Hammalääkärigallup

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thentunen, 28.04.2002.

?

Jännitätkö hammaslääkäriin menoa ja otatko puudutuksen porattaessa?

Poll closed 01.05.2002.
  1. Jännitän

    26 ääntä
    43,3%
  2. En jännitä

    23 ääntä
    38,3%
  3. Otan puudutuksen

    32 ääntä
    53,3%
  4. En ota puudutusta

    25 ääntä
    41,7%
  1. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ite oon käynyt yksityisellä, niin reikiä porauttamassa, kuin pari viisuriakin poistattamassa. Hyvää on se, että saa nopeasti (reikien poraus seuraavana päivänä ja viisurin poisti seuraavalla viikolla) ja hyvää palvelua, huonoa on hinta.

    Täällä kun on muutamakin maininnut että viisurin leikkauksen jälkeen tuli suusta verta useita päiviä. Eikös teitä käsketty purra sillä leikkauskohdalla sellaista kangastuppoa? Itselle annettiin (molempien alaviisurien poistokerroilla)
    sellainen kangastuppo pureskeltavaksi ainakin pariksi tunniksi ja ei mulla sen jälkeen enää vuotanut juurikaan, mitä pientä punaa sylkiessä.


    EDIT: Typo
     
  2. J.Matrix

    J.Matrix Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niiin!! Alaleuasta viisaudenhammas nro2 poistettu tänä aamuna. Eihän tuo sit ollukkaan oikeastaan yhtään pelottava toimenpide, vaikka etukäteen jännitti kovasti.

    Vielä olisi toinen viisarinpirulainen jäljellä alaleuassa, ylähäältä poistetttu toinen vajaa vuosi sitten ja toinen ei edes ole puhjennut. Ja sit pari reikää ja se ois siinä!:thumbsup:

    Yksityisvastaanotollahan tuota tuli käytyä ja vaikka maksaakin enämpi, niin mulle ainoa oikea vaihtoehto: Nopea toimenpide, ystävällinen henkilökunta ja todella asiantuntevaa palvelua.:)
     
  3. OldBeard

    OldBeard Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2005
    Viestejä:
    414
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samanlaiset kokemukset yksityiseltä puolelta myös minulla. Keskusteltiin muutama minuutti ennen poraamista muovi- ja amalgaamipaikkojen hyvistä ja huonoista puolista ja päätettiin mihin hampaisiin minkäkinlaisia paikkoja laitetaan. Operoidessaan lekuri kertoi koko ajan mitä tekee ja miksi. Hinta aluksi pelottikin mutta lopulta ei sekään mitenkään paljoa ollut, esim. alhaisempi kuin auton huolto tuntityönä. Puudutuksen otin vain takimmaisten hampaiden poraukseen (2 takimmaista eli seiska- ja kasi-hampaat), etumaiset porattiin ilman puudutusta. Lekuri suositteli viisureiden poistamista mutta sanoin että poistetaan vasta sitten kun/jos alkaa oireilla, nyt paikattiin yksi viisuri. Se vaihe tarkastuksessa jossa katsotaan ientaskujen syvyys sattui muuten paljon enemmän kuin hampaiden poraus :eek:

    Noin 20 vuotta sitten kävin edellisen kerran hammaslekurilla, nyt on kaikki reijät paikattuna, muistaakseni 8 kpl, hammaskivet poistettu samassa ajassa kuin kaupungin puolelta olisi saanut ajan pelkkään tarkastukseen täällä Helsingissä :thumbsup:
     
  4. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Torstaina kävin hammaslääkärissä normipaikkauksessa ja hintaa käynnille tuli 50€! Tämä yllätti, sillä aina aiemmin olen selvinnyt samalla 27€ laskulla.. Sama lääkäri, sama toimenpide.
     
  5. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ettei olis semmonen juttu että olet mennyt jostain ikärajasta yli jolloin hinnat nousee?
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itse olen käynyt sekä yksityisellä että opiskelupaikan (yliopisto) hammaslääkärillä, ja en kyllä ainakaan palvelun laadukkuudessa (oli se sitten asiantuntemus tai ystävällisyys) ole huomannut mitään eroa. Yksityisellä on varmasti omat hyvät puolensa, mutta en minä ainakaan ole kohdannut mitään syytä maksaa huomattavasti enemmän. Tosin, eipä tässä ole lähes kahteen vuoteen tullutkaan käytyä hammaslääkärissä, kun ei ole ollut tarvetta (hammaslääkärin suositus). Tosin nyt taas tarkastus on ajankohtainen.
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei, kesällä olin 18, kuten vielä pari viikkoa.
     
