Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

  1. 15444

    15444 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulla tuntuu olevan hyvä pointti tossa; itselläkin alkaa tunteja olla takana jo 150h ja napsuminen on vähentynyt; eilen illalla en kuullut yhtäkään naksahdusta eli pidetään peukkuja pystyssä tuon osalta...

    JA mainittakoon vielä, että Prismat myy tätä 42" px70 nyt 1395€ ja bonukset päälle ;)
     
  2. jamiimaj

    jamiimaj Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tv:n esitteessä sanotaan, että sd-kuvaa laitteelle syötettäessä se skaalaa materiaalin 1080p muotoon. Mikäköhän idea tässä on kun kuitenkaan kyseessä ei ole 1080 resoluution laite? Millaista resoa olette esim. hdmi:n kautta pc:ltä tv:lle syöttäneet?
     
  3. vaviah

    vaviah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luepa pari sivua taaksepäin... siellä on keskustelua noista resoluutioista.
     
  4. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ideahan on se, että kaiken maailman kuvanparannusalgoritmit toimivat paremmin, kun pikseleitä on mistä "säätää". En tiedä onko kaikissa panan töllöissä samat vekottimet tekemässä tätä sd-kuvanparanusta riippumatta siitä, mikä on lopullinen esitysmuoto.

    Eli homma lähtee siitä, että ensin skaalataan ylös ja sitten korjataan jne...
     
  5. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävi yksi omituisuus häiritsemään. Jos katson mustaa kuvaa ja availen telkkarin tai pläyerin valikkoja, niin koko mustan kuvan kirkkaus nousee hieman (harmaantuu siis, ei suoraan vaan n. sekunnin ajan kasvaen)? Tai kirkkaasta työpöydästä laitan leffan pyörimään (kuva vaihtuu nopeasti kirkkaasta mustaksi), niin se kuva ikäänkuin tummuu jälkikäteen vielä sekunnin ajan?

    Onkohan tämä tyhmä kysymys, ts. panan tai plasman joku ominaisuus?
     
  6. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin sivujen mukaan tarjous on vielä voimassa, en tiedä onko tavaraa sitten. Mutta onkos tämä Marek nyt luotettava liike, vai kannattaisko hankkia telsu mieluummin esim just jostain Prismasta, Veikolta tms.?

    Niin, ja tietysti, kannattaako 42PX70 ylipäätään ostaa? :D
     
  7. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, tulipa käytyä ostoksilla. Ainakaan myyjä ei ollut kuullut asiakaspalautetta napsumisesta, vaikka rehellisesti muuten tuntui kunkin töllön huonoistakin puolista kertoilevan. Mulla kyllä napsuu varsinkin talvisin jääkaapit, patterit ja seinät, joten tuskin moinen kovasti edes haittaisi.

    Nyt vain pelottaa ruudun pieni koko, tää kun tulee periaatteessa videotykin tilalle. 50-tuumainen olisi houkutellut, mutta olohuoneen koosta johtuen varmasti olisi jo liian hallitseva elementti.
     
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olen täysin samaa mieltä, sekä Sony KDL-40D3000 LCD:n että myöskin Panasonic TH37PX70:n nähtyäni. Eli luonnottoman kellertäväksi menee kaikki, jos laittaa värisävyksi 'Lämmin'. Eli värilämpötila 'Normaali' näyttää minun silmääni paljon paremmalta, kuin 'Lämmin'. Suurin piirtein sama homma tuossa LCD:ssäkin, jonka näkemisestä on jo jokunen viikko aikaa. Eli luontodokkarin lumihanki ei enää ollutkaan hohtavan valkoinen vaan luonnottoman harmaankellertävä jne., eli mielestäni aivan liian kova hinta siitä, että 'Lämmin' on lähempänä suositeltua 6500K:aa. Katselin hämärähkössä olohuoneessa, asetukset Elokuva ja säädöt lähellä keskiasentojaan, virransäästö päällä. Pimeässä katseluunhan PX70:n mustan taso ei riitä, vaan silloin ruutu näyttää yllätävänkni kirkkaalta ja vaalealta harmaalta. Ei toki yhtä dramaattisesti kuin em. Sonyssa. Parin taustavalon kanssa subjektiinen mustan taso on PX70:ssä jo kohtalaisen hyvä ja varmaankin riittänee useimmille. Varsinkin jos vanhasta LCD:stä on vaihtamassa.

    HIFI-lehti aikoinaan taisi listata käyttävänsä asetusta Elokuva & Lämmin (TH-42PV600:lle). Myös moni testisaitti on moista vakavasti suositellut, mikä kyllä tuntuu täysin käsittämättömältä! Kenties ovat keskittyneet vain ihonväriin, lumiset maisemat unohtaen. Vai olisikohan käynyt niin, että ovat jostain mittarista katsoneet, että koska sen lukema on lähinnä "virallista" Kelvin-arvoa, näyttipä kuva livenä aivan miltä tahansa? Ja se on sitten ollut "paras asetus".
    Tai sitten on huoltovalikosta käsin tehty radikaaleja muutoksia kalibroitaessa, jolloin kuvasäädötkin on laitettava aivan eri asentoihin hyvän kuvan saamiseksi. Itse en ole koskaan mittarin kanssa kalibroitua televisiota nähnyt.

