Ääntäeristävät nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana DSSM, 14.09.2004.

  1. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistin sitten minäkin tämän ketjun ja halvahkon dollarin innoittamana Etymoticin ER-6i -kuulokkeet tilaukseen www.discountheadphones.com:ista (tai oikeastaan iDealSound:ista). Hinta oli USD $119.99 eli PayPal:illa maksettuna 89.34€, mikä sisältää postikulut Suomeen (postitus sisältyy kaikkiin hintoihin). Jos paketti menee tullipostin kautta, niin sitten tulee tulli (olisko edelleen n. 4% elektroniikalle?) ja ALV (22%) päälle. Vertailun vuoksi esim. slovenialaisen www.4yourears.com:in hinta on 124€ (sis. ALV) + postikulut 9€ eli eipä tuo säästö lopulta ole kovin merkittävä.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jälleen pitää laittaa raporttia UltimateEars super.fi 5 pro:stani. Tottumuskysymyshän se todella oli, koska eilen illalla alkoi jo unohtamaan, että on monitorit korvakäytävässä -- eli enää ei tule sellaista "tunnetta". Sen lisäksi äänenlaatu on osoittautunut erinomaiseksi. Huomasin näiden monitorien hienouden, kun aloin kuuntelemaan Elviksen livekeikkaa. Aiemmin sekä isommilla kuulokkeilla että napeilla ei ole tahtonut kuulla Kunkun välispiikkejä, jos on ollut ulkona (kävelyllä, linja-autossa jne.). Näillä monitoreilla välispiikit kuuluivat todella selvästi. Yleensäkin näiden äänenlaatu on mielestäni upea.

    Totuus on, että mieluiten en pitäisi mitään korvakäytävässä, mutta loistavan erityksen ja äänenlaadun takia mielestäni hienoinen "penetraation" tunne on täysin hyväksyttävä. On todella hienoa, että matkallakin pystyy uppoutumaan vain musiikkiin, eikä tarvitse ympärillä olevan melun takia menettää mitään kuuntelukokemuksesta.

    EDIT: Jos olisin nämä headphonediscountista tilannut (vrt. Apple Storeen) olisin säästänyt korkeintaan parikymmentä euroa enkä olisi saanut cherry/metallic red -väriä. Eli suosittelen kyllä AppleStorea, jos haluaa UltimateEarsit. Tosin headphonediscountista on kätevä sitten tilata noita varapäitä.
     
  3. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleen meikäläistä ihmetyttää, missä on "Tyylikkäät (kirsikanpunaiset) kuulokkeet aktiiviseen elämäntyylin"-threadi? Onko tämä mennyt minulta kokonaan ohi, vai unohtuiko vähintään puolentoista vuoden tutkimisprojekti kokonaan?
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No itse asiassa olin kyllä käynyt aikoja sitten keskustelua IEM:ien ostamisesta (silloin taisin olla ostamassa Ety 6i:tä). :D Toivottavasti et kuitenkaan haluani värikoordinoida ivaa, koska eiköhän meistä itse kukakin muutu metroseksuaaliksi kun mp3-soittimien&tarvikkeiden värimahdollisuuksia tutkii.
    Kuten aina, ei kaikkea tarvi eikä ole mahdollista ostaa heti. Eiköhän dillekin seuraa ja käy keskustelua laitteista, joita hän ei omista, joten eiköhän meillä kaikilla ole "puolentoista vuoden tutkimusprojektit" päällä -- jos ei olisi, niin dvdplazaa tuskin olisi edes olemassa. Lopuksi, mun tutkimusprojekteista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta enpä ole koskaan ostanut sellaista mihin en ole tyytyväinen tai minkä olisin joutunut laittamaan myytäväksi. Noh, huumori huumorina... Piti vaan jälleen muistuttaa näistä pointeista, kun en oikein itse osaa (enää) nähdä mikä siinä "Jaaha, EtP taas kaavailee ostoa jota ei osta kuitenkaan ikävuosiin" jutussa on niin hauskaa.
     
  5. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ebaystä (on muitakin kuin tuo) ois saanut 70e (sis postit)... Tolla summalla ainakaan paikallinen tulli ei ota maksuja, vaikka periaatteessa se onkin rajan yli. Oma 80$ paketti jäi tulliin, muttei mitään maksuja peritty, kun "oli niin pieni summa" tullivirkailijan mielestä.
     
