B&w Cm1

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana mbjorkma, 09.03.2006.

  1. Klingsor

    Klingsor Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse valitsin CM1:set 8030:n sijaan juuri coppolankin mainitseman asian takia.
    Genet (olivat 2 viikkoa kotona kokeilussa) aiheuttivat ilmiön että musiikin sijaan tuli keskityttyä vaistomaisesti musiikissa oleviin yksityiskohtiin esim. instrumenttien bongaamiseen, miten joku teos on soitinnettu tai tuotettu, mitä kitaraefektiä kitaristi käyttää jne. Tämä oli mukavaa hetken, mutta huomasin että en pysty nauttimaan musiikin kuuntelusta, tai ylipäätään kuuntelemaan musiikkia musiikkina,kuuntelu alkoi olla rasittavaa. Toisto oli liian tarkkaa ja ehkä liian neutraaliakin. Pinnalliseen kuunteluun(eli kun ei etsi kuuntelusta suuria musiikillisia elämyksiä) sopivat kutenkin mielestäni hyvin.

    Cm1:set taas vakuuttivat toisenlaisilla ansioilla. Musiikkia oli nautinnollista kuunnella kokonaisena:sai musiikin elämyksellisyydestä paljon enemmän irti. Silti mielestäni tarkkuuttakin on aivan tarpeeksi ja rytminen musiikki ja rock kuullostaa parhaimmillaan myös "potkivalta". Dynamiikkaa ja kovempaa äänenpainetta toivoisi tietenkin enemmän, mutta kaiuttimen koko huomioon ottaen nämä ovat luonnollisia ja pieniä vajeita, jotka valintatilanteessa tulee tiedostaa. Jos kuuntelisin pelkkää rock/metal musiikkia olisi valintani ollut mahdolisesti toinen,mutta kun tulee kuunneltua paljon esim.klassista ja muuta akustista musaa niin valinta oli selkeä CM1:sen puolesta.
    Cm1 vaatii mielestäni reippaan vahvistimen seurakseen, joka paikkaa kaiuttimen lämpöisyyden tuomaa "utuisuutta". Itse käytän nykyään arcamin fmj-a32, ja kokonaissaundi on huomattavan hyvä (parantui huomattavasti verrattuna ennen stereokuuntelussakin toimineeseen yammun kotiteatterivaffeen).
     
  2. -Jeann-

    -Jeann- Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve kaikille

    Olen tässä vähän innostunut hifistelystä, ja täytyy sanoa, että näistä keskustelupalstoista on ollut suunnaton apu täysin maallikolle. Olin alunperin hankkimassa "marketista jotain", mutta kun asioista otti vähän selvää, niin sellainen vaihtoehto jäi kyllä sitten aika pian. Pitihän tuota budjettiakin kasvattaa... 3..5-kertaiseksi.. Hommaan myöhemmin keskikaiuttimen ja taka kaiuttimet, kunhan saa sen verran säästettyä.

    Kerkesin jo kyllä hankkia vahvarin, Yamaha rx-v459, ei mikään superi, mutta jospa tuolla pääsis alkuun. Olen koekuunnellut "halpissarjalaisiakin", kuten Jamo S806:sia ja OR cinemazound pro:ta, mutta käsitys kaiuttimista muuttui juuri CM1:sten ansiosta. Olen sittemmin niiden rinnalla koekuunnellut muitakin hifi kaiuttimia, mutta loppujen lopuksi cm1 tuntuu kuitenkin pitävän pintansa.

    Ehkäpä cm1:sen ääni palvelee eniten juuri tällaista matti meikäläistä. Tosin voihan olla, että jonku ajan kuluttua opin kuuntelemaan musiikkia eritavalla kuin ennen, ja kaipaan erilaista soundia, mutta ainakin ne levyt, joilla koekuuntelin cm1:stä, tuntui se parhaalta. Pitää sitten myöhemmin hakea se CMC, niin pääsee nauttimaan leffojakin ihan monikanavaisena.

    Täytyy vielä sanoa, että koekuuntelin CM1:sen ennekuin luin siitä mitään, joten luettu tieto ei päässyt vaikuttamaan koekuunteluun.
     
