Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    No huh,aika ärsyttävän näköinen vika. Omassani ei ainakaan koskaan samanlaista ole ilmennyt. Taitaa olla uus huoltokeikka edessä..
     
  2. karuotsa

    karuotsa Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungille soitin taas, ja kun kaikki on tehty oikein eikä kuva näy niin pitää kiikuttaa tv liikkeeseen niin saan uuden tilalle.
     
  3. MagicalSkyMan

    MagicalSkyMan Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin telkkariin kulkemaan PC:stä kaapelin äänille, sähköä säästääkseni, kun kotiteatteria käyttäisi harvemmin (syö 40W pelkästään idlenä päällä ollessaan) eli tyytyisin telkun omiin kaiuttimiin silloin kun käyttötapaus ei vaadi suurempaa äänielämystä.

    Nyt tulikin sitten sellainen ongelma, että kotiteatterin ollessa päällä, telkkari täytyy laittaa mutelle, ja sepäs jostain syystä tahtoo tätä jatkuvasti mainostaa rasittavalla Mute-lappusella, joka kaiken lisäksi liikkuu ylös-alas ruudulla. Mitenkäs tuon ilmoituksen saapi pois? Ei jaksaisi telkun internal mutea aina laittaa sieltä valikosta, siinä kun ei tuota lappua tule.
     
  4. skula

    skula Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2001
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten otsekkeen telkussa vaihdetaan kätevästi kuvanlähdettä? Siis kun on tuo bluray soittaja kiinni HDMI1 liitännässä, niin on tuskasen hidasta siirtyä DTV:ltä tuolle HDMI1:seen kun source-nappulaa saa painaa useita kertoja.. Eikö ole mitään "shorcut"-meininkiä olemassa?
    (tulis vaikka lista kaikista lähteistä/liitännöistä)

    PS:siis 40" 86M sarjan laite..
     
  5. asavinen

    asavinen Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikille inputeille, kuten myös kuvasuhteille on olemassa diskreetit komennot. Mulla ainakin toimii hienosti Logitechin Harmony 525:lla. Noi suorat näppäinkomennot olivat jo valmiina Logitechin tietokannassa. Vakiokakellahan pitää pomppia input-napin päällä ja kelata aktiivisia inputteja. Sama homma kuvasuhteella.

    Onko joku löytänyt Movie Plussalle vastaavan? Se on ainoa jota tulee joskus napsuteltua päälle ja pois.

    -Antti
     
  6. skula

    skula Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2001
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jupjup.

    Mutta kun tahtoo käyttää vain vakio kakea, eikä mitään muita rimpuloita..
     
  7. Mitsu

    Mitsu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten pitää vain painella source-nappulaa.
     
  8. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selvitin muutaman asian Samsung M86:sta Turun Tehovideossa. Nyt voisin kysyä täältä vielä niistä asioista.

    1) Onko jollakin tarkkaa tietoa siitä HDMI päivityskaapelista esim. kuvaa siitä?

    2) Täällä joku on sanonut, että digivirittimellä olisi oma päivityksensä. Huolto kuitenkin sanoi, että tämä ei pidä paikkansa. Firmwaren pitäisi sisältää digivirittimen päivitykset. Jos joku on päivittänyt digivirittimen niin sanokaa se päivityspaikka niin soitan sinne...

    3) Ulkomailta ostaessa oleva takuulappu joka kävisi myös Suomen huoltoliikkeessä on täyttä huijausta. Huollot eivät ota vastaan ulkolaisia versioita. Huolto sanoi, että Samsung on tehnyt uuden päätöksen jossa ulkomailta ostetut TV:t EI huolleta SUOMESSA. Jos huolto päivittää ulkolaisen TV:n Suomessa niin Samsung ei korvaa siitä aiheuttavia kustannuksia (näin siis Tehovideon mukaan). Soittakaa sinne jos, että usko!
     
  9. Poikanen

    Poikanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.09.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungin nettisivut väittää kyllä aivan toista takuusta. Ja eikös täälläkin ollu joillaki ihan positiivisia kokemuksia tuontitelkkarin takuuhuollosta.
     
  10. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungin sivuilla lukee seuraavasti:

    Mitä tapahtuu, jos olen ostanut tuotteeni ulkomailta?
    Samsung Electronics Nordic AB antaa rajoitetun takuun tuotteille, jotka on ostettu ulkomailta, jos mukana tulee sininen "Original Warranty Card", jonka on myöntänyt Samsung Electronics. Etusivulla on luettava "Samsung European bloc warranty". Lisäksi Pohjoismaiden on oltava mukana luettelossa.

    Ei tuosta ainakaan voi päätellä, että Suomen huolto ottaa ulkolaisia versioita päivitettäväksi/korjattavaksi. 1-5 sivua taaksepäin tästä threadistä joku toinenkin muistaakseni sanoi takuulapun olevan pelkkää huijausta...
     
  11. isalminen

    isalminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän menee vain mielenkiintoisemmaksi. Lähetin tiistaina mailia Digi Servicelle, että ottaisivat laitteen uudestaan huoltoon. Soitin vielä perään keskiviikkona, jolloin lupasivat soittaa takaisin kun aika on varattu. Tähän mennessä eivät ole vielä soitelleet, mutta tuli mailia. Mailissa sanotaan Samsungin sanoneen, että kysessä onkin lähetyspään (Digitan?) ongelma eikä Samsungin. Korjaukseksi ehdottivat, että automaattinen kuvasuhteen valinta otetaan pois päältä ja laitetaan 16:9 kuvasuhde kiinteästi päälle.

