Sony KDL-40D3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana matias, 21.03.2007.

  1. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilman muuta tarviit tuon Conax modulin jos meinaat maksukanavia katsella, näin se on käytännössä kaikissa (Sony, Philips, Samsung, LG, JVC ja Pana ym)digitelevisioissa ilmeisesti muutamaa marginaalimerkkiä lukuunottamatta.

    Kannattaa selvittää suht tarkasti mikä moduli toimii missäkin merkeissä kun yhteensopivuudessa on suuria eroja.

     
  2. mikozzi

    mikozzi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.04.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    huoh olipa todella takaisku, ajattelin et tos D3000-mallis onki kiva säästää digiboksin hinta mut ei, eipä tosta digivirittimestä oo juurikaan hyötyy. Kuinka toi moduli käytänössä toimii? ei ainakaa silmää osunu mitää valituksia, toisaalta eipä kukaa modulista kukaa oo juurikaan mitää puhunu :)
     
  3. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon vähän funtsinu kun LCD:tä hommaamassa että kannattaako sijoittaa n.4000e uuteen tulevaan Sonyn X/W sarjan 46" tuumaiseen? Eli jos ostaakin tämän D3000 mallin 46 tuumaisena niin häviääkö silmämääräisesti mitään kun ei tule full hd:ta? Käyttö on Digi/DVD/Pleikka3 -tasapuolisesti.

    Onko mitään semmoista seikkaa minkä takia kannattaa ehdottamasti ostaa tuleva X/W -sarjalainen?

    EDIT: Niin tässä ei taida olla kuin 2 HDMI:tä?
     
  4. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ja tuskin edes häviää vaikka olisi full-hd kuvaa.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Suosittelen sinua lukemaan seuraavan ketjun läpi: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=62091&page=15

    Pähkinänkuoressa: Monien mielestä Sony D3000 (jopa 46-tuumaisena) on erittäin hyvä ostos, joka tarjoaa LCD-TV:n maailmassa erinomaista SD-kuvaa ja jonka HD-kuvaa (Blu-ray) ei ole kukaan haukkunut. Toisaalta, monien mielestä (ja tottahan se onkin) HD Ready edustaa ns. väärää resoluutiota (ei ole olemassa ohjelmaa, joka on HD Ready -resolla tehty) ja tästä johtuen skaalaamisen takia oli kuvamateriaalin resoluutio mikä vaan, lopputulos jättää toivomisen varaa. Oma pieni ajatukseni tähän on, että kumpikaan osa puoli ei välttämättä ole täysin oikeassa. Esimerkiksi sampo.666:n johdolla HD Ready haukutaan maanrakoon, mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että D3000 on kerännyt uskomattoman määrän kehuja aina käyttäjistä HDTVtest-sivustoon. Kyse onkin siitä kuinka paljon katsojan silmä "kestää" virheitä, ja taas vastaavasti ovatko ne virheiden määrät sellaisia, että poistaakseen suuren osan niistä, haluaa sijoittaa 1000-3000 euroa enemmän töllöön.

    Tietenkin nuo Sonyn tulevat mallit ovat hienoja (Bravia Ex -engine muun muassa), mutta aika hinnakkaitahan ne tulevat olemaan. Tosin kun olet 46" ruutua ostamassa, niin voisi kuvitella, ettei sulla rahasta välttämättä niin suurta puutetta ole, etteikö 4000 euron töllö mahtuisi budjettiin (pahoittelen kärjistystäni).
     
  6. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Näkyyhän ne ilmaiset kanavat ilman Conaxmodulia, joten ei se telkkarin digiviritin hyödytön ole.

    Kanattaa yritää tinkiä se moduli samaan kaupaan, todenäköisesti se on ainakin sopiva juuri siihen telkkariin. Ite sain Sonyni mukaan SCM merkkisen, tosin toimivuudesta en tiedä kun olen kaapeliverkossa ja tässä telkkarissani (w2000) on vain anteniviritin, kaipa tuolle joskus jotain käyttöä tulee.

    Tuo Conax kortin moduli laitetaan siihen modulipaikaan (eli koloon telkkarin kyljessä) ja salauspurkukorti moduliin.

    Tuo miksi sitä ei ole valmiina tehtaalta johtuu siitä että eripuolilla maailmaa on käytössä eri järjestelmiä.
     
