1)
    Incubus: Alive at Red Rocks (PCM 5.1)
    John Legend: Live at the House of Blues (PCM 5.1)
    The Last Waltz (PCM 5.1)


    Dave Matthews and Tim Reynolds: Live at Radio City (Dolby TrueHD 5.1)
    Legends of Jazz: Showcase (Dolby TrueHD 5.1)
    Nine Inch Nails: Beside You in Time (Dolby TrueHD 5.1)
    Pat Metheny Group: The Way Up - Live (DTS-HD 5.1)
     
  4. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Totta. Samalla kuitenkin satikutia niille, jotka väittävät kuulevansa eron 16/48:n ja 24/48:n leffaäänen välillä.
     
  5. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    A:sta en mene takuuseen, mutta mm. Yamaha 3800 hoitaa B:n vallan mallikkaasti.
     
  6. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    HD DVD -soittimista vaikka HD-A1 ja XE1. Molemmissa on myös analogiset lähdöt. Toshiban kaikki soittimet handlaavat Dolby Digital Plussan ja TrueHD:n, joko sitten HDMI:n tai analogilähtöjen kautta mallista riippuen. BD puolelta PS3 osaa HDMI:n kautta lähettää ulos kaikki formaatit DTS HD MA:ta lukuuottamatta. Tuonkin puutteen huhutaan poistuvan lähitulevaisuudessa. HDMI 1.1 riittää, koska signaali konvertoidaan soittimessa PCM-muotoon.

    Subbarin taso on joillekin laitteille ongelma, sitä en kiistä. Uudempien mallien tilanne on varmasti jo aika hyvä. 7.1-tukeen en taas ole itse syventynyt sen kummemmin, koska asia ei kiinnosta.

    Ei PCM ole ainoa tarjolla olevista vaihtoehdoista. Meikäläisen hyllystä ei taida löytyä kuin yksi konserttilätty, mutta siinä on Dolby TrueHD. HD DVD:llä harvemmin törmää muutenkaan PCM-raitoihin, ne ovat BD:n heiniä. Tässä kuussa ilmestyvä AC/DC:n Live at Donington lienee sitten "se toinen" PCM-kiekko...
     
  7. Galigula

    Galigula Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    DTS tai Dolby HD pitäisi automaattisesti löytyä. Tuo olikin nimenomaan kysymys PCM 5.1 eli tästä prosessoimattomasta raidasta. Ei silti, äkkipäätä tuossa kiinnostuksen kohteena olisivat The Last Waltz, Sprinsteen(saattaisi olla demomatskua DVD ja CD:n perusteella), ja John Legend, joka olikin tuolloin se ainut lyödetty 5.1 raitainen, joten ei tuo tarjonta niin hyvä ole. Jää nähtäväksi miten tuo kehittyy, mutta konsertti kuvaäänitteissä laadun mittari on tuo "prosessoimaton" raita.

    Eli vain muutama kone osaa tuon purkuhomman, ei hyvä, mutta ehkäpä jokin uusi HD formaatti osaa homman paremmin :thumbsup: .
     
  8. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tähän kysymykseen kukaan ei ole vastannut. Ei ole uskaltanut ("keisarilla ei ole vaatteita!") vaiko ei ole osannut?
    Paljon keskustelua uusista ääniformaateista - mutta onko niistä oikeasti mitään hyötyä alle 4000-5000 euron äänilaitteistolla?

    Siinähän olisi hieno jutunaihe vaikka Hifi-maailmaan, ylipäätään kunnon kaksoissokkotestit ovat aina arvokkaita. hint, hint, hint. :)
     
  9. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Gather round, younglings, it's story time.

    Tsekkailin eilen illalla Crimson Tiden Blu-ray-julkaisua arvostelua varten. Valkkasin PCM-raidan ja leffa pyörimään. Skippailin kappaleita eteenpäin, kunnes päästiin toimintaan. Kuuntelin hetken ja tuli sellainen tunne, että nyt ei ole kaikki kohdallaan. Ääniraita oli kovin lattea, voimaton ja tukkoisen oloinen. Väänsin vahvistimen potikkaa kaakon suuntaan, ja vaikka mökän määrä lisääntyi, raita tuntui yhä ponnettomalta

    Otin PS3:n OSD:n esiin. Se näyttää mm. äänikodekin ja sen bitraten. Joo, eipä ihme: olin ilmeisesti kämmännyt valikossa, sillä PCM:n sijaan soikin 640kbps Dolby Digital -raita. Pausetin leffan, väänsin volaa jokusen desibelin pienemmälle ja vaihdoin PCM-raitaan. Kun leffa jatkui, tuntui siltä, kuin joku olisi tauon aikana lapioinut korvakäytävistä aimo motin pumpulia. Kirkkauden ja selkeyden lisäksi PCM-raidassa on ns. jormaa ihan eri tavalla kuin DD-raidassa.
     
