Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

  1. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni missään Enigma1-pohjaisessa imagessa ei tuota ole muutettu. Sain tosin juuri tiedon, että DM600 ja DM500 boxeihin saattaisi olla mahdollista asentaa Enigma2-pohjainen image. Epäselvää on tosin miten hyvin tehot riittää yms.. Täytyy hieman tutkia mitä tuon eteen on tehty.

    Tarkoitin tuossa aiemmin siis, että omassa vakiokaukossa ei ole fyysisesti vapaita nappeja :). Tuota DM500:sta muuten kun ohjaa 7025:n kakella niin esim. kanava- ja tallennelistoihiin saa uusia näkymiä napeista joita 500:n alkup. kakessa ei ole. Voihan tuolla tietysti olla vaikka mitä piilossa, vaikka 7025:lläkin. Tästä ei itsellä vain ole mitään tarkempaa tietoa...

    Mielenkiintoinen idea tuo. En siihen vain valitettavasti osaa vastata. Meillä on täällä nyt kadessa 7025 boxissa neljä C-viritintä ja niistä yleensä varattuina tallennuksiin on vain yksi kerrallaan, silloin tällöin kaksi ja äärimmäisen harvoin kolme. Combo virittimillä varustetuissa boxeissa on tietysti pienoinen ongelma virittimien riittävyyden kanssa.

    Tein tuossa pikaisen testin vaihtamalla salatulta kanavalta eri kanavanipussa olevalle toiselle salatulle kanavalle ja CCcam:n ollessa käytössä tuohon meni aikaa 1-1,5 sekuntia.
     
  2. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Aivan, mutta oppivalla kaukosäätimellä ja eri koodeilla saisi ehkä tehtyä uusia nappeja ja niihin eri toimintoja joihin nyt ei ole nappeja tai jotka vaativat usean napin painamista. 7000-mallissa koodit on rcdm7000.xml tiedostossa /var/tuxbox/config/enigma/resources kansiossa, tai siis sinne laitetaan se muutettu tiedosto, alkuperäinen on jossain muualla. Katsopa onko vastaava 7025:ssäkin. Siellä oli ainakin koodit discrete on/off toiminnoille, niitähän ei Dreamboxin kaukosäätimessä ole. Ja siellä oli esim. shift-green, shift-red nappeja, onkohan niitä käytössä lainkaan? Jos ei ole, niin eikös niihin voisi liittää uusia toimintoja? Tai sinne kai voisi tehdä ihan uusiakin määrityksiä, näppäinkoodeja ilmeisesti olisi käytettävissä yli 250kpl. Sitten vaan vastaavan kaukosäätimen koodin opettaisi oppivaan kaukosäätimeen. Mutta tämä nyt on vain arvailua.
     
  3. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuo uusien toimintojen asettaminen "lisänapeille" on mahdollista, mutta ne ovat ehkä sitten enemmän käyttäjäkohtaista hienosäätöä. Muistelisin, että Enigma2:lla oli nuo näppäinkoodit eri paikassa ja hieman erilailla määritetty kuin Enigma1:llä. Tuosta on kuitenkin aikaa vierähtänyt kun noita viimeksi vilkaisin... LT-imagessa taisi muistaakseni olla niin, että joitakin nappien toimintoja sai asetusvalikosta valita.
     
  4. miisha

    miisha Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko tuo VLC-plugin nyt niin, että jos minulla on Linux-serverillä esim. yksi tai useampi kansiollinen Xvid/Divx-pätkiä, niin pluginin kautta pystyn selailemaan näitä tiedostoja ja käynnistämään halutun pätkän toiston, kunhan siis serverin päässä vain on muistettu käynnistää VLC ja sen http-interface? Plugini välittää tarvittavat transkoodauksen asetukset yms. serverin VLC:lle? Sohvalta ei siis periaatteessa tarvitse nousta serveriä tuunaamaan, kunhan VLC:n web-interface on pyörimässä?
     
