Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisitko perustella kantasi, muuten viestisi on yhtä turhan kanssa.
     
  2. nami

    nami Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2007
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos paalua ajattelin käyttää ~2k€ niin mikä sitten jos ei tämä?
    Ruudussa sais olla mielellään sisäinen c-viritin. Ja katselu etäisyyshän oli se 2,5-3m...
    Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.
     
  3. derund

    derund Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku vertaillut 24p:tä 60Hz 2:3 pulldowniin? Eli tuottaako Samppa oikeasti 24p:tä vai 2:3 pulldownia?
     
  4. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä tietoa eri lcd-telkkareiden 1080p24-tuesta: http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=540299
    Samsungin LE40M86 on siis yksi harvoja joissa tuo 1080p24 toimii. Samsung toteuttaa sen niin että TV:ssä päivitystaajuus on 24Hz, eli mitään pulldownia ei tarvi tehdä. Tuon 24Hz päivitystaajuuden kyllä huomaa. Ei liikkuvassa kuvassa, mutta esim. PS3:ssa kun toiston aikana menee johonkin pleikkarin valikkoon jolloin näyttömoodi ei vaihdu takaisin 1080p60:een niin huomaa selvästi että sitä päivitetään suhteellisen "harvoin". Samoin kun PS3:n pakottaa käyttämään 1080p24-tilaa sitä tukevissa leffoissa se näyttää testiruudun jossa mennään tuohon 1080p24 tilaan. Silloin näkyy selvästi tuo alhainen virkistystaajuus.
     
  5. janilind

    janilind Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tuota omaa yksilöäni jo aikanaan haukkunut ja enpä ole oikeestaan yhtään tyytyväisempi vieläkään. Kertauksen vuoksi vielä pahimmat laitteen ongelmat listana:

    -Scart häiriöt. Häiriöt oikeestaan tekevät Sampan scarteista aikas turhat, todella hankalaa saada noi häiriöt näkymättömiin. Ite en enää Scarteja käytä, Toppari on komponenttiliitynnässä kiinni. Komponentin kautta ei juurikaan häiriöt erotu.

    -Valovuodot. Varsinkin nyt kun on taas lämmintä, tämä ongelma nostaa päätään. Taustavalon tason joutuu tiputtamaan 3:een, jotta valovuodot saa siedettävästi kuriin. Jos sattuu saamaan tämmösen(suht lievästi) valovuotoisen yksilön niin Sampan kehuttu mustan toisto ei ole hypetyksen veroinen.

    -Movieplus bugi. Tän saa firmispäivityksellä kuntoon, itse odottelen vielä omaani päivitettäväksi.

    -24Hz toimimattomuus PS3:n kanssa. Tämä siis nykyään(PS3 viimesin firmis korjasi) kunnossa muuten, mutta kuva kyllä selvästi välkkyy/värisee kun PS3:n laittaa 24Hz moodiin - itse mieluummin katselen 60Hz kuvaa pienillä nykimisillä. Uusin Bondi FullHD:nä näyttää kyllä todella hyvältä, pakko myöntää..

    -Huonohko SD kuva sisäisellä virittimellä(T, C:stä ei tietoa). No tämä nyt ei ollut suuri pettymys kun oli jo etukäteen tiedossa.

    Siinäpä ne suurimmat pettymyksen aiheet, tuon vekottimen suunnitelussa on mielestäni niin monta ominaisuutta sössitty jotta ei tätä masiinaa voi yli kahden tonnin hinnalla suositella ostettavaksi.
     
  6. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen omaa yksilöäni aikanaan kehunut,eikä kyllä ole mielipide muuttunut mihinkään.

    Noita scart-häiriöitä tuntuu olevan aika paljon erilaisia liikenteessä. Toisilla pahempia ja toisilla ei ole ongelmaa juurikaan. Itse kuulun ehkä enemmän tuohon jälkimmäiseen porukkaan. Ongelman kyllä huomaa jos tuijottaa ruutua silmät tarkkana ja odottaa tiettyjä tummia sävyjä. Eli omat melkein puusilmäni ovat ilmeisesti tuohon jo tottunut koska en televisiota katsellessani kiinnitä asiaan mitään huomiota. Vanhan dvd-soittimen kanssa toisaalta häiröit korostuu. Mutta soittimella on jo ikää ollakseen Sampan parina. Uutta soitinta jossain vaiheessa hommaamassa. Samoin mitä aikasemmin kokemuksia laittanut viasta niin scart-piuha myös vaikuttaa asiaan. Itelläni meni ns "parempi" piuha vaihtoon kun vanha näytti parempaa kuvaa.