  6. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    eBay:sta joltain yksityiseltä myyjältä ostetut retail-kuulokkeet on tietysti yksi vaihtoehto, jos saa aidot, eikä kopiot, niinkuin minä viimeeksi ostaessani Sennheisserin CX 300. Jos noin paljon halvemmista kannattaa Kiinassa valmistaa kopioita, niin Etyista ja Shureista se on varmasti vielä kannattavampaa. Mutta kiitos vinkistä, olen jo kokeillut sitä huonolla menestyksellä :OI
     
  7. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ei cx300:n piraattien takia kannata pelätä ebaytä. Sama iDealSound myy siellä kans, niin kuin useimmat pienet putiikit jenkeissä, jotka käyttää Paypalia. Jos ostaa Hongkongista cx300ia sika halvalla, niin ei voi oikeen myyntipaikkaa haukkua... ;)

    Jokatapauksessa kannattaa katsoa keltä ostaa, mistä ostaa ja mitä ostaa ebaystä. 40k positiivistä eikä Etyjen ja shuren kanssa ole aikaisemmin ollut mitään ongelmaa piraateista. CX300 ja muu halpis "IEM" on ongelma, kun useimmat niistä tehdään OEM:nä, joten helposti samoista puljuista tehdään piraattejakin.
     
  8. Blondie

    Blondie Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2005
    Viestejä:
    205
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olisin ollut Elvis niin olisin noillakin rahoilla ostanut sen pokkarikameran millä voi ottaa hyviä kuviä hämärässä :hitme:
     
  9. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei sitten lopulta mennytkään tullipostin kautta, paketti oli asianmukaisesti merkitty lahjaksi, jonka arvo on 10 US$ :rolleyes:
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    OT:
    :D Kyllä se kamera on tulossa. No itse asiassa siinä kävi niin, että liike, josta olin tilannut kamerani, ei ole oikein pystynyt sitä toimittamaan, ja niimpä peruin koko tilauksen. Fujilla onkin sopivasti tulossa uusia malleja. ;) No joo, kyllä se kamera silti on tulossa, ja olen edistynyt (tuon tilausyrityksen lisäksi) sen verran, että 2 Gt:n SD-muistikortti on jo ostettuna (oli kampanja-ale, niin tarttui mukaan).
     
  11. awde

    awde Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen päättänyt hankkia joko Shuren E2c tai Etymotic ER6i kuulokkeet. Onko joku päässyt kokeilemaan molempia ja kumpi oli parempi äänenlaadultaan?
    Vai kannattaisiko sittenkin ostaa AKG K 324P (sama kuin Sennheiser cx-300), jotka voittivat Shuret tekniikanmaailman testissä? Äänilähteenä on 1gen iPod nano.
    E: Etymotic ilmoittaa ER6i:n toistoalueeksi 20Hz-16kHz. Huomaako tuota yläpään puuttumistä käytännössä?
     
  12. jopseli

    jopseli Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep ittelläkki ois nyt kuulokkeiden hankinta edessä ja apua tarvittais.
    Tällähetkellä vaihtoehtoina tosiaan myös noi Shuren EC2, ja Etymoticin ER-6i napit.
    Valinnalta haluttais hyvä äänenlaatu, äänen eristys sekä mukavaa istuvuutta ainakin yleisesti (edelliset kossit alko särkemään korvia laajentumis tapansa takia) Tulis käytettyä vapaa-ajalla ja varsinki matkustellessa erikulkuvälineillä.
    Porukka vois kertoa myös mistä ja mihin hintaa näitä sais halvimmillaa ?

    Löytyykö mistään jotai vertailua noista kahesta kuulokkeesta tai jotai isoja eroja jotka pitäs ottaa huomioon ?

    Kiitoksia jo etukäteen
     
  13. jantze

    jantze Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2005
    Viestejä:
    117
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. awde

    awde Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, tilasin sitten Sennheiser cx-300 napit apple storesta kun oli alennuksessa. Saa nähdä millainen äänenlaatu noissa on.
     
  15. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ostin tässä Shure E2 rinnalle Sony MDR-EX90 nappikuulokkeet testimenestyksen innoittamana. Muutamia huomioita:

    - Näistä kahdesta Shuret ovat ainoat oikeasti ääntä eristävät.

