Anttilassa todella hyviä tarjouksia!

Keskustelu osiossa 'Tarjoushylly' , aloittajana jukkava, 20.06.2002.

  1. Miihkali

    Miihkali Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2001
    Viestejä:
    538
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahas, kello tulikin kolme. Nythän se pompsahti :D
     
  2. Corca

    Corca Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2001
    Viestejä:
    2 244
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jyväskylän Anttilassa käyminen otti päähän huolella, sillä lähes kaikki Special Edition-hittileffat Buena Vistalta, mm:

    -Crimson Tide
    -Armageddon
    -Con Air
    -Face/Off
    -Air Force One

    Tämän lisäksi mitä mieleen tulee:
    -Entity
    -Deadly Pursuit
    -Arizona baby
    -Men Of Honor

    ...ja liuta muita leffoja 10€/kpl.

    Jamppaa syö huolella nuo Buena Vista SE-kiekot...leffat olen ostanut ensin noin 23€:llä alkuperäisinä(flipperi) versioina, sitten noin 16€:lla SE-versiona ja nyt saa katsella leffoja naurettavan hintaisena Anttilan hyllyssä...v*tun posket!
    Mutta joilla ei noita SE-versioita ole, kannattaa viimeistään nyt hakea pois...hinnat on aivan pohjalla.

    Jotain hyvääkin: tuli hankittua Band of Brothers-box(45,95€)+6 kappaletta 10€:n leffoja, kuitaten näin Anttilan etusetelin(osta 100€, saat 20€ takaisin] kassalla ja olo parani ainakin hitusen. ;)
     
  3. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näkisin että noissa usean levyn boxeissa valittettavasti hinnat pysyvät korkealla, yhden/kahden levyn leffat tulevat jossain vaiheessa aleen. IMHO :confused:
     
  4. Corca

    Corca Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2001
    Viestejä:
    2 244
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässähän en tuskaillut boxien hintatasoa(koska hinnat jotakuinkin pysyvät vakiona ilmestymisestään), vaan nimenomaan näiden tavalevyjen puolella tahtoo hinnat heitellä hurjasti tyyliin A.I-dvd, joka kohta ilmestymisensä jälkeen oli hetken aikaa hurjassa kampanjassa 10€...vastaavia tapauksia löytyy ja joskus se onni ei ihan ole ostoajankohtaa valitessa ostajan puolella.
    Kunpa tuo kuuluisa kristallipallo olisi joskus edes käytettävissä...
     
  5. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tää menee jo trollaamisen puolelle, mutta yleinen ruikutus alkoi suoraan sanoen ahdistaa....

    Mä olen muistaakseni jo joskus vuonna 2000 sanonut täällä, että DVD:n hintojen tulisi pudota VÄHINTÄÄN vhs -narujen hintatasolle.

    Nyt kun Anttila ja muutamat muut firmat tekevät sitä, mihin niiden toiminta perustuu: myyvät kuluttajille edulliseen hintaan kulutustavaroita (tai ainakin kuluttajat kuvittelevat ne edullisesti saavansa). Jos ottaisitte nuo "filtterit" pois päältä jä käyttäistte sitä maalaisjärkeä (jota toivon mukaan teillekin on suotu), niin hintojen lasku DVD -puolella oli 100% varmaa jo 2-3 vuotta sitten.

    pari faktaa:

    1. DVD:n tuotatokustannukset ovat 3-4 kertaa vhs:sää pienemmät.

    2. Elokuva ei ole samalla tavalla kestohyödyke kuin esmes CD-levy. Yhtä elokuvaa ei keskiverto kansalainen katso kuin 2-3 koko elämänsä aikana. CD-levyä saattaa normaali asiakas kuunnella helposti 10-20 kertaan.

    Kunhan tämä uutuudenhössötys katoaa niin nuo teidän mainitsemanne Special-, deluxe - ja high&price -editionit löytyvät eittämättä Anttiloiden, Sokoksien, Stokmannien, Free Record shoppien alelaaareista niin edullisesti että hirvittää.


    Nimim. Tekniikkafriikin elo ei ole halpaa :weep: ...


    --
    JP
     
  6. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Jos jatketaan off-topic keskustelua, niin mielestäni tuo hintojen lasku on luonnollisesti hyvä asia, uutuuksiakin voi saada jo n. 20€:n hintaan, vaikka nuo harvinaisuuksia toki vielä ovatkin. Sen sijaan 28€:a ns. perusjulkaisusta on mielestäni pahoin liikaa.

