Maximum T-8000 CX-CI

Keskustelu osiossa 'Maximum' , aloittajana japipoju, 21.05.2007.

  1. f55tvi

    f55tvi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    619
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkähän takia maahantuoja ei laita tuota 1.11 softaa yleiseen jakeluun, mielestäni aika ihmeellistä toimintaa:hitme:
     
  2. jannu70

    jannu70 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2004
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Pitänee testata tuota Digikameraa,
    IVO-buutteja on koneelle tehty ainakin "tarpeellinen" määrä. Volume näppäimet ei koskaan toimineet kakesta, Eilen huomasin et laitteen volume-säätimestä voi vaihtaa myös kanavia, vaikka onkin tosi tunnoton...


    -j
     
  3. Bertone

    Bertone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle uusi softa tuli parissa tunnissa sen jälkeen kun laitoin meiliä maahantuojalle. 1.11 ei tunnu olevan ongelmaton versio. 1.05 toimi itselläni lähes moitteetta, 1.11 kanssa ei voi pitää ethernet kaapelia kiinni, muuten boksi jämähtää mennessään standby-tilaan ja vaatii IVO-buutin. Olin jo lähettämässä laitetta huoltoon, ennenkuin huomasin että tuo verkkoliitäntä aiheuttaa jumittamisen. Pitää odotella josko seuraava softa korjaisi tuonkin jumittumisen ja välttyisin huoltoreissulta. Tässä ehkä siis syy, että uuttaa softaa ei enää jaella.

    Kannattaa siis odottaa "virallista" softaa jos 1.05 toimii suht luotettavasti, 1.11 versiossakin tuntuu olevan omat ongelmansa.
     
  4. JussiJii

    JussiJii Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin T-8000:n tuossa elokuun puolenvälin tietämillä, ja ehdin tutustua boxiin vain reilun viikon ennen kuin huolto kutsui (lähinnä tuon jalanpuutteen takia, mutta kyllä tuo kaatuilukin alkoi kyrsiä...). Siihen mennessä kokemukset olivat sekä positiivisia että negatiivisia:

    Plussaa:
    - nopea teksti-tv
    - nopea EPG
    - nopeahko kanavanvaihto
    - selkeät valikot
    - helppo peruskäyttö
    - helppo liitettävyys lähiverkkoon ja tiedostojen siirto PC:lle

    Negaa:
    - jatkuva kaatuilu (about kerran päivässä)
    - tallennuskansioiden puute (tää on pakko korjata päivityksissä!)
    - muutaman päivän jälkeen huomasin että yksi kumijalka puuttui ja laite keikkui (ei anna kovin hyvää kuvaa kokoonpanosta)
    - ohjelmisto-CD:tä ei ole vieläkään tullut (kohta kk mennyt)
    - VLC-streamausta en saanut toimimaan, tod.näk vika jossain PC-puolella, mutta eipä nuo melko suppeat käyttöohjeet ainakaan helpottaneet hommaa. Täytyy jatkaa testailua jahka kone palailee huollosta...

    Yhteenvetona sanoisin, että boksissa on ainesta vaikka mihin, mutta täydellisen raakile ohjelmisto pilaa hyvän raudan. Toivottavasti päivittävät huollossa tuon 1.11:n. Huollosta muuten sen verran, että Powermillin sivuilla statuksena on "lähetetty ulkopuoliseen huoltoon". Kohta kolme viikkoa on huolto kestänyt...
     
  5. jeesbox

    jeesbox Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kauan siinä kesti ennen kun sai jonkun kiinni maahantuojalta, mutta tästä linkistä löytyy päivitys 1.05 versiosta 1.11 versioon. Paketin sisällä tekstitiedosto jossa asennusohjeet. En ole itse vielä päivittänyt omaa boxia, koitan tuossa illemmalla. Päivitykset tietty omalla vastuulla sitten jne..
     
  6. digi-uuno

    digi-uuno Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on näemmä beta, ei vielä "virallinen" versio, ja päivityskin on hankalasti kahdessa eri tiedostossa. Onkos joku ehtinyt kokeilla, toimiiko tuo USB-tikulta manuaalissa neuvotulla tavalla? Siis myös se jälkimmäinen zImage-alkuinen päivitys (jos vaikka laittaisi sen tikulle vasta sitten kun app-alkuinen on asennettu, että tulee varmasti ladatuksi oikeassa järjestyksessä)?

