Sony KDL-40D3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana matias, 21.03.2007.

  1. scalpel

    scalpel Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2003
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruotsalaisilla tietysti tämäkin asia edellä meitä. sony.se sivuilla d3500 kuvattu ja minhembio (kalpea kopio suomen dvdplazasta=) käy jo kuumaa keskustelua aiheesta.

    Eli 1080 juovainen näyttäisi olevan. Ei siis harmita yhtään, että ehti saada tämän old school koneen. Hinta on varmasti jotain muuta kuin 1600 e tuossa uudessa. Harmi vain, jos saatavus tässä d3000:ssa menee lekkeriksi.


     
  2. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Full-hd:ksi menee.. Kuinkahan tuo sitten näkyy kuvassa tuo motionin pois jättäminen ja isompi reso, kun pääpaino on itsellä kuitenkin SD-matskulla.

    Koska olin jo koneen osaksi maksanut, lupasi myyjä tämän uuden samaan hintaan. Tai näin ainakin ymmärsin puhelimessa.`

    EDIT: Uusikin kuitenkin ilmeisesti ymmärtää 24p:tä? En oikein saanut sivua aukeamaan, kun valitteli minun tulevan muualta..
     
  3. rainbow2

    rainbow2 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä speksit, jos sivut eivät aukea (minullakaan ei uusintahaulla nyt tietoja löydä Sonyn sivulta, tässä talteenottamani speksit edellisestä hausta)

    -------------------------------------

    KDL-40D3500 NY MODELL
    40-tums Full HD D3500 Sony Bravia LCD-TV med otroliga 6,2 megapixels upplösning, bildförbättringstekniken Bravia Engine, 24p True Cinema som ger dig en realistisk bioupplevelse i hemmet och 2 HDMI-ingångar som ger enkel anslutning till High Definition-källor som Blu-Ray


    6,2 megapixels upplösning och Bravia Engine som ger bättre definition och klarhet åt bilden
    LCC(Live Colour Creation) som ger levande och naturliga färger
    HD 1080p-kompatibel så att High Definition-signaler kan visas med otrolig kvalitet, d.v.s. Playstation 3, Blu-Ray o.s.v.
    2 x HDMI-ingångar för enkel anslutning - 1 på baksidan, 1 på sidan
    24p True Cinema så att du kan uppleva hemmabio precis som filmregissören tänkt sig
    Bravia biosynkronisering gör att du kan styra både din TV och ditt hemmabiosystem med en enda knapp
    Inbyggd mottagare för markbunden digital-TV (tar även emot analogt)
    Photo TV HD-teknik för visning av högupplösta digitala stillbilder i optimal kvalitet
    Surroundtekniken S-Force Front som ger samma effekt som fullständigt surroundljud med bara två fronthögtalare
    Har funktioner för ljudbeskrivning, vilket gör att blinda eller synskadade kan följa tv-program
    Kan väggmonteras med fästet SU-WL500 (tillbehör)
    Finns att köpa från november 2007
     
  4. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli 1kpl hdmi vähemmän, Ei DVB-C viritintä ja mitäs muuta kun tuo Ruåtsi on vähän ruosteessa.


    Jaahas. On se sittenkin C-viritin ilmeisesti. Pitäis tuota ruotsia hieman harjoitella. Ei varmaan huono ole tämä uusikaan. Pitää kait sitä jäädä odottelemaan.
    OT: missä ETP? :D
     
  5. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    D3500:een on siis tullut Full HD -paneeli, mutta siitä on lähtenyt MotionFlow -tekniikka ja HDMI-liitinten määrä on pudonnut kolmesta kahteen. En minä tuosta ainakaan paljon D3000:a enempää maksaisi, jos käyttö olisi pääasiassa normaali televisiokuvan ja DVD:n katselua.
     
  6. Que

    Que Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.10.2003
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äsken kävin hakemassa Teknisten varastosta viimeisen 40" pois hintaan 1649 hdmi-kaapelin kanssa. Kyllä nyt kelpaa laittaa Hong Kongista ostettu Playstation 3 kiinni. Täytyy toivoa ettei laitteen hinta nyt hirveesti putoa uuden mallin myötä. Juuri mistään ei tuntunut laitetta saavan kun soittokierroksen tein. Varauksiakin oli monessa liikkeessä kymmeniä.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Joskus täytää antaa mennä vaan, ja tänään EtP antoi mennä: 40D3000 on hankittu! :thumbsup: No ei sitä maksettu vielä ole eikä edes haettu, mutta sopimuspaperit on kyllä tehty. No tietenkin tuo ilmoitus D3500:sta piti tulla juuri nyt, mutta toisaalta D3000:ssa on kaksi ominaisuutta, jotka ovat minulle tärkeitä, ja joita D3500:ssa ymmärtääkseni ei ole:

    • mattamusta väri (D3500 hopeanharmaa?)
    • MotionFlow+100Hz

    Lisäksi kun edelleen SD:tä katson käytännössä pelkästään, niin enpä usko hyötyväni D3500:sta mitään. Tietenkin varmaan nyt se 1080/24p judder -ongelma tuossa on korjattu, mutta muuten uskoisin, että D3000 palvelee minua sekä esteettisesti että SD-suorituskyvyltään paremmin.

    EDIT: Tähän väliin voisin esittää Sony-asiantuntijoille kysymyksen: jos kerta D3500 on tuollainen, niin mitä järkeä V3000-mallissa sitten on?

    BTW, mielestäni liian suora liikkeiden mustamaalaus netissä ei ole koskaan tyylikästä, mutta pakko on kirjoittaa sananen aiheesta. Menin suurin odotuksin Veikon Koneeseen, jota täällä oltiin kehuttu sekä asiakaspalvelun että hintapolitiikan suhteen (lähes jokainen on hehkuttanut sitä kuinka kyseisestä liikkeestä saa tinkattua hyvin). Asiakaspalvelu oli hyvää, mutta valitettavasti hintapolitiikka ei ollut. Sanotaanko näin, että Musta Pörssi (josta paitsi sain laitteen välittömästi hinnalla, jota Veikon Kone ei missään nimessä voinut edes harkita -- tosin MP:n hintaan vaikutti muutkin tekijät) pesi Veikon Koneen 100-0 mitä tulee puhtaaseen myyntitaitoon. VK:ssa aika tympeään sävyyn väheteltiin taustatietojani hinnasta, kun taas MP:n palvelu oli sitä luokkaa, että television lisäksi tarttui muutakin isompaa ostoskärryyn.

    On täysin ymmärrettävää, että näissä kodinkoneliikkeissä myyjät varmasti inhoavat sitä, kun asiakas haluaa neuvotella hinnasta ja mainitsee kuinka alhaisella hinnalta jotkut ovat kutakin tuotetta paikasta tai toisesta saaneet. Toisaalta, minusta se on ihan selvä peli, että jos asiakas on sen verran tietotaitoinen, että tietää paitsi laitteesta myös siitä kuinka paljon siitä kannattaa maksaa (verraten eri paikkojen hintoja), niin myyjän täytyisi vähän osata nöyrtyä. Jotkut ihmiset eivät välitä hinnasta ja maksavat ovh:n kun taas toiset välittävät. Minä kuulun tähän jälkimmäiseen ryhmään, enkä takuulla maksa 100-200 euroa enemmän vain ollakseni mukava myyjille.
     
  8. blondi77

    blondi77 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä myös hiukan järkyttyneenä D3000 mallin poistumisesta kyselen onko kellään tietoa myydäänkö ko. mallia jatkossa kuitenkin vielä 32 tuumaisena ?
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Heti perään toinen viesti. :D Kirjoitan myöhemmin kokemuksistani 40D3000:n kanssa, kunhan olen sitä hetken päässyt töllistelemään ja laittanut kuvasäädöt kuntoon (olennainen osa maksimaalisen suorituskyvyn saannissa). Ajattelin vielä kertoa kuitenkin mikä pääkoppani sisällä "meni vikaan", kun menin moisen värkin hankkimaan. :)

    Vaihtoehtoinani olivat 40D3000:n lisäksi 40W3000, Samsungin 40F86 sekä Panasonicin 37LZD70 -- lisäksi pienellä varauksella 40D3500. Samsungin ja Panasonicin karsin pois ensiksi, koska vaikka kumpainenkin 100Hz:n tekniikoillaan tarjoaisivat hyvää kuvaa (Full HD -sellaista), niin en oikein kummankaan ulkomuodosta pahemmin välitä. Lisäksi käytännön seikkana molemmat laitteet ovat niin kauhean leveitä, että minulla olisi ollut kamala työ sovittaa niitä huusholliin.

    Entäpä W3000? Sen hinta tulee olemaan kova, mutta totta kai Full HD houkuttaa. Kuitenkin kun tänään kahdessa eri liikkeessä vertailin D3000:n ja W2000:n kuvaa (sekä Blu-ray että digiTV), niin tuli lopullisesti todettua, että minä en tarkkuudessa näe sellaista eroa, että haluaisin maksaa 500-1000 euroa enemmän saadakseni Sonyn Full HD:n. sampo.666:n kanssa olen siitä samaa mieltä, että D3000:n kuva on "digitaalisen näköinen", ja voin ymmärtää, jos se häiritsee. Minua se ei kuitenkaan häiritsi, ja toisaalta eiköhän kymmenien vuosien CRT-katsomisen jälkeen jokaisen tauluTV:n kuva näytä enemmän tai vähemmän "digitaaliselta". Kun W3000:ssa ei ole MotionFlow+100Hz:äkään, niin valitettavasti en näe mitään syytä sitä odottaa.

    Syyt D3500:n karsimiseen mainitsinkin jo.

    Kaiken kaikkiaan tyytyväinen siis olen tässä vaiheessa vielä ostokseeni, ja vaikka se Full HD -kummitus varmasti kummittelee mielessäni haluavan minun peruuttaa ostokseni ja ostaa "futureproofimman" töllön, niin minun on pakko olla tässä vaiheessa käytännöllinen ja taloudellinen. Tuli mieleen itse asiassa linja-autossa istuessani tänään sellainen ajatus, että ehken sitten vain ole niin kotiteatterifriikki kuin olin ajatellut: kyllä käyttökohde ja hinta ratkaisevat enemmän kuin se, mitä TV-teknologian viimeisimmät läpimurrot voivat tarjota.
     
  10. HeEBeli

    HeEBeli Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen samaa mieltä kyllä osittain. Jos hypoteettisesti ajatellaan kilpailevat liikkeet, sama hinta +/- 100e niin itse vaikka maksan mieluummin tuon 100e enemmän jos kaupasta jää hyvä mieli. Paskan palvelun jälkeen halpa hintakaan ei saa minua palaamaan samaan kauppaan ainakaan kovin helposti.
    Pitää kuitenkin muistaa se että monissa liikkeissä myyjät nykyään saavat palkkansa siitä mitä myyvät, eli
    a) motivaatiota ja ammattitaitoa täytyy löytyä
    b) hinta ja pelisilmän täytyy olla kohdallaan sekä asiakaspalvelun loistavaa
    c) mikä myyjälle on tärkeintä - rahaa pitää tulla jotta palkkansa saa
     
  11. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    On siinä immeisillä ihmettelemistä kun Sonylta löytyy FullHD töllöistä D-, V-, W ja pari X-sarjaa... Saa nähdä jos ensi vuonna saisivat hieman järkeistettyä tätä hommaa, ei näin Sony ei näin. Mielenkiintoista nähdä noiden kaikkien mallien hinnoittelupolitiikka, siinä voi kauppiaat olla aika solmussa.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179

    Nimenomaan näin. Ja vaikka tuolla Veikon Koneessa asiantuntemus oli kohdallaan ja palvelu oli mukavaa, niin jotenkin siihen hintakeskusteluun kaikki tyssähti: tuli vaan huono fiilis siitä ehdottomuudesta ja mielipiteideni tietynlaisesta vähättelystä. Kun MP:ssä huomasi, että myyjä niin sanotusti tuntuu reilulta kaverilta, niin tuli hyvä fiilis, ja tuli ostettua muutakin kuin se töllö. Minun kohdallani se menee aina niin, että jos myyjä edes vähän antaa periksi, niin innostunun aina ostamaan lisää.