    Alhaisissa hinnoissa ei ole mitään vikaa, mutta kuten väki on valittanutkin, äkkinäinen hintojen lasku saattaa kyllä aiheuttaa herneen nenäonteloon liikkumisen vähän rauhallisemmallakin kaverilla. Muutaman kerran on mittäin 10€:a hävinnyt elokuvan myyntiarvosta yön aikana. Ja sit nyppii. :hitme:
     
  7. Corca

    Corca Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2001
    Viestejä:
    2 244
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yritätkö sanoa että DVD-elokuvien hinnat nykyisin ovat VHS-versioiden tasolla, vai että kaikki DVD-elokuvat löytyvät alelaarista muutaman kuukauden päästä, ja odottamalla taivas aukeaa ja näin ollen mm. oma kommentointini asian tiimoilta on turhaa, vai mikä oli postauksesi pointti?

    DVD-elokuvat Suomessa ovat edelleen hävyttömän kalliita ja varsinkin uusista elokuvista kuluttajaa kynitään jopa 29,90€, siis tavallisesta uutuusdvd-leffasta. Vastaavan VHS:n voi saada 14,90€:hen(esimerkkinä toimikoon Blade 2-elokuva, jossa tilanne on juuri näin). Eli aivan turhaa edes yrittää antaa sitä kuvaa että DVD-elokuvat ovat jotakuinkin samalla hinnoittelutasolla VHS-versioiden kanssa.

    Se, että joidenkin dvd-elokuvien hinnat laskevat muutaman kuukauden päästä löytyen tarjouslehden takakannesta, tai vaikkapa Warner päättää pistää oman lafkansa kiekot alekampanjan helmoihin, ei tarkoita että kaikki dvd:t löytyvät ajan kanssa alelaarista tai että dvd-elokuvien hintataso on samalla tasolla VHS-vastineidensa kanssa, koska löytyvät varmuudella halpahyllystä tuota pikaa.
    Näin ei todellakaan ole.
    DVD:t jotka alekampanjoista löytyvät, ovat satunnaisia random-nimikkeitä, joista ei voi varmuudella tietää että tämä nimike on 6kk:n päästä puoleen hintaan samasta kaupasta saatavana. Toki voin varmuudella sanoa että vuosittain eri DVD-julkaisijat ja tavaratalot pitävät pieniä ja isoja kampanjoita elokuvista, kristallipalloa ei siihen tarvita, mutta mitä elokuvia varmuudella alelaareissa nähdään, on aivan eri tarina.

    Mitä tulee purkaukseeni Buena Vistan SE-kiekkojen alesta:
    Jos ostat elokuvan normaalihinnalla, toivot sen varmasti olevan sellainen julkaisu, josta ei kohta olla tekemässä laadukkaampaa versiota joka omaa paremman kuvanlaadun ja yksikerrosominaisuuden vrt. Armageddonin tava vs SE-versiot. Kului pitkän aikaa kunnes noista mainitsemistani Buena Vistan tavallisista(flipperit maksoivat 139FIM)) julkaisuista tehtiin paljon paremmat SE-versiot...homma oli ok, vaan parannetuista versiostakin pyysivät ihan alkuun melkein samaa hintaa kuin tavaversioistakin(129FIM, mikä lämmittää alkuperäisen version ostanutta varmasti)...itse sain omani onneksi kohtuuhintaan pienestä kampanjasta(99FIM) ja nyt kun kyseisistä elokuvista tuli rankka alekampanja, en voinut paljon hymyillä tilanteelle. Toki tästä on aikaa jo noin vuoden, mutta pieni suolainen maku suuhun tuli...

    Kokonaisuutena on pirun hienoa että dvd-leffoja tulee kampanjoihin ja hyviäkin leffoja löytyy kohtuuhintaan, mutta niin kauan kuin sikahinnoitelluista uutuusdvd:istä tulee pakko-ostettavia paranneltuja versioita(leikkaamaton/oikealla kuvasuhteella/paremmalla äänella/kuvalla tms.) ja nämä dvd:t sitten randomina(tulee tai ei tule, koko sarja tai osa niistä) hurjiin alekampanjoihin ja tästä syystä vaikkapa henkilökohtaisesti teen väärään aikaan kaupat haluamastani levystä, tulen siitä taatusti "ruikuttamaan" tällä foorumilla pitkään ja hartaasti...voi sitten nämä jp:t pikkunäppärästi jälkiviisastella miten homma todellisuudessa olisi tullut hoitaa.
     
