Dexter (Nelosen/Jimin tahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 27.07.2007.

  1. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä parhaat sarjat mitä oon nähnyt on vanginnut heti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Muistan kun Twin Peaksia oli kattonut 15 minuuttia ja siihen oli jo koukussa. Sama oli X-filesin ja vaikka Oz:in kans. 1 jakso riitti ja oli koukussa. Totuus on vaan että pitkään aikaan ei oo tullut niin hyviä sarjoja kun esim. noi edellä mainitut.
     
  2. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Liekö suomen digisignaalin tai jonkun littunäytön ansiota?
    Mä katoin ekan kauden 720p HD:na Z5 tykillä ja on kevyesti yksi parhaita kuvanlaatuja pitkään aikaan mukaan lukien kaikki leffat.

    Miami on kuvattu todella hienosti värikkäänä ja aurinkoisena niinkuin se on oikeastikin. Suomessahan ei vastaavia värejä nää livenä edes kesällä. Musiikkisuunnittelusta iso bonari. Taustalla soiva lattari sopii kuvaan todella hyvin. Mun mielestä hienoa on että tälläinen murhailu sarja on kuvattu kirkkailla väreillä keskellä päivää sen sijaan että mentäisiin siitä mistä aita on matalin ja tehtäisiin b-luokan versiota Sevenistä.

    Mut esim CSI näyttää kaverin luona Samsungin 42" full-hd telkkarilla digitv:n kautta siltä että se on kuvattu halpis DV kameralla, kun taas mulla tietokoneen kautta tykitettynä satelliittisignaalilla se näyttää filmille kuvatulta. Säädöt kun on ihmisillä aika erilaiset.
     
  3. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ne erilaiset asiat koukuttaa. Itse piti katsoa Ozia kuusi jaksoa ennenkuin kunnolla nappasi. Twin Peaksin kyllä nielaisin koukkuineen ja siimoineen päivineen ensimmäisen viidentoista minuutin aikana.
     
  4. Total Bummer

    Total Bummer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jollain tavalla tylsä sarja. Muistan kun katselin tätä, niin meni monesti kaksikin tuntia siihen että sain yhden jakson katsottua. Ei oikein napannut, niin piti aina hommailla kaikkea muuta välillä. Monien huippusarjojen kanssa oli se taas ongelma ettei voinut olla kahta tuntia katsomatta :D.
     
  5. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niin vain eri sarjat nappaavat eri katsojia eri tavalla...

    Itse olin Dexteriin kyllä koukussa heti ekasta jaksosta lähtien ja ei meinannut millään malttaa seuraavan jakson tulemista. Hauska "sattuma" on se, että Canal:kin näytti sarjaa torstain myöhäisilloissa, niinkuin nyt Nelonenkin.

    Montaa muuta hypetettyä sarjaa taas en ole itse jaksanut katsoa ollenkaan tai vain ensimmäisen kauden. Esimerkiksi Lostit, Ozit, Shieldit, Deadwoodit ym. eivät iskeneet taas täällä, mutta Dexter taas iski omalla oudolla tavallaan.
     
  6. Total Bummer

    Total Bummer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai no kiinnosti mua sillon kun näyttivät Dexeteriä, mutta nuo sarjan muut henkilöt olivat jotenkin vaisuja. Se aasialainen labrarotta oli kyllä huippu. Varsinkin sen mustan naisen, Dexterin siskon ja Dexterin naisystävän juttuja ei jaksanut sitten millään.
     
  7. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täällä yks joka koukuttui Dexteriin laakista. Melkeen pitänee boksi hankkia, jakso viikossa-tahti on silkkaa tuskaa. Sopivan nyrjähtänyttä meininkiä. "I have standards", yks tyylikkäimpiä reploja :king:
     
  8. kmor

    kmor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ite koukutuin kyllä Dexteriin ensimmäisen jakson perusteella ja piti samantein katella lähestulkoon koko sarja. Dexterin sisko ärsytti kuitenkin heti ensimmäisestä jaksosta lähtien, ja kuten sanottua, muutamat muutkin hahmot ovat turhakkeita/voisivat olla parempiakin.
     
  9. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ensimmäisistä sekunneista (aivan alussa se öinen Miami) tuli mieleen Michael Mannin leffat, mutta loppu ei sitten ihan samaa visuaalisesti ollutkaan... en pitänyt minäkään tuosta värimaailmasta. Hirveä saturaatio monessa kohtaa. Kuvaaja vedellyt värisäätöjä aika rankalla kädellä. Ahdistavaa kun kuva on niin "tukossa". Ja jos DVB-G valittaa kuvasta, niin silloin siinä ON vikaa :rolleyes:

    Joku kysyi että kuvataanko sarjaa diginä: http://www.imdb.com/title/tt0773262/technical

    Karamellikuva ei iskenyt, mutta sen sijaan muuten tuntui hyvältä. Dexterin monologit hauskoja, "pork sandwich is my favourite". Näytti sellaiselta "hullun ja nerouden raja on häilyvä" kaverilta. Jotenkin häiritsi, että ne Dexterin omat paloittelusessiot skipattiin, mutta toisaalta hyvä - minä kun en ole sikäli veren ja goren ystävä. Saa nähdä miten tämä kaksinaismoraalisuus kehittyy, toivoisin Sopranoksen tyylistä symboliikkaa ja vertauskuvia, eikä niinkään suoraa alleviivausta.


