Onko BK electronics xls200 ylivertainen hintaluokassaan?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ptt, 12.02.2007.

  1. MacZon

    MacZon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    843
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä tuota y-haaroitinta välttämättä edes tarvitse. Riittänee kunhan on yksi rca subin high tai low output liittimestä vahvarille, y-haaran tuohon voi laittaa jos nyt välttämättä haluaa mutta eipä se maailmaa pelasta. :)
     
  2. PeteeH

    PeteeH Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tuo mukana tullut rca-piuha toimii ihan ok, eikä ole mitään hurinoita tai muita sivuääniä. Mukana tulleella neutrik speakon-kaapelilla hurisee hieman jos laittaa johdon kulkemaan muiden virtajohtojen läheltä. 10cm erossa muista riittää poistamaan hurinat. Mites muilla high level inputtia käyttävillä?
     
  3. Jase

    Jase Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]
    Tuollaisen itse tein. RG-59 koaksiaalia ja kullitetut liittimet. Letku oli 0.9e/m ja liittimet puolisentoista euroa kipale. Ei minkäänlaisia häiriöääniä.

    High level hurisi aivan kauheasti. Nakkasin menemään koska vahvistin osaa pilkkoa minkä tahansa tulosignaalin supparille ja pääkaiuttimille sopiviksi.
     
  4. Ingraver

    Ingraver Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2005
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvari hurisee, käytössä mukana tullut high-level piuha. ja vahvari hurisee vaikka nappaisin piuhan irtikin. Ärsyttävin ominaisuus muuten kohtuulaadukkaassa subissa on tuo hurina, joka johtuu halvasti kootuista vahvistinmoduuleista(?), ja antaa subista halvan kuvan.

    -i-
     
  5. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on subiin vaihdettu uusi vahvistin ja hurinat ovat hävinneet kokonaan. En ainakaan nyt näin parin viikon kokeilujen aikana ole huomannut mitään ylimääräistä ääntä. Subi kiinni molemmilla liitäntätavoilla subin mukana tulleilla kaapeleilla. Vika ei siis ilmeisesti ole johdoissa vaan huonossa vahvistinyksikössä. Katsellaan vielä ilmeneekö häiriöääniä jatkossa, ilmoittelen jos näin käy..
     
  6. Esanen

    Esanen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen ajatellut ostaa
    BK Electronics XLS200-DF MK2 subin, usherin S520 II kaiuttimet ja Cambridge Audio Azur 540 R V.2 6.1. -vahvistimen. Vahvistimen liittäisin ps3:n, digiboksin ja dvd-soittimen kanssa. Olisikohan tuollainen paketti hyvä musiikin kuunteluun (70%) ja elokuvien katseluun (30%) ? Tuleekohan noiden laitteiden kanssa subista huminoita? Mitä johtoja tarvitsisin, että voisin liittää nuo kaikki parhaalla mahdollisella tavalla?
     
  7. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pettymys pettymyksen perään. Hurinat ovat tulleet takaisin.. Nyt subi hurisee selvästi, jos subi liitetty RCA:lla vahvistimeen ja AV-vahvistin _ei ole_ päällä. Hurina katoaa heti jos AV-vahvistin kytketään päälle. Joku nyt mättää pahasti. Ei tota hurinaa jaksa keskellä yötä kuunnella, eikä virtoja jaksa todellakaan aina kykteä pois päältä subista. Veikkaan et subi menee vaihtoon ellei ongelma korjaannu pikaseen.
    Itsellä tuolla high-level piuhan kytkennällä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.
     
  8. Style

    Style Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hankin XLS200 aikoinani ensimmäisten joukossa Marekin kautta ja sama vika ollut laitteessa vakiona. Hurina kuuluu ainoastaan silloin kuin jakotaajuus on väännetty tappiin eli LFE asentoon. Kun tästä vääntää hiukan namiskaa taakseppäin kuuluu napsahdus ja hurina lakkaa.

    Eikait se mitään haitanne vaikka jakotaajuus subissa ei ole tapissa (120hz) vaan ihan piirun verran alempana kun vahvarin jakotaajuus on kuitenkin säädetty 80hz. Miten on Zipman?
     
  9. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällaista olen pähkäillyt tässä laitehankintojen lähestyessä. Lähinnä mietintöjä XLS-200 vrt. XLS-300.