  8. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Troolaamiseksihan tämä sitten meni...

    Jos tunnet että DVD-elokuva on hyvä ja mukava sijoituskohde, niin pls sijoita rahasi jonnekin muualle.

    Esim. Keräilyharvinaisuus kirjojen keräily on oikeasti paljon mielekkäämpää (taloudellisessa mielessä) , koska niiden arvo kasvaa oikeasti ajan kuluessa.

    Mutta DVD:n keräily ja "kuvitelma" että sillä hienolla kokoelmalla olisi jotain arvoa 10 vuoden päästä on typeryyttä. piste.

    Kysy vaikka Acemanilta paljon hänen LD-kokoelmansa maksoi ja paljon sen arvo on nyt.

    Tietysti DVD-lättyjen keräily on ihan mukavaa puuhaa, mutta taloudellisessa mielesssä se sama asia kuin kantaisit rahaa pikkuhiljaa kaatopaikalle. Toinen asia on sitten jos rahaa on kannettavaksi kaatopaikalle tai hyväksyt sen yksinkertaisen totuuden että kokoelmasi rahallinen arvo puolittuu 1-2 vuoden perioideissa (tämä kokoelman rahallinen arvo ei kuitenkaan ole varmaan keräilysi ykkös pointti, toivottavasti ei? ).


    Iselleni riittää leffasta yleensä kaksi asiaa:

    - Kuvasuhde, anamorphinen (eikä niin paskasti pakattu että leffa muuttuu neliömerekesi aika ajoin, tai muuten vaan paska masterointi)

    - Ääni 5.1 -formaatissa (tälläkään ei ole merkitystä jos elokuva on tehty joskus mono/stereo aikakaudella).

    Plussaa on se vielä jos tuo leffa löytyy alelaarista. Itseasiassa, viimeaikoina olen aloittanut (ainakin) yhden miehen kapinan ja päättänyt olla ostamatta enää yhtään lättyä jonka hinta on yli 10€.



    ainiin, vastaus tuohon kymysykseen:
    >Yritätkö sanoa että DVD-elokuvien hinnat nykyisin ovat
    >VHSversioiden tasolla, vai että kaikki DVD-elokuvat
    >löytyvät alelaarista muutaman kuukauden päästä, ja
    >odottamalla taivas aukeaa ja näin ollen mm. oma
    > kommentointini asian tiimoilta on turhaa, vai mikä oli
    > postauksesi pointti?

    Tämähän on ihan normaalia taloustiedettä, kaikilla
    tuotteilla on ns. elinkaari. Anttilan uutuus-DVD:llä se on
    about seuraavan kaltainen:

    - uutuus (hintaa paljon)

    - 2-3 kk vanha (hinta yleensä putoaa 10-15 euroon)

    - vanhempi 8-12 kk (alelaari kamaa, tässä vaiheessa kauppias katsoo jo että tuote syö pääomia varastossa seisomassa, eli alelaariin ja myynnistä saadut rahat laitetaan takaisin tekemään rahaa)

    Tämä edellinen kierto kestää kassamagneetti leffalla noin vuoden.

    Nyt en kirjoittaut SE, Unlimited Edition, etc paketeista, joita en kuitenkaan hanki elleivät ne sitten maksa alle tuota 10€.


    --
    JP
     
  9. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tässä yllä on nyt on malliesimerkki kuluttajasta, joka ostaa levynsä kun saa ne "halvalla", ja samalla yrittää vakuuttaa (lähinnä itselleen, mutta muiden kautta), ettei dvd:llä ole keräilyarvoa ja ettei noita kalliimpia levyjä kannata ostaa.
    Koska ei itse osta noita ns. "kalliimpia" julksaisuja.

    Tuohan on nyt paskapuhetta. Tottakai noiden dvd-leffojen arvo vielä säilyy, enkä ainakaan itse ostele levyjä sillä mentaliteetillä, että ne olisivat joskus 10 vuoden päästä jotenkin arvokkaita.

    Aika turhaa viljellä jotain "kaatopaikka" esimerkkejä. Mieti mitä ihmiset kuluttaa jo pelkästään yhteen baari-iltaan? Siinä mielessä en koe laittavani rahojani kaatopaikalle kun leffoja hankin.

    Monelle leffa-harrastajalle kuvio on seuraava:

    Useita vuosia leffojen keräilyä vhs-kaseteilla ja niiden kopioilla, ja osalla ls-levyillä.
    Nyt dvd-aika, ja useat loistoleffat hyllyyn kaikilla herkuilla. Mikäpä
    olisi parempaa?
    Niin se toimii.
     