    Kannattanee pitää www.maximum.fi-sivuilta vanha softaversio 1.05 varalla...
     
  7. Hismo

    Hismo Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2004
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä on huomioitava että päivitys on 1.05 --> 1.11. Jos päivitys on 1.10 --> 1.11 niin silloin vain toinen tiedosto (app.*).
     
  8. manul

    manul Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja takaisinpäin palauttaminen ei ainakaan 1.10->1.05:een toimi...
     
  9. Bertone

    Bertone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ja jos törmää samaan bugiin kuin minä, eli tuohon standbytilaan jämähtämiseen, ei päivittäminen tahdo enää onnistua mihinkään versioon.
     
  10. jeesbox

    jeesbox Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitin tuon oman 1.05 boxin 1.11 versioon yllä olevilla tiedostoilla PVR Managerilla ja kaikki tuntuisi toimivan ok. Verkko toimii ja saa olla kaapelit kytkettynä eikä kaatuile tms. PVR Manager toimii myös ok.

    Sitten jotain mitä tuosta uudesta softasta näin päällisin puolin huomasin:

    1. Uusia valikkoja en juurikaan menuista löytänyt, joitain valintoja Jucca jo aikaisemmin sanoikin. Ainut mikä itsellä pisti silmään on AV-asetuksissa "Videon skaalaus" valinta, jossa valinnat poissa ja taso 1 - 5. Tuon asettaminen zoomaa TV kuvaa. Oliko tuota ennen?

    2. Toinen ulkoinen huomio on (josta en taaskaan ole varma, että oliko ennen mahdollista) läpinäkyvä päämenu ja kanavaopas lista. En tiedä sitten, että tuliko ne läpinäkyviksi samalla kun asetin EPG:n ruudukko näkymän 10% läpinäkyväksi. En ole ennen pitänyt tuota EPG ruudukkoa läpinäkyvänä.

    3. Kanavaopas lista on mun mielestä vähän erinäkönen, vaikka en mee taas tästäkään takuuseen, koska en oo sitä ennen käyttänyt :) Nyt vaan selailin kaikki mahdolliset valikot läpi ja mielestäni näyttää erilaiselta kuin ennen.

    4. EPG ruudukkonäkymässä nyt sama harmaa / tumman harmaa / keltainen väritys mitä siinä listanäkymässäkin on. Harmikseni huomasin, että ei oltu vielä lisätty ruudukkonäkymään sitä pystyviivaa osoittamaan, että missä kohtaa aikajanalla on nykyhetki.. no jos joskus tulisi.

    5. Multimedia/pelit valikosta sovelluksista löytyy nyt "Built-in" niminen kansio jonka sisällä httpd, eli se weppi serveri. Siellä on sisällä jotain tiedostoja / kansioita ja mm. "startwebservice.sh" shell script, jolla saa polkastua weppi serverin käyntiin. Käyttäjätunnus / salasana webserveriin on oletuksena maximum / 0000 kuten jo aiemmin threadissa sanottu. Web serveristä löytyy "Remote Control" linkki, josta aukeaa liitetiedoston kuvan mukainen "sovellus". Sillä voi liikkua maximum valikoissa ihan normaaliin tapaan ja tehdä kaikki mitä paikan päälläkin voi tehdä. TV kuvaa se ei ladannut tohon kuva alueelle.

    Eli mun boxissa tuo 1.11 versio toimii ainakin ihan ok. Voin testata jotain tiettyä, jos joku haluaa. VLC streamingia en ole vielä koittanut, sitä voisi seuraavaksi asennella.
     

    Liitetyt tiedostot:

  11. tty

    tty Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitin myös PVR managerilla ja kaikki tuntuu toimivan VLC latausta myöten.
    Myös verkko ja tuo weppi serveri toimivat ( näytöt päivittyvät pienellä viiveellä wlanin kautta.)
    Sammutus ei näytä jumittavan laitetta.
     
  12. manul

    manul Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä päivitin 1.10->1.11 , eikä jämähdä standby-tilaan vaikka on verkossa. Seurataan tilannetta. Eilen tuolla 1.10:llä oli aamulla 'rec'-näytössä ja kadottanut kaikki kanavat, aivan kuten C-mallissa on raportoitu käyvän (v.1.10 oli silloin).

    Sellainen 'ominaisuus' vielä on, eli kun PlusTv-kortti oli erillisessä TechniCrypt CX mokkulassa kiinni ja katsoin MAX:ia , samalla alkoi ajastettu talletus JIM:ltä, niin katseltavan kanavan kuva jämähti/jämähtää. Sama ominaisuus sisäisellä lukijalla kyllä toimii ja näytössä vilahtaa vain se talletuksen aloitusimoitus... Lisäksi sain aikaiseksi sellaisen talletuksen, jota käpistellessä koko masiina aina kaatui. Talletusosion alustus oli ainoa asia joka auttoi siihen, koska saman tiedoston käpistely kaatoi myös PVRmanager puolella.
     
  13. Bertone

    Bertone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa mulla olla sitten huoltokeikka edessä, jos muilla kerran toimii normaalisti. Pitää vielä kokeilla verkkokaapelin kanssa.
     
  14. Hismo

    Hismo Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2004
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mullakin 1.11 versio on toiminut melkein virheettömästi. Ainakin ne virheet mitkä olen ehtinyt testaamaan, niin ovat korjaantuneet.

    Bertone:Laita vielä uudestaan 1.11 version softat koneeseen. Saattaa olla että lataus ei ole mennyt kunnolla. Ei haittaa vaikka lataat päälle uudestaan.
     
  15. Aikavaras

    Aikavaras Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos paketti on tallella, kannattaa kurkata sinne pussukkaan missä laite oli, ensimmäisessä maximumissani oli yksi jaloista liimautunut sinne..

    Nyt tuli pieni blackout laitteen liittämiseen dvd-tallentimeen.

    Lähinnä tuo dvd-tallentimen antenniliitin, aiemmin oli boxin RF OUT -> dvdtallentimen AERIALiin, mutta tässä Maximumissa on niin helvatasti noita eri antenniliitäntöjä, että olen vähän hukassa mihin tuon nyt törkkäisi.. Help anyone?
     
  16. zzpazi

    zzpazi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samalla tavalla. Boxin RF out tallentimeen. Jos siis tarkoitus on, että boxi toimii virittimenä, eli tallentimessa ei ole digiviritintä. Jos on, niin Antenna 2 out menee tallentimelle.

    Tietenkin voit ottaa Maxin VCR-scartinkin tallentimelle, jos siinä on scartista sisäänotto, niin ei tarvitse kierrättää RF-signaalin kautta edestakaisin. Ei se kierrättäminen ainakaan laatua paranna.

    -zi
     
  17. Aikavaras

    Aikavaras Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dvd-tallentimessa ei ole digiviritintä, mutta löytyy Scart 1 ja Scart 2.
    Tuotakin jäin hieman pähkäilemään: aiemmin tv-vhs-combo on ollut Scartilla digiboxissa ja tallentimen Scart 1:stä lähten sitten piuha boxin toiseen scarttiin.
    Äsken vaan huomasin kuitenkin että Scart 2 "AV2 Decoder" on ohjekirjassa merkattu videonauhuria ja digiboxia varten.. Elin nyt olen tästäkin hieman hämillään kun aikaisemmin tosiaan digiboxi ollut vaan siinä Scart 1:ssä..
     
  18. zzpazi

    zzpazi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sikäli kuin osasin seurata scart-ketjua oikein, niin kuulostaa siltä, että tallentimen Scart 1 on ajateltu ulostuloksi TVtä varten ja Scart 2 sisäänmenoksi esim nauhurilta tai digiboksilta.

    Näillä tiedoilla kytkisin Maxin TV-out-scartin TV:n scart 1:een, Maxin VCR-scartin tallentimen scart 2:een. Tallentimen scart 1:n sitten TVn scart 2:een, jos siinä sellainen on. Näin saat tallentimelle talteen boksista tulevan ohjelman hyvälaatuisena ja telkkarilla katseltua tallentimelta. VHS:n laitat verkonpainoksi tai kytket väliaikaisesti suoraan telkkariin tarvittaessa (tai pysyvästi, jos telkkarista löytyy kolmaskin AV-liitin).

