Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, läppäreissä on yleensä se näytönvalitsinnappula jonkun Fn-nappulan alla, sen hakkaaminen voi auttaa myöskin asiaan. Omalla läppärillä en saa edes säädettyä Powerstripin kautta customiajuria, on niin peeceestä nuo integroidut piirit että oksat pois.
     
  2. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedä sitte mikä tuossa auttoi, poistin ajurit vikasietotilassa, ja asensin uusiksi, nyt toimii... Yksi asia mitä en kokeillut aikasemmin oli että laitoin rastit tuohon asetuswizardiin mikä tulee asennuksenjälkeisen bootin jälkeen ruutuun, eli siihen rasti kohtaan 1080i, minkä jälkeen resoluutio vaikuttaisi kuitenkin olevan 1080p... paitsi että eipäs itse asiassa taidakaan olla.. takaisin säätämään :/

    Ongelmien alku ja juuri tuntuu nyt olevan että näytönohjain on jostain saanut päähänsä että koneeseen on liitetty hdtv, ja se koittaa nyt parhaansa mukaan sitten sekoittaa asetukset. Normaalisti kun telkkua käyttää ihan dvi:hin liitettynä näyttönä, niin mitään ongelmia ei ole ollut.

    Lisäys: Nyt herääkin kysymys että mikä tämä "normaali" tila on ollut, mikä mielestäni aiemmin on ollut se oikea tila, onko se kenties ollutkin aina tuo RealHD1 skaalattu 1080p resoluutio, tai peräti 1080i resoluutio, minkä television info väittää olevan 1080p.

    Lisäys 2: Herääkin vielä vakavampi kysymys.. Onko mikään todellista, vai onko tämä kaikki vaan lomiteltu versio todellisuudesta? Asiaa sietää tutkia lisää :)

    Mutta vakavasti puhuen, nyt kokeilin vielä kertaalleen vaihtaa resoluution näytön asetuksista 1920x1080 -> 1360x768 -> 1920x1080, ja nyt olen 99,9% varma että näytössä on todellakin 1080p resoluutio... Aa, teinkin juuri havainnon, Mirain asetuksista jos muuttaa aspectia RealHD1 -> Full -> RealHD1, niin resoluutio ei palaakaan 1080p:ksi, niinkun sen kaiken järjen mukaan kuuluisi, vaan ruutuun jää jokin väärä skaalaus. Ja kuten arvelinkin, tuon 1920x1080 -> 1360x768 -> 1920x1080 operaation uudistaminen palautti taas aidon 1080p:n.

    Juu, ei kyllä taas mitään hajua että mitä tuossa oikein tapahtuu, mutta nyt ainakin näyttäisi siltä että keksin keinon millä tuon aidon 1080p:n saa käyttöön, vaikka Mirain asetuksissa lukeekin nyt tuo RealHD1. Ainakin kun ruutua tuijottaa ~5cm päästä, niin pikselit näyttävät olevan täysin skaalaamattomia ja lomittelemattomia. Ei tässä voi vannoutunut teknofriikki kyllä muuta sanoa kun että alkaa kohta tulemaan analogisia laitteita ikävä näitä asetuksia säätäessä :)
     
  3. napinpainaja

    napinpainaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saiskos tähän vielä yhteenvedon kaikista Mirain huonoista puolista?
    Halpa ulkonäkö oli yks. Kaiuttimien sirinä ei ilmeisesti vaivaa jokaista Miraita? Entäpä color banding, onko silmiä särkevää vai loistaa poissaolollaan?
    Muita huonoja/heikkoja ominaisuuksia, jotka tulisi ottaa huomioon?

    Entä löytyykö keneltäkään hyviä selityksiä, joilla vakuuttaa hallitus siitä että kannattaa hommata suht kallis halpavalmistajan fullhd-telkkari ilman digiviritintä :)
     
  4. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huonoja puolia:
    * Heikko kontrastisuhde; kultasilmään ehkä hieman harmahtava mustan taso, mutta kuitenkin parempi kuin monessa muussa ns. "merkkitelkkarissa"
    * Kaiuttimien suhina; oma Mirai suhisuttaa kaiuttimia todella vaimeasti, itseäni ei häiritse, kun en sitä kuule katselupaikalle.

    Perusteluita tuolle telkkarille sitten...
    * Halpa hinta
    * FullHD-paneeli 1080p@24-tuella
    * Hyvät säätömahdollisuudet
    * 36kk noutotakuu
    * Ei digiviritintä (fullhd-paneelille kuitenkin täytyisi se hd-viritin joskus ostaa erikseen, jotta se hd-lähetys näkyisi hd:llä ruudulla..)
    .
    .
    .
     