    Valovuotoihin en ole pahemmin törmännyt. Mutta en täysin hifisilmä tosiaan olekaan. Mutta leffoja katsellessa mielestäni musta on mustaa. Ilman mitään erityisiä hypetyksiä:) Tyytyväinen olen.

    MoviePlus-bugin päivitin Sampasta pois. Uusimmissa malleissa sitä ei taida enää edes olla!?

    24Hz toimimiseen en osaa sanoa omakohtaisesti ihmeemmin. Mitä Avforumeilta lukenut niin kyllä sitä on kehuttukin ja toisaalta jotkut löytävät myös jotain marmattamisen aihetta. Itse en sano juuta enkä jaata,hienoa kuitenkin että PS3:ssa nykyään tilan pakotus toiminto jolloin se toimii oikein Sampan kanssa.
    Tuolta voi lukea enemmän jos on innostusta/kiinostusta:
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=529839&highlight=blue-ray+PS3+24p

    Sisäisessä virittimessä tuntuu olevan vielä hiomista (Freeview judder), mistä saa lukea aika paljon Avforumilla. http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=528371&highlight=freeview+judder
    Tänä päivänä äänestyksessä on että 67% Sampan omistajilla on tuota kuvan tökkimistä ja 33% taas ei. Eli ei tuokaan kaikkien ongelma tunnu olevan. Mutta Samsungilla ongelma kuitenkin on tiedossa. Itse olen testaillessani myös huomannut sisäisen (T-)virittimen tökkimisen. Itse katson kuitenkin Toppy MP:n kautta niin olen ollut vain tyytyväinen. Hieno kuva!:) Välillä jopa uskomaton:thumbsup:

    Tuo kaksi tonnia on nyt sitten varmaan jokaisen itsensä päätettävissä onko paljon vai ei. Mitä haluaa/odottaa televisiolta,minkälaiseen käytöön tulee etupäässä,ulkonäkö jne jne. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

    Itselläni vaihtoehtoina oli ensin Sonyn KDL-40X2000 ja
    KDL-40W2000,mutta pääydyin kuitenkin tähän samankokoiseen Samppaan.
     
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Onko kukaan vielä kysellyt Powermilliltä tuosta liikkuvasta ihmisrobootista, joka pelastaa meidät Samppa hirviön pahalta Movie Bugilta?
     
  8. MagicalSkyMan

    MagicalSkyMan Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajattelinpa tänään katsella SCART-häiriöitä ensimmäistä kertaa ja raahasin toisesta huoneesta kolme vuotta vanhan Procaster DVD-soittimen kokeiltavaksi. Liitin laitteen telkkariin ensin halpis-kaapelilla ja sitten tuollaisella überhienolla läpinäkyvään siniseen muoviin käärityllä kullatulla muistaakseni n. 30€ maksaneella kaapelilla. Kokeilin molempia SCART-paikkoja.

    Shrek 2 sisään ja ensimmäinen reaktio oli, että hyi helvetti, onpas ruma kuva. Liikkuvien kohteiden ympärillä näkyi ikään kuin JPG-artifakteja, kuva oli sottainen ja rakeisen näköinen, ja välillä olin näkevinäni haloja/haamukuvia ihmisten ympärillä (siis sellaisia, että itse kuva näkyisi toiseen kertaan mutta himmeänä siinä vieressä). Kokeilin Movie Plus ja DNR käyttää päällä, mutta eivät tuoneet kuvaan mitään iloa.

    Jotain kokoruudun leveydeltä ja pituudelta meneviä vaakaraitoja olin kyllä näkevinäni varsinkin tummissa kohtauksissa. Ne eivät kyllä häirinneet läheskään niin paljon kuin muutoin surkea kuva. Kokeilin vielä Karibian piraatteja ja samalla tavalla surkeaa kuvaa tuli ulos.

    Seuraavaksi heitinkin soittimen mäkeen ja laitoin Shrekin tietokoneen kautta pyörimään, ja johan parani kuva silmissä. Mitään suurempaa valittamista ei kuvasta löytynyt, joskin ne JPG:mäiset artifaktit saattoi vielä nähdä vaikkakin paljon heikompina, mutta ne eivät kuitenkaan enää näkyneet katselupaikalle parin metrin päähän.

