Sony KDL-40D3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana matias, 21.03.2007.

  1. Orson

    Orson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Klikkaa siitä menu-painikkeen yläpuolella olevan nuolivalitsimen keskeltä. Vastaa, että haluat järjestää suosikkeja ja laita sydän kaikkien suosikkiesi eteen. Sen jälkeen nuolivalitsimen keskeltä aukeaa suosikkilista.
     
  2. kyrpajooseppi

    kyrpajooseppi Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo ton huomasin, mutta haluaisin vaihtaa kanavia kaukosäätimen (prog) +/- näppäimestä. Toi listaan meneminen tuntuu turhalta. Ainakin Handanin digiboxissa kun loi suosikkilistan ja otti sen käyttöön muut kanavat tavallaan poistuivat käytöstä. (onpas epäselvää...)
     
  3. proxi

    proxi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    290
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli sit "pienokainen" 40D3000 olohuoneeseen. Kerkesi muute olemaan ps3 kiinni putkitöllössä yhden illan. vaihdettua 40" paneeliin ero oli järkyttävän mahtavan erinomaisen suuri!! :king:
    Ja muutenkin... aivan mahtava tv!! ei voi muuta sanoa.
    Osa kiitoksista hankinnan suhteen menee ElvisThePelvikselle. Sun ansiosta (sun kommenteista täällä) aloin kiinnostumaan ko. tv:stä. Eka oli hankinnassa Sampan M86. ..Nyt kun oikeesti tota katsoo.. kuka tarvii ful hd:ta?!! :cool:
    10+ arvosanaksi!
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Oleppas hyvä. :) Olihan minulla tässä oma lehmä ojassa vähän, kun itsekin kyseisen television aion hankkia, mutta eiköhän se siis kaikkialla ole todettu, että tämä todellakin on hyvä ostos. Full HD, HD Readyn epäideaalinen resoluutio... Varmasti näiden pointtien esilletuojilla on omat oikeutetut ja hyvät syynsä olla periaatteellisesti D3000:a vastaan. Toisaalta, päivän päätteeksi kuvanlaatu (sekä myöskin hinta) ratkaisee peruskäyttäjälle aika paljon, ja senpä takia Sonyyn kannattaa tällä hetkellä luottaa. Ja kuten sanottu, olen itse todistanut D3000:n Bluray-kuvaa, ja sanotaanko näin, että se oli sitä luokkaa, että sitä parempaa en edes halua (enkä todellakaan halua maksaa jopa tuhat euroa enemmän Full HD -mallista, joka yhtä hyvin SD:tä toistaa -- aivan, kyllä D3000:n hinnalla saa jo Full HD -mallinkin, mutta se on eri asia, toistaako se SD:tä yhtä hyvin ja onko se yhtä nykimätön).
     
  5. Shaft

    Shaft Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.09.2005
    Viestejä:
    222
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse juuri testailen 40M86 ja olen testannut myö 46D3000 ja sanotaanko näin että mustantaso on M86 hyvää mutta harmaasävyt ovat mielestäni kadoksissa. Muutenkin häiritötä kuvassa huomattavasti enemmän eikä yhtään niin aidon ja realistisen näköinen kuva mitä D3000. Hyvän valinnan olette tehneet... :thumbsup: Niin ja tosissaan kaikilta puolilta D3000 on mukavempi käyttää, parempi kaukosäädin, digivirittimen toiminnot paremmat (esim. epg) ja todellakin se kuvanlaatu on parempi D3000:ssa SD:llä ja normi DVD:llä.
     
  6. proxi

    proxi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2004
    Viestejä:
    290
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kyllä tämän SD taso on hyvä.. ja mustan tasokin on aivan riittävä/loistava! Ja onneks en tosiaankaan menny hankkimaan sampan kirkasta paneelia. Matta on aivan mahtava. En tiedä sit mite vaikuttaa kuvaan jne mutta ps3:n kanssa muutamassa pelissä tv:n reso näyttää 1080p? Kai se tietty työntää silleen ulos ja tv skaalaa omaan resoonsa. Mutta kaunista on joka tapauksessa. :thumbsup:
    ja se 40 tuumaa.. on se hitto iso! Paaljon isommalta näyttää kotona kuin mitä kaupassa. :D
     
  7. Ville L.

    Ville L. Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nyt päättänyt ostaa ennen vuoden vaihdetta uuden television. Tällä hetkellä vaihtoehtoina on ollut Sonyn KDL-40D3000 ja Samsungin 40" M86. Tällä foorumillakin on ollut puhetta Sonyn ja Samsungin ensikuussa julkaistavista malleista. Televisioon olisi tarkoitus liittää myös Xbox 360, johon tietojen mukaan lisätään seuraavien kuukausien kuluessa HDMI-liitin sekä myös pieni hinnan alennus on mahdollinen.