    Eli ilmeisestikin Pansun kolme kuvatilaa (Dynaaminen/Normaali/Elokuva) eroavat muutenkin kuin vain nimensä osalta ja oletusasetuksiltaan? Tuohan olisi kyllä helppo käytännössä varmistaa niin, että laittaa kaikkiin kolmeen muistipaikkaan samat säädöt ja vaihtelee niitä edestakaisin samalal testimateriaalilla. Kunhan vain resoluutio pysyy samana, sillä ainakin manuaalin mukaan HD:lle ja SD:lle nuo asetukset tallentuvat erikseen. Eli 3+3 input-kohtaista muistipaikkaa kuva-menun asetuksille, tai ainakin osalle niistä.


    Syyskuun viimeisenä viikonloppuna on Hifimaailma & Helsinki HighEnd 2007 -messut, samassa paikassa kuin viime vuotisetkin, jotka tosin olivat eri nimellä. Em. linkki on Hifimaailman keskustelupalstalle, sieltä löytyy kommenttia Mareks:stakin sekä pari linkkiä takaisin tänne DVD Plazalle (yrityskanava).
    Myös 19.9.2007 ilmestyväksi kerrotussa Hifimaailma 6/2007:ssä on jonkunlainen ennakkokatsaus messuihin liittyen. HIFI -lehtihän ei enää ole mukana, lehtihän lopetettiin viime vuoden lopulla.
    Se kannattaa Mareks:ssa huomioida, että ainakin osa laitteista tulee saksasta (tai muualta EU:sta) niin, että suomenkielistä manuaalia ei välttämättä ole. Poikkeuksiakin on. Jos oikein muistan, niin ainakin joihinkin Panasoniceihin taisi tulla suomeksikin. Ja DVD-soittimet yms. ovat tietenkin EU-malleja, eli SCART löytyy jos kuuluukin löytyä ja käyttöjännite on 230V/50Hz (joskus taisi olla jenkkimallista joku kuva).

    Gigantista ostettaessa on se minun mielestäni suurikin etu moniin/kaikkiin muihin verrattuna, että tuotteilla on normaalisti 30 päivän palautusoikeus (tarkemmat ehdot gigantti.fi). Sen sijaan esim. Veikon Koneelta ostettaessa ei ole minkäänlaista palautusoikeutta eikä automaattista vaihto-oikeuttakaan. Olipa sitten asiakkaan mielestä millainen tahansa sirinä, naksuna, välkyntä tai pörinä kyseessä (huollossa kun eivät yleensä aiheuta yhtään minkäänlaisia toimenpiteitä, siellä taustamelu on todennäköisesti melko kova tavalliseen olohuoneeseen verrattuna).
    Eli Giganttiin voi tällöin palauttaa, kun taas Veikon Koneesta ostetun joutuu itse myymään eteenpäin, jos ei pystykään elämään ko. laitteen kanssa, kaikkeahan ei liikkessä voi testata (mustan taso, sirinät jne.). Itse olen kerran yhden mikroaaltouunin Giganttiin palauttanut, ainakin se sujui ongelmitta, mitään "kuulustelua" ei ollut. Tietenkin kaikki pakkausmateriaali oli tallessa, laite täysin puhdas, naarmuton jne. (osa kuulemma yrittää palauttaa härskisti ilman alkuperäisiä pakkauksia, manuaalit sinapissa, kauko-ohjain ollut koiran puruleluna jne.).


    Television valinta tuntuu välillä olevan sitä vaikeampaa mitä enemmän asiaa analysoi ja suunnittelee. Eli voi käydä niin, että tieto lisää tuskaa (1080p/24Hz, mustan taso, '1:1 Pixel Perfect', seuraavassa mallissa tulevat kivat uudistukset jne.).
    Hyvähän tuo 42PX70:kin on... ...vaikka PX700:ssa olisi se vähemmän heijastava pinnoite. Tosin PZ700:ssa olisi 'Full HD' -resoluutio, vaikka siitäkin on kyllä se halvempi PZ70 olemassa. Vastaavasti noiden hinnatkin ovat PX70:ää suuremmat, ulkomitoiltaankin 7000 -sarjalaiset ovat hivenen kookkaampia (hieman paksumpia, kaiuttimet sivulla). Toisaalta nykyään on uusi, vielä PX70:ääkin karsitumpi karvalakkiplasma, eli PX7 (kts. epävirallinen ominaisuutaulukkoni). Vai odottaisiko PZ800:aa?
    Entä olisiko joku uusista LCD:istä mustan tasoltaan jo tarpeeksi siedettävällä tasolla? Vai olisiko viisainta odottaa LED-taustavalolla varustettuja televisioita, joissa ainakin pitäisi olla hurjan hyvä kontrasti, entistä pienempi virrankulutus yms. kivaa. Vaiko sittenkin 720p -resoluution LCD/DLP -tykki? Vai odottaisiko 1080p -tykkien halpenemista? Vai...
     