    - Äänenlaadullisesti Sony on ehkä hivenen parempi
    - mutta Sonyt vaatii siis hiljaisen ympäristön kuuntelukokemukseen.

    Käytän nyt sitten näitä molempia: Shureja lentokoneessa ja meluisessa ympäristössä, Sonyjä liikenteessä ja toimistolla kun pitää kuulla myös ympäristöä.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nyt on tullut elettyä UltimateEars super.fi 5 pro cherryjeni kanssa sen verran kauan, että on aika antaa lopullinen arvio. Pinnalliset asiat olenkin kirjoittanut tähän ketjuun aiemmin, niin kirjoitan nyt vain yleisistä kokemuksista.

    Näitä on ollut todella mukava käyttää iPod Nanon kanssa. Aika linja-autossa ja ihan vaikka vain kaupassa asioimisessa on tuntunut ihan eriltä, kun on kunnon kuulokkeet, jotka blokkaavat ympäristön melun pois. Sitä kun hukkuu musiikkiin, niin aika menee siivillä. Säilytän näitä niiden mukana tulleessa hopeisessa pikkurasiassa laukussani, ja sieltä niiden kaivaminen esiin ja päähän laittaminen hoituu parissakymmenessä sekunnissa. Suurin puute on kai se, että bassoa on suhteellisen voimaton, mutta toisaalta ei kuulokkeilta voi uskomatonta bassoa voisi odottaakaan.

    Olen lopullisesti päätynyt nyt niihin pienimpiin korvaosiin. Kokeilin välillä keskikokoisia, mutta eivät ne oikein tahtoneet korvaan mennä, ja putoilivat pois välillä. Kaiken rehellisyyden nimissä kyllä nuo pienimmätkin joskus tahtovat lähteä korvasta pois (etenkin jos kaapeliin kohdistuu painetta), mutta kyllä ne lähes aina pysyvät täysin korvassa.

    Kuulokkeiden korvaanlaittaminen on oma prosessinsa, mutta kun sen oppii, se hoituu nopeasti. Minulla se hoituu nopeiten niin, että kieputan kaapelin korvan yli, ja kaapelikiinnike viistosta ylöspäin keinuvalle työntöliikkeelle sujautan sen korvakäytävään. Useimmiten käytän myös ohjeissa mainittua kikkaa, eli otan korvasta kiinni ylhäältä takaa, ja vedän sitä takaviistoon: näin korvakäytävä avautuu paremmin. Ohjeissa mainitaan myös, että korvaosio olisi hyvä kostuttaa, mutta itse en ole kokenut sitä tarpeelliseksi.

    Puhdistaminen on olennainen osa in-ear -kuulokkeiden käyttöä. Ensijaisen tärkeää on pitää omat korvat puhtaana, sillä kuulokkeiden hygienian lisäksi ne eivät yksinkertaisesti mene yhtä hyvin korvakäytävään, jos siellä on vaikkua: niitä on hankalampi sinne työntää ja äänentoistokin voi sumentua. Nämä onkin mukavin ja helpoin laittaa juuri silloin, kun on käynyt suihkussa ja puhdistanut korvat. Itse korvaosia olen puhdistanut veden alla oikeastaan aina, kun olen käyttänyt niitä enemmän kuin 1-2 tuntia. Kuulokeosaa olen pakkauksen mukana tulleella "leveäpiikillä" puhdistanut noin kerran pari viikossa -- yleensä sinne ei kuitenkaan kerry juuri mitään.

    Suosittelen ehdottomasti kaikille kannettavan mp3-soittimen omistajille in-ear -kuulokkeita, koska vaikka ne lähtökohtaisesta tuntuivat hankalilta (hygienia, epämukavuus korvassa, puhdistus, korkea hinta, kestää kauan laittaa korvaan), niin nämä ovat pikkuhuolia, jotka unohtuvat käytössä. Kaikenlaisia kuulokkeita olen kokeillut kannettavien soittimen kanssa, ja in-earit ovat niin naurettavan hyvät mukavuudessa, melun blokkaamisessa ja musiikin yksityiskohtien toistossa, etten itse ainakaan ikinä aio muuntyyppisiä kuulokkeita tähän käyttöön ostaa.

