Digiality 302T ja C digiboxi?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana ttasanen, 12.08.2004.

  1. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvinkin mahdollista tuo 90€:n hinta, koska asiakas on ilmeisesti tehnyt samalla PlusTV-sopimuksen.
     
  2. Mr. BW

    Mr. BW Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet aivan oikeassa, samalla on tehty PlusTV-sopimus eli sen normaali avaushinta on jossain 30 euron kieppeillä.

    Nyt kun olen tuota boksia muutaman päivän katsellut, kuvassa on uskomaton määrä "pikselimössö" virheitä, ihan kanavasta riippumatta. Samassa antennipaikassa olleella edellisellä boksilla pikselimössöä ei esiintynyt läheskään yhtä paljon. Nyt virheitä tulee "häiritsevästi" kymmeniä per katselutunti.

    Laite lähtee juhannuksen jälkeen palautukseen.
     
  3. -Tero-

    -Tero- Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palatakseni tuohon aikaisemmin käsiteltyyn koneen käynnistämättömyyteen, voin antaa oman rapoprttini. Olin viikon reissulla ja olin ottanut kaikki laitteet irti seinästä. Tultuani takaisin, ei boksi käynnistynyt lainkaan vaan pientä sirinää kuului sen sisältä, kuten täällä oli kirjoiteltu. Lueskelin täältä ihmisten kokemuksia, joten otin hiustenkuivaajan käteen ja lämmitin tuota C9 konkkaa pari minuuttia. Ihme kyllä boksi käynnistyi kerralla, joten kovasti näyttää siltä että tähän boksiin on käytetty halvimpia konkkia mitä markkinoilla on. Joku kirjoitti että Maxtorin kovalevy kuormittaa virtalähdettä liikaa, voiko tämä tuhota näitä konkkia?
     
  4. BRG

    BRG Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikaa sitten oli keskustelua nauhoituksen ongelmista silloin kun boxi on pois päältä. Mittailin virrankulutusta ja näyttää siltä että taitaa olla tuo valmiustila pelkästään "pitäähän tässäkin näön vuoksi sellainen olla" kriteerillä tehty:

    - levy (200 GB) pörräämässä 24W
    - levy sammuksissa 18W
    - valmiustilasssa 16W

    Valmiustila siis säästää kokonaista 2W :thumbsup: eli jos haluaa säästää/vihertää niin sitten pitää kurkottaa boxin taakse sinne 0/1 kytkimen luo.

    Ehkä boxin prosa pyörittää koko ajan huonosti koodattua ajastusohjelmaa joka odottaa hullunluupissa että joko on aika herätä ja sleep(1) käyttää 90% prosatehosta. Ja LCD näytön kelloakin se joutuu päivittämään, raskas taakka :sleep:

    Muu meikäläisen kodinelektroniikka vie valmiustilassa 2-3W joten tämä boxi on porukassa melkoinen poikkeus. Paras on Yamahan vahvistin RX-V520 jolle mittari näyttää pelkkää nollaa, halvan mittarin herkkyys ei riitä. Eli ainakin alle 2W joka on pienin lukema mitä olen muista laitteista irti saanut.
     
  5. TimoTM

    TimoTM Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni oli tilanne päällä toissaillasta asti, tosin äänestä päätellen kovalevy lähti pyörimään mutta näyttöön ei kuitenkaan tullut mitään.

    Kerran aiemmin jo sain takuuseen uuden yksilön kun se samalla tavalla lakkasi toimimasta. Sain kuitenkin nyt purkin henkiin kun pidin etupanelin virtanappia pohjassa samalla kun laitoin virrat päälle takaa. Muutaman sekunnin pitämisen jälkeen etupaneliin tuli "rST" - reset varmaankin, ja kas, laite halusi sen jälkeen tietää mikä maa ja mikä valuutta eli alkuasetukset. Vanhat tallenteet säilyivät.
     
  6. BRG

    BRG Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla sama tilanne muistaakseni viime tiistai aamusta (10.7) lähtien ja sama lääke tehosi. Minä tosin jouduin testaamaan tuota resettiä useaan otteeseen ja vasta kun pidin virtanappia alhaalla vielä 5,4,3,2,1 countdownin yli niin boxi alkoi pelittämään.

    Suuri kiitos TimoTM:lle :thumbsup:. Kyllähän tuosta resetistä on ollut ennenkin puhetta mutta koska en ole sitä koskaan ennen joutunut itse käyttämään niin en olisi tuota vaihtoehtoa ilman postiasi muistanut yrittää. Olin jo vähällä heittää boxin roskikseen...

    Liittyyköhän nämä tapaukset toisiinsa, tuleeko taivaalta jotain dataa joka kaataa boxin?
     