  10. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    ..Ja pakko vielä kommentoida (sori jo etukäteen):

    Hiukan lapsellinen tuo väite, että kaikki levyt jotenkin vain löytyvät jostain "alelaareista" vuoden päästä? Ihan niinkuin tuosta vain.
    Eihän monia noista "special editioneista" (vaikkapa sitten Criterion) tulla koskaan julkaisemaan edes Suomi-versioita, niin hankala niiden on ilmestyä ale-laareihin? Eh? :hitme:

    Tietenkin täytyy muistaa, etten käytännössä omista kuin muutaman hassun Suomi-version, ja hyllyssä levyjä kuitenkin muutama sata, joten se kertokoon mistä levyni ostan.

    Lopuksi: Kuitenkin ;)
     
  11. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos se ottaa päähän että jonkun leffan arvo putoaa, niin mielestäni siitä on turha avautua. Koska näin se elämä vaan menee.

    Henk. kohtaisesti olen siitä vain tyytyväinen, putoaapa leffojen hinnat oikeisiin raameihin. :thumbsup:

    Siinä olet, electricboy aivan oikeassa: Jokainen tekee henkilökohtaiset ratkaisut siitä miten rahansa kuluttaa.
    Mutta en mäkään tule tänne ruikuttamaan kuinka 100 euroa kului baari-illassa.


    Koko messun aloittamisen syynä oli aiemmin threadissa viljellyt kommentit:

    "joskus se onni ei ihan ole ostoajankohtaa valitessa ostajan puolella. "

    " mutta älytön hintojen polkeminen... maksa tänään 26,90 - huomenna 3 euroa! "

    "Helkutti, kun kaikki noista melkein löytyy ja vielä muinoin isolla rahalla "

    jne...


    BTW,
    Criterion collectionit tai muut SE:t jne.. Voivat pitääkin ehkä arvonsa (ainkin pari vuotta pidempään), esmes yhtään criterionin lefaa en ole koskaan hankkinut ja tuskinpa tulen hankkimaankaan.


    Tietysti vuonna 2010 markkinamiehet lanseeraavat SDVD:n jonka resoluutio on vähintään 2000x1000 ja ääniraita mallia 12+4. Siinä vaiheessa viimeistään 1000 levyn DVD kokoelman takaa on vaikeampi hymyillä :(
     
  12. Corca

    Corca Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2001
    Viestejä:
    2 244
    Saadut tykkäykset:
    1
    No plaah, JP.
    Ymmärsit vähän väärin mitä sanoin.

    Ostan DVD-elokuvia itse elokuvien vuoksi, en niiden keräilyarvon tai pelkän keräilemisen ilon vuoksi. Tuskailin dvd-elokuvien hintoja yleisesti, en oman kokoelmani "arvon laskua"(kukin mittailkoon elokuviensa arvoa sitten katseluarvona tai arvona euroissa) eli valjastat väärää miestä "sijoitusvinkeilläsi".

    Tuo kaavasi dvd-elokuvien hinnanlaskustakaan ei oikein ole suhteessa todellisuuteen:
    Eli mielestäsi uutuusleffan(kaikki, paitsi SE:t yms) voi varmuudella hakea noin 2-3kk:n päästä 10-15€:hen?? Huh huh.
    Joihinkin dvd-elokuviin voi tuo päteäkin, mutta aivan turha edes yrittää yleistää laskukaavaa kaikkiin uutuusnimikkeisiin.
    Esim. miksei alelaarissa ole jo nähty esim. kevät/kesän hittijulkaisua Pearl Harbouria tai edes viime vuoden Gladiatoria, Saving Private Ryaniakin pitäisi jo tuolla kaavallasi löytyä helposti 10€:llä...eli ei se ihan noin yksioikoisesti mene tuo dvd-elokuvien hintapolitiikka. Ja tarkoitit vuoden kiertoa noille kassamagneetileffoille jep jep, vaan kuka odottaa vuotta saadakseen haluamansa "uutuus"-leffan enää käteensä?
    Jos itse näin teet saadaksesi hittileffan 10€:llä, nostan hattua.