  5. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin näin. Ei tosin tarvitse olla Linux serveri, VLC löytyy myös Windowsille sekä MACille.
     
  6. miisha

    miisha Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Linux-serveri sattuu jo löytymään. Tämä kuullostaa varsin kätevältä, miten mahtaa olla divx-tekstityksien (.sub, .srt) toiminnan kanssa?
     
  7. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt joudun itse taas nostamaan kädet pystyyn koska en käytä tekstityksiä. VLC:hän kyllä tunnetusti tukee noita subeja, joten saattaisi toimiakin.
     
  8. millerii

    millerii Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs yleishyödyllistä tietoa tohon boxin näytölle tulee/saa?

    Vaikuttaa kyllä mahtavalta boxilta, tallentavan ostossa olen ja törmäsin kans tähän :)
     
  9. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    LCD:llä näkyy Standby tilassa kellonaika, joka vilkkuu mikäli tallnennus on käynnissä. Boxin ollessa päällä näytöllä lukee TV-kanavaa katsottaessa kanavan nimi tai tallennetta toistettaessa tallenteen nimi. Poikkeuksena edellisiin mikäli käyttäjä selaa menuja niin kursorin sen hetkinen sijainti menussa lukee näytöllä, mikä on näppärää jos esim. TV ei jostain syystä ole käytettävissä.
     
  10. tero_

    tero_ Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse asiassa ihan vakiosoftassakin on ominaisuus, että kaken Shift-nappulan ja värinappuloiden yhdistelmät toimii bookmark-nappeina ja hyppynappeina.

    Kokeilkaapa vaikka:
    Shift ja sen jälkeen vihreä => tekee/poistaa kirjanmerkin
    Shift + sininen => hyppää seuraavaan kirjanmerkkiin
    Shift + punainen => hyppää edelliseen kirjanmerkkiin

    Kirjanmerkin poistaminen on aika tarkkaa hommaa, koska silloin pitää olla aika tarkkaan entisen kohdalla. Tämä on helpompaa, jos laitetaan tallennus ensin pause-tilaan ja hypitään sen jälkeen Shift+sinisellä/punaisella napilla oikeaan kohtaan.

    Nämä kirjanmerkit näkyvät Cutlist-editorissa, ja niitä pystyy muistaakseni myös siellä editoimaan.

    Tuo Cutlist-editorin leikkaus ei tosiaankaan poista leikkauksia levyltä asti, vaan merkkaa ne vain erilliseen ohjaustiedostoon. Lopputulos on kuitenkin se, että kun tallennusta katsotaan, niin leikatut kohdat hypitään sitten automaattisesti yli.

    Jos tallennuksia ei ole tarve sen kummemmin arkistoida, tai säästää levytilaa, niin tuo Enigman oma Cutlist-editor on aika näppärä. Olin jopa yllättynyt sen toimivuudesta, kun viimeksi kokeilin. Viime kevään virallisessa softassa tuo oli vielä aika kankea, mutta nyt sitä on paranneltu melkoisesti. Editoitaessa juoksee jopa aika + framekello, ja itse leikattava tallennus pikku ikkunassa ;-). Ei tuo kuitenkaan framen tarkkuudella leikkaa, vaan leikkauskohdat osuvat GOPpeihin.
     
  11. tero_

    tero_ Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa huomata, että tuo tallennuksen aikana vilkkuva näyttö ei ole standardissa softassa. Sen kyllä saa erikseen asentamalla, jos niin haluaa.

    Lisäksi vanhassa 7025:ssa oleva LCD-näyttö on kontrastiltaan ja katselukulmiltaan sellainen, että vähänkään kauempaa ja vinosta katsottuna ei näytöstä saa selvää. Nykyään on kauppoihin tulossa jo 7025+ -mallia (perus 7025:n valmistus lienee loppunut), jossa on OLED-näyttö. Se on niin kirkas, ettei näitä ongelmia ole.
     