  7. jto78

    jto78 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkein vuoden hyvin toiminut boksimme alkoi nyt sitten oireilemaan. Kiintolevy ei toimi ja kaukosäädin toimii vain aivan lähietäisyydeltä. Kiintolevynä on edelleen alkuperäinen Maxtor 80 Gt. Boksi levyn kyllä löytää, mutta sen tilana on aina virhe. Olen formatoinut levyn ja nollannut boksin, mutta sillä ei ole vaikutusta. Levy toimii aivan normaalisti tietokoneessa.

    Mittasin kiintolevylle menevät jännitteet ja kyllä sinne aivan oikeat jännitteet menevät, eli ilmeisesti virta ei riitä..? Tietokoneen virtalähteestä kun lainaa virrat kiintolevylle niin toimii kuten ennenkin, paitsi tietysti kaukosäädin.

    Vaihdoin tuon täällä neuvotun C9 konkan, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Kaukosäädin toimii vain alle 1,5 metrin päästä ja kunnolla vain puolen metrin päästä boksista, pattereista ei ole kiinni. Boksissa on uusin 14.10 softa ja muuten toimii aivan normaalisti jos tuota kiintolevyn ja kaukon toimimattomuutta ei lasketa.

    Ilmeisesti virta ei riitä kiintolevyn ja infrapunavastaanottimen tarpeisiin? Eli löytyisiköhän joltakin vinkkiä mikä osa boksissa on rikki?
     
  8. t175

    t175 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole omassa boksissani tällaisen vian kanssa joutunut tekemisiin, mutta jos joutuisin, epäilisin ensimmäisenä virtalähteen pienjännitepuolen suodatuselkoja. (Tämä on siis arvaus, ei tieto.) Ja niistä ensisijaisesti 5 V ja 12 V jännitteitä suodattavia elkoja, koska niitähän kovalevy vain käyttää. En osaa sanoa osanumeron tarkkuudella, mitkä konkat nuo ovat, se pitäisi tutkia (eli selvittää piirilevyltä elko (voi olla useampiakin), jonka + -napa on suoraan kiinni virtalähteen ulostulon kyseisen jännitteen liittimessä). Sitten on tietysti se vanha konsti, että lämmittää noita vialliseksi epäilemiään kondensaattoreita. Jos vika sillä häviää, voi olla aika varma, että (ainakin) ne ovat viallisia. (Mutta jos vika ei sillä häviä, "lämmitystesti" ei kerro mitään.) Virtalähteen kanssa kannattaa muuten lisäksi huomioida, että osa sen pienjännitepuolen elkoista jää jännitteisiksi virtojen katkaisun jälkeenkin.
     
  9. Pallosalama

    Pallosalama Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin kyseisen T-mallisen boksin käytettynä ja se toimi ensimmäiset kaksi viikkoa hyvin. Eilen katsellessani DVD:tä ja boksin ollessa päällä, TV hyppäsi automaattisesti digiboksin kanavalle ja kuvassa näkyi boksin nollauksen jälkeinen kuva eli laite kysyi kieltä. Mitään erityistä en ollut tehnyt mikä tämän voisi aiheuttaa.

    Suurempia ajattelematta valitsin kielen ja tämän jälkeen muut säädöt, kunnes pääsin kanavien haku -vaiheeseen, jolloin laite alkoi normaalisti etsiä kanavia ja niitä myös löytyi täysin normaalisti. Kuitenkin haun lopussa, jolloin haettava taajuus on 858.000 MHz (69), boksi ei tee enää mitään vaan jumahtaa siihen. Punaisesta "takaisin"-napista ei tapahdu mitään, kuten ei myöskään muista kaukosäätimen napeista.

    Ainoastaan power-nappi toimii, jolloin laite sammuu normaalisti, mutta juuri kun kellonajan pitäisi tulla näkyviin (tai neljän viivan ennen aikaa), laite käynnistyy mystisesti uudestaan ja kielen valinta hyppää näkyviin.

    Koitin muutamaan kertaan resetoida laittetta (pitämällä etupaneelin power-nappia pohjassa virtoja laitettaessa), mutta siitä ei ollut mitään apua. Yritin myös käynnistää ilman antennijohtoa ja pidin laitetta pois verkkovirrasta yön yli, sekä testasin eri kielillä ja eri säädöillä, joita on valittavissa ennen automaattihakua, mutta mikään ei tunnu auttavan.

    Onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa tai löytyisikö hyviä ideoita, millä laitteen voisi saada pelaamaa.
     