  10. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oles ny kettuilematta, tässä pitäisi pohtia käyttääkö veronpalautukset uuteen vahvistimeen vai sohvaan. Aloin jo kallistua tälle emännän ehdotukselle mutta tälläisten kommenttien lukeminen ei lohduta. :D
     
  11. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    En sitä epäile, että sinun kovaäänisilläsi eron huomaa. Sitä epäilen, että minun about 1500 egeä kustantaneella kaiuttimien "halpispaketilla" erojen huomaaminen voi olla hankalaa.
     
  12. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jo 50€:n luureilla huomaa eron 48kHz ja 96kHz välillä, joten luulisin että pakatun DD:n ja PCM:n eron kuulee kyllä aivan hyvin.
     
  13. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Veikkaanpa, että kuulet eron vallan selvästi.
     
  14. Jarkkam

    Jarkkam Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    612
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää paikkansa! Eli nyt siellä joku seisonee korjattuna... :hitme:
     
  15. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Toisen halpispaketti voi olla toiselle jo high endiä :thumbsup:

    IMHO tuo PCM-raita kuulostaa jo kaksikanavaisenakin optisen kautta PLX2:ksi vahvistimisessa mixattua paremmalta kuin DD tai DTS raidat. Juuri tuota jormaa siinä kuulostaisi olemman jostain syystä monikerroin:hitme:
     
  16. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harvoin on sellainen tilanne, että jokin hypetetty ominaisuus todella lunastaa paikkansa puukorvienkin keskuudessa (mm. allekirjoittanut). Täytyy hieman kommentoida omia kokemuksia tuosta PCM:stä ja äänenlaadusta. Tästä olisi hyvä tehdä jokin artikkeli, esim. hifimaailmaan, jotta ihmiset todella huomaisivat että kaikki hypetykset eivät ole markkinapuppua.

    Omat kaiuttimeni subia lukuunottamatta ovat kohtuu vaatimattomat: 4x AW-25i+ 1xAW-6i keskellä + DIY subi. Vahvistimena toimii RX-V2700. Ensimmäinen blu-ray -elokuva jonka katsoin, oli Casino Royale mikä tuli PS3:sen mukana. Tiesin uusista formaateista, mutta keskityin leffassa enemmän kuvaan, niin kuin valtaosa ihmisistä.

    Kesken leffan kuitenkin ihmettelin, että mistä ihmeellinen rapina ja ylimääräiset kuuluu aina sieltä täältä. Totesin, että ei mistään, vaan että kaiuttimista kuului jotain sellaista mitä en aiemmin ollut huomannut. Kaiuttimet toistivat elokuvassa äänen niin puhtaasti, että olisi hyvin voinut kuvitella olevansa paikan päällä. Tilantuntu oli aivan eri tasoa kuin DVD-levyjen ääniraidoilla, äänen puhtaus ylitti kaikki mitä olen aikaisemmin kokenut. En olisi ikinä uskonut, että DD ja DTS ovat loppujen lopuksi todella tukkoisia ääneltään. Nyt tiedän - ja se osaltaan harmittaa kun levyjä jonkinmoinen kokoelma on.

    Voinkin sanoa, että sokkokuuntelussakin eron huomaa. Tämän jälkeen on jäänyt vain harmitus uuden formaatin levyjen kalleudesta. Pikkuhiljaa tässä kokoelmaa kasvatellaan, mutta vain pikkuhiljaa.
     
  17. bruce lee

    bruce lee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro,onko minkälaisella kuvanlaadulla kyseinen leffa,siis Ghost Rider(kohinoita yms.) ? Imuroin PS3 sivuilta trailerin ja odotin kyllä vähän parempaa.Onko nää netistä saatavat trailerit 1:1 blue-ray-levyjulkaisun kanssa, siis kuvan laadullisesti. Hämistä ja Ihmenelosia odotellessa....
     
  18. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Varmasti huomaat eron.
    Mulla on perus-Tannoyt + pinohiiren vsx-916, niin PCM-raita on selkeästi avarampi, kirkkaampi ja voimakkaampi, kuin DD5.1.
     
  19. ohaio

    ohaio Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2007
    Viestejä:
    153
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös noi trailerit ole järjestäen 720p mitä playstation storesta saa? Kuvan laatu elokuvassa on kyllä hyvä, siitä ei pääse mihinkään, mutta mistään elokuvaelämyksestä ei voi kyseisen rainan kohdalla puhua, koska itse elokuva on :sick:

    Lukaseppa vaikka: High-Def Digestin arvostelu levystä.
     
  20. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Mielestäni suurin osa (mikä ei ole paljon) tähän asti tulleista PS3 Store trailereista on ladattavissa myös 1080p muodossa. Laatu on ollut varsin hyvä ainakin uudemmissa latauksissa. Esim. Transformersin traileri, jonka päätteksi pyöräytetään komeasti vielä Blu-ray logo (if only they had known:D). Kyseisen trailerin laatu on erinomainen ja pari viikkoa sitten, kun tarkastin, niin se oli edelleen ladattavissa. Myös Simpsons the Movien traileri on hyvälaatuinen 1080p. Muutama alkupään traileri näyttää jopa erittäin huonolta.