    Eli alennusten yleistäminen kaikkia julkaistuja dvd-elokuvia koskevaksi on täyttä puppua. Kampanjoita ja alelaareja kyllä tulee, vaan sellaista kristallipalloa ei kenelläkään ole joka osaisi sanoa mitkä julkaisut pelmahtavat milloinkin kuluttajien iloksi.
    Meitä "väärään aikaan" leffojamme joskus ostaneita on vielä vähän liikaa, jotta tuo visio pitäisi kutinsa.

    Ja tämä foorumi on kaikkine offtopiceinensa kuitenkin DVD-painotteinen sivusto, joten jos pulputan kiekkojen hintatasosta tai siitä kuinka "paska munkki kävi ostaessani dvd.n silloin enkä nyt", lienen kuitenkin oikealla saitilla sitä tekemässä...tämä saattaa olla joillekin elämää suuremmille kavereille ahdistava tieto ettei kaikilla aina kaupat mene putkeen ja pyydän kärsivällisyyttä ja mielenrauhaa näiltä henkilöiltä, käykää juomassa vaikka kupponen kuumaa kun postaus seuraavan kerran vastaan tulee, nämä eivät nimittäin heti lopu...

    Molempien pointit varmaan meni muillekin foorumilaiselle jakeluun, joten tätä aihetta lienee turha mussuttaa pidempään.
     
  13. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Cocra:
    Molempien pointit varmaan meni muillekin foorumilaiselle jakeluun, joten tätä aihetta lienee turha mussuttaa pidempään.

    -Totta-


    --
    JP
     
  14. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Munkin pointti tuli kai selville.

    Lisään lopuksi vain sen (hieman off-topic, mutta anyway), että esim. Criterion on hyvä esimerkki dvd-ajan "keräilystä", eli monet jopa haluavat kaikki kyseiset levyt eli ns. spine nrot, ja koska osa levyistä oop, niin he ovat valmiita maksamaan niistä suhteessa suuriakin summia, eihän kokoelma muuten olisi täydellinen.

    Totuus on myös se, jos et tavallaan noita keräile, niin tuskin haluat kuluttaa suuria summia levyyn, jonka saat muuna versiona, ja aivan samalla laadulla (kuten vaikka Salo, Sid&Nancy ja This is Spinal Tap..).

    Pointti? Ei dvd-keräilyä (jos nyt tätä sanaa halutaan käyttää, kuitenkin suurin osa ostaa leffansa silti itse ELOKUVIEN vuoksi..) kannata mitenkään alirarvioida, ja tietty (olkoon sitten marginaalinen) ryhmä on valmis maksamaan tietystä julkaisusta enemmän saadakseen sen hyllyyn.
    Tämä keräily ei tarkoita, että nuo levyt olisivat noin arvokkaita KAIKKIEN silmissä, mutta TIETYN ryhmän piirissä joku Salo on aika helvetin haluttu.

    Huh. Vaikea selittää, mutta kaipa tuosta jotain saa irti. :)
     
  15. poku

    poku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    15
    Höh, ostin juuri äsken Anttilasta U-571:sen tuplalevyversion hinnalla 9.95 EUR. Yllätys oli kova, kun kotona avasin levyn ja sisällä olikin vain 1 levy. Että silleen ja huomenna levyä vaihtamaan.





    Poku
     
  16. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    Onko kukaan huomannut Anttilassa 9.90€ (?) hintaan legendaarista lännenelokuvaa Rio Grande? Tuli näes Anttilan mainos jossa oli kuva ale-leffoista ja Rio Grande oli niiden joukossa.
     
  17. Percules

    Percules Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2002
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, olihan tuo täällä Kuopion Anttilassa kun käväsin katsomassa. Rahatilanne vain tuppaa nyt painamaan päälle (Pitäs BoBia ostella), etten voinut rueta ihastelemaan edes näitä halppiksia. Ben Hur:in olisi voinut kyllä ostaa jos se olisi ollut hyllyssä tuohon 10e hintaan, mutta ei :(

    Eli luulisi Rio Granden löytyvän ellei ole kokenut samaa kohtaloa kuin täkäläinen Ben Hur.

    -Pjork
     
  18. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    Myyrmäen Anttilan Top-Ten:ista löytyi aika reippaastikkin Rio Bravo kiekkoja hintaan 11.95€.

    Ei näkynyt Ben Hur:ia ollenkaan :(
     
  19. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Entäs kuvastossa mainostettu Rio Bravo?
     
  20. Cosmo

    Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.12.2000
    Viestejä:
    1 704
    Saadut tykkäykset:
    18
    oopos... sattui typo (korjattu). Rio Bravo:han toki tarkoitin!