  7. proxi

    proxi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    290
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gergo, D3000 on 3 hdmi:tä. Ko. laite on ainakin omaan silmään loistava. En löydä huonoa sanottavaa. ( tietty jos haluaa hifistellä ja pilkkua viilata niin musta voisi olla mustempaa mutta en silti valita) Minulla on 40" koko ja käytössä on niin sd/dvd kuin ps3/blu-ray. Hd kuva on kirkas ja terävä eikä paremmasta edes väliä. Sony centerissä näin blu-ray kuvaa 46" koosta ja sekin oli silmille nannaa. Olisin hankkinut 46" koon mutta se olis luultavasti ollu liian iso tämän hetkiseen olohuoneeseen. (tulevaisuudessa voi sit satsata 46 tai 52 tuuman full hd 3d hologrammilaitteeseen :D ) SD kuva (mikä oli vielä tämän päivän tärkeä seikka) on parasta mitä olen nähny. (olen vertaillut eri liikkeissä eri laitteita) Hyvässä plasmassa on varmasti parempi SD kuva mut.. Yks mikä vaikuttaa on tietty katseluetäisyys ja tärkein, sun silmät ja kukkaro. Ostaakko nyt alle kahdella tonnilla 40 tai 46 tuuman loistava tv vai pistää haisemaan 3000-4000€ siihen että saa sen full hd lapun paneelin sivuun? Itse ostan full hd:n (tai mikä ikinä sit onkaan) joskus vuonna cyber kun on sen aika.
     
  8. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset ElvisThePelvikselle ja Proxille. Samansuuntaista ajatusta tuli molemmilta mitä itsekin ajatellut. Full HooDee hypetys taitaa olla vähän karannut käsistä moneltakin. Budjetissa on tosiaan 4000e telkkari mutta mitä järkee sitä on sijoittaa jos puolella siitä saapi kaikki tarvittavat. Tuo 3*HDMI oli vielä pelkkää plussaa mikä oli mennyt ohitse ;)
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin, mua on kyllä syytetty D3000:n tuputtamisesta, mutta pyrin tässä nyt olemaan mahdollisimman neutraali. Siis kyllä minä varmasti ottaisin X3000:n ennemmin kuin D3000:n, mutta kylmä fakta on, että X3000:n hinta on niin suuri, etten halua sen verran panostaa poikamiesyksiön töllöksi.

    Itselle muuten tuli yllätyksenä, että tosiaan Suomeen sitten todella tulee myös V3000-sarja, D3000:n ja W3000:n väliin. V3000:han on Full HD -töllö ja tulee olemaan halvempi kuin W3000. Valitettavasti siinäkään W3000:n tapaan (Suomen W3000-sivulla on kyllä Motion Flow -logo, mutta se on ilmeisesti virhe) ei ole sitä 100Hz Motion Flowta mikä minulle henk. koht. on tärkeää. V3000:sta puuttuu myös Bravia Ex, joten minulla ainakaan ei ole mitään syytä uskoa, että SD-laatu olisi millään lailla parempaa kuin D3000:ssa.
     
  10. avisti

    avisti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    3
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Uskoisin, että LCD-TV:llä on vielä siihen nähdän plasmaan kiinniotettavaa. Kuitenkin W3000:n Bravia Engine Ex ja etenkin X3000/X3500:n Bravia Engine Pro (X-sarjassa on se 100Hz Motion Flowkin) varmaan tuovat parannusta. En usko kuitenkaan, että mitään valtavaa edistystä tullaan näkemään.

    Kieltämättä plasmoissa SD-kuva on monesti hyvä. Tämä tuli todettua, kun toissapäivänä katselin kaverin monta vuotta vanhalta silloiseen keskiluokkaan kuuluvan 42" LG:n plasmalta digiTV-kuvaa. Ei ollut ainakaan minulla kauheasti valittamista. Totta kai niitä virheitä voi lähteä hakemalla hakemaan, mutta silloin ehkä on haussa ihan joku muu kuin miellyttävän katselukokemuksen tarjoava töllö. Toisaalta (ja tietenkin täytyy ottaa huomioon mitä kautta kuva syötettiin ja mitkä asetukset olivat) mutta Kodin Ykkösessä kun olen pari kertaa käynyt katsomassa Panasonin PX70-plasman TV-kuvaa, niin aikamoista kuraa se on ollut. Mainitaan tähän vielä lopuksi siis, että itse olen käynyt monesti parin metrin etäisyydeltä katsomassa Sonyn 40D3000:n digiTV-kuvaa, ja minusta se on aika vakuuttava (tai sanotaanko, etten siitä paremmasta kuvasta maksaisi ikimaailmassa 500 euroakaan enempää).

    Jokainen vetää omat rajansa. Jotkut oksentavat 99% töllöjen kuvanlaadusta eikä Pioneerin plasmaa vähempi riitä. Toiset taas ostavat alle 1000 eurolla Sonyn U-sarjalaisen, ja vaikka kuva on mitä on, niin he pystyvät sitä silti katsomaan. Uskoisin kuitenkin, että tietynlainen keskitaso on olemassa (siis sellainen taso, jota kaikki voivat pitää edes jollain lailla hyväksyttävänä), ja kyllä minusta Sonyn D3000 sillä tasolla on, ja jopa vähän sen ylikin.
     
  12. HeEBeli

    HeEBeli Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku tietävä (ETP tai joku muu ) selvittää minulle, mitä tuo Motion Flow käytännössä tekee tai miten se saa minun katselukokemukseni paremmaksi. Kivan kuuloinen sanahirviöhän se on...
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin, minähän en ole asiantuntija tai tietävä periaatteessa, vaan foorumeita joskus liian innokkaasti lukeva utelias ihminen. Nämä jotkut muut tyypit sitten hallitsevat sen hienomman terminologian käytön ja matemaattisten yhtälöiden avulla mallierojen osoittamisen. :)

    Anyway, tehden asioista yksinkertaisia ja ilmaisten ne niinkuin minä henk. koht. olen ne ymmärtänyt, niin 100Hz Motion Flow -ominaisuus taistelee LCD-teknologiaa piinaavaa ilmiötä vastaan: kuva takertelee, lagaa, tökkii yms. Esimerkiksi oma mielipiteeni on, että vaikka Samsung M8-sarjaa on paljon kehuttu, niin sen kuvaa valitettavasti tämä ilmiö vaivaa. Joka tapauksessa, Motion Flow pehmentää liikettä (päivitystaajuus kaksinkertaistetaan).

    Joidenkin mielestä tämä ominaisuus on turha, joistakin se taas on ns. dealbreaker. Minä kuulun jälkimmäiseen ryhmään, ja, kuten aina, vetoan logiikkaan ja heitän ilmaan seuraavan pähkinän: jos 100Hz MotionFlow on merkityksetön, niin miksi se löytyy Sonyn Full HD -malleista vain sieltä kalleimmasta päästä (X3000/X3500)? Luulisi Bravia Engine Pro:nkin jo olevan sitä luokkaa, ettei muita kommervenkkejä tarvisi. Niin vaan kuitenkin tätä ominaisuutta mainostetaan mukaankuuluvaksi.

    EDIT: Lyhyemmän ja selvemmän vastauksen löydät täältä kun klikkaat ylhäältä ensin Tuote-esittely ja sitten ruudun keskeltä MotionFlow+100Hz - Lue lisää.
     
  14. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tossa sulle mainostekstin muodossa selvitystä..:

    "Unique Sony Motion Flow technology that eliminates any sign of motion blur when viewing fast moving images, resulting in silky smooth pictures....."

    Eli siis nopeissa kohtauksissa silkkiä silmille. Njoo, mutta noin siis periaatteessa. Käytäntö voi olla jotain aivan muuta..tai sitten ei;).
     
  15. Fkuti

    Fkuti Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2006
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä onko repost, mut tällainen viikon vanha lyhyt arvostelu sattui haaviin:
    KLIK

    -Fkuti
     
  16. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja sitten vielä pikainen galluppi mikä on päivän hinta ja missä (Suomi ainoastaan)? Malli KDL-46D3000. Savon suunta tietysti kiinnostaa lähinnä..
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No eikös se ole niin, että Experteiltä pitäisi tätä irrota (tinkaamalla) 1800 euron pintaan.

    Kävin tänään muuten Stockmannilla ihailemassa taas 40D3000:ta. Tällä kertaa (Groken innoittamana) käytin aikaa mustan tason tarkastelemiseen. Valitettavasti kuvamateriaali oli meriaiheista (Blu-ray), ja niimpä mustaa ei kauheasti näkynyt. Kuvaan astui kuitenkin Adam Sandler, joka viipyi siinä pitkään. Sandlerillahan on mustat hiukset, ja täytyy sanoa, että minusta hänen hiustensa väri oli puolestatoiste metristä tarkasteltuna pikimusta, eikä mikään harmaa. Eli kuten tässäkin kohtaa täytyy sanoa, että varmasti on malleja, jotka toistavat mustan paremmin, mutta minä en sitä parannusta edes tarvi -- tai koe sen olevan hinnanlisäyksen arvoista.
    Jostain syystä Stockalla kyseisen TV-mallin alla oli lappu, jossa sitä väitettiin 40S3000-malliksi (1690 euron hinnalla). Oli miten oli, niin ei S3000 ainakaan parempi missään suhteessa ole kuin D3000.
     
  19. RedBaron

    RedBaron Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2003
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    1
    No se nyt vaan on myös niin, että kun sen telkkarin tuot kotiin sieltä kirkkaasta ympäristöstä, ja katsot sitä pimeänä talvi-iltana, niin eipä se liikkeessä ollut musta niin mustaa enää olekaan...
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No tuo tietenkin on totta, mutta onneksi pääosa ajasta (koska iso ikkuna tulee lähestulkoon TV:n taakse) huoneessani tulee olemaan ainakin jonkin verran valoista. Tai no, onneksi ja onneksi...