    Tällainenhan on ihan järjetöntä, kun sitten kaikki 4:3 materiaali on venytetty muodottomaksi. Lisäksi jos kyseessä olisi lähetyspään vika, niin luulisi, että jollain muullakin olisi samanlaista vikaa. Ja jollain muullakin kuin Samsungin laitteella. Toistaiseksi en ole kuullut, että kenelläkään muulla olisi ollut tuota samaa vilkkumista, mitä videoklipissäkin on.

    Kysynpä siis vielä kerrän: onko kenelläkään ollut tuollaista samanlaista kuvasuhteen vilkkumista joko Samsungin laitteella tai millään muullakaan?
     
  12. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi et laita aina manuaalisesti 16:9 kuvasuhdetta laajakuvaa vastaanotettaessa ja 4:3 kuvasuhdetta normaalikuvaa vastaanotettaessa? Niin ainakin itse olen tehnyt jo 4kk, koska automaattinen kuvasuhde näyttää minulla aina kaiken 16:9 kuvasuhteessa. Ole sentään tyytyväinen, että sinulla automaattinen kuvasuhde valinta toimii...
     
  13. isalminen

    isalminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tuota kuvasuhdetta mahdollista vaihtaa kaukosäätimen napeilla? En ole ainakaan omastani sellaista löytänyt ja valikoiden kautta sen vaihtaminen on aika työlästä. Laskin, että siihen tarvitaan ainakin 9 napin painallusta.

    Oletko kokeillut laittaa asetuksissa päälle automaattisen leveyden ja näyttötilaksi 4:3?

    Mutta kun se ei toimi ja lähden siitä että 2000 euron telkkarissa sen pitää toimia, kun se toimii 50 euron digiboksissakin.
     
  14. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvasuhdetta ei pysty vaihtamaan suoraan Samsungin kaukosäätimestä. Sama juttu on tulojen kanssa eli HDMI tuloille ei ole omaa nappulaa. Tämän takia ostin Harmony 895 jolla kaikkille edellämainituille komennoille on oma nappinsa.

    Olen koittanut laittaa aluksi automaattisen leveyden ja tämän jälkeen näyttötilaksi 4:3. Tämä aiheuttaa sen, että 4:3 tila tulee pakotetuksi eli automaattista tunnistamista ei enää ole. Omassa TV:ssä on todella vanha firmware joten luulen, että automaattinen leveystoiminto tulee käyttöön uudessa firmwaressa. Päivityksen teen tällä kuukaudella joten odotan innolla miten automaattinen leveystoiminto toimii silloin.

    Taisin kirjoittaa vähän väärin toimimisesta. Tarkoitin, että sinulla se edes vähän välillä tunnistaa oikean kuvasuhteen. En itse kuitenkaan usko tohon, että digilähetyksessä olisi se vika. TV:ssä se vika näyttäisi olevan. Jos sinulla on VHS niin testaa vaikka sen kautta toimiiko automaattinen kuvasuhde. Se voisi ehkä toimia.
     
  15. Tuomas66

    Tuomas66 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  16. artami

    artami Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös minulla on sama kuvasuhdeongelma kaapeliverkossa. Neljässä erillisessä digiboxissani ei ole esiintynyt samaa ongelmaa. Maalaisjärjellä ajatelle jos ongelma olisi lähetyspäässä niin se esiintyisi yleisesti eri valmistajien laitteissa. Mielestäni vika on oleellinen eikä ominaisuus jonka kanssa pitäisi vaan tulla toimeen.
     
  17. Foini

    Foini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin torstaina LE40M86BCX telkun. Kuva oli hyvä, kun sen sai säädeltyä. Siihen olin tyytyväinen. Mutta, kuva nyki kummallisesti. Milloin koko ruutu tuntui heilahtavan tai paikoillaan oleva ihminen nyki. Ja ääni, muovinen ja sirisevä. Tänään kävin vaihtamassa toiseen telkkariin ja merkkiin. Katsotaan miten tässä käy.
     
  18. isalminen

    isalminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, kappas. :) Tuollahan kuvasuhteen saa vaihdettua hieman helpommin. Jotenkin kuvittelin sillä säädettävän vain teksti-tv:n fontin kokoa.

    Joka tapauksessa, haluan telkkarini siihen kuntoon, että se säätää kuvasuhteen automaattisesti. Ei luulisi olevan ylivoimainen tehtävä Samsungille.
     
  19. DC025

    DC025 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.09.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselin tuossa 60 sivun lopussa, nykiikö muilla kaapeliverkossa kuva. Mulla tuo nykiminen tuntuu olevan samanlaista kuin sullakin.

    Oletko antenni- vai kaapeliverkossa, jos kaapeliverkossa niin missä päin? Saako kysyä, mihin merkkiin päädyit. Pidä ajantasalla loppuiko nykiminen.
     
  20. Foini

    Foini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Antennitalous. Sonyn hommasin. Eilen, lauantaina, katselin jonkin verran telkkaria ja en huomannut nykimistä. Tänään jatkan tuijottamista.
    Ennen kuin vaihdoin telkan kokeilin eri antennikaapeleita. Ei auttanut. Signaalin taso hieman nousi, mutta nykiminen jatkui.