  9. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi kiinnosti itseä kovasti, hieman karsittu versio mutta melkein sama peli alle tonnilla. Kävin katsomassa Anttilassa ja itse laitteen ja jalustan ulkonäkö esti kaupat. On suunnittelijoilla hauskat hommat, pitää tehdä halppismallista sen verran vähemmän viehättävä laitos ettei liian hyvin mene kaupaksi.
     
  10. niksi

    niksi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko hajua tuleeko Panalta milloinkaan DVB-C-virittimellä varustettuja malleja?
     
  11. Garth

    Garth Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilasin tuolta tuohon tarjoushintaan ja päälle tuli vielä 35€ postikulut DHL:n kautta. Toimituksessa kesti noin viikko. En ainakaan itse keksi mitään syytä maksaa muille liikkeille 50-200€ enemmän samasta tuotteesta. Laatikon kyljessä oli tarrat joiden mukaan televisio oli alunperin tilattu Saksasta Screenmaxx nimisestä firmasta. Mukana tuli myös Suomenkieliset manuaalit. Tulee varmasti jatkossakin tilattua Mareksilta tavaraa mikäli tarvetta tulee.

    Itse olen ollut noin viikon käytön perusteella todella tyytyväinen ostokseen!
     
  12. Traffica

    Traffica Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muuten kellään hankittuna tätä Panan omaa jalustaa mallia TY-S42PX70WK. Näyttää kuvissa hyvältä, mietityttää olisiko livenä yhtä toimiva. Hinta ja saatavuus kiinnostaisi kovasti..
     
  13. jamiimaj

    jamiimaj Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    olisi kiinnostanut että millaisella hinnalla olette Suomesta saaneet 50 tuumaista px700:sta? Ei tartte kertoa että mistä on ostettu mutta hintahaarukka kiinnostaisi.

    p.s. onko niin, että 50px700:ssa ei ole yhteen tuuletinta takana puhisemassa?
     
  14. Herni

    Herni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helvetin hyvä toosa. ei pidä mitään ylimääräisiä meteleitä, kohinoita, sirinöitä ja kuvanlaatukin on vatun hyvä. Oman px700:sen sain hintaan kesäkuussa 2250e, ellen väärin muista. Todella tyytyväinen ostokseen!
     
  15. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Internettini ei ole toiminut keskiviikon jälkeen, kirjoittelen sitten, kun taas toimii, mutta nyt lyhyesti.

    Ei napsu, ei sirise, ei mitään ongelmia, kuva on erittäin hyvä, musta on sysimustaa, pärjää myös kuvaputkelle. Olen erittäin tyytyväinen.
     
  16. jamiimaj

    jamiimaj Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma kappale lähti jo tilaukseen ja kiva kuulla että on tyytyväisiä omistajia. Jos tosiaan sait Suomesta noin halvalla 50-tuumaisen ja siis 700-sarjaa niin sitten on kyllä ollut todella hyvä hinta, itse sain nyt tingittyä 2500 euroon kun kovasti käytiin kauppaa...
     
  17. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuttu tunne ja hankala homma, siksi kannattaakin tehdä lista omista kriteereistään ja tarpeistaan ennen kuin alkaa tuskailla televisio-ostosten kanssa, sitten vain ruksailemaan ominaisuuslistaan rakseja kun uuden mallit tulevat myyntiin :) Tämän syksyn malleista useat ovat jo lähes kaikelle kansalle ns. täydellistä kuvaa tarjoavia (HD-käytössä), mutta muutamat raukat joutuvat vielä kärsimään listansa kanssa :D
     
  18. Junkieman

    Junkieman Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2007
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muuten tuon 37-tuumaisen saatavuus ollut minkälaista muualla Suomessa? Jyväskylästä on joka mestasta loppu ja uusia ei näy ihan heti tulevan. Ollut kohta jokusen viikon varauksessa ja tahtoisi jo tölsyn itselleen. Maahantuojan päässä kuulemma tökkii. Tai sitten PK-seutu vie kaikki tölsyt eikä tänne korpeen jouda yhtään.
     
  19. akim2

    akim2 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaatteko valaista minkä kokoinen seinäkiinnike 42" PX7-malliin sopii? En oikein ymmärrä miksi noissa seinätelineissä lukee että sopii 32"-x tuumaisille.
    Voiko tuo 42" sopia myös johonkin max 37" telineeseen? Maksimikuormitus noissa pienemmissä kuitenkin riittää.
     
  20. 15444

    15444 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0

    Saikos tulisieluilu mitään liikettä korjaajiin? Mikä on tilanne tuon napsumisen/korjausten osalta? Kuten tuolla jo totesin niin oma napsuminen on vähentynyt ja voi olla iltoja, ettei kuulu napsuakaan...