    Se on selvää, että provikan takia ei voi ihan miten sattuu myydä, mutta kyllä hyvän myyvän erottaa aina siitä, että hän edes näennäisesti saa asiakkaan tuntemaan, että "Nyt kyllä on sellainen tarjous mitä ei kannata ohittaa". Tämän kun myyjä osaa, niin kummasti yhtä laitetta ostamaan tullut asiakas ostaakin enemmän.
     
  13. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asiaa kanssa tänään selvittäneenä selvisi seuraavaa tietoa:
    D3000 (46") mallia saapi edelleen useimmista paikoista. Joskin ei välttämättä hyllystä mutta seuraava erä on tulossa 1-2 viikon sisällä. Eli jos haluaa kyseisen mallin niin eikun tilaamaan niin niitä vielä saapi.

    Oma pitkä valintaprosessi taitaa kuitenkin kallistua tulevaan X-sarjalaiseen eli KDL-46X3500 malliin. Tulevissa Full HD malleissa kun ainoastaan X-sarjalaisissa on 100Hz:n tekniikka käytössä. Vaikka jo välillä prosessi oli kallistumassa HD Ready malliin niin taas mennään toiseen laitaan :hitme: Nyt kun tilaa niin lokakuulla saapi eka erästä moisen ihmeteltäväksi.

    Ugh!
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Heh... Hyvä valinta tuo tulee olemaan varmasti, mutta hieman pisti hymyilyttämään nuo kaksi vaihtoehtoa: harvalla toinen vaihtoehto maksaa 2-3x enemmän kuin toinen.
     
  15. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä moisen tiedon olet saanut Gergo? Itse olen saanut ainostaan sellaista tietoa että jo tilattujakaan ei saada. Sama siis omalla kohdallani.

    Voi kun uskaltaisi ottaa sokkona tuon uuden mallin. Pystyykö D3000 mallista kytkemään sen motionin pois päältä? Olisi mukava päästä näkemään ero siinä.

    OT: Syyllistyn kyllä nyt itsekkin tähän tyylittömään kauppias keskusteluun, mutta myyjä meinasi hieman avautua Minulle, kun olin kirjoittanut tänne hinnan jolla olin laitteen saanut. Oli mennyt joku toinen vaatimaan tuotetta samaan hintaan, josta tämä avautuminen lähti. Soittelin äskettäin liikkeeseen ja sovimme että saan speksit s.postiini heti kun ne saapuvat ja tämän perusteella sitten päätän jäänkö odottamaan tätä uutta mallia. Tässä alkoi hieman tökkimään myyjän lauseet mahdollisesta lisämaksusta, mikäli laite on huomattavasti kalliimpi, mutta jos olen jo karhunosan maksanut tuotteesta ja tehnyt kaupat niin enkait nyt enään joudu lisää maksamaan?!?! Toivotaan että homma menee nyt putkeen.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kirjoitetaanpa siitä hinnasta vähän suoremmin (jättäen liikkeen nimet pois). Käsittääkseni tietyistä paikoista Suomesta 40D3000:ta on voinut saada (useamman henkilön kirjoituksien mukaan) jopa hitusen alle 1600 euron. (Hitusen) alle 1700 euroa on ollut aika vakiohinta ymmärtääkseni. Ovh. monessa liikkeessä on hitusen alle 1800 euroa. Lähtiessäni ostamaan tätä töllöä, minulla oli se periaate, että yli 1700 euroa en siitä maksa missään nimessä -- enkä lopulta päätynytkään maksamaan.
     
