Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Postaus 565.

    RCA-sukupuolenvaihtajat saa vaihtoehtoisesti vaikka Yleiselektroniikasta.

    -ilari
     
  2. doctor_at

    doctor_at Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovasti kiinnostaa tämä tässä threadissa kehuttu Mirai. Nythän siitä myös uusi malli Mirai DTL-742E600 42", jossa sisäänrakennettu DVB-T MUTTA MUTTA nyt se on hinnaltaan aika lähellä mallia Toshiba 42X3030D Regza X 42", jossa on kuvanparannuspiiriä yms. ELI kysyisinkin olisiko tuo Toshiba sittenkin tähän 1300 - 1600 hintaluokaan ykkösvalinta?

    Kiitoksia etukätenn asiantuntijoille.

    AT
     
  3. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvanpahenn..parannuspiiri, no, joku voi valita telkkarinsa sen perusteella, minä en. Se piiri ei huonosta kuvasta hyvää tee, vaikka polvistuisi viidesti mekkaan päin ja muistaisi kehua telkkarin valmistajaa samalla - itselläni painoi telkkarinvalinnassa sen saama palaute ja suuri kokemuspohja, johon pystyi luottamaan useiden satojen vastausten ja kohtalaisen yhtenäisen mielipidevyöryn perusteella. Tuota integroitua viritintäkään en lähtisi ylistämään, vanhassakin Miraissa on tuo valmius softassa, mutta DVB-T-valinta lähdelistassa on harmaana, en usko, että itse telkkarissa muuta eroa on. Tuolla hintaerolla saakin sitten kunnon digiboksin.
     
  4. lipaslepo

    lipaslepo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2007
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVI-D <--> HDMI-kaapeli, verkkokauppa.comista saa esimerkiksi 5-metristä kaapelia 19,90e hintaan. DVI ja HDMI-liittimien erot ovat siinä, että DVI vie ainoastaan digitaalista kuvaa ulos, HDMI vie sekä digitaalista kuvaa että digitaalista ääntä. Tuossa DVI->HDMI-piuhassa on siis luonnollisesti jätetty kytkemättä hdmi-liittimen ääninastat. Äänet koneelta vahvistimelle sitten kannattaisi HTPC-käytössä vetää digitaalisena, mutta tuosta emosta ei digitaalista äänen ulosvientiä löydy, joten kannattanee hommata esimerkiksi Terratec 7.1 - äänikortti, hintaan n. 55e, pakkaa lennosta kaikki äänet Dolby Digitaliksi.
     
  6. lipaslepo

    lipaslepo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2007
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    hmm onkos noita sitten vastaavia emoja jossa se digitaalinen ääni löytyy? ei ollu budjetissa mitään 55e lisähankintaa :p Vai onko noissa emolevyissä sitä?

    On ehkä harkinnassa ostaa näytönohjain myöhemmin mikäli tolla x1250 ja e4400 ei pärjää tarpeeksi hyvin. Olisiko kuitenkin sitten järkevämpi hommata toinen lankku ja suoraan joku näytönohjain joka tukisi myös ääniä?

    Kannattais vissiin ton kaapelin sijastakin hommata mieluummin DVI-D - HDMI adapteri ja HDMI kaapeli?

    EDIT: sori muuten totaalisesti OT :p
     
  7. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Tuota, onhan tuossa S/PDIF...
     
  8. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kappas, tuossa jimmsin selosteessa näköjään S/PDIF löytyy, ite vilkaisin nopeasti vain jonkun asrockin tuoteselosteen, jossa ei moista mainittu, ainoastaan analogiset 7.1-liitännät.
     
  9. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmista nyt vielä löytyykö tuosta emosta S/PDIF vaiko ei, jimmsin mukaan löytyy, mutta valmistajan jonkun artikkelin mukaan ei löydy. Ei mitään adaptereja, vaan suoraan valmis piuha, mahdolliset virhemahdollisuudet pienenee..
     