    ...
     
  10. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä oli erinomainen avaus, ja koukutti. Semmoinen tunne on, että siitä mustasta "you stupid motherfucker" -kaverista asemalla varmaan kuullaan vielä...
     
  11. Myrzan

    Myrzan Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis onko tästä nyt saksittu jotain? Ihme perseilyä taas jos on. :grr:
     
  12. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Eiköhän tässä tarkoitettu vain sitä, että niitä ei sarjassa alunperinkään näytetty.
     
  13. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tällä on kaikki mahdollisuudet päätyä mun kaikkien aikojen suosikkisarjojen joukkoon. :) Tänään alkoi jo tehdä mieli dvd-boksia :eek:
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tämä olikin jo ihan hyvä tämä toinen jakso. Dexterin sisko on kiva.
     
  15. Väre

    Väre Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Ensimmäinen jakso ei oikein iskenyt, mutta nyt alkaa selkeästi koukuttamaan.
     
  16. Toni W

    Toni W Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo Dexteriä näyttelevä kaveri sopii kyllä tuohon rooliin hyvin. Jäi valitettavasti ensimmäinen jakso näkemättä, mutta kaipa tähän mukaan pääsee silti. Vaikuttaa kyllä hyvältä sarjalta, mukavan erilainen.
     
  17. aphid

    aphid Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2003
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli sattumalta kesälomalla luettua kirja Darkly Dreaming Dexter joka vaikutti varsin häiriintyneeltä teokselta. Sitten vasta kun rupesi pyörimään nelosella mainokset sarjasta huomasin näiden välillä yhteyden.

    Ensimmäinen jakso meni ainakin aivan suoraan kirjan pohjalta ja nyt mietinkin että miten tästä saadaan pidempi juttu ja voiko tätä katsoa kun on spoilannut itsensä jo. Mutta jotakin kiehtovaa sarjassa on, joka pitää ainakin vielä otteessa.
     
  18. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kirjasen lukeneena ja kaudenkin jo nähneenä voi kyllä sanoa, että ilman muuta vaan niitä seuraamisia jatkamaan, koska tämä sarjaversio on toden totta huomattavastikin rikkaampi ja antoisampi kokemus, niin henkilöhahmoiltaan kuin tapahtumiltaan, joten nou hätä. Loppukliimaksikin sinne pokkariin verrattuna on melkolailla erilainen, joten jännitystä tulee piisaamaan myös siltäkin kantilta. Kirja oli jees, mutta sarja on tosiaankin ihan omassa luokassaan.
     
  19. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Kaksi jaksoa on jo katsottu ja vielä on tarkoitus katsoa kolmaskin. Lostin avaus miehen silmästä pani epäilyttämään, ähinät lentokoneen ohjaamossa nauratti ja kipparin lähtö ylöspäin kertoi lopun sarjasta. Tämä tuntuu olevan aika hyvin tehty sitä joutuu pitämään seurannassa.
    Näköjään varmistetaan kunnolla että roisto on varmasti syyllistynyt rikokseen ettei pilkota syytöntä. Tulee moraalinen ongelma vaikeammaksi, tai helpommaksi, katsojasta riippuen.
     
  20. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Sama täällä, paitsi Shield. Telkkarista en juuri ole muistanut seurata, mutta dvd-boksit hyllystä löytyy.
    Lostia katselin kahden ensimmäisen jakson verran, mutta mielenkiinto lopahti.
    Ozille olen antanut monta mahdollisuutta, mutta turhaan. Ei iske.
    Deadwood saattaisi olla hyvä sarja, mutta koskaan en muista sitä katsoa. Ehkä dvd-julkaisuna sitten joskus. Vähän sama, kuin Rooman kohdalla.
    Sopranos ei liioin ole napannut. Periaatteessa kaikki hyvän sarjan puitteet on olemassa, mutta katselematta on jäänyt.
    Twin Peaksia ajattelin ruveta seuraamaan, kun se viimeksi tuli telkkarista. No joo, ensimmäinen jaksokin jäi puolitiehen. Mielestäni eräs yliarvostetuimmista sarjoista ikinä. Moni muu on toista mieltä, mutta itse en vaikuttunut tai jäänyt koukkuun. Sori.

    Dexterissä oli heti ensimmäisistä minuuteista lähtien jotain, johon jäin koukkuun.