    Hämmennystä lienee aiheuttanut se, että ilmeisesti tallentimen scart 1 on kaksisuuntainen, jolloin se on tuonut talletettavaa ohjelmaa boksilta sisään, vaikka onkin kaiketi tarkoitettu viemään sitä ulos TV: oon. Veikkaan, että tallentimen scart 2 on kuitenkin ainoastaan sisäänmeno. Onko talletin sitten aiemmin ollut TVssä vain antennijohdolla kiinni?

    -zi
     
  19. Aikavaras

    Aikavaras Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli kyseessä on kolme laitetta:

    Maximum

    Philipsin TV-VHS-combo

    LG:n dvd-tallennin.

    Lg:ssä "AV1 audio/video -liitäntä televisioon, jossa on scart-liitin", "AV2 Liitä ulkoisen lähteen audio/videolähdöt (digiboxi, videonauhuri jne.)"

    Huomasin kuitenkin maximumia asentaessa, että vanha digiboxi on ollut liitettynä AV1 -scartiin.

    Philipsissä antenni ja 1 scart, ja tv:n osalta kaikki on ok.

    Vanha digiboxi ei ollut tallentava ja siinä oli tv kytketty tv-liitäntään, dvd vcr-liitäntään (molemmat siis scart). AERIAL tietysti seinän antennipistokkeeseen ja RF OUT dvd:n AERIALiin.
     
  20. zzpazi

    zzpazi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se menee melkein (ks. alla) just niinkuin tuossa ed. viestissä kirjoitin, paitsi että VHS:ää ei tartte hukata mihinkään, eikä sen johtoja siirrellä / liittää. Oletan, että sen kuva menee ihan TVn sisällä laitteesta toiseen.

    Tallentimen kuvan kuljetus telkkariin vanhalla setupilla jää näillä tiedoilla mysteeriksi. Paitsi jos se on jotenkin mennyt tallentimelta digiboksin läpi telkkarin suuntaan.

    Vain 1 scart? Sitten joko digiboksin tai tallentimen kuva pitää kärrätä antennijohtoa pitkin, tai harrastaa scarttijumppaa tai ostaa 2-1 scart-vaihtaja.

    Tää tosiaan kuulostaa siltä, että ainoa reitti LGltä telkkariin on ollut "takaperin" digiboksin läpi. No ei siinä mitään, jos se kerran on toiminut. En osaa sanoa kulkeeko signaali noin päin Maxin läpi. Eikun joo, kulkee se, mutta Maxi pitää pistää "VCR-läpi-moodiin" kaukosäätimen nollasta (TV/STB).

    Arvaan kaksi mahdollista setuppia:

    1) Antenni normaalisti Maxiin, ei sieltä eteenpäin, Maxin TV-scart telkkariin, VCR-scart LG:lle scart 1:een. Jos LGn scart on kaksisuuntainen, LGn pitäisi saada Maxilta katseltava kuva scartia pitkin tallennettavaksi. LG:n toistaessa Maxi pitää asettaa VCR-moodiin yllä kuvatulla tavalla. Kuva kulkee koko ajan RGB-muodossa ja laatu säilyy parempana.

    ellei 1) toimi, niin

    2) Antenni Maxiin, Maxin TV-scart telkkariin, VCR-scart LG:n scart 2:een, LG:n antenniulostulo telkkariin, joka viritetään ottamaan LG:n kanava vastaan. Tämä skenaario olettaa, että LG on mahdollista säätää antamaan ulostulo RFn kautta jollain kanavalla. Kuva kulkee RGBnä DVDlle asti, ainoastaan loppupätkällä laatu saattaa kärsiä. On mahdollista, että tämäkin setup toimii kuin 1), jos LGn scart 2 on kaksisuuntainen.

    Kolmas vaihtoehto olisi kärrätä signaali Maxin RF outin kautta LGlle, mutta tässä ei ole paljon mieltä kun DVDlle saatava laatu huononee, ja kun LG kuitenkin kytkettäisiin scartilla Maxin pyllyyn, niin signaali kulkisi sitäkin kautta.

    -zi