    Sen tähden ajattelinkin kysyä, että jos jäisin vielä odottamaan näitä uudistuksia, niin mihin hintaluokkaan nämä Sonyn ja Samsungin uudet mallit asettuisivat Saksassa, josta ajattelin television tilata? Televisio pitää olla 37"-42" ja maksimissaan 1750 euron hintainen.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Käsittääkseni puhut nyt siis näistä tulevista Full HD -malleista. Uskaltaisin sanoa, ettei sulla ole mitään mahista saada alle 2000 euron niitä -- edes Saksasta.
     
  9. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Syyskuussa tulee myös 40V3000, halvempi Full HD kuin 40W http://www.zettavolt.co.uk/HDTV/KDL40V3000.html

     
  10. Shaft

    Shaft Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.09.2005
    Viestejä:
    222
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleenkään ei mielestäni ole järkevää ostaa Full HD:ta vain sen takia että se on Full HD, koska silloin muut tekijät voivat olla heikompia... Vertailemallahan tämäki tietysti selviää...:thumbsup:
     
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ilman mitään pottuilua, olet television suhteen joko vähään tyytyväinen (mustan taso), taikka sitten minun näkemäni Sony KDL-40D3000 on ollut viallinen yksilö (jossa kaikki toiminnot kuitenkin pelittivät kuten pitääkin). Nimittäin sen sonyn mustan taso oli erittäin huono, yhtään liioittelematta. Siksi onkin todella hämmentävää, että D3000:aa näin hehkutetaan. Toisaalta, aniharva kertoo koskaan yhtään mitään D3000:n tummien sävyjen toistosta tai mustan tasosta...

    Mitä mieltä olette tästä sekavasta, mutta kuitenkin rehellisestä, omin silmin tehdystä "etävertailustani", eli vaikuttaako Sony terveeltä yksilöltä: Panasonic TH-37PX70 vai Sony KDL-40D3000. Vertailupohjaa saatte PX70:aa koskevista kommenteistani. Kyselkää jos tuntuvat jutut sekavilta, kirjoitin tuon ehkä turhankin rivakasti. Mutta nuo punaisella merkitsemäni pitävät kyllä ehdottomasti paikkansa (molempia nähty vain 1 kpl hämärässä & pimeässä tilassa ja vain 480i/576i -resoluutioilla).
    Tämä viesti ei ole mikään provo. En myöskään ole mitään tiettyä tekniikkaa tai merkkiä vastaan (minulla on Sony DVD-soitin, CD-soitin ja on monia muitakin härveleitä ollut). Minua kiinnostaisi nyt vain tietää totuus, oli se sitten mikä hyvänsä. Toistaiseksi olen kuitenkin siinä uskossa -oman käytännön kokemukseni perusteella- että Sony KDL-40D300 ei ole kokonaisuutena tarkasteltaessa kuvanlaadultaan parhaita littuja, siis kun otetaan myös plasmat mukaan. Paitsi vaaleita kohtauksia toistettaessa.
    Eli siis 40D3000 olisi kyllä muuten tämän parhaimmistoa digitelkkarin ja muun skaalaamattomana sisään tulevan SD-resoluution näyttämiseen (480i/576i), mutta mustan taso pilaa katselukokemuksen. Kommentteja? Erityisesti niiltä, jotka ovat omin silmin & hämärässä nähneet?


    Eli kauppojen kirkkaassa valaistuksessa tarkkaan harkitut Blu-rayn uima-allaskuvat, värikkäät kukka-asetelmat ja sinitaivaat näyttävät D3000:ssa yllättävänkin upeilta. Vaan oletteko katsoneet tähtitaivasta, ilotulitusta, elokuvien pimeitä esim. luolakohtauksia jne.? Ne kun toistuvat D3000:ssa mielestäni luokattoman huonosti, siinä yhdessä näkemässäni yksilössä. Laittaakaa siis rehellisiä ja omakohtaisia kommentteja tulemaan, ilman turhaa hypetystä, pliis. Se on kaikkien etu. Ja kertokaa valaistusolosuhteenne sekä se, että oletteko nähneet esim. tämänvuotisia Panasonicin plasmoja edes likimain vastaavisssa olosuhteissa (HD Ready: PX70, PX700 tai Full HD: PZ70, PZ700).
    Tiedättekö muuten Tampereella putiikkia, jossa voisi Sony KDL-40D3000:n nähdä hämärässä? Nyt kun tuntuu että mustan tasoa peitellään, Sony Centerissä on jopa spotit katsojan silmiin suunnattuna (siinä R-asemaa vastapäätä), tutki siinä sitten mustan tasoa.

    Jos osoittautuu että mustan kuuluisikin olla ainakin melkein Panan plasmojen tasoa, niin toki korjaan nämä viestini ja lähetytän kaikki tapaamani D3000:t huoltoon mikäli musta on niin vaaleata harmaata kuin näkemässäni yksilössä.
    Vaan mitäköhän sekin huollossa aiheuttaisi, kun kerran muuten töllö toimii täydellisesti... Olisi hieman noloa kehoittaa kaikkia omistajia lähettämään D3000:nsa huoltoon ja todeta sitten puolen vuoden taistelun jälkeen: "Aijaa, no ei kai sen mustan tason sitten kuulukaan olla tuon parempi. Mä kun luu luulin, kerta siellä platsallakin niin väitti ja siinä yhdessä testissäkin niin hyväksi kehuivat. Soooriiii..." ;)
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mustan tasoa en ole ikinä päässyt oikein tarkkailemaan liikkeissä D3000:n kohdalla. Olen kuitenkin periaatteessa sen verran "vähään tyytyvä", että mielummin elän pienien epätäydellisyyksien kanssa kuin maksan 500-1500 euroa enemmän saadakseni TV:n, jossa näitä ei ole (joskin eihän mikään TV-malli ole täydellinen). En kuitenkaan tähän saakka ole kokenut, että D3000:n kuvassa olisi mitään vikaa -- omaan silmään.

    Hyvälaatuista televisiota olen hankkimassa, koska periaatteeni on aina ollut, että joko ostan hyvän tai en osta ollenkaan. Ja D3000:n aion siis ostaa.
     
  13. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen sijaan että lähdetään kommentoimaan että on hyvä musta tai ei ole niin voisitko laittaa ne asetukset joilla mielestäsi musta ei ole mustaa niin voidaan D3000:n omistajat kokeilla samoilla asetuksilla. Ja tietenkin mitä lähetettä katsot. Just tässä tuijottelen discoveryä ja musta on tosi mustaa eikä mitään harmaata.
    Toisaalta vaikeata kuvitella varsinaista vikaa joka voisi vaikuttaa tuohon.

     
  14. Tuomas66

    Tuomas66 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    AAMEN :thumbsup: Olisin kyllä yllättynyt muunlaisesta vastauksesta! ;)
     
  15. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Leikkasin hieman quotea ja lisäsin hymiöt:
    Koeta nyt hyvä ihminen ainakin sopia palautusoikeus, mikäli "mustan" taso ei tyydytäkään, muuten voi tulla paha mieli. En minä sitä täällä ihan vain pelkkää ilkeyttäni moiti, vaan se on mielestäni luokkaa hämmästyttävän huono. Taas olettaen että se näkemäni D3000 oli 100%:n kunnossa (ainakin toiminnoiltaan, väreiltään ja vaalean toistoltaan oli). Pitäisiköhän käydä napsimassa kuvia samoilla kameran säädöillä, tosin kuvat aina vääristävät totuutta valotuksesta jne. riippuen. Mutta vierekkäin jos saisin, niin olisi jo parempi vertailla.

