Optoma HD72

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Yabba, 18.01.2006.

  1. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla mukavan stabiili tykki tämä kun ei kukaan ole valittanut tai postaillut aikoihin :)

    Itselläni on ollut virheetöntä toimintaa alusta lähtien.

    Luultavasti pitää tämä jenkkifirmis jossain vaiheessa päivittää jotta saan DCDi:n käyttöön, mutta siihen ei ole paineita kun en omista juurikaan lomitettuja kuvanlähteitä... :)
     
  2. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin on toiminut jo pari kuukautta, alkuaikojen vinkuminenkin (väripyörästä?) on hävinnyt. Mitään vikoja ei ole ilmennyt.
    Paitsi firmis mullakin on se virheellinen jossa ei DCDi säätöjä, mutta silti Pioneerin 696 soittimella HDMI:n kautta saan parempaa kuvaa kun syötän lomiteltua signaalia, eli Pioneerilta 576p tai 720p syötettynä kuva on huonompi.
    Jos Faroudja ei ole ollenkaan tällä firmiksellä käytössä, niin ainakin DVD:llä kuva on silti erinomainen.
    TV kuva on myös ihan katsottavaa, ehkä Faroudja