Inverto IDL 7000M (dvb-c, 160 Gt kiintolevy)

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Aviator, 29.07.2007.

  1. mikkopee

    mikkopee Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2005
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkistappa muuten että piuhat on varmasti oikein ja antennilenkki (loop) on varmasti oikein.
     
  2. WNB

    WNB Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, ei tällä sittenkään pystynyt katsoa kahta eri kanavaa samalla kun nauhoittaa. Ellei sitten kanavat satu olemaan samassa nipussa, mikä on erittäin epätodennäköistä kun käytettävissä on 60-70 kanavaa ja 3-4 yhdessä nipussa. Pystyyhän MTV3:sta ja Nelosta katsoo samaan aikaan mutta itse katson niitä tosi harvoin eli siitä ei ole paljon hyötyä.

    Voisko olla niin että joku päivitys puuttuu? Kun kerran joku täällä väitti että kahden kanavan tallentaminen olisi mahdollista..

    Eikä boxi muutenkaan ole toiminut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. 3 kertaa olen nauhoittanut ohjelmaoppaasta ja kaksi kertaa epäonnistunut. Ei kovinkaan hyvä onnistumisprosentti.. Kerran boxi yhtäkkiä reboottasi, ja pari kertaa tilttasi niin että ei pystynyt painaa mitään muuta kuin power näppäintä siinä takana.

    Ja siinä on myös se sama ongelma mistä escobar9 jo puhui, ohjelmaopas vilkkuu aina välillä.

    Eniten ärsyttää kuitenkin se että kaikissa tärkeimmissä kanavissa on jotain kuva tai ääni ongelmia. Itse asiassa vain nämä suomen peruskanavat toimivat hyvin, kaikissa muissa vähintään jotain pientä vikaa. MTV:llä on aina välillä jtn pieniä raitoja jotka häiritsevät kuvaa ihan kivasti. Eurosportilta nauhoittaessa ääni tulee aina parin sekunnin viiveellä. Ja ääni muutenkin huono. The Voice:n kuva pätkii niin paljon että sitä ei pysty katsoo ilman että silmiin sattuu. TV1000 kanavilta puuttuu joskus ääni, tai sitten kuva pätkii tietyissä leffoissa.

    Ja siinä vain muutama esimerkki. Kaikenlaisia ongelmia esiintynyt, ei niitä kaikkia pysty edes muistaa. Haluaisin uskoa että tämä kaikki johtuu vaan siitä että joku tärkeä päivitys puuttuu, mutta ei se taida olla mahdollista?
     
  3. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    En ihan täysin ymmärrä mitä tarkoitat sillä, että katsot kahta eri kanavaa samalla kun nauhoitat. Katsotko yhtäaikaa niitä kahta (Onnistuu PiP:llä)?
    Kahden sovittimen boksilla pystyy lähes kaikilla seuraavaan:
    1. Tallennat nipusta A ja B(tai C..) ja katsot jommastakummasta nipusta.
    2. Tallennat jotain ohjelmaa ja katsot ihan mitä kanavaa tahansa.
    3. Katsot ohjelmia edestakaisin nipuista A ja B ja voit tallentaa jommasta
    kummasta nipusta. Sama kuin jos katsot PiP:llä kahta eri nippua.

    Nämä esimerkit tarvitsevat kahta viritintä yhtäaikaa ja virittimien välinen looppikaapeli on oltava paikallaan.

    Ja pystyyhän niillä muuhunkin kuten esim. tallentaa kahta yhtäaikaa ja aloittaa toisen tallennuksen katsominen ennenkuin tallennus on päättynyt jne...

    En tiedä onko Invertossa jatkuvasti ajansiirto päällä (kovalevy pyörii aina) ja jos on saako sen pois päältä. Jatkuva ajansiirto saattaa sekoittaa.

    Käyttämässäni boksissa (ei Inverto) niin jatkuvan ajansiirron voi kytkeä pois mutta silti se tekee ajansiirtoa heti tarvittaessa kun painaa kesken ohjelman pause-näppäintä.
     
  4. Kali

    Kali Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli sama ongelma alussa. Ensimmäisellä käyttökerralla ei mitään ongelmaa, mutta seuraavalla kerralla kun vekottimen laitoin päälle, epg vilkkui häiritsevästi. Annoin asian olla yön yli ja haudoin itsetuhoisia aatoksia. Sitten ronklasin johtoja, käytin virtoja poissa ja tämän jälkeen vilkkumista ei enää ole ollut.

    Edit:
    Inverton jatkuva ajansiirto on asetuksissa säädettävissä pois ja päälle.

    Viasatin kanavilla itsellänikin katosi ääni välillä.
     
  5. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jonkin tyyppisiä tallennusongelmia on täällä raportoitu poistuneen kun ottaa sen jatkuvan ajansiirtotoiminnon pois päältä.
    Jos se on kokoajan päällä, niin boksi tallentaa jatkuvasti sitä kanavaa joka on päällä. Aamusta iltaan.
    Tämä lienee jonkun himokäyttäjän valinta ja itse en pidä sitä tarpeellisena senkään vuoksi, että se Time shift lähtee muutenkin käyntiin haluttaessa vaikka asetus on pois päältä ja taas loppuu kun sen pysäyttää tai on saanut kiinni reaaliaikaisen ohjelman.
     
  6. mikkopee

    mikkopee Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2005
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tästä veikkaa olevan kyse jos menny tallennuksii käsille. En oikein tiedä kuka tuota jatkuvaa ajansiirtoa käyttää, mutta varmaa rasittaa kovoaki aika mukavasti ku ruksuttaa koko ajan. Timeshift tosiaan lähtee heti päälle kun vaan pausea painaa.
     
  7. tmoi

    tmoi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä menikö tallennus reisille, vai olikohan lähetys päässä ongelmia.

    Eilen pistin EPG:n kautta nauhalle 9/11 salaliitto jutun, joka tuli MTV Faktalta.

    Tunnin verran tuli tekstitys OK, mutta sitten se alkoi heittää dokumentin alusta tekstejä väliin siten, että oikea teksti ja alussa ollut teksti vilkahti vuorotellen nopeaan tahtiin ja oikea tekstitys alkoi jäämään pahasti jälkeen.

    En tiedä että onko joku Plustv ominaisuus, kun ei ollut vielä kortti aktivoitua.:)
     
  8. WNB

    WNB Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo sori, epähuomiossa tuli kirjoitettua vähän väärin. Eikä suomi ole äidinkieleni, kuten ehkä huomaakin. Niin saattaa tulla aika paljon virheitä. Mutta tarkoitin siis että ei pysty vaihtaa kanavaa silloin kun nauhoitus on päällä, eli ihan kun siinä olisi vain yksi viritin. Mutta saattaa hyvinkin olla että toi looppikaapeli on väärässä paikassa, asensin boxin sen verran nopeasti etten katsonut niin tarkasti. Pitää nyt heti tarkistaa tuon homman.

    Mutta toisaalta tänään esiintyi niin paljon vikoja kuvanlaadussa että on kai silti pakko viedä boxi takaisin myymälään. Jopa YLEN ja maikkarin kanavissa oli pätkimistä, aina 30 sekunnin välein.

    Ja pakko kysyä.. kuuluuko digitv:n olla huonolaatuisempi kuin analoginen kaapelikuva? :confused: Sillä kaikki yksityiskohdat katosi kuvasta kun asensin digiboxin. Nyt näyttää siltä kun ne pelaisivat fudista vihreällä kokolattiamatolla koska kuva on sen verran epätarkka että ruoho ei näy. Olen säätänyt kaikkia asetuksia eikä mikään auta.
     
  9. tmoi

    tmoi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäs ton ajansirron saa pois kytkettyä? Manuaali nyt on sellanen kun on, enkä sitä asetuksistakaan ihan helpolla löytänyt.
     
  10. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    DigiTV:n kuva on ehdottomasti parempi kuin analoginen. Tuntuu, että se vieläkin parantunut tässäkuussa.
    Sinulla on jokin pielessä. Esim. et ole boksista valinnut lähdöksi RGB:tä tai olet kytkenyt scartin väärään scart pistokkeeseen TV:ssä. Jos TV:ssä on useampi kuin yksi scartti, niin RGB:tä välittää TV:n scart 1. Tämä pitää yleensä katsoa taskulampun avulla.
    Suttuinen kuva voi olla silloin, jos boksin kuva välittyy CVBS:nä eli komposiittina joka on huonoin mahdollinen vaihtoehto.
    Tai scart johto voi olla huonolaatuinen.
     
  11. Kali

    Kali Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliskos se kovalevyasetusten alla ollut, en nyt pääse tarkistamaan. Joku hassu nimi sillä oli, tyyliin pikauusinta tai jtn. Säätövaihdot oli pois - 30sec - 60sec - 90sec.
     
  12. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Samaa näkyi meikäläisen Medion boxilla, joten lähetysongelma.
     