    Kerrostalokämppä ensimmäisessä kerroksessa, huone mihin subbari tulee on 25 neliöinen. Suurimmaksi osaksi painottuu musiikin kuunteluun, mutta leffoja tulee myös katseltua. Lähinnä olen käytettyjä katsellut, niin tuli semmoinen ajatus mieleen että oisikko 2x XLS-200 vai yksi XLS-300 parempi? Suurinpiirtein tuohon 350€/kpl hintaan liikkunut XLS-200 käytettynä, ja XLS-300 hinta uutena on Mareksilla 699€. Sama hintaluokka siis, mutta onko kahdessa XLS-200 jotain huomattavaa hyötyä verrattain yksittäiseen XLS-300?

    Sanottakoon, että Monolith on jo aika massiivinen kaikinpuolin, vähän sirompaa pitäisi saada.
     
  10. isojii

    isojii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä nyt riippunee kovasti siitä mitä olet hakemassa. Jos ulottuvuutta haet, niin silloin xls200:n ei liene kovin hyvä ratkaisu. Jos koet, että paikallistuminen tai huoneesi akustiset ominaisuudet koituvat onglelmiksi, voisi stereosubbarista olla suurtakin iloa.

    Itse olen pitänyt toisen xls200:n hankkimista vaihtoehtoisena lääkkeenä tähän. Toisaalta eri tavalla sijoitettu xls300:n trendikkäästi behrulla tasoiteltuna on käynyt mielessä lähes yhtä monta kertaa :)
     
  11. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Kun nappulan kääntää ääriasentoon myötäpäivään (naksahduksen ohi), alipäästösuodin ohitetaan kokonaan. Kun nappulan kääntää melkein naksahdukseen, muttei niin että se naksahtaa, jakotaajuus on noin 120 hertsiä. Tällöin hurina vaimenee, koska suodin leikkaa hurinan taajuussisällöstä korkeammat taajuudet pois, jolloin se ei kuulostaa korvaan enää niin pahalta.

    Tuplasuodon käyttö ei välttämättä aiheuta mitään ongelmia. Mittauksia melkein vaatii, jotta näkee taajuusvasteen käyttäytymisen kummassakin tilanteessa. Jos tuplasuoto ei kuulosta huonolta/huonommalta, käytä toki sitä.
     
  12. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    XL300/PR:stä on vaikea sanoa vielä yhtään mitään, koska hyvin harvalla ihmisellä on siitä kuuntelukokemuksia. Kannattaa varmaan odotella muutama viikko/kuukausi, jotta kokemuksia ja vertailuja XLS200:een alkaa tippua.
     
  13. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse kävisin ensin kuuntelemassa noita jossain jos vain mahdollista ja vasta sen jälkeen miettisin kumman ottaa ja montako kipaletta. :)
     
  14. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Muualla suoritettu kuuntelu voi antaa ihan väärän kuvan, koska oman huoneen akustiikka voi sopia paremmin toisenlaisen taajuusvasteen omaavalle subbarille.
     
  15. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näinhän se on, mutta eipä tuo enään paljoo paina jos tulee muutto eri kämppään. Tarkoitin vain että kyllähän sitä jo jonkinlaisen käsityksen noiden xls200:n ja xls300:n väliltä saa vaikka käykin muualla kuin omassa kämpässä kuuntelemessa.
     
  16. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se eron tietysti näkee jo silmällä toteutusperiaatteestakin. Siis osittain.
     
  17. xantagnan

    xantagnan Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    totesin, että oma xls200 mörisee bassopuuroa rca:n kautta, vaikka yamahan rx v650:n kummatkin kaiutinparit on asetettu pois päältä vahvarista! Subbarin suodin vähentää mörinää mutta ei poista sitä kokonaan.

    Eli vahvari viallinen (?), vai onko tämä taas ominaisuus...(?)
     
  18. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun täällä nyt niin paljon on puhuttu Yamahan ja xls200:n yhdistelmistä, niin pistetään vielä omia kokemuksiakin.

    Itselläni on useamman vuoden ollut jo Yamahan RX-V540 vahvari ja eilen tuli kaverilta hommattua xls200.
    Kytkin subbarin vahvarin B-kaiutin liitäntöihin ja kun laitteet pisti päälle, ei subista kuulunut minkäänlaista hurinaa/muutakaan ääntä. Kun vahvistimen kuitenki sammuttaa ja subin jättää päälle, alkaa hurina välittömästi. Ääni on erittäin matalaa "murinaa", joka kuuluu selkeästi huoneen toiseenkin päähän.
    Murina loppuu, jos subinkin ottaa pois päältä tai vahvistimeen kytkee virran. Vahvistinta ei ole maadoitettu mitenkään, eikä siihen mene antennijohtoa. Digiboksiin menee antennipiuha, mutta se on optisesti kiinni vahvarissa, joten sen ei pitäisi vaikuttaa. Subbari on maadoitetussa pistorasiassa (eri rasia kuin vahvistimella).
    Minua tämä ei häiritse, koska tykkään pitää laitteeni muutenkin pois päältä, kun en niitä käytä.