  10. paatuwc

    paatuwc Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta on perin vähän käyttökokemuksia tuosta Huyndaista, mutta ainakin miinuksena on vain yksi HDMI ja muutenkin vähän huonommat speksit. Komponenttiliitäntä tuosta näyttää löytyvän, Miraissahan ei ole suoraan komponenttiliittimiä kait ollenkaan, vaan se menee tuon VGA-liittimen kautta, jos olen oikein ymmärtänyt. Kahden laitteen kytkeminen ei suoraan onnistu kummassakaan, vaan ne pitäisi sitten jollain splitterillä laittaa ilmeisesti.

    Muutenkin on kyllä hieman kyseenalaista, hyötyykö ainakaan digiboksikäytössä tuosta komponenttiliitännästä mitenkään merkittävästi RGB-scarttiin nähden, erityisesti kun siinä menettää nuo scartin tarjoamat automatiikkaedut, mutta en toki lähde inttämään, jos liitäntätapa on jo selvillä.
     
  12. paatuwc

    paatuwc Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun silmääni kuva topfieldin 4100:sta on huomattavasti parempi componentin kautta kuin scartin. Saattaahan ero olla eri laatuisissa kaapeleissakin.
    Tuo on-off -automatiikka scartin kautta on lähinnä rasittava, kun menee tallennuksien ajaksi tv päälle. (Voishan sen ohjaussignaalia vievän pinnin repiä irti)
     
  13. laffet

    laffet Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voipi olla että tämäkin asia on useaan kertaan täällä kerrottu, mutta kysynpähän kuitenkin kun en jaksa lukea koko Mirai-toikkia uudestaan läpi.

    Mulla on läppäri jossa on vain vga-out lliitin. Saakos mistään mitään piuhaa jolla saa 1080i/p kuvaa näkyviin Mirain kanssa vga:n kautta?
     
  14. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on harkinnassa Mirai 42'' kotistudio-, tv/htpc- & nettisurffailukoneen näytöksi. Mietinnän alla on minkälaiselta etäisyydeltä työpöytäkäyttö onnistuu luontevimmin 1080P -resolla, onnistuuko sujuvasti esim. 2m päästä?

    Tarkoitus olisi pystyä käyttämään konetta htpc ja kotistudiohommien lisäksi aivan jokapäiväisenä pc:nä tuon Mirain kautta. Mitään puolen vuorokauden kirjoitus- tai koodaussessioita ei kuitenkaan ole näköpiirissä. Toinen vaihtoehto on hommata pc-käyttöön suosiolla esim. 22-24 -tuumainen BenQ/Acer/LG, ja mahdollisesti korvata vanha tv vasta myöhemmin isolla lituskalla. Onko Mirain tai vastaavien tv-käyttöön tarkoitettujen (edullisten) FullHD-näyttöjen paneeli/kuva kovastikin suttuisempi ja hankalalukuisempi, kuin suurinpiirtein vastaavalla tarkkuudella oleva varsinainen pc-näyttö? Varsinkin äänityshommissa tuntuisi houkuttelevalta Mirain vaakareso ja mahdollisuus soiton lomassa kikkailla vähän kauempaakin raitoja kohdilleen.

    Vaikka olen liikkeessä Miraita käynyt pällistelemässä, olisi mielenkiintoista kuulla kotioloissa ko. näyttöä katselleilta miten työpöytäkäyttö sillä sujuu.
     
  15. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=960769&postcount=658

    Tuossa postauksessa on kuvia omasta Miraista tosiaan pc-käytössä. Ei ollut mitään ongelmia käyttää tietokonetta n. metrin matkan päästä täysin normaalisti, photoshopin yms työkaluvalikkojen tekstit meikäläisen näkökyvyllä erottui selkeästi, ja kuva ei suinkaan ole suttuinen, kun on pixelperfect kuva kyseessä. Jos haluat pikselit erottaa tietokonekäytössä selkeästi, pitää matkustaa jonnekin 20cm etäisyydelle töllöstä, niin alkaa näkymään. Ei mitään ongelmaa tietokonenäyttönä, päin vastoin. Huone kannattaa vaan olla hyvin valaistu, sillä tuo vaalea väri tykittää kyllä takaraivoon asti helposti, jos on hämärä huone..

    Noissa kuvissa on havaittavissa tuo "ruudukko", joka ei tosiaan silmälle erotu, vaan tuo digikamera näkee ns. "pintaa syvemmälle". Kuva on silmälle täysin tarkka, eikä tuommosta ruudukkoa tosiaan näy.
     