    Mitenkäs, onko DVD-soittimen huono kuva kiinni huonosta soittimesta (skaalainta tuskin tuossa on, telkkari kait sitten hoitaa?) vai SCART-RGB yleisestä surkeudesta verrattuna tietokoneen kautta DVI-HDMI:llä kulkevaan digikuvaan? Vai osaako tietokone (FFDSHOW+MPC) jotenkin ehostaa kuvaa ennen näyttämistä, vaikka oletusasetuksilla ovat? Harmi, että myin juuri ylimääräisen VGA-kaapelini pois, sillä olisi voinut myös kokeilla tuota soitinta. Sen välityksellä taitaisi saada proge-kuvaa uloskin, joka kaiketi olisi paremman näköistä.
     
  9. Suusa

    Suusa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertaisitteko vielä, että miten Movie Plus -bugi ilmenee? Onko juoksevan James Bondin pään ympärillä hämyilevä pikseliaura juuri sitä?

    Painin hieman eri sarjassa (37"), mutta kuukauden vanhalle laitteelleni kuuluu seuraavaa:
    - piuhojen vaihtelu ei poistanut häiriökuvaa
    - laite oli huollossa 4 päivää. toimenpiteenä oli lvds-tai minkä lie-liittimen vaihto
    - laite tuli kotiin ja pelasi entistä oudommin - etenkin dvd:n ollessa kiinni scartilla, kuva romuttui täysin (ruutu täynnä punaista ja keltaista)
    - huolto kävi kotona asti ihmettelemässä (olisipa tullut aiemmin) ja paikallisti vian antennijohtoon. pitää siis olla suojattu. olisiko se pitänyt tietää? Finlux hyrräsi 10 vuotta moitteetta samalla johdolla.

    Kyselin kaupan purusta, koska Samsungin tuesta sanottiin, että mahdollisesti tilalle vaihdettava laite ei ole uusi. Se voi olla näyte- tai myymäläkappale ja todennäköisesti vanhempaa painosta kuin ostamani. Sillon mulle riitti. Mutta eipä myyjäkään myöntänyt purkua, huolletaan ja huolletaan vaan.

    Onko postimyyntiputiikit varmin ostopaikka, joihin kaupan purku onnistuu? Luin muualta foorumista, että DVD-soittimen palautus onnistui HobbyHalliin. Itse palautin muinoin Sonyn MD-soittiminen netAnttilaan. Nyt ostin MP3-soittimen paikallisesta koneliikkeestä, joka on vaihdettu kolmesti. Kolmannella kerralla pyysin kaupanpurkua, mutta vastauksena oli tylyn jyrkkä "ei onnistu".
     
  10. BWA

    BWA Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laittaakaapa poijaat ja tytöt omat kuva/väri säädöt tulee.

    esim. digibokzin, pc:n ja PS3 säädöt!!

    Katotaan kenellä on paras väri silmä!! :thumbsup:




    :eek:
     
  11. corgorav

    corgorav Guest Guest

    Liittynyt:
    01.04.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta kaupan purkamisesta/tv:n vaihdosta vielä, itsekkin miettinyt missä kaupoissa tuo mahtaisi toimia hyvin ja millaisissa tapauksissa. Eikös jossain sanottu että on täysin kauppa kohtaista saako esim. selvästi valovuotoisen yksilön vaihdettua toiseen, tai jos oikein hyvällä tuurilla saa vaikka kaksi kertaa peräkkäin oikein huonon yksilön, valovuodot, taustavalon sirinä (alhaisella kirkkaustasolla, eli häiritsevästi), kuolleita pikseleitä tms. ja haluaisi sitten purkaa koko kaupan ja kokeilla toista televisiota... Hmm... Pitääpä tiedustella Verkkokaupasta niiden käytännöistä.
     
  12. MagicalSkyMan

    MagicalSkyMan Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin pitkästä aikaa 24Hz moodia, kun en ole kokeillut sitten huollon, jossa vaihdettiin emolevy ja samalla 2000 firmis. Eipä näyttänyt enää toimivan tietokoneen kautta kunnolla, jonkin sortin kuva kyllä näkyi mutta väpätti vertikaalisesti todella pahasti. Myöskään 25Hz ei toiminut, väpätti sekin, vaikkakin hieman vähemmän, mutta reilusti kuitenkin. Katselukelvottomia yhtä kaikki.