    Shuren ja Etymoticin valikoimaa en ole päässyt testaamaan, mutta mielestäni super.fi 5 pro:t ovat juuri siinä sopivassa hintaluokassa, että ne ovat laadukkaat, mutta eivät naurettavan kalliit (kuten vaikkapa nämä Shuren uusimmat +400 euron kuulokkeet). Päädyin niihin sen oikeastaan kahden syyn takia: 1) cherry-väri sopi red-iPodiin 2) head-fi:n porukka oli kovasti sitä mieltä, että kyseinen malli on yksinkertaisesti viihdyttävämpi hintaluokassaan kuin Shuren ja Etymoticin mallit -- kuvailivat super.fi 5 pro:n ääntä miellyttävimmäksi, huolimatta siitä, että Shure ja Etymotic tietyillä äänen osa-alueilla ovat vahvempia. Onhan vajaa 200 euroa tietenkin hirveä summa, kun ajatellaan kuitenkin, että kyse on tuotteesta, jota käytetään liikkuessa ulkona -> riski rikkoontua. Toisaalta, neuroottisen varovaisena ihmisenä minulla ei ole hetkeäkään tullut vastaan, jolloin olisi tuntunut, että "Voi hitto, kohtelenkohan mä näitä kuulokkeita liian huolimattomasti".
     
  17. Nalskeeraus

    Nalskeeraus Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostaisi tietää, että minkälaiset ovat noiden kuulokkeiden johdot.

    Onko niissä jonkinlainen punos tai vahvike, että johto jää siihen asentoon johon se väännetään ja se muodostaa "kuulokkeen pidikkeen", jolloin se luultavasti pitäisi kuulokkeen paremmin paikoillaan kuin tuollainen pehmeä johto joka kulkee ainoastaan korvan yläpuolelta?
     
  18. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hain tuossa Datadogista (E-Haaga) AGK K 324 P:t, hinta 40 €. Ihan pätevät minun käyttööni, eli työmatkadallailuun ja bussi yms. viihdykkeeksi. Hinta- laatusuhde ihan kohdallaan, mekaanisesta kestävyydestä ei vielä osaa sanoa (sanoo hän jonka yhdet kuulokkeet meni päreiks fillarin pinnojen väliin ja edelliset muuten vaan taskusta repiessä...) Tuossa syy, miksi en viitsi juuri enempää näihin sijoittaa, koska kestävyys ei uskoakseni kovin pitkälle korreloi hinnan kanssa.

    Soundit, etenkin bassot parani vanhoihin Sony -nappeihin nähden - näin pitikin, kun edelliset oli jotkut vanhan kannettavan CD:n mukana tulleet rimpulat. Ja eristää ihan mukavasti muita ääniä, ei kuitenkaan liikaa, eli uskaltaa liikenteessäkin käyttää.

    Eikä tuo korvakäytävän penetrointi mulla tunnu epämiellyttävältä. Tosin Elvis The P vois hieman seikkaperäisemmin kertoa tuosta korvakäytävän puhdistamisesta, millä valmisteella/välineellä tuon suoritat, kuinka pitkän selvittely/pohdinta -session jälkeen päädyit juuri kyseiseen tuotteeseen/tuotteisiin, vedätkö operaatiossa korvanlehteä kenties kierteellä - ja jos, niin montako astetta ja mihin suuntaan???:D
     
  19. THL

    THL Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulla on altec lansing im716 käytössä. nää on mun eka IEM ja on pakko kyllä myöntää että äänieristys on niin hyvä että pelottaa olla liikenteessä kun ei kuule mitään. filttereiden tulevaisuuskin on taattu kun näköjään ety8:n filtteri käy näihinkin. äänenlaadusta en osaa sanoa juuta enkä jaata kun ei oo muita IEM:iä vertailukohteena. kesällä kyllä kokeilin enoni shuren E2 ja ääni oli niissä jotenkin tunkkanen.

    lentokoneessa nää on loistavat, kun volyymi pysyy inhimillisellä tasolla. vaikka se ohjain siinä johdossa on melko ärsyttävä, on sillekin joskus käyttöä esim. jos pitää kuulla muiden ihmisten puhetta. im716 ja PK2 saavat luvan kelvata, muuten lompakko huutaa hoosiannaa.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    :D No äläs nyt, onhan IEM:ien käyttö tarkkaa puuhaa. Ne eivät vain soundaa oikein ja tunnu hyvältä, jos korvaa ei ole oikein putsattu tai jos on asentanut ne väärin.