  3. Falk

    Falk Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. smaug2

    smaug2 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua CM1:t tänään Genelec 1030A:eiden viereen kakkoskaiuttimiksi.
    Ei ollut tarkoitus ostaa yhtään mitään, mutta sattumalta kuulin CM1:siä eräässä
    liikkeessä ja sitten pitikin mennä oikein ajan kanssa kuuntelemaan.
    Pidän soundista, joka on enimmäkseen helposti kuunneltava. Tarkkuus ei toki ole
    Genelecien tasolla, mutta yllättävän alas ylttävä bassotoisto ja Genelecceihin verrattuna
    toiston pehmeys ja lämpö auttavat unohtamaan miksauksen puutteita nostamalla
    musiikin tunnelmaa esille. Ei siis hassummat kaiuttimet.
     
  5. anthon

    anthon Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2005
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistin tänään tilaukseen koko setin; wenget CM7, CM1 ja CMC sekä Harmanin 245. Tuo H/K saa näin alkuun riittää, katsotaan myöhemmin miten vahvistin päivittyy. Setti tulee kotiteatteriksi Pioneerin 436XDE:lle ja musan kuunteluun. Olohuone on aika iso ja kaksiosainen, toinen puoli on kirjastohuoneena ja siellä on zebranot Penaudion Rebel2:t. Niille tulee vahvistimeksi Sonoksen systeemi.

    Sonoksen perussetti (2 x vahvistin ja 1 x kaukos.) on tilattu, täytyy laajentaa sitä myöhemmin, nyt se rajautuu hassusti yläkerran kylppäriin (upotetut B&W CCM 616) ja kirjastoon. Vielä pitäis kytkeä siihen tuo uusi isompi setti ja keittiö.:)
     
  6. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostanpa ylös ja laitan tähän mittaustuloksen.


    Ei mikään ihme jos kuullostaa heti hyvältä ja rockilla potkivalta, melkoinen on korostus basson keskeisellä alueella. No pääasia, että kuullostaa hyvältä. Taidan ottaa joskus kotio testiin jos HS17 antaa.
     
  7. ToKa

    ToKa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta ei käy ilmi onko mittaukset tehty tulpattuna vai tulppamatta. Mukana tulevilla tulpillahan saa basson tasoa laskettua.
     
  8. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei käy ilmi ei. Mutta sanotaanko kaikista refleksikoteloista mittauksien yhteydessä onko röörit kiinni?

    Melkein pääni voisin lyödä vetoa että portit on auki kuvassa. Hifilehden mukaan menee 40 Hz -6dB vapaakentässä. Hitto, että nää pitää testata kotona.

    [​IMG]
     
  9. ToKa

    ToKa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0

    Epäilen myös, että tulpat ei ole tuossa paikallaan. Itselläni on tulpattuna koska sijoitus on seinän lähellä ja lisäksi käytän noiden kanssa Audiokit:n Xj subia ( http://www.hifitalo.fi/shop/sivut/aw-xj.htm).

    Alspe, kotikuunteluun saanti saattaa sitten olla Hifistudio17:lta aika nihkeätä.
     
  10. Falk

    Falk Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin pidän CeeÄmmiä tulpattuina. Sointi on paljon tasapainoisempi omassa kopissani, jossa kaiuttimet ovat noin 30cm päässä seinistä. Olisi kyllä mielenkiintoinen testata noita paremmalla vahvarilla, ja suuremmassa tilassa reilusti tilaa ympärillään.

    Mitä hifistudioon tulee, itse sain Oulun vastaavasta nuo CM1 kotikuunteluun ilman mitään ongelmaa. Pieni ihme sinänsä, sillä tällainen nuori pojankloppi tuskin on vakavimmin otettava asiakas hifikaupassa :D Myyjä kyllä varoitteli diskanttien hajoamisherkkyydestä sillä muutamat kotikuuntelijat olivat onnistuneet niitä rikkomaan.

    Mitenhän muuten on, olisiko syytä alkaa etsimään noille uutta vahvistinta. Nykyinen Pioneer VSX-409 on jo aika vanha, ja tuntuukin melkoisen tehottomalta. Normaalikuuntelussa enää puolet äänenvoimmakkuudesta on reservissä, eli aika paljon saa potikkaa kierrellä. Vai onko "vika" sitten itse kaiuttimissa, että vaativat tehoa paljon?
     
