Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. laffet

    laffet Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on Procaster PVR 6200C kiinni Miraissa. Siinä on skaalain joka hoitaa hommansa ihan mallikkaasti. Kokeilin myös Kansalaisboksia scartin kanssa, ero oli todella merkittävä.
     
  2. slbbb

    slbbb Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei kännykkää kummempaa kameraa oo mut jos haen lainaan digikameran ja koitan räpsiä parit kuvat scart vs hdmi 1080i.
     
  3. DaJackal

    DaJackal Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT: Vihreää väriä käyttävä ketju ei ainakaan ole näistä luopunut. Nämä yleisimmin juuri juomafirmojen ns. merkkarit käyvät alueen kaupoissa vain täyttämässä hyllyt omilla tuotteilla ja nostamassa henkilökunnan verenpainetta sotkemalla varaston järjestyksen, vaikka kuinka olisi selkeästi merkitty eri firmojen tuotteille omat paikkansa. :OI Käytäntö on yleinen oikeastaan jokaisessa vähänkään isommassa kaupassa, jopa pienimmissäkin.

    Semi-OT: Jimmsiltä on hankala saada ihmisiä langan päähän, mutta sitkeydellä ja sopivasti ajoittamalla sekin onnistuu. Ja vastaajat osaavat jopa kertoa vastauksia kysymyksiin.

    Miraihin liittyen: Itellä on kyllä ihan Kansalaisboksilla kiinni tuo ja tavallisen tv-kuvan laatu on noin 2,5 metristä aivan riittävä. Leffat katsotaan dvd:ltä tai tietokoneelta. Edittinä aikaisempiin kommentteihin lisäisin, että kyllä nuo kaiuttimet pikkuisen suhisevat, ainakin tällä hetkellä. Yli puolesta metristä asiaa ei kuitenkaan huomaa, ja harvemmin täydellisen äänettömiä hetkiä ohjelmissa onkaan.
    Edelleen ostokseen erittäin tyytyväinen. :)
     
  4. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä riittää kenellekin. Itsellä on televisioon etäisyyttä n. 3m, ja ensimmäisen leffan jälkeen lähti dvd-soitin vaatehuoneen hyllylle, kun kuvasta näki palikoitumisen vaikka kuinka yritti olla sitä katsomatta. Nyt leffat pyörittää 360 tai pc ja homma toimii. Kyllä joku kansalaisboksi kävisi kanaville joita ei niinkään katso, vaan kuuntelee.

    Slbbb: Jos vain saat kuvia niin olisin kiitollinen.
     
  5. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä taas nähtiin se, kuinka epäluotettavia foorumiarvostelut ovat. Vaikka kaksi toisiaan tuntematonta ihmistä katselisi täysin samaa materiaalia täysin samoilla laitteilla samoissa olosuhteissa, saattaa palaute olla aivan päinvastaista. Toinen kehuu taivaisiin, toinen näkee Coulthardin pään kokoisia palikoita. Sitten vielä ne, jotka kehuvat omia laitteitaan ja niiden suoltamaa kuvaloistoa, vaikka sydän itkee verta kun pettymys Suomen digilaatuun olikin kova.

    Loppujen lopuksi laatua kuvaavilla ja mielipiteisiin pohjautuvilla kommenteilla tekee siis aika vähän, mikä tietysti oli varmaan (ja toivottavasti!) monille jo ennestään selvää, mutta muistutetaan nyt taas kertaalleen.
     
  6. slbbb

    slbbb Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep jep..

    Vähän oli kuvat tärähtäneitä niin meni vituiks sekin homma :D

    No pikaseen nappasin uusia kuvia Nelosen Kyle XY ohjelmasta jos siitä sen eron huomais. Kuvat on 4Mpix Konicalla n. 1m päästä ilman zoomia.

    3kpl Scartilla:

    [​IMG][​IMG][​IMG]

    3kpl hdmi@1080i:

    [​IMG][​IMG][​IMG]


    Lähetyksien laatu vaihtelee aika paljon kanavien välillä esim. urheilukanavalla futis on yhtä pikselimössöä.
     
  7. slbbb

    slbbb Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran vielä ettei telkun kuvaa oo vielä pahemmin säädelty ja asetuksena on molemmissa "Movie" ja "Back Light 0" tosin scartin kuva on vähän tummempi.
     
  8. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta tuokin. Tosin en itseäni pidä minään kultasilmänä, mutta joku vain välillä näkyy häiritsevästi läpi tai mitä ikinä. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Ja minulle kelpaa se koira.
     
  9. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Postataas nyt vähän tohon kuvan säätämiseen liittyvää. Melko lailla tuntuu olevan eroa mikä digiboksi, pc ym. laite on Miraihin kytkettynä kun säätöjä alkaa tekemään. Esimerkiks ite sain kuvan mieleiseks mutta kun samoja säätöjä kokeiltiin kaverilla, niin tulos ei ollut kyllä järin hyvä. Kokeilin itellä myös tänne aikasemmin jonkun postaamia säätöjä ja kuvasta tuli melko lailla kamala. Kannattaa paneutua hetkeks ees vähän säätelemään niin paranee kuva kyllä melko lailla.
     
  10. napinpainaja

    napinpainaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistähän löytyisi ohjeita ja mielellään myös kuvia, joilla kaikki säädöt saisi kohdalleen?

    Sellaisen olen myös huomannut että tietyt keltaisen sävyt näkyvät vihreänä. Parhaiten ilmiön huomasi kun satuin viikonloppuna näkemään kolmoselta tulleen Muutosta ilmassa tjsp. lopputekstit, joiden taustalla oli keltaisista palluroista koostunut taustakuva. Näistä pallukoista muutama näkyi täysin vihreänä. Tai ehkä digiboksi, Topfield 5100:n kaapelimalli HDMIllä kiinni, tunkee pihalle väärää väri-informaatiota tai sitten osan pallukoista pitikin olla vihreitä. Täytyypä testailla kun nyt loma ja aikaa on.
     
  11. keigykedy

    keigykedy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kävin eilen hakemassa omani verkkokaupasta. Näyttö tuli pääasiallisesti PS3-käyttöön. Heti käynnistettyä ensimmäiset pelit niin leuka tippui kyllä lattiaan, aivan mahtava kuvalaatu (Heavenly Sword demo sekä Virtua Tennis 3). Säädin taustavalon pois ja kuva parani=tummeni entisestään ainakin minun mielestä. Vielä ennen nukkumaan menoa ehdin kokeilla muutaman minuutin Casino Royalia blue-ray:ltä ja kyllä oli huikea kuva siinäkin. Kuolleita piksleitä ei löytynyt yhtään(=puusilmä?) ja nukkumaan menin kyllä erittäin tyytyväisenä ostokseeni.
    Suosittelen kyllä lämpimästi , hinta-laatusuhteeltaan varmasti paras vaihtoehto !
     
  12. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman OT, mutta osaako kukaan sanoa voiko läppäriä (tai tietokonetta yleensä) pakottaa puskemaan komposiittia ulos vga-liitännästään? Tuli mieleen tuotakin kokeilla, jos sillä olisi saanut aikaiseksi toimivan 1080p:n, kuten xboxin kanssa kävi. Vga-kaapelilla tuon saa käyttöön, mutta syistä jotka eivät minulle ole niin selviä, on kuva vihreä (sekä 720p että 1080p). Powerstripillä ilmeisesti voisi yrittää säätää ajoituksia ja muita tuosta, mutta ilman tietotaitoa taitaa olla aika turhaa?
    [/OT]

    Eilen kerkesin ensimmäistä kertaa laittamaan Bioshockin kiekon sisään ja täytyy kyllä myöntää että peli oli kaunista katseltavaa täydellä resolla. Olikin ainoa peli joka 1080p:tä tuki.
     
  13. jeesbox

    jeesbox Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noissa Scart kuvissa näkyy selvästi analogin kohina taustalla. Tässä miraissahan on sellanen "ominaisuus", että analogivirittimen kohina jää taustalle jos siirtyy suoraan analogista muuhun lähteeseen, eli scart / hdmi. Silloin tulee kuvaan tollasta pilvisyyttä. Mutta jos taas tekee niin, että menee ensin vaikka hdmi 2 ja sieltä scart 1 / 2, niin silloin analogivirittimen kohinaa ei tule taustalle.

    Eli olisiko testissäsi mahdollisesti käynyt niin, että scart kuvaa kuvatessa, olet siirtynyt analogista suoraan scart 1 / 2. Sitten hdmi kuvaa testatessa, olet siirtynyt scart 1 / 2 -> hdmi 1 / 2, jolloin kohinat ei tule kuvaan.
     
  14. slbbb

    slbbb Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihdot tapahtu vain ja ainoastaan scart1 ja hdmi2 välillä eli Analogin puolelle ei eksytty. Scartin kuvissa kuva näyttää kyllä aika huonolta :confused: liekkö syynä Bilteman? huonolaatuinen scart-piuha.
     
  15. Pusicato

    Pusicato Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarttu sitten itselläkin xboxin kylkiäisiks 42' Mirai verkkokaupasta ja laatuvehkeeltä vaikuttaa. :) Tästä xbox360 säädöstä on täällä onkin puhuttu ummet ja lammet, mutta haluaisinkin (hieman offtopicina) kysyä että mistähän mahdollisesti saisi noita komponentti -> vga piuhoja? Tänään jo ilosta hihkuen hain gigantista piuhan, huomatakseni vain sen vga liittimen olevankin naaras, urosta kaivattessa. Ei liiemmin tuo kolvailu kiinnostaisi niin jos joku voisi kertoa/pistää linkin mahdolliseen tavaraan niin olisi todella hienoa niin sais varmasti oikeen piuhan...
     
  16. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos asut pk-seudulla (tai miksei vaikka kauempanakin) niin Teuvo Pakkalan Tie 8. Siellä sijaitsee liike nimeltä Partco (www.partco.fi) josta voit tilata/noutaa sukupuolenvaihtajan. Toki saat sellaisen osan jostain Mustasta Pörssistä tai vastaavastakin, mutta hinta on sitten sen mukainen (esimerkkinä itse kaipasi kolme RCA-sukupuolenvaihtajaa "jatkokappaletta". Partcosta hakiessa hintaa yhteensä 1,1e. Mustassa Pörssissä käydessä tulin katsoneeksi niin on hinnat liikkeen nimen veroisia: 4e/kpl!
     
  17. ybenson

    ybenson Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on ollut 32 tuumainen 1366 * 768 Mirai DTL-632V200 puolisen vuotta. Laite on kytketty Handan DVB-C 5800 HD boxilla Elisan kaapeliverkkoon. Elisa aloitti HD lähetykset kahdella HD kavanalla 3.9.2007, ja lisää HD-kanavia on luvassa vielä tänä vuonna. Welhon kaapeliverkossa HD-kanavien määrä nousi yhdestä kolmeen 1.9.2007. Paras nyt kaapeliverkossa näkyvistä HD-kavavista on HD-Discovery, niin kuvan laadun kuin sisällönkin suhteen.

    1080i kuva (jonka Mirai skaalaa alaspäín) on UPEA.

    Seuraavaksi on ostoslistalla Sony PS3 ja BBC:n Earth, jotta päästään ihastelemaan HD:tä kunnolla.

    Miraissa on loistava hinta/laatusuhde. Erinomaistra laitteessa on kuvan laatu, kytkentöjen sijoittelu, laitteen ulkonäkö ja pitkä takuu. Keskinkertaista siinä on PIP, kaukosäädin ja käyttöliittymä. Huonoin piirre Miraissa on surkeat sisäänrakennetut kaiuttimet (voi olla että uusimmissa on paremmat ja jos kiinni kotiteatterissa niin tällä ei ole väliä).

    Kaikeinkaikkiaan olen ollut erittäin tyytyväinen. Suunnitelmissa on vaihtaa tämä 32-tumainen Mirai 42-tuumaiseen Miraihin. 32 tuumainen jää käyttöön kakkostelkkarina ja/tai tietokonen näyttönä.
     
  18. karipelaaja

    karipelaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi Mirain omistaja täälläkin, posti meinasi sekoilla toimituksissa mutta tulihan töllö lopulta.

    Ensivaikutelma: se on iso. Upgreidasin 28" putkiwidescreenistä ja emäntä meinas saada slaagin. Leppyi kuitenkin kun Greyn Anatomia lähti pyörimään neloselta ("no on tää ihan jees") :)

    Muita fiiliksiä:
    - Töllö on hyvännäköinen, vaikkei olekaan mikään piano black gloss
    - RGB-Scart ei meinannu mennä sisään, sai venkslata kunnolla että upposi
    - Kuva on hyvä, jopa digiboksilta (Procaster 5102-C), pikkaisen värit on sinne tänne mutta kuvan säädöillä saa jo ihmeitä aikaan. Canal + leffat, sarjat erittäin jees
    - Mirain skaalain (?) on ilmeisesti yllättävän hyvä, koska jopa PS2-pelit (RGB) näyttivät melko hyvältä (joo toki vähän pikselöityy tekstit jne. mutta esimerkiksi FF XII ja Okami alkudemot olivat huumaavan immersiivisiä 42" ruudulta)

    Nyt odotellaan pian saapuvaa Oppo 980-H 1080p Upscaling HDMI DVD-soitinta.
     
  19. abioqaas

    abioqaas Guest Guest

    Liittynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Töllö tuli eilen. Toimitus jäi aivan viime tinkaan. Olin sopinut, että kuuden jälkeen voivat tuoda ja lähetys saapui kymmentä vaille yhdeksän.

    Ekat kokeilut Xbox360:llä olivat todellisia leuanpudottajia ja jopa perusdigiboksikuvakin oli ihan katsottavaa (scartin kautta). Kokeilin myös tietokonepelejä 1080p-resolla ja oli kyllä upeaa katsottavaa. Myös Applen sivuilta ladatut fullhd-trailerit olivat makoisaa katseltavaa.

    ATIn kanssa oli aluksi 1080p-resolla pieni underscan ongelma, mutta löysin netistä ohjeet, jolla homma korjautui (pari riviä rekisteriin).

    Yksi kuollut pikseli löytyi. Onneksi on täysin eloton eikä kirkas ja sijainti oikeassa alanurkassa. Ainoa paikka missä mokoman huomaa on Xbox360:n dashboard.

    Yhteenvetona Mirain töllö on hintaisekseen erinomainen.
     
  20. hifi

    hifi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on sitten Mirai hyllyyn eksynyt. Pikkaisen oli säätöä kasaan saamisen ja johtojen kanssa,koska TV siis "kirjahyllyssä", ja taakse ei pääse kun se on paikoillaan. Ne pikkaisen kiroilun avustamana siirtyivät ihan näppärästi mukana, kun oli laittanut ne jo lattialla kiinni. Scartit menivät heti käyttöön (DVD ja digiboksi), ja GC pitänee kierrättää digiboksin kautta, kun erillisiä komposiittivideo/S-video liittimiä ei ole.

    Digiboksin (Handan CV-7700 PVR, jos oikein muistan. Welhon myymä) kanssa tosin tuli "mielenkiintoisin" ongelma: Medialoungen kaapelit lähtevät kohtalaisen loivasti erkanemaan takapanelista. No, Handanissa optinen digilähtö sattuu olemaan Scartin vieressä, joten ei tuohon tietenkään enää äänikaapeli scartin kanssa mahtunut. Onneksi on vielä yksi komposiitti-digiliitin vahvistimessa vapaana.

    Viikonloppuna säätöä varmaankin riittää, mm. värien säätöä Spyderilla.