  16. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksesta! Menee kyllä tämä näyttö vahvasti harkintaan, kaksiossa ei viitsisi joka pöydälle ja tasolle telkkareita ja näyttöjä ripotella, hieno juttu jos pärjäisi yhdellä monikäyttöisemmällä.
     
  17. tekarijee

    tekarijee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    1
    Guruille pähkinä! Yritin etsiä ongelmaani vastausta, mutten löytänyt. Ostin kyseisen töllön ja Philipsin DVP-5980 skaalaavan dvd-pyörittimen. Kuva on kertakaikkiaan upea, ei mitään moittimista. Ainoa valittamisen aihe on silloin tällöin kuvan pätkiminen, eli signaali ikään kuin katoaa (no signal -teksti alakulmaan), ja parin sekunnin päästä kuva palaa ruutuun. Ääni pyörii taustalla koko ajan. Tätä tapahtui useammin dvd-soittimen ollessa Xboxin alla, jolloin laite lämpeni huomattavasti. Ilmavammassa paikassa Philips kävi 'normaalilämpöisenä', mutta pätki silloinkin pari kertaa 3h leffan aikana, merkittävästi vähemmän tosin. Mistä moinen? Tämän lisäksi kuvassa saattoi esiintyä valkoinen koko ruudun levyisen palkin välkkyminen kuvan keskitason alapuolella. Sitä ilmeni myös vähemmän dvd-soittimen ollessa paremmin tuuletettu. Voiko HDMI-kaapelin laatu vaikuttaa?

    Toinen kysymys liittyy Xbox 360:een, joka on todellisella purkkavirityksellä kiinni töllössä (väliaikaisesti :rolleyes: ). Eli komponentti -> RCA-sukupuolenvaihtajat -> VGA-adapteri -> 3-metrinen VGA-kaapeli (toimittamassa VGA-sukupuolenvaihtajaa..) -> Mirai. Kuva on hitusen sumea 720p- ja 1080p-resoluutioilla. Johtuuko se tästä liittimien ja kaapelien kombinaatioiden määrästä vai kuuluuko se VGA:n kautta ollakin sumea?


    Kokoonpanoni on siis
    • Mirai -> Verkkokaupan (halvin) 3m HDMI-HDMI -> Philips DVP-5980
    • Philips DVP-5980 -> Koaksiaali -> Sonyn AV-vahvistin STR-DB925
    • Mirai -> Xbox 360 em. purkkavirityksellä

    Löytyykö vinkkejä? Kiitokset etukäteen.
     
  18. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    XBOX:in sumeus tod. näk. johtuu juuri tuosta purkkavirityksestä, tuleepi varmasti liikaa hävikkiä signaalissa vrt. komponentti -> vga. Tuo kuvan pätkiminen on soittimesta mitä ilmeisimmin kiinni, telkkarin osuuden tuohon ongelmaan voit karsia vaihtamalla dvd-soittimen kiinni toiseen hdmi-liitäntään. Jos taas ongelma poistuu, on Mirain toinen hdmi kehno. Saattaa olla vain löysä liitin tjt, joka tuota aiheuttaa.
     
  19. tekarijee

    tekarijee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos vastauksesta. Täytyy koittaa tuota toista HDMI:tä, ja mikäli ongelma jatkuu niin toista kaapelia ja lopuksi vaihtaa soitinta.

    Edit. Niin mistä näitä kannattaa kysellä? Gigantissa ei ainakaan ollut hyllyssä.
    [​IMG]
    Vai kannattaako ostaa suoraan mikkisoftan VGA-kaapeli?
     
  20. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä suotta merkistä maksa liikaa, tästä threadista löytyy useita samankaltaisia kysymyksiä, joten tuo vga-komponentti-adapteri on ihan passeli. Tosiaan toisella hdmi:llä tuo kannattaa testata, ja jos vieläkin ongelma jatkuu, niin hyvä se soitin on käyttää vielä jossakin toisessa laitteessa esim. elektroniikkaliikkeessä kiinni ja katsoa räpsiikö vaiko ei.