  11. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sit sanotaan, että kiitos ja hei. Noita saa laatulaite.com:ista Simexien jalustojen kanssa 800€:eek:on. Ennemmin ostan sitten sieltä kuuntelematta kuin samaan hintaan kuuntelematta jostain muualta.:rolleyes:
     
  12. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herkkyys on noin 82-84 dB? Eivät nuo CM1:t kauheasti luukutusta _kuulemma_ kestäkään. Pieni basso menettää kontrollin kovaa soitettaessa. Mutta 90 dB on jo paljon.
     
  13. Falk

    Falk Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees. 84dB luvataan valmistajan sivuilla herkkyydeksi. Ajattelin vain tuota vahvistinhommaa kun oon lukenu juttua että nuo kaipaa tehokkaan vahvistimen seurakseen. Tuo Pioneer antaa valmistajankin mukaan "vain" 5x80 wattia joten voisi päätellä että oikea teho on todella alhainen, jonka kyllä huomaakin.

    Niin ja ei nuo minun kuunteluvoimakkuudet ole vielä lähelläkään mitään luukutusta.
     
  14. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta maar vaatii hyvän vahvistimen jos herkkyys on pieni. Ota ihmeessä jostain testiin tavan 2ch vahvistin, niin tiedät onko vahvarissa vikaa.
     
  15. murQla

    murQla Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten hommattua cm1:set itsellekin yamahan ax-592:n jatkoksi, täytyy kyllä todeta että hienosti soi kuten moni jo täällä on hehkuttanutkin. Saa nuo entiset wharfedalen valdus 500:set heivata metsikköön :D
     
  16. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkään luullu pelkkien mainoskuvien perusteella, että kyseessä olisi iso jalustakaiutin, mutta pikkunenhan tuo on. :p
     
  17. murQla

    murQla Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan se kooltaan varsin pieni...soundiltaan kyllä huomattavasti isompi :)

    tullut nyt testailtua tässä viikon verran kaikenlaisella musiikilla klassisesta psytrancen kautta metallimättöön ja komeesti vaan soi edelleen... ei todellakaan ollut huono sijoitus
     
  18. Altair76

    Altair76 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2007
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millaiset jalustat olisivat hyvät CM1:lle? Tyyliä (esim Simex on aika kökkö) ja toimivuutta pitäisi löytyä... hinta ei ole ensimmäinen kriteeri mutta eihän niihin nyt omaisuuksia viitsisi upottaa.

    Kumpi toimisi paremmin etupäässä: 3 x CM1 vai 2 x CM1 + CMC?
     
  19. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos sijoitus onnistuu ja silmät kestää niin kolmea samanlaista kaiutinta suositellaan eteen.
     
  20. killa

    killa Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoittelenpa tänne varsinaiseen B&W CM1 -threadiinkin kokemuksiani. Hankin siis ko. kaiuttimet, lopulta kotona koekuuntelussa oli verrokkina Amphion Helium 2. B&W:ssä sointi on ensikuulemalta todella "tukkoisempi", mutta muuttuu tulpattuna paljon, ja ainakin omaan musiikkimakuuni (rock, heavy, blues/jazz) tuo "lämpimämpi" saundi sopi merkittävästi paremmin kuin Heliumin tarkka ja "kylmempi" yläpää (ja pienempi äänenpaine bassoalueella).

    Kuuntelin liikkeessä B&W CM1:een vertaillen myös Amphion Ion L:n (ei vakuuttanut hintaeron vertaa, samantyylinen saundi kun Heliumissa mutta sitä tanakampi alarekisteri) sekä Amphion Argon 2:n (erittäin nätti koivukotelo ja saundi varsin vakuuttava - rahat eivät näihin kuitenkaan nyt riittäneet).

    Suuntaavuutta täytyy B&W:ssä moittia, on kovin pieni tuo paras kuuntelualue omassa kokoonpanossani. Voi olla että kaiuttimien etäisyys toisistaan ei ole hyvä (240cm), muuten olen kyllä kokeillut noita suunnata ja siirrellä seinästä eri etäisyyksille.

    Muuten tässä hintaluokassa, tällä vahvistimella (Rotel RA-1062) ja näillä musiikkitottumuksilla vaikuttaa aivan hyvältä ostokselta.