  5. Sebastian

    Sebastian Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2003
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako joku sanoa miten nVidian ajureissa pitäisi laittaa tuo "Kokonäytön videoasetuksian muokkaus" (vaikea sanoa mitä tuo on englanninkielisissä ajureissa)

    Löytyy kuitenkin Video ja televisio -> Muokkaa kokonäytön videoasetuksia. Tuolla on valittavissa "Näytä vain omassa katselusovelluksessani" tai "Näytä koko näytössä kohteessa: Tunnista automaattisesti"

    Jos laitan "Tunnista automaattisesti" niin esim. VLC tai Mediaplayer Classicilla 1080p matskua katsottaessa Mirai ilmoittaa että kuva on 720p.

    Kuinkas nuo nyt pitäisi säätää?
     
  6. Lake-end

    Lake-end Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta tuo ei näytä halvalta, päinvastoin, mattamusta on paljon tyylikkäämpi ja hillitympi kuin sellainen kirkas musta muovi. No maku asia, mutta itse ottaisin tuollaisen mikä ei huuda sadan metrin päähän että "minut on tehty muovista!".
     
  7. jlehmusk

    jlehmusk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2001
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku laitteen omistava testata huoliiko se scartin kautta s-videota sisään. Käyttöohjeesta löytyy hieman ristiriitaista tietoa. Sen mukaan scart2:n saattaisi huolia s-videota. Testin voisi mieluiten suorittaa kaapelilla, jonka toisessa päässä on mini-din-liitin, niin ei tule vahingossakaan katseltua rgb:tä.
     
  8. JariAarne

    JariAarne Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2002
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Medion MDC 4400PVR kytketty scartilla Mirain scart1 liittimeen. Digiboksin video out valintavaihtoehdoissa on RGB, CVBS ja S-video. Kaikki toimii hyvin. Itse käytän noista CVBSää, jolla tulee paras kuva boksista ulos. S-video on liian terävä ja RGB liian haalea (boksin vika, ei Mirain).
     
  9. ilaril

    ilaril Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen kokeillut molempiin scarteihin svideota sekä adapterin läpi että "suoralla" kaapelilla (toisessa päässä scart, toisessa svideo). DVD-soitin ja Xbox toimivat ilman mitään, PS2 ei taas ollut yhteistyökykyinen. Xbox on nykyäänkin tuolla svideolla kiinni kun ei muutakaan järkevää ole käytettävissä, enkä enää tuohon panosta senttiäkään.
     
  10. napinpainaja

    napinpainaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaa kyllä hintaansa nähden kaikin puolin täydelliseltä ostokselta. Ennen kuin klikkaan Mirain ostoskoriin, niin jos olisi vielä mahdollista saada jotain kommenttia siitä kärsiikö telkkari color bandingista. Voisiko joku PS3n omistava lyödä Motorstormin tulille ja tiirailla taivaita siinä? Kuulemma hyvä tapa selvittää asia. Ja kuvat olis kivoja :)
     
  11. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni ei ole ainuttakaan kuvanlähdettä, josta pixelperfectiä tähän hätään saisi, mutta ainakaan noilla parhaimmanlaatusimmilla leffoilla 1080i:ksi skaalattuina dvd:ltä ei ole havaittavissa mitn gradienttien liuskottumista. Tuossa taannoin tänne postasin useamman kuvan Cars-elokuvasta, mutta nuo kuvat lienee nyt vähän kyykähtelevällä palvelimella, joten niitä et voi katsella..

    EDIT: Vaihdoin ne toiseen paikkaan: https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=928523&postcount=374
     
  12. Wilhu

    Wilhu Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katoppas, tuohan se ongelma oli mitä eilen mietiskelin. Nimittäin eilen kokeilen ensimmäistä kertaa uunituoretta Miraitani ja hakkasin siinä järjettömissä liekeissä GT-demoa ja mietin et miks tuo taivas piirtyy tuollee ovelasti. Eli siis tästä color bandingista nyt sitten näytti olevan kyse. Enpäs tiedä saisiko sen säätämällä pois, ei nyt hirveästi häirinnyt. Kokeilin kylläkin niin vähän aikaa että tässä viimeistään viikonloppuna pääsen sitä säätämään joko tv:n tai sitten pleikan asetuksista.