    Paljon on ollut moitetta xls200:n leffatoimivuudesta. Myönnän, ettei minulla ole juurikaan kokemusta subbareista tai muustakaan hifi-tason äänentoistosta, mutta koska forumeilla on varmasti muitakin minun tasoisia harrastajia, laitan vielä oman mielipiteeni asiasta.
    Subbari on tosiaan ollut hallussa vasta vuorokauden ja musiikkia on kuunneltu parin levyn verran ja leffana on katsottu vasta Fellowship of the Ring. Tästäkin huolimatta oli leffaelämys hämmästyttävä. Elokuva täytyi itseasiassa jättää hiukan kesken, koska alkoi pelottamaan naapurisovun rikkoontuminen.

    Varmastikin löytyy parempiakin leffasubeja, mutta itse en kyllä yhtään enempää voisi toivoa. 55 neliön kerrostasoasuntoon ääntä löytyi aivan tarpeeksi. Itse siis pidän tarpeilleni oikein kelvollisena subina, enkä sanoisi sitä missään nimessä huonoksi leffasubiksi. Kunnon kotiteatteritilat ja isot omakotitalot toki voivat muuttaa tilannetta. Voin kuitenkin suositella kerrostaloon.

    Jos tässä vaiheessa täytyy sanoa jotain negatiivista, on se välittömästi ilmaantunut tarve hommata paremmat kaiuttimet. Tällä hetkellä käytössä jotkut isältä perityt jalustakaiuttimet, joiden merkistä/mistään muustakaan ominaisuudesta ei ole pienintäkään hajua. Kovin alas nuo eivät tunnu toistavan ja lotrissa tuntui subbari korostuvan välillä vähän liikaakin kaiuttimiin nähden. Mutta olihan Sauronin kukistuminen leffan alussa mahtava kokemus, kun saman on katsonut kotisohvalta kymmenisen kertaa ilman minkäänlaista subbaria :D

    Lopuksi vielä pieni kysymys. Onko mitään hyötyä kytkeä subia myös rca:lla tuonne vahvarin subbariulostuloon? Kun kerta leffoissa käsittääkseni on täysin omat äänet tälle liitännälle (lfe-kanava?), niin voisin kuvitella tästä liitännästä saatavan jotain hyötyä. Vai onko sama käyttää pelkästään tuota kaiutinliitäntää lähteestä riippumatta? Tällä hetkellä siis kaiutinliitännät käytössä, vahvarista on laitettu bassotoisto pääkaiuttimille, kajareiden koko small ja subwoofer none. Tämä ilmeisesti oikein tässä tapauksessa?
     
  19. Frosty_

    Frosty_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten muuten tämä XLS200:n virrankatkaisu, ei taida olla mitään automaattista? Vanha Audio Pro B1.36 sammui itsestään parin minuutin päästä kun lopetti käytön, mutta tämä ei ilmeisesti. Aina kun alkaa esim. kuunnella musiikkia, subbari lähtee mukaan samalla, eli on valmiiksi päällä. Pitääkö joka kerta subbarin takaa katkaista virta kun sitä ei käytä?
     
  20. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Periaatteessa ei ole oikein, mutta Yamahat toimivat noilla väärilläkin asetuksilla, kuten täältä käy ilmi. Harva muu vahvistin edes antaa laittaa pääkaiuttimia pieniksi ilman subwooferia. Oikeat asetukset olisivat sinun tapauksessa: main, large ja none. Tällöin (ja myös nykyisillä asetuksilla) sekä pääkanavien matalat (ja mahdollisesti myös muiden kanavien, jos ne on asetettu pieniksi) ja LFE toistuvat sekä pääkaiuttimista että subwooferista. Jos haluat suodattaa matalimmat taajuudet pois pääkaiuttimilta (jakotaajuuden voi valita vahvistimen asetuksista), subwoofer tulee kytkeä RCA-tasoisesti ja asetuksiksi vahvistimesta: small, sw ja yes.