  10. Noviisi

    Noviisi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2003
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla pimeni boksi viimeviikolla, eli kun boksin käynnisti, niin ei näkynyt muuta kuin harmaa ruutu. Tehdasresetillä tilanne kyllä korjaantui, mutta kun yritin mennä menuun, niin menu kyllä tuli näkyviin, mutta se vaan välkkyi kokoajan eikä siellä pystynyt liikkumaan eri vaihtoehtojen välillä. Boksi on siis antennimalli ja sw:nä on toiseksi viimeisin softa. Vein boksin giganttiin huoltoon, joten tarvii katsoa, että onko boksi sen jälkeen toimiva.
     
  11. matkaaja

    matkaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tilanne pahene siten, että lyhytkin välähdys sammutti boxin ja vaati hiustenkuivaaja-käynnistyksen toimiakseen.

    Aiempana olleiden ohjeiden/neuvojen perusteella vaihdoin tuon C9 -kondensaattorin (ei käynyt ihan helposti kun juotin oli lähinnä kattilan tinaamiseen kelvollinen) ja ainakin toistaiseksi tulos on täysi menestys, toimii virrankatkon jälkeenkin.
     
  12. jto78

    jto78 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain viimein boksin kuntoon. Vaihdoin ensin kaikki 5 ja 12 voltin linjassa olleet konkat, ei auttanut. Lopulta sen isoimman 47uf 450V konkan vaihto auttoi. Ulospäin kaikki olivat täysin kunnossa, ei turvonneita/vuotaneita konkkia.

    Leikkasin samalla reiän boksin takaosaan ja kiinnitin sinne 4 cm tuulettimen, jännitteet ryöstin kiintolevyn 5 voltin piuhoista. Ei pidä mitään ääntä koska pyörii niin hiljaa, mutta viilentää kyllä tarpeeksi.
     
  13. Tim0

    Tim0 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2004
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joko olisi useammalta käyttäjältä kommentteja koskien uutta softaa? Vai onko kaikki säikähtäneet PeeTee:n kommenttia.

    Kannattaako alkaa päivittelemään 14.06 softasta 14.10:iin. Onko tullut mitään huononnuksia? Onko kanavalistat pysyneet paikoillaan? Onko kanavat 3, 4 jne. vielä "väärillä" kanavanumeroilla 103, 104, jne.?
     
  14. PeeTee

    PeeTee Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän YLE on häröillyt itsekkin noiden tekstien kanssa, ei kaikkia voi pistää boksin syyksi, ei kai siinä päivityksessä niin maatakaatavia vikoja/parannuksia ollut, mutta sitä vain kuvittelee että tuoreempi parempi. Boksi on toiminut kutakuinkin, mitä nyt joskus ei löydä kanavaa, mutta virtabootti tulee jo tehtyä niin automaattisesti että siihen ei edes kiinnitä huomiota. Kanavanumerot on oikein.
     
  15. Pallosalama

    Pallosalama Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laite tuli viime viikolla takaisin takuuhuollosta oltuaan siellä noin 4 viikkoa. Paperit kertovat, että olisivat vaihtaneet virtalähteen. Vanhat tallennukset löytyvät onneksi edelleen kovalevyltä, vaikka siellä ei mitään korvaamatonta ollutkaan.

    Samalla olivat päivittäneet boksin 14.10 versioon, joka on tähän mennessä toiminut ilman ongelmia. Tosin käyttänyt vasta sen verran vähän aikaa, etten päivitystä uskalla tarkemmin kommentoida. Mitään suurempaa eroa en ole huomannut edelliseen verrattuna ja ainakaan kanavien purkuongelma ei ole kadonnut ja boksia joutuu silloin tällöin sammuttamaan ja käynnistämään uudestaan.
     
  16. skuupi

    skuupi Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin oma boksi pelastui satasen korjaukselta noilla ohjeilla, joten kiitos hyvästä vinkistä! 22 senttiä uus elko ja taas pelittää!
     
  17. BRG

    BRG Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ajastaa vuoden 2008 puolella tulevan ohjelman EPG:stä, se menee päiväykselle "Ke. 31/12". Y2K 8 vuotta jäljessä :rolleyes:

    Onko muilla samaa vikaa? Softaversio uusin 14.10.
     
  18. Rubert

    Rubert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo niin näyttää tekevän, mulla taitaa olla versio 14.06...



    [​IMG]
     
  19. MMCanna

    MMCanna Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä aihetta on ehkä puitu aiemminkin tällä foorumilla, mutta enpä sitä löytänyt lyhyellä etsiskelyllä. Kysymys kuuluu, miten saan tallenteet siirrettyä boxin kovalevyltä vaikkapa Lacien ulkoiselle kovalevylle. Boxi alkaa kahden vuoden käytön jälkeen olla täynnä kamaa, jota ei voi poistaakaan. Jonnekin ne on saatava säilöön. Mutta miten?
     
  20. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    En ole kokeillut, mutta tätä threadia lukemalla ovat tällä onnistuneet:
    http://www.hope.co.nz/projects/fusion/