    Toivotaan kuitenkin että sen pois saa. :hitme:
     
  13. napinpainaja

    napinpainaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saatko napsittua kuvia siitä? Kiinnostais nähdä miten pahasti se itseä ehkä häiritsis. Tuota ei varmaan säätämällä pois saa, on yleensä halvempien telkkarien ominaisuus.
     
  14. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tuo värikylläisyys tulee onneksi kamerasta, ei telkkarista, sillä kuvaus tapahtui vastavaloon, ja täytyi kameran asetuksista säätää väriä lisää. Tarvisi joskus pimennossa ottaa kuvia, niin tulisi luonnollisemman näköisiä.
     
  16. DaJackal

    DaJackal Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkaa vaikuttaa käyttäjäpalautteen kannalta todella lupaavalta tämä Mirai. Ainut ongelma on, että en ole itse päässyt vielä telkkua näkemään parhaimmillaan (ostoskanava Hesan Servitissä ei mielestäni tätä aivan ole ;) ). Verkkokaupassa ei ole mitään HD-vehjestä Miraissa kiinni, Servitillä sama juttu ja Jimm'sillä telkut olivat loppu. Hieman kummalliselta tuntuu yrittää myydä FullHD-telkkua, jos kaupassa ei saa katsottua sillä muuta kuin perusdigilähetyksiä jos niitäkään.
    Tästä syystä kysyn nyt suoraan, olisiko jollain ystävällisellä ihmisellä tätä Miraita kotona esimerkiksi Lappeenranta-Joutseno-Imatra-akselilla tai jossain siellä päin ja sen lisäksi vielä aikaa joskus esitellä vehjestä ja sen tuottamaa kuvaa säädöt kohdallaan? Tultaisiin mielellään visiitille vaikka vähän kauemmaskin. Itse voisin melkein ostaa tuon koneen ihan näkemättäkin, mutta hallitus ei niele nelinumeroisia telkkaripäätöksiä kuvanlaatua tarkastelematta. :D Tällaisen tason palveluksesta olisin todella kiitollinen.
     
  17. Wilhu

    Wilhu Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo enempi asiaa lukemalla uskon kans ettei sitä pois saa. Onneks ei paljon ajopeleissä kerkeä taivailla katsoa. Vähä sitä enempi tirkistelin niin eipä ainakaan GT:ssa hirveästi haitannut. Yritän mahdollisesti tänään illalla napsasta pari kuvaa.

    Pitäis tänään muutenkin säätää tuo kuva kuntoon. Onko kellään hyviä asetuksia (riippuu tietenkin valosta yms.) Mut esim. perusdigilähetyksiin, pelailuun, futikseen yms. Voisin niitä säädellä ittellekki. Jos sais kuvan kohdilleen. Ihan ok nytki mutta pitäis testiä lisää.

    Vielä tuosta ps3:sta, onko sille jotain säätöopasta että tietäis mikkä nippelit kannattais klikuttaa on/off? Esim. RGB Full Range tai Super White -asetukset. Hidasta koittaa yksitellen noi pelien/leffojen kans.

    (vastaan ittelleni, tämmöinen "guide" löytyi: http://www.calibreuk.com/documents/PS3 to Vantage HD Connectivity Guide.pdf)

    :naminami:
     
  18. Wilhu

    Wilhu Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hesan/Ruoholahden Verkkokaupasta oman töllöni maanantaina hain ja silloin olivat siellä viime näkemästä muuttaneet järjestystä, kun huolto on alakerran bunkkeriin muuttanut. Niin hetken koluttuani Mirain sieltä löysin ja siinä ainakin oli satelliitin kautta HD-kanavia tarjolla, hetken siinä nimittäin krikettiä zoomailin.
     
  19. burke3gd

    burke3gd Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytännössä color banding vaivaa vain joitakin pelejä ja animaatio-leffoja, muissa leffoissa en ole huomannut mitään tällaista. Useimmilla LCD-näytöillä on tämä vika, mutta minun mielestä se on marginaalinen koska sen näkee yleensä vain taivas-kuvissa.
     
  20. Larkki

    Larkki Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä pari kuvaa jotka napsin omasta Miraista. Suurimmaksi osaksi käytössä Macbook, ja kun resoluutioksi asettaa 1080, refresh rate 60hz, niin Mirai tunnistaa sen silti 1080i:ksi. En sitten tiedä miten tuohon saisi tapeltua oikean 1080p:n, pitää varmaan yrittää kikkailla. Hyvältä se tosin näyttää tuolla 1080i asetuksellakin.
    http://larkki.no-ip.com/kuvat/Kuvat/Mirai%2042.html