Kaiuttimet kaatopaikalle/kierrätykseen

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana REX, 03.08.2007.

  1. REX

    REX Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2005
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen uusimassa kotini äänentoistoa kaiuttimien osalta. Nykyiset kaiuttimet ovat isot lattiakaiuttimet ja vuodelta keppi, joten niitä ei enää kukaan itseään kunnioittava halua rumentamaan olohuonettaan.

    Kysymykseni on siis minne voin vanhat pöntöt hylätä. Kaatopaikka on helppo ja yksinkertainen vaihtoehto, mutta nykyään ekologisuus kääntää vaakakuppia toiseen suuntaan. Luokitellaanko kaiuttimet SE-romuksi, eli voinko viedä ne samaan paikkaan kuin muutkin elektroniikkaromut vai muualle? Pitääkö elementit repiä erikseen ja viedä ne SER-kierrätykseen ja kotelot hylätä jonnekin puutavara/lastulevylavalle?

    Onko kenelläkään kokemusta kaiuttimien ekologisesta hävittämisestä?

    Uusiksi kaiuttimiksi olen suunnitellut Audio Pro Level 02 tai level 03. Tällä foorumilla en tosin kommentteja niistä ole paljoa nähnyt. Osaatteko suositella kyseisiä kaiuttimia vai pitäisikö harkita joitakin muita? Budjetti on n. 400€ etukaiuttimille. Level 2 menisi hieman alle ja Level 3 ehkä kympin/kaksi yli.

    Tarkoitus on hankkia vuoden sisällä 5.1 järjestelmä. Nyt kotoa löytyy jo Audio Pron subbari (mallia en muista ulkoa, subfocuksen näköinen, mutta pienempi vahvistin). Vahvistimena on Pioneer vsx-d 512. Etukaiuttimien jälkeen olisi tarkoitus hankkia keskikaiutin (jos hankin L2 tai L3, niin keskelle Level 05?) ja Mahdollisesti kevättalvella takakaiuttimet. Jos päädyn hankkimaan L3:et eteen, niin pitäisikö takakaiuttimienkin olla L3 vai olisiko järkevämpää ostaa taakse L2. Pääpaino on elokuvilla, mutta myös musiikkia tulee kuunneltua.
     
  2. Ewottaja

    Ewottaja Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elementit ja muut osat elektroniikkakeräykseen, kotelot puutavaran keräykseen tjsp.
     
  3. _HB_

    _HB_ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ítse pistäisin pikkurahalla Huuto.Netiin. Sieltä löytyy kyllä varmasti joku kenelle riittää että kaiuttimet ovat isot, halvat ja että niistä lähtee paljon ääntä ;).
     
  4. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai johonki lähimmän kaupan/kirpputorin ilmoitustaululle ilmoitus, että hakea saa. Mieluiten tekstiin speksit 300W RMS (tehoa), 2x8" subwoofer, 20-20000 Hz. Megabass kickass:thumbsup:
     
  5. Portti

    Portti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.06.2010
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaivetaanpa tällainen tosi vanha ketju esiin kun itselläkin on sama pähkäily kuin alkuperäisellä postittajalla.

    Onko nuo vanhat kaiuttimet siis ihan kaatopaikkakamaa vai voiko niitä viedä johonkin järkevämpään kierrätykseen, jossa jotain otettaisiin kenties talteenkin?

    Vanhat kaiuttimet ovat olleet aikanaan kohtuullisen hintavat ja malliltaan Sony APM 55 ES. Ikää noilla on parikymmentä vuotta ja nyt kun uudet kaiuttimet tuli hankittua niin nuo pitäisi jotenkin hävittää. Tuntuu vaan turhalta viedä noita kaatikselle kun ovat bassoelementin hapertumista lukuunottamatta vielä hienossa kunnossa.
     
  6. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse kärräisin jonnekin ekotori-tyyppiseen mestaan josta köyhä opiskelija voi poimia mukaansa. Jos siis kuitenkin jokseenkin toimivat.
     
  7. SeppoAN

    SeppoAN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0

    Classic Audio otti ainakin minun romppeet (kaiuttimien lisäksi erilaista levaria/kasettisoitinta ym.) vastaan ja maksoi vielä kohtuullisen korvauksenkin niistä, joten ota yhteyttä sinne!
     
  8. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällä palstalla heitä ei liiemmin näe, mutta kyllä suomessa on paljon Vintage-hifin harrastajia. Heitä kirjoittelee esim. hifiharrastajat-palstalla. Vanhoista vaffeista ja kaiuttimista jopa maksetaan, ei niitä kannata kyllä hylätä ilman kuukauden myyntiyritystä. Ebayn avulla markkinoita saa ulotettua Suomen rajoja laajemmallekin, jos haluaa kosiskella ulkomaalaisia Vintage-harastajia. Hapertumat yms. ovat entisöitävissä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.06.2010
  9. Portti

    Portti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.06.2010
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia kaikille vastauksista!

    SeppoAN: Classic Audio näyttäisi olevan Helsingissä ja minun kamat on Hollolassa/Lahdessa, joten ei taida kannattaa lähteä roudailemaan sinne saakka.

    LasseS: Kiitos vinkistä! Onko mainitsemasi hifiharrastajat-foorumi tuo alla oleva:
    http://hifiharrastajat.www25.zoner-asiakas.fi/forum/index.php

    Sieltähän voisi kysellä olisiko jollakin kiinnostusta noihin niin ei tarvitsisi tosiaankaan kaatikselle heittää.

    Pazze: Uudet tuli Matkahuollon kautta eli hieman kauempaa mistä johtuen vanhojen palauttaminen sinne vaatisi myös matkustamista.
     
  10. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikea foorumi.