  17. Axa

    Axa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2005
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tyhmä kysymys: Toimiikos tää motionflow 100hz vain telkkarin sisäisellä digivirittimellä vai myös kaikista inputeista syötettävälle kuvalle? Eli jos vaikka kytken digiboksin, niin tehdäänkö sen kuvalle motionflow?

    Niin ja tosiaan se voiko sen kytkeä pois päältä kiinnostaa myös minua, silloin voisi käydä katsomassa ja testaamassa kuinka paljon se oikeasti auttaa.

    Edit: näyttää kadonneen D3500:n speksit ruotsalaiseltakin sivulta. Mikähän lienee syy...
     
  18. zxcv

    zxcv Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Motionflowin (liikkeenparannin asetuksissa) voi laittaa pois/normaali/suuri. Toimii ainakin hdmi-tuloista, tosin ei "näyttötilassa" vai mikä onkaan.. 1360x768 jolla ei monet muutkaan asetukset ole käytössä.
     
  19. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mainosteksteissä näkee aina välillä kaikenlaisia päähänpistoja. Esim. tuo Sonyn esitteissäkin mainittu natiiviresoluutio. Vaikka insinöörin logiikallahan 'Full HD' -resoluutio tarkoittaa, että 1 920 x 1 080 = 2 073 600 pikseliä, siis pyöreästi 2 megapikseliä. Mutta pätevä mainosmies kun hieman soveltaa, niin resoluutio moninkertaistuu. Eli on vaatimattomasti ilmoitettu 200 % todellisuutta suurempi pikselimäärä.
    "Virallinen perustelu" on se, että kunkin yksittäisen pikselin muodostavat (valmistajasta riippumatta) aina alipikselit punainen + vihreä + sininen = 3, jolla todellisen natiiviresoluution voi kertoa, jos ei varsinaisten pikseleiden määrää halua kertoa, vaan yksittäiset pikselit muodostavien alipikseleiden määrän. Aivan yhtä pätevä perustelu olisi mielestäni se, että kun 'Sony':sta ottaa o-kirjaimen pois, jää jäljelle yksi vokaali ja kaksi konsonanttia, jolloin kertoimeksi saadaan siis 1 + 2 = 3.

    Myyjälle voi olla etua, etenkin kun sotkee mukaan myös 'HD Ready' -mallit, sekä hyllyyn jääneet vanhemmat mallit. Sekä kulloisetkin päivitysversiot 3500/4000/... Ainakin Pentti Peruskäyttäjän saa pökerryksiin, kun kysyy, että laitettaisko Sonyn D-, P-, S-, T-, U-, V-, W vaiko X-sarjaa? Ja jos kirjain ei enää välttämättä kerro resoluutiotakaan, eikä isompinumeroisessa seuraajamallissa välttämättä olekaan aivan kaikkia ominaisuuksia mitä edeltäjässä oli.
    Päälle vielä eri värikoodit tyyliin 3500/3510/3520/3530 sekä halpaversiot 2810/2852 muutamalla poikkeuksella varustettuna, niin asiakkaat saadaan niin sekaisin, että ovat tyytyväisiä kun pääsevät omin voimin liikkeestä ulos. Tarvittaessa mainitaan Full HD -taustaprojisio-tv, DLP-tykit ja Blu-ray.
    Eiväthän kaikki osaa enää kotona kertoa, että mitä loppujen lopuksi ostivat, kun mallinumerokaan ei täysin täsmää mihinkään TM-testiin tai keskustelupalstan juttuihin, etenkin kun Sonyn sivut ja manuaalit ovat mitä ovat. Hintavertailukin hieman vaikeutuu.
     
  20. Axa

    Axa Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2005
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tämmöinen hassu ajatus mieleen. Itsellä on nykyään 50hz CRT ja olen ihan tyytyväinen. Jos olen pärjännyt ilman 100Hz CRT:tä, niin pärjäänköhän myös LCD:n kanssa, jossa ei ole motionflowta :)