  8. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Viime tiistaina poistettiin kaksi viisaudenhammasta. Ylhäältä lähti melko nätisti vetäisemällä, alapuolelta taas piti pilkkoa, porata, leikata ym. Juuret olivat koukkuina toisen hampaan alla, mikä aiheutti vähän lisäoperaatiota, mutta kyllä se sieltä sitten lähti.

    Tuppoja pidin useamman tunnin suussa (itse asiassa tuli nukuttua 3h sen kanssa :D), verenvuotoa ei sen jälkeen ole ollut. Leikkauspäivänä vedin buranaa ja vähän toisenakin, mutta kertaakaan ei sen suurempia kipuja ollut. Lienekö ollut hyvä tuuri vai korkeallako kipukynnykselläkö tästä selvittiin.

    Eniten tässä on haitannut nuo tikit, kun yhdestä kohtaa hankaavat ikeneen ja pää tahtoo mennä parin hampaan väliin. Itsestäänsulavat tikit laittoivat, toivottavasti ensi viikon aikana lähtevät.

    Ikinä en ole hammaslääkärille menoa pelännyt, eikä tämäkään poisto-operaatio sen enempää mietityttänyt etukäteen. Saanut vain lukea monenlaisia tarinoita poistoista ja joillekin tämä on ollut kovinkin veemäinen kokemus. Itse voin suositella. :p
     
  9. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omiin hampaisiin ei kosketa edes pitkällä tikulla ilman puudutusta, muuten on siis todella korkea kipukynnyt mutta tässä asiassa olen ihan neiti:weep:

    Reikiä onneksi tällä hetkellä nolla, ei toivottavasti tarvitse vähään aikaa käydä.
    Onneks työterveyskassaan kuulun, korvaavat hammashommat kokonaan 700€ asti, lääkkeistä korvaavat 90% ( tosin vaan 350€ asti vuodessa).
    Ym. hienoja etuja:thumbsup:
     
  10. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tikit eivät sitten sulaneetkaan itse, vaan kävin 10 päivää operaation jälkeen ne poistattamassa. Olo oli 1-2pv ennen poistoa jo melkoisen ärsyttävä, suu tuntui heti paremmalta ja "terveemmältä", kun tikit sai pois. Lääkäri totesi samalla, että parantuminen oli mennyt mallikkaasti, ja mitään ongelmia ei ollut. :thumbsup:
     
  11. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eipä ole näköjään tähänkään tullut vielä vastattua mua mitä tulee gallup-kysymykseen niin kyllä jännitän hammaslääkäriä ja kyllä otan ehdottomasti puudutuksen.

    Eli minulta poistettiin vasemmalta puolen viisaudenhampaat ylhäältä ja alhaalta. Toimenpide itsessään oli yllättävän siedettävä ja nopeasti ohi mutta se tuska alkoi vasta kotona puudutuksen kadottua. Ensinnäkin toimenpiteen jälkeen kun pääsin kotiin menin päiväunille ku olin ollut edellisen yön töissä. Hienoa huomata herätessään että suusta oli valunut verta ja märkinyttä limaa (toinen hampaista oli ehtinyt tulehtua) pitkin rinnuksia. Onneksi näillä keilellä tulee nukuttua ilman paitaa niin ei tullut pyykkiä mutta se haju oli aivan hirveä. Itsekin työssäni olen kyllä tottunut kaikenlaisiin ihmisen eritteiden tuoksuihin mutta tämä kyllä kiilasi ehdottomasti kakkossijalle heti melenan jälkeen. :sick:

    Illan sitten suu on vaihtelevasti kipeä sietämättömän ja lähes kivuttoman väliltä. 600mg Burana ei auttanut kertaakaan niin paljon että kipu olisi kokonaan lähtenyt suusta ja illalla oli pakko ottaa tuollaisen Buranan lisäksi vielä 1g Panadol joiden jälkeen sai nukuttua. Nyt aamulla suu on jo hieman parempi mutta edelleen arka. Toivottavasti tämä ehtii paranemaan kunnon siihen asti kun ensi tiistaina tehdään toiselle puolelle sama operaatio.

    Onneksi en ole nyt kesälomalla, olisi muuten mennyt hieman hukkaan hyvät vapaat.

    PÄIVITYSTÄ:
    Tiistaina otettiin toiselta puolen viisurit pois eikä mitään ongelmia ole ollut. Pientä särkyä ajoittain joka on helpottanut hyvin Buranalla eli aika iso ero voi olla toipumisella
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2010