  12. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kas, taas tuli itsellenikin uutta tietoa.. Tuota bookmarkeissa hyppimistä täytyykin kokeilla tänään iltasella. Tosin tuo fast skip hyppiminen on myös niin nopeaa, että eipä paljon ole useita bookmarkkeja kyllä tarvinnut..
     
  13. terpaa

    terpaa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asentelin eilen DM600:seen jonku enigma2 imagen. Vähän vaikutti vielä vaiheessa olevan. Kanavia en onnistunut sillä löytämään. Saattoi olla käyttäjästäkin kiinni. Enkä saanut kanavia näkymään suoraan konffiin asetuksia laittamalla. No ehkä en vaan osannut...
    Pikkusen hitaalta vaikutti ja käynnistyminen kesti melko kauan, mutta kyllä tosta käyttökelpoinen voi tulla.
     
  14. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kas, tuohan toimii vallan mainiosti. Näemmä shift + pause(keltainen) tekee myös kirjanmerkin.

    Näköjään tuo Cutlist editor on ikäänkuin playeri noilla ylimääräisillä toiminnoilla ja editointi-käyttöliittymällä. Huomattavasti tehokkaampi systeemi kuin esim. Procasterissa/Toppyssä on (ei erillistä editoria vaan playerissa pari leikkaustoimintoa).

    Aika nätisti näytti toimivan tuo. Koitin hieman jallittaa tuota systeemiä laittamalla kirjanmerkin "poisleikatulle" alueelle videoon. Ei mennyt softa vipuun :)


    Voipi olla tuo projekti hieman vielä vaiheessa.
     
  15. tero_

    tero_ Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    7025:llakin bootti kestää minuutin luokkaa ihan nollasta asti.
    Jos on vain kevyessä standby:ssä, niin käynnistyy "saman tien".
     
  16. gd_tele

    gd_tele Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli haluaisin ladata Geminin sorsat koneelleni, lähinnä tutustuakseni niihin 7025:ta odotellessa.

    Olen koittanut googlettaa ja vastaan tulee läjä saksankielisiä sivustoja, mutta kun tuo Saksan taito on nolla, niin eipä juuri auta. Voisiko joku postata mistä nuo sorsat saisi, niin voisin sitten vaikka sanakirjan kanssa kattoa edes oikean sivuston ohjeita, jos siellä nyt sellaisia on.

    Enigma 2:sen CVS snapshotti mulla jo on.

    Toinen kysymys:

    Onko tietoa, että voiko pausella olevan ohjelman "katsomisen siirtää" toiseen huoneeseen, eli jos olkkarissa Dreambox, jossa pistetty kanava pauselle ja sitten haluaisin siirtyä makuuhuoneeseen loppuillaksi, niin voisinko katsoa ohjelman loppuun vaikka VLC:llä pc:llä?
     
  17. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole tarkemmin tuohon Geminin devauspuoleen tutustunut, mutta sellainen aavistus on ettei noita Geminin Enigma2 laajennuksien lähdekoodeja ole lainkaan julkisesti tarjolla. Gemini imageillakin on lisäosista mukana ainoastaan käännetyt python-bytekoodit eikä lainkaan sorsia. Eipä kyllä muutenkaan ole ollut tarve tehdä mitään muutoksia Genimi tiimin koodiin, koska kaikki oleellinen on kuitenkin Enigma2:n koodia ja ne ovat mukana imagella ja C++ sorsatkin on saatavilla jos tarvis.

    Kyllähän tuo toki onnistuu.. Tosin, en kyllä itse ymmärrä tuota "ajansiirron" käyttämistä. Se on markkinointimiesten kehittämä huuhaa toiminto. :)

    Itse tuollaisessa mainitsemassasi tilanteessa pistän vain ohjelman loppuosan tallentumaan Dreamboxilla ja sitten jossain vaiheessa (tai vaikka samantien) jos sen VLC:llä haluan katsoa loppuun niin tuplaklikkaus tiedostoon riittää.. Eipä siinä kummoista.

    Tokihan tuo onnistuu myös ajansiirrolla (siis pausella livessä), mutta milloinkas boxin pitäisi sitten lopettaa se ajansiirto? Se pitäisi käydä sitten erikseen pysäyttämässä.. Ajansiirto on täysin turha toiminto...
     
  18. Hemmo67

    Hemmo67 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2005
    Viestejä:
    497
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ajansiirto ole missään nimessä turha toiminto yleisesti, vaikka tuossa kuvatussa tapauksessa se on. Sillä tarkoitetaan myös livelähetyksen puskurointia:

    Kun missasit juuri livelähetyksestä jotain tai haluat varmistaa, mitä äsken sanottiin, niin voit kelata livelähetystä taaksepäin. Tämä tarkoittaa sitä, että laite ottaa jatkuvasti jonkin aikaa livelähetystä puskuriin, josta sen voi kelata näkyville. Esim eilen oli F1 lähetys koko ajan päällä TV:ssä, mutta en sitä aktiivisesti seurannut. Kun Kyllönen rupesi huutamaan, niin palasin TV:n ääreen ja kelasin pari minuuttia taaksepäin, jolloin näin, miten Kimi ohitti Hamiltonin ja kuinka Hamilton keskeytti tiensivuun.

    Onhan tuo livelähetyksen pausetus myös "ajansiirtoa", mutta tuo on se, mihin sitä itse käytän pääosin.

    Toki tuo termi on hiukan huono ja ontuva. Mistä ihmeestä sitä aikaa siirretään...
     
  19. oh3mqu

    oh3mqu Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Geminissä ovat jotain tehneet ite, ja sen sorsia en itsekään ole löytänyt, mutta tuon Dreamin virallisen distron sorsat ainakin on jaossa ja ne jopa onnistuu itse kääntämäänkin. En tosin ole kyllä ymmärtänyt, miksi aikoinaan sain boksin ostettuani vinkiksi, että ensimmäisenä kannattaa vaihtaa image esim. Geminiksi. Olen sittemmin kokeillut useitakin imageja enkä ole niistä mitään ihan oikeata eroa keksinyt, ja olen päätynyt Dreamin viralliseen firmikseen.

    Periaatteessahan toi softa on GPL-lisenssin alainen ja noi Gemininkin sorsat periaatteessa pitäisi olla jaossa, toisaalta niiden tekemät muutokset ovat vain noissa pythonilla tehdyissä käyttöliittymäskripteissä eikä ole ihan selkeä tuomita niitä derived work:ksi.

    Se Geminissä on parempaa, että siinä pystyy (joitakin) softia asentamaan kaukosäätimellä, mutta toikin on aika pieni hyöty, kun tohon rasiaan ei kuitenkaan tartte muuta asentaa kuin softacammi ja 2subi (Tosin ton 2subinkin voinee ilmeisesti kohta jättää pois, kun ovat kuulemma korjanneet tuon enigman oman DVB-tekstityksenkin). Ja noiden asennus menee siinä samalla kun noita joka tapauksessa tulee konffattua konffistiedostoa editoimalla.

    Suoraan tuollaista ominaisuutta ei taida olla, mutta onnistuu ainakin niin, että pistää tavallisen tallennuksen päälle, ja sitten siellä makuuhuoneessa katsoo sitä tallennetta käyttäen ykköspoksia verkkolevynä. Toki tuota ajansiirron tekemää tiedostoakin voisi käyttää, mutta se on sekavaa kun sille ekalle boksille tarttee sitten muistaa käydä sanomassa, että ajansiirto otetaan pois ja jos joku jää sinne olohuoneeseen katselemaan televisiota, niin toi vehje muistaakseni katkaisee ajansiirron kun siellä vaihdetaan kanavaa, ja sitten sun makuuhuone katselusi jää kesken.

    --
    [GD] Arzka
     
  20. millerii

    millerii Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko näitä 7025sta saatavilla sieltä saksassa (hm-sat) että kannattaako se tilaus pistää vai venyykö se hurjasti siitä "luvatusta" 3-6 päivästä?