  13. tmoi

    tmoi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    eli. HYVÄ DIGITA. (Tuo Ranskalaisten rahastuspaja) :OI :OI :OI
     
  14. WNB

    WNB Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    RGB käytössä, scartti kytketty oikeaan pistokkeeseen. Ja ovathan kaikki valikot ja tekstit tosi tarkkoja mutta itse kuva sen sijaan astetta huonompi kuin ennen. RGB:tä käyttäessä telkkarin kuvan terävyyttähän ei pysty säätää (ja niin se taitaa olla kaikilla?) ja näyttää siltä että terävyys olisi laitettu jo valmiiksi nollaan, eikä sitä pysty millään muuttaa. CVBS:llä kuva on itse asiassa tarkempi, mutta silloin kuva ja valikot vilkkuvat ihan älyttömän paljon.

    En sitten tiedä mitä pitäisi tehdä. Kai tähän voisi tottuakin jos oikein väkisin yrittää.. koska boxi on muuten ihan täydellinen mulle. Tuntuu vaan vähän turhalta maksaa 300€ huonommasta kuvanlaadusta :hitme:
     
  15. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minkälainen TV sinulla on. Onkohan antennisignaalin voimakkuus (50-60%) ja laatu (<=100%) kunnossa.
    Myös uudehkoissa taloyhtiöissä on jouduttu käytämään antennimiestä signaalin säätämiseen digilähetyksille sopivaksi vaikka aikaisemmin analogisena on näkynyt hyvin.
    Kysymys on siis kaapelista.
     
  16. Jaymz

    Jaymz Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. WNB

    WNB Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulisin että noi on kunnossa. Telkkari on joku ihmeen United 28" kuvaputki, ostettu suht halvalla pari vuotta sitten. Kuva on kuitenkin aina ollut hyvä. Voisin vaikka ostaa toisen digiboxin ja vähän vertailla kuvanlaatua, jos vika olisi tässä yksilössä.
     
  18. WNB

    WNB Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi artikkeli kuvailee boxin kuvanlaatua kyllä täydellisesti. Koska onhan kuva ihan siisti, terävyys vain puuttuu. Pakko oikeesti ostaa jonkun toisen boxin ja yrittää saada rahat takaisin Invertosta.
     
  19. vonkaus

    vonkaus Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tämä Inverto tuli Citymarketin mammuttitarjouksiin, niinkuin joku viime viikolla vähän vinkkasikin. Kiitos.

    299€ on hinta ja laitteessa 250 gigan kovalevy + 2 vuoden takuu.

    Itse laitteesta: Kuva on tosiaan hiukan pehmeämpi kuin esim. mainiolla vanhalla Force 315 digiboxilla. Itse käytänkin normaalitilanteessa tuota perusboxia, koska se on täysin äänetön. Kyllähän tämä Invertokin todella hiljainen on, myös tallentaessa. Ehkä kovotallentajista kaikkein hiljaisin?

    Hyviä puolia: laitteen hintapolitiikka, suhteellisen sujuva käyttö, kanava vaihtuu nopeasti, pikakelaus jouhevaa ja varmaa, äänet toimii, samoin tekstit, eli tallennuspuoli on hyvin hanskassa.

    Oudoin asia minulle: Kun tallennan subilta ohjelmaa, ruudun yläreunassa on koko ajan punainen täplä ja teksti Sub-TV. Eikö sitä saa millään pois?? Help Me!

    Ja pari muuta miinusta: Kellossa VILKKUU tunnin ja minuuttien erottava kaksoispiste _ ärsyttävää.

    Ja kun boxi on pois päältä, tajuttoman kirkas punainen valo palaa virtanappulassa. Pikkujuttuja, mutta aivan turhia juttuja "kotiteatterissa", missä näkökenttään pitäisi kuulua vain elokuva tms.

    Kuvan hienoisen pehmeyden ja vaisuuden takia (42" plasma) en ostaisi tätä digiboxia varsinaiseksi digiboxiksi. Tallentamiseen se on mainio yötyöläinen, hiljainen ja varmatoiminen.

    Kaukosäätimen vois myös suunnitella vastaamaan tätä päivää. Toimiihan se, mutta vähän liikaa näppylöitä. Mutta onneksi näppäintuntuma on hyvä.
     
  20. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon "punainen täplä ja teksti" romun saa pois näytöltä painamalla sinistä nappulaa, mutta tämä toimii minulla (T-malli) vain suoraa lähetystä katsoessa. Ts. kun tallentaa ja katsoo tallennusta tämä ei toimi ja romu näkyy.

    Mainittu kuvan pehmeys tuntui minusta (meinasin kirjoittaa misusta heh) vain hyvältä kun tuota palikkasoppaa saa katsoa 2 m leveästä projetiosta :thumbsup: