Sonyn uudet tallentimet digivirittimellä tulossa

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana matias, 28.03.2007.

  1. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johtuisiko siitä että Sony käyttää samaa tekniikkaa kuin vanhoissa analogiDVD-kovalevytallentimissa? Itselläni on RDR-HX910 kytketty telkkarin ykkösscarttiin eikä se ole koskaan mennyt itsestään Av-kanavalle vaan aina on pitänyt itse kaukosäätimen TV/Video napilla kääntää. Eli tuo toimi yhtä huonosti 15 vuotta vanhassa putkitöllössä kun nyt uudessa Sonyn LCD digitelkkarissakin. Vaihtoehtoisesti myös Title list nappi vaihtaa AV:lle ja tuo suoraan esille tallennetut ohjelmat (Nimikelistan) ja myös Play-nappi tekee vastaavan ja rupeaa toistamaan viimeksi katsottu tallennetta. Nuokin napit toimivat pienellä viiveellä eli ei saa saa olla kovin kiireinen. Jopa vanhat JVC-videoni osaavat kääntyä automaattisesti jo nopeammin AV-kanavalle kuin Sony.
    Toimiiko edes edellämainitut tavat tuossa RDR-HXD870 mallissa?

    Tuon edellisen takia olin varautunut neuvomaan vaimolle helpoimman tavan kääntää AV-kanava esille hankkimastani Humax-tallentavasta boksista mutta se näkyy lähettävän niin voimakkaan signaalin ettei ole edes väliä kumpaa laitetta ensin käynnistää. Muissa laitteissa kun olen tottunut että telkkari pitää ensin avata ja sitten vasta videot tai digiboksiboksit niin jos Humax on auki ja käynnistän telkkarin niin se menee heti Humaxin AV-kanavalle näyttämään suoraa lähetystä.
     
  2. Austin_Powers

    Austin_Powers Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutama vuosi sitten uusin antennin ja vahvistimet. Finluxin digiviritin näyttää tasoksi 76 - 78%, mutta tämä Sony näyttää 94-95%. Sonyn viritintäkö haukuttiin epäherkäksi?

    Vapaapäivä sattui kohdalle, ja olen koko päivän pitänyt Sonya päällä. Välillä kuunnellen digiradiokanavaa ja välillä tv:tä. Kertaakaan en ole huomannut, että olisi pätkinyt.
     
  3. Austin_Powers

    Austin_Powers Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttöohjeen mukaan RDR-HXD870 keskustelee enemmänkin tv:n kanssa, jos se osaa jonkun seuraavista: Smartlink, NexTView Link, Megalogic, Easylin, Cinemalink, Q-Link, Euro View Link tai T-V Link. Finluxi ei tuollaisista tiedä mitään...

    Vasta nyt hokasin kokeilla: Kyllä toimii.

    Olisikohan Ohjelmoitava kaukosäädin, kuten Logitech 555 ratkaisu? Eli saisi helposti käynnistettyä tv:n ja suoraan kuva Sonyn digivirittimeltä.
     
  4. tm_

    tm_ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, Sonyn huollosta sain tiedon, että SCM ei toimi tallentimien kanssa virheettömästi, vaikka se on telkkareihin suositeltu. LA Digital on uusi suositeltu CA-moduuli sekä telkkareihin että tallentimiin.
     
  5. GNR Slash

    GNR Slash Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tämä Sonyn DVD/Digiboxi yhdistelmä alkaa updatee yöllä klo. 05.00 ja sitten siitä alkaa tulla kauheeta piipitystä ("piip") ja sitten joudun aina herämään ja laittamaan sen kiinni... Ja välillä kun katselen vain kanavia tai tallennan, niin tulee sellainen yksittäinen "piip" ääni. Pitäisikö minun viedä tämä huoltoon? vai tekeekö muilla tätä samaa, ja miten olette hoitaneet tilanteen?

    Kiitos vastauksita jo etukäteen =)
     
  6. JoeQPublic

    JoeQPublic Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä hyötyä muuten SmartLinkistä, HDMI-ohjauksesta jne. on, jos käyttää Sonyn HXD-soitinta Sonyn töllön, vaikkapa Bravian kanssa, joka periaatteessa osaa nuo standardit ?

    Eikös digitallentimen äly jo sinänsä tarjoa nuo ajastus- jne. piirteet ?
     
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Ota nuo updatet pois päältä. Ei niillä suomessa muutenkaan mitään tee.
    Omassa Pioneerissa myös olisi jkl analoginen epg, jonka saisi tietyiltä kanavilta ladattua yöaikaan, todennäköisesti kyseessä on sama toiminta tuossa Sonyssa. Johonkin menujen kätköön on varmaan ko. valinta kätketty. Pahimmassa tapauksessa sinun pitänee ottaa manuaali käteen ja etsiä sieltä.
     
  8. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis tallentaako se tekstit digitaalisessa muodossa (erillisinä) joten ne saa halutessaan pois, niinkuin digiboxissa?

    Mulla on edelleen saman sarjan "vanhempaa osastoa", eli HX710 160GB joka toki oli analogivehje vielä, mutta siinä tekstit "poltetaan" kuvaan tallennettaessa.
     
  9. jartsa65

    jartsa65 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    kävin tänään vaihtamassa scm modulin veikon koneessa sain tilalle Technisat technicrypt cx mallin nr. 0002/4536 ei pätki enää maksukanavat ja ca valikostakin saa tietoja ulos.
     
  10. harttuo

    harttuo Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostinpa tuon RDR-HXD870 -mallin ja tässä tuumailin onkohan sille jo tullut uudempaa firmwarea jossa esim. divx-tekstit olisivat paremmat?

    Kukaan ei varmaan vielä ole aukonut omaa 870:aansa, eli tuossa pähkäilin voisiko kovalevyn vaihtaa esim. 250/500Gigaiseen?...eikai sisällä ole 2.5" kovo?

    Sitten ongelmaa:
    Telkkuna on Sonyn 40" LCD, malli 40U2000 ja onko kukaan saanut toimimaan asetusta jolla kys.telkun digivastaanottimen guidesta saa tallennusajastuksen siirtymään tuohon 870:llaan? (Se kuuluisa hdmi/Bravia Theatre toiminto)
    Meikällä ei sitten vaan se toimi...kaapelit on oikein ja ei siis wörki scartin/hdmin kautta, tosin ohjekirjassa s.22 luki pienellä printillä "Liitetyn laitteen mukaan HDMI-toiminto ei välttämättä toimi..." siis mitäv...onko tää yhtensopiva vai ei sonyn töllöjen kanssa???
    Jelppivä!
    :hitme:
     
  11. kale2

    kale2 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keväällä Mikrobitin testissä Pioneer (-545HX)päihitti kirkkaasti silloisen Sonyn (-760) kuvanladussa ja muussakin.

    Onko kellään tietoa tään viimesimmän Sonyn ( -870) vastaavista testeistä.

    Kale
     
  12. sarma

    sarma Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitänee sen verran kommentoida, että nostimme muutama viikko sitten antennin korkeutta vajaalla metrillä, ja häiriöt katosivat lähes kokonaan. Eli nyt boxi pelittää hyvin.
    Sonyn boxi näyttää siis olevan melko herkkä vaaditulle signaalin laadulle, muuten ihan sopiva. Ainakin eläkeiässä olevat vanhempani ovat tulleet sen kanssa hyvin toimeen.
     
  13. abmas1

    abmas1 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoittelin aiemmin RDR-HXD870:n toimimattomuudesta vanhojen DVD+R -levyjeni kanssa. Nyt on ratkaisua tiedossa!

    Jokunen päivä meni siihen kun LG:n ja Sony:n välinen tallennusmuotokeskustelu saatiin loppuun. Tuloksena Sonyn tuki passitti minut laitteineni Sonyn keskushuoltoon. Sen aikaansaamiseen meni viikko-pari, mutta sitten vain niskasta itseään kiinni...

    Otin mukaan yhdet DVD+R- ja DVD DL -levyt arkistostani. Sitä ennen ne oli testattu parilla työkaverilla toimiviksi lukuisissa eri soittimissa ja Xbox/PS-konsoleissa.

    Huollossa levyjä oli kokeiltu "toisissa" soittimissa (toimii) ja samanlaisessa soittimessa (ei toiminut!)

    Eväinä oli kokeiltu softapäivitystä, mikä ei tepsinyt sekään. Siihen ne eväät sitten loppuivatkin. Mitä he olisivatkaan voineet Sonyn töppöilylle? :OI

    Nyt sitten tarttis päästä moisesta paskasta eroon. :sick:
    Mulla on kymmenittäin vanhalla analogilaitteella tallennettuja DVD-levyjä, jotka olisivat käytettävissä vain vanhalla, Sonyn rinnalle asennettavalla soittimella/tallentimella, tai toisessa (leffojen kannalta väärässä) telkkarissa. En ole niin kapulafriikki,eikä hyllyyn oikein mahdukaan. Rajansa kaikella.

    Kuvittelin, että Sonyn kanssa joutuisi korkeintaan tappelemaan digiongelmien kanssa, tämä tuli kyllä vähän nurkan takaa.... :OI :grr: :hitme: :confused:

    VINKKI SIIS:
    Jos olet tallentanut DVD-levyjä jollakin "analogilaitteella", jonka haluat päivittää "digitaaliseksi" Sony 870:ksi, ota kauppaan mukaan levyjä ja tarkista, osaako Sony soittaa niitä. Kaikesta tekniikan kehittymisestä huolimatta, kaikki valmistajat eivät tänä päivänäkään saa laitteitaan pelaamaan kunnolla ja yhteensopivasti näköjään.
     
  14. einarise72

    einarise72 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellänikin oli tuo SCM moduli...
    Kävin tänään hakemassa tuollaisen Technisatin ja pikselöityminen siirtyi ainakin äkkikatselulta historiaan.
    Aikeissa oli jo viedä laite huoltoon. Ja Sonyn tukipalvelusta sain neuvon "viritä uudelleen".
    Kiitos vastauksista!
     
  15. tonttutorvinen

    tonttutorvinen Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosi törkeetä Sonylta!
    Kyllä itse ottasin tilalle luotettavaksi todetun LG DBRH198:n niin ei ole mitään ongelmia koskaan.

     
  16. jack007

    jack007 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nythän kun ilmeisesti kaapelimallin vastaavia laitteita ei ole tarjolla, niin olisiko viisaampien mielestä mitään järkeä laittaa esim. RDR-HXD870 kiinni kaapeliverkossa olevaan c-mallin telkkariin? Welhohan kuulemma huhujen mukaan lähettää vuoteen 2009 asti myös t-dataa verkossaan, ja sen jälkeenhän voisi yrittää saalistaa signaalia pöytäantennilla...? Onko kenelläkään kokemuksia vastaavista virityksistä?
     
  17. Herra Buddy

    Herra Buddy Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2006
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Digiboksien näyttämien signaalivoimakkuuksien sanotaan olevan melkoisen epätarkkoja. Ne kyllä näyttävät vaihtelut signaalin voimakkuuksissa riittävän tarkasti, mutta absoluuttiset arvot voivat aika lailla pielessä. Sen perusteella, että Sony näyttäisi 94 - 95 % signaalitasoa ei voi tehdä sellaista johtopäätöstä, että Sonyn viritin olisi herkkä. Eikös se lukema ole laitteeseen tulevan signaalin voimakkuus, siis molemmille sama? Todennäköisempänä pidän, että Sony näyttää liian korkeaa lukemaa.
     
  18. abmas1

    abmas1 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinkö? :confused:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=49947&page=14

    Voihan se ollakin....

    Oma analoginen LG:ni sentään toimi moitteettomasti. Tuon keskustelun perusteella (vaikka pari viimeistä tuolla sivulla) digiversiosta ei voi kyllä sanoa ehkä samaa?
     
  19. MushiNico

    MushiNico Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2004
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin hyväksyy tallennettavaksi vain formatoidut levyt. Ja mieluummin sillain että ne formatoi itse laitteessa.

    Oma laitteeni on toiminut moitteetta (7 päivää käyttöä).

    Muutama miinus omasta mielestäni:

    -Toistettaessa ei saa näkyviin jäljellä olevaa aikaa. Eli edellisessä sonyssa oli sellainen nappi josta sai ajan näkyviin niin että se näyttää jäljellä olevan ajan.

    -Ohjeissa on surkeasti kerrottu asetuksista.

    -DivX leffoissa ei voi muuttaa tekstityksen kokoa ja ei voi tahdistaa sitä.

    Jos joku tietää keinon niin ystävällisesti kertoo!

    -Ja kovalevylle ei voi tehdä kansioita joihin sitten arkistoisi vaikkapa tiettyä sarjaa tms...

    -iso miinus (tosin muillakin laitteilla) kaikki kuuluisa ja mahtava HDMI piuha ei osaa käskeä HDMI LCD huippu tv:tä käynnistymään samalla tai EDES muuttamaan automaattisesti HDMI inputtiin!!!:OI Perhana ku scart:kin ajoi sen asian hyvin.

    Muuten, mitä hemmettiä toi video-tila ja VR-tila oikeen tarkoittaa? Itse sain vain sellaisen kuvan että kannattaa tallentaa vain video-tilassa sillä muutoin voi käydä niin että muut soittimet ei tunnista levyä.
    Huono puoli vain se, että jos video tilaa käyttää niin pikakopiointi HDD->DVD ei toimi ja joutuu odotteleen just sen verran mitä matsku kestää.

    Mutta paljon on hyvääkin. Ja siis kokonaiskuva on kyllä hyvin positiivinen.:thumbsup:
     
  20. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo oli enemmänkin ironiaa:king: