Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. Kryptoni

    Kryptoni Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, mistäs tuota 46" saisi nyt edullisesti saksasta, kun ei näytä topvisionilla olevan ollenkaan? :OI

    e. ohos, en löytänyt äsken ollenkaan. :|
     
  2. Jiizu

    Jiizu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. nami

    nami Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2007
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään kokemuksia tuon mallin kaapeli digivirittimestä?
    Toimiiko hyvin ja onko kuva katseenkestävä 2-3m etäisyydeltä?
    Ois suunnitelmissa ostaa tommonen töllötin
     
  4. hammeria

    hammeria Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2007
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    hmn.. en ole väräjäämistä havainnut.. bondia itsekkin katsellut.. pitää huomenna ku herään täältä yövuorosta niin kattoo uusiks ja tarkemmin vielä...
     
  5. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    M86/M87 malleissa on odotettavissa pienimuotoinen romahdus hinnoissa uuden malliston esittelyn vuoksi, joten ei kannata ihmetellä jos hinnat putoaa satasen-pari per viikko.
     
  6. leinar

    leinar Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anna linkkiä johonkin lähteeseen, eli mitä on tulossa, mitä mallistoa päivitetään ? Onko tulossa M86/M87 "korvaajaa" vai päivittääkö Samsung muita mallejaa Full HD -tasolle ?
     
  7. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin nämä:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=61618
     
  8. purr

    purr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    No huhhuh. Dynaaminen kontrasti 500 000:1. Led-taustavalaistus! :) 46M86:n tilaus ollut Saksasta ja liipasinsormella monta viikkoa ja nyt laitoit tällaisen linkin.

    Eihän tässä pääse televisiota ostamaan vielä moneen kuukauteen :(
     
  9. Wendy

    Wendy Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo ongelma on ollut ProCasterin aiemmissa ohjelmistoversioissa, HDMI:n kautta tuleva ääni ei "lukitu" Samsungin telkkareihin. Ongelma on tuen tiedossa ja pitäisi olla korjattu uusimpiin ohjelmistoversioihin.

    Digiboksipuolella on juttua tästä.

    Jahas, olitkin jo saanut vastauksen tuolla ProCaster-osastolla.
     
  10. pointreyes

    pointreyes Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2004
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä! Mutta tilanne oli sama reilu vuosi sitten kun hankin edellisen LCD:n (32R51) ja tulee varmasti olemaan sama myös vuoden kuluttua... Minäkin ajattelin ensin 40M86:sta tai 46M86:sta korvaajaa nykyiselle, mutta tämä nykyinenkin saa kelvata ainakin toistaiseksi vielä paremman puuttuessa. Ei muutenkaan taida olla ihan "järkevää" ostaa uutta televisiota vuoden välein :hitme:
     
  11. TTL

    TTL Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2004
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    2
    Anteeksi vaan töksäytykseni jo etukäteen, mutta tämä tulevista malleista hypetys jo ainakin kolmessa neljässä ketjussa on alkanut hieman tympäistä. Ostakaa itsellenne televisiot, ryhtykää katsomaan ohjelmia/sarjoja/filmejä niistä ja kirjoitelkaa kokemuksistanne.

    On aivan päivänselvää, että 2000 egeä kannattaa investoida vaikka sukanvarteen verrattuna television ostamiseen tänä päivänä. Viiden vuoden päästä silläkin 2000 egellä taatusti saa paremman television ellei maailmanloppu koita sitä ennen.
     
  12. hermo_j

    hermo_j Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo jos kaikki aattelis noin nii kukaan ei todennäköisesti ostais 2 tai 3 tonnin telkkuja ikinä! niin se vaan menee että laitteet kehittyy nykyään niin nopeesti että jos aina vaan meinaat oottaa seuraavaa ja parempaa mallia niin oot oravanpyörässä joka ei lopu koskaan. että se on vaan ostettava se laite jos sen haluaa mutta jokainen sen tiedostaa että ostat tänä vuona tai ens vuona kuinka hyvän tahansa nii aivan varmasti jo parin vuoden päästä samalla rahalla saa paljon paremman.
     
  13. T.M.O.E.

    T.M.O.E. Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    TTL ja hermo_j on aivan oikeassa. Mutta onko järkeä ostaa M86 mallia kun näyttäisi vahvasti siltä, että n. 2 kk sisällä tulee samaan hintaan kehittyneempi malli.

    Sonyn vanhat mallit ovat jo reilussa laskussa, tänään Sony 46"W2000 2590€ Suomesta.

    Luin täältä ja HDTVTEST:stä arvosteluja tuosta M86 ja olin jo hilkulla tilata kyseisen koneen 46" kokoisena Saksasta. Vaihtoehtona pidin Sonyn televisioita, mutta aloin kallistua Samsungiin sen halvemman hinnan takia.

    Kävin tänään katselemassa televisioita Itäkeskuksessa. Muutamia huomioita ajatuksia jotka heräsi reissulla.

    M86 vs W2000

    Sonyn kuva näytti digi-tv materiaalilla paremmalta kuin Samsungin.
    Samsungin kuva oli selvästi palikoituneempi, toisti huonommin liikettä (nykimistä) ja värit olivat luonnottomammat (sinertävämmät).
    Vastakohtana Sonyn musta oli harmaata verrattuna Samsungiin.
    Samsung oli huomattavasti paremman näköinen esteettisesti.
    HD materiaalilla kuvan erot lievenivät.

    Olin melko vakuuttunut M86 kuvasta kunnes kävin katsomassa noita vierekkäin. Nyt ostopäätös taitaa lykkääntyä kunnes Samsung saa nuo uudet F86/F96 mallit markkinoille ja Sony julkaisee W3000 mallit ja niiden hinnat.

    Sivu huomatuksena M86 Samsungin ja W2000 Sonyn välissä oli Panasonicin 42" 1500€ maksava HDready plasma (px70?) joka potki tuolla digitv kuvalla sekä Samsungin että Sonyn monttuun. Ainut joka häiritsi lähempää katsottuna Panasonicissa oli still kuvissa näkyvä iso pikseli koko. Noista plasmoistahan on tulossa kai full-hd mallit piakkoin?

    Tässäpä mietittävää telkkarin ostajalle 42-46" ja ~2500€ maksavien luokassa!

    Kommentteja otetaan mielellään vastaan valaistuneimmilta.

    -Aarne-
     
  14. purr

    purr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, järkipuhetta. Eihän ikinä ole oikea aika ostaa televisiota. Yleensä on vain ollut niin, että ennen uuden mallin tulemista markkinoille edellisen mallisarjan hinta on niin alhaalla, että niitäkin kannattaa vielä silloin ostaa.

    Mikäli tuo toisessa ketjussa mainittu hinta ~2300€ uuden mallisarjan 46" näytölle pitää paikkansa, onko järkeä maksaa M86:sta saman verran nyt? Tässä kohtaa mielestäni kannattaa odottaa. Eikös 46" M86:t maksanut joskus saksassakin pitkälle yli 3000 euroa?
     
  15. asavinen

    asavinen Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidennetäämpä yhdellä viestillä tätä maraton-threadia.

    Kuvan vertaaminen liikkeessä on vähän hankalaa, kun kaikki töllöt on säädetty ns. myyntiasetuksiin, eli kaikki korostukset "parannuspiirit" ym. on kytketty päälle ja täysille. Tätä voisi verrata HiFi puolella Super-X-bass ym. tilaefekteihin, millä ei ole mitään tekemistä alkuperäisen äänen kanssa. Töllön pitää ylikirkkaaalla kuvalla tulla esille kodinkoneliikkeeen TV-merestä...

    Omistan saksasta tilatun LE40M86:n ja laitoin siihen HDTV test -sivuston säädöt, jotka pitäisi heidän kalibrointilaitteiden mukaan vastata D65 -kuvaa ja olen erittäin tyytyväinen kuvaan. Omalla silmätuntumalla en olisi varmastikaan päässyt samaan lopputulokseen.

    TV ja filmimateriaali kuvataan siten että valkoinen vastaa tuota 6500 kelviniä ja muuta värit ovat tuon D65 standardin mukaisia. Nyt jos monitori / TV säädetään toistamaan kuvaa mahdollisimman tarkasti saman standardin mukaisesti voidaan alkaa puhumaan HiFistä video puolella. Lyhyesti: Kuva näyttää samalta kotisohvalta katsottuna kuin alkuperäinen kuvauskohde kuvauspaikalla. Tohon HiFi on pyrkinyt aina. Luomaan kotona sama ääni kuin mitä se oli äänityspaikalla ilman mitään korostuksia ja vääristymiä.

    Se onkin sitten makuasia jos tykkää vääntää stereoiden taajuuskorjaimen ns. "amis-hymyyn" :) ja katsella telkkaria siten, että musta on hailakan harmaata, kirkkaimmat värit palavat näytöllä puhki, ruohikko on neonvihreää ja valkoinen sinertävää... Näistä makuasioista ei voi kiistellä. Itseäni kiehtoo ajatus katsella kuvaa sellaisena ja kuunnella ääntä sellaisena, miltä se alunperin oli. Tähän ko. töllö antaa kuvan puolesta minulle (ja kukkarollleni) riittävät mahdollisuudet.

    -Antti
     
  16. T.M.O.E.

    T.M.O.E. Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Antille hyvästä kommentista. Olen täysin samoilla linjoilla Antin kanssa, että paras laite ääni tai kuva puolella on se joka toistaa mahdollisimman uskollisesti alkuperäisen nauhoitus tilanteen. Ja täytyy myötää, että annoin ehkä liikaa painoarvoa kauppojen esillä oleville materiaalille/säädöille jotka kuten Anttikin huomautti melko varmasti ns. viturallaan. Tosin huonolla esim. digitv materiaalilla joku kunnon upscaler (faroudji tms.) tietysti auttaa jonkin verran.

    Tämä ei kyllä yhtään helpottanut ostospäätöstä tuon television suhteen. :hitme: Koska jos Antin kuuloinen jalat maassa/järkiperäinen Hifi ihminen on tyytyväinen M86 televisioon, se kelpaisi silloin todennäköisesti myös minun tarpeisiin. Tällä haavaa tosin Panasonicin Z700 plasma on TOSI kova vaihtoehot tuolle m86 tai W2000:lle, mutta 50" hinta on hieman kova ~2700€.

    Täytyy odottaa varmaan kuukausi ja käydä sitten jossain Hifi liikkeessä katsomassa noita televisioita joissa kauppias on asiantunteva säätöjen ja meteriaalin suhteen eikä halua vain myydä volyymillä "paskaa" tietämättömälle kuluttajalle. Huomautus kuitenkin edelliseen, että Itäkeskuksen Hirvoksilla nuori myyjä ehdotti, että tulisin myöhemmin ajan kanssa vertailemaan televisioita eri materiaaleilla, josta pisteet sinne!

    Vielä lopuksi anteeksi pyyntö näistä off topic viesteistä.

    -Aarne-
     
  17. haasa

    haasa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistäkäähän joku linkki sille sivulle mistä noi asetukset löytyy.. Mä en löydä sitä mistään..
     
  18. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. nami

    nami Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2007
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkaa pahasti näyttämään siltä että joutuu 40 hybridi sampan laittamaan.
    Veikko tarjos kortinlukijan ja seinätelineen kans 2.3k kikantti aiko laittaa 0.1k paremmaksi jos tuo kirjallisen tarjouksen.
    Onko nuissa CA-moduuleissa kuin hirveesti eroja, että mikä toimii ja mikä ei? Vielä voitte kieltää tekemästä tätä ratkaisua jos annatte parempia vaihtoehtoja :)
     
  20. janilind

    janilind Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ite en ole ollut kovinkaan tyytyväinen omaan M86:een eli en suosittele tuota ostamaan ainakaan yli 2ke hintaan. Itse ostaisin nyt varmaankin Toshiban 42" X3030:n. Tuossa ei tosin ole kahta viritíntä,mutta hintaerolla saat jo hyvän tallentavan C-digiboksin ja jää vielä rahaa ylikin.