    Lieneekö noita mitenkään mahdollista saada toimimaan? 50Hz näytti toimivan, ja katsoinkin sillä muutamat 25fps leffat. Uskaltaako noita edes kokeilla, vai hajoaako töllö? Entäs ne kaikki tarkemmat säädöt siellä Advanced Timing kohdassa Nvidian paneelissa? Niitä ronklaamalla kuva kuntoon?

    Luin ohimennen jostain TMXX hässäkästä, joka kait näitä ajoituksia ihmettelee näytönohjaimissa, ja että joissain tupla-DVI lähtöisissä korteissa olisi toinen ulkoinen ja toinen sisäinen tms. omituista, :p eli onko mahdollisesti eroa noilla näyttiksen kahdella DVI-liitännällä keskenään?
     
  13. Lepi79

    Lepi79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko kellään ilmennyt vielä xbox 360 kanssa joka on komponenteilla kiinni 46m86 on tölsyni. Vasemmassa alakulmassa räpsyy semmoinen viiva? Tätä ei tule dvd:n kautta joka on hdmi:llä eikä digiboxilla joka on kanssa hdmi:llä kiinni.
    Vähän vaikea selittää että minkälainen viiva on. Se on n.15 senttiä pitkä ja alakulmastan.10-15 senttiä ylöspäin. Xbox on käynyt huollossa ja ennen ei ollut tuota räpsyntää.Voisikohan johtua boxista vai siitä että nyt on tölsy menossa rikki? Täytyy varmaan kysellä powermillilta tai jostakin että mistä lähden vikaa etsiin. Ei kauheesti kiinnosta 46" laittaa mihinkään postiin tai saatika kuljetteleen mihinkään kun ei ole edes alkuperäistä laatikkoa jäljellä.:OI
     
  14. kuimu

    kuimu Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on muuten ollut hieman samankaltaista ongelmaa 46M86:n ja PS3:n pelejen kanssa. Aina latauskohdissa, tulee melkein telkkarin levyinen ja ehkä 15-20cm korkea häiriökohta, joka välkkyy inhottavasti.

    Yritän ottaa tästä kuvan. Muuten toimii hyvin, mutta latauskohdissa tämä toistuu.
     
  15. Lepi79

    Lepi79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt tarkemmin tutkittua niin tulee myös digiboxin kautta sama häiriö. Boxina procaster 6300c. :mad: :OI
     
  16. Jiizu

    Jiizu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimalla firmiksellä ei pitäisi ilmetä muuta kuin scart-häiriöitä ja freeview judderia.
     
  17. Lepi79

    Lepi79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2007
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    2
    Outoa vain kun ei aikaisemmin ole tätä tehnyt että nyt vasta alkoi tuleen häiriöö.
    Kyllä ton kanssa elään pystyyn kun ei jaksa lähettää tai viedä mihinkään helsinkiin tölsyä pävitettäväksi.
     
  18. kuimu

    kuimu Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä kuvasarja siitä häiriöstä.

    Pahoittelen kuvan laatua, on niin nopea tuo vilahdus etten digijärkkärillä saanu sitä tallennettua. Joten piti kännykällä kuvata videoo ja napsia scriinit :D

    PS3 laadukkaalla HDMI -johdolla kiinni vahvarissa, ja vahvarista HDMI:llä telkkariin. Ja en, en ole kokeillut suoraan PS3 -> TV, pitää huomenna testata.

    Aina samassa kohdassa, eli latausvalikossa.
     
  19. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDTVtest ei ole myöskään ollut kovin tyytyväinen M86/M87 suorituskykyyn, harmillista kun heillä on ollut testattavana mallisarjan ensimmäisiä televisioita, en pitäisi tulosta 100% luotettavana, sillä kyllä omat kokemukseni mm. valovuodosta tms. ovat erilaiset näissä myöhemmissä esittelytelevisioissa. Itse olisin kyllä ostaessa tarkkana että saan uudella raudalla ja softalla olevan yksilön...

    http://www.hdtvtest.co.uk/

    Toivottavasti F86/F96 malleissa ei ole alussa samanlaisia ongelmia, tuollaiset syövät merkin uskottavuutta.
     
  20. larsvon

    larsvon Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meinasin tilata LE46M86 topvisionshop.de:stä, mutta olen saanut ymmärtää että kyseessä ei ole sama laite kuin suomesta ostettuna!? eli siis onko digiviritin erillainen ja onko laitteen ohjelmisto vanha/huonompi? jos jollain kokemuksia topvisionista tilatusta sampasta, niin olisi mukava kuulla.