    ElvisThePelvis, jos vain suinkin kykenet, niin koeta päästä etukäteen tarkistamaan tuo mustan taso ja tummien sävyjen tukkoisuus. Nimittäin tuo kommenttisi "ostan hyvän tai en osta ollenkaan" kuulostaa siltä, että voi olla syksyllä vaihtorumba edessä, kyseessä kun ei ole mikään pieni epätäydellisyys.
    Olen kyllä paatunut hifisti ja aivan varmasti syystäkin pilkunviilaajan maineessa, mutta ihan aikuisten oikeasti en nyt puhu mistään pienestä erosta. Vaan sellaisesta että kuka tahansa lapsi, mummo tai kukkahattutätikin sen huomaisi. Siksi ja vain siksi niin tomerasti kehoitankin kaikkia kokeilemaan omin silmin käytännössä (hämärässä) ja kertomaan täällä testin tulokset. Taistelenkohan tässä nyt tuulimyllyjä vastaan... :D
    Kävipä ostoksesi kanssa miten kävi, niin laita edes muutama rivi tänne siitä, miltä D3000 juuri sinun mielestäsi vaikuttaa. Erityisesti mustan tasosta.

    Lisää kommentteja, pliis. Etenkin niiltä, jotka ovat hämärässä D3000:n nähneet, mieluiten omin silmin. Ja uskokaa pois, ette te missään "pesukonekaupassa" pysty mustan tasoa niilt optimoiduilta Blu-ray -demoilta tutkimaan. Itsekin uskoin tämän vasta käytännön kokeilujen jälkeen, ihmisen näköaisti siis "tekee tepposet" olohuonetta suuremmassa valaistuksessa (näköaisti on adaptiivinen, kuten päivänvalosta hämärään huoneeseen kävelleet hyvin tietävät). Vaikutan teistä varmaankin provolta, mutta olen kuitenkin ainoastaa faktan perässä, mitään valmistajaa, lehteä tai tekniikkaa pätkänkään vertaa kumartamatta. Jos näkisin vielä toisen ja kolmannenkin yksilön, niin uskaltaisin antaa D3000:lle lopullisen tuomioni.
     
  16. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lyhyesti: surkea mustan taso täysin säädöistä riippumatta. Eli lähinnä taustavalon säädöstä riippuen tähtitieteellisen huonosta (= taustavalo 10/10) "vain" surkean huonoon mustan tasoon (= taustavalo 0...2/10)). Ja pääosin katselin virransäästön ollessa päällä (se lievempi asetus), ilman sitä tilanne muistaakseni vain huononi, kuten olettaa saattaa (tosin tuli kyllä kirkkauttakin roimasti lisää).

    Pidemmin: minähän tuolla aikaisemmin jo tarinoin, että pääosin testattiin taustavalo 2/10:ssä. Ja että 0/10:ssäkin mustan taso oli edelleen todella huono ja silloin myös käytännön kontrasti laski luokattoman huonoksi (kirkkaat kohtaukset liian himmeitä). Ja taustavalo 10/10:ssä kirkkaus on erinomaisen hyvä, mutta mustan tason sijaan puhutaan melkeinpä valkoisen tummuudesta. Edellä kerroin myöskin SD -lähteitä ja useammalla lauseella ihan ohjelmakohtaisiakin esimerkkejäkin. Eli pari viestiä sitten laitoin tämän linkin.

    Entäs itse: mikä oli valaistuksen taso? Katossa 3 x 100 W lamput + tv:n takana 60 W + katonrajassa 8 halogeenia, joista osa paistaa hieman ruutuunkin päin, verhot auki ja aurinko paistoi kirkkaasti... Vaiko ainoastaan 9 W pienloisteputki, eli jo erittäinkin hämärä huone. Vaiko jotain tuolta väliltä? Ja tuo Discovery lienee SD-resoluutiota kaapelista? Vaiko HD- versio?
    Ja kun puhut mustan tasosta, tarkoitatkohan samaa kuin minä. Eli minä puhun todellakin mustasta väristä, siis siitä väristä jota esim. mustasta tussista tulee. Myös kirkkaana talviyönä tähtitaivaan tausta on musta. En siis puhu mistään suhteellisesta käsitteestä tyyliin "onhan se LCD:ksi musta" tai "vähän niin kuin musta, vaikka aika vaalea ja sinertävähän se toki on...".
    Oletko muuten nähnyt em. panasonicin plasmoja tai oletko omistanut lähivuosina laadukasta CRT -televisiota tyyliin Sony FQ80, sony HQ100 tms.? Vai oletko loikannut vanhasta LCD -televisiosta D3000:een tai oliko edellinen televisiosi joku 70 -luvun Telefunken? ;)

    Edelleen, laittakaa tuloksia käytännön kokeista (omin silmin), niin kerätään epävirallinen "minitilasto". Mutuilua täällä on jo ihan riittämiin.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Varmasti tulen antamaan romaaninpituisen palautteen sitten kun D3000:n olen ehtinyt ostaa. :) Olen kuitenkin sitä suositellut aika monessa ketjussa, joten pitäähän minun täällä sitten seistä sanojeni takana.

    Siinä mielessä (omien demoamisten lisäksi) on vaikea uskoa mustan tasoa aivan katastrofaalisen huonoksi (siis kyllä minäkin tiedän, että pilkkopimeässä D3000:n musta ei ole ihan mustaa kuitenkaan), koska sitä (D3000:a yleensä) on NIIIIIIIIIIN paljon kehuttu kaikkialla. Muut mahdolliset vaihtoehtoni, Pana 37PX70 ja Sammu 37M86, ovat ihan OK-valintoja, mutta minusta
    40D3000 on hyvä kompromissi näiden kahden välillä. Syksyllä varmastikin tulee uusia malleja, mutta niiden hinta on alkuun varmasti sellainen, että D3000 on houkuttelevampi vaihtoehto.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eikös sen pitänyt niin mennä, että V3000 on sama kuin eurooppaan tuleva W3000. Ei minun tietääkseni Sony ole tuomassa eurooppaan syksyllä (tai milloinkaan) V3000 nimistä mallia. Olisihan se hienoa tietenkin, jos sellainen tulisi ja asettuisi W-sarjan hinnan alapuolelle...
     
  19. MiksuHoo

    MiksuHoo Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    * En ole hifisti
    * Vanha telkku oli Panan 5 vuotinen crt 32''
    * Olen lueskellut juttuja Sonyn mustan tasosta
    * Taustavalo taitaa olla asetettu jotakuinkin 6/10 tasolle

    Näineen tulee joskus mieleen jäädä sitä mustaa tarkastelemaan sohvalta noin 2,5 metrin päästä milloin suht pimeässä (muutama pikku spotti) ja milloin valoisammassa olosuhteessa. Milloinkaan en voi hyvällä tahdollakaan sanoa että erottaisin jotain harmaata tai muita sävyjä siinä.

    Mutta olenkin tällainen reppana perheenisä, joten voi olla että silmä on tottunut vaipassa olevan ruskean eri sävyihin. Mene ja tiedä.
     
  20. lateko

    lateko Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hohhoijaa. Niin, onhan se toki nyt totta, että litteiden telsujen kontrastit ja mustan tasot ei nyt vielä ole sitä mitä putkitelkuilla (niin, ei todellakaan sillä pansun plasmallakaan). Mutta tuolainen vertailu nyt kuitenkin on ihan turhaa, vai olisitko vakavissasi jollekulle yhä suosittelemassa putkea?

    Kyllä, jos tämän hetken _parasta_ mahdollista kuluttajahintaista mustaa kaipaat, valitse plasma.

    Faktaa kuitenkin on että tässä Sonyssä on LCD puolella erittäin hyvä mustan taso. Se on totta, että täysin pimeässä huoneessa jopa kaikki mustan tasoon vaikuttavat säädöt minimissä
    (backlight min, contrast < 60, powersave low) kuvan musta ei ole pilkkopimeää. Kaukana plasmasta ei kuitenkaan olla. Kuva menee toki jonkinverran tukkoon jos noilla säädöillä kuva sitten keinotekoisesti kirkastetaan (gamma high, contrast enhancer low, ulkopuolisen lähteen säädöt...).

    Näillä kuitenkin mennään ja jos periaatteesta katsoa oikeasti pilkkopimeässä huoneessa televisiota täydellisellä mustan tasolla pystyy tinkimään, on d3000:ssa oikeasti loistava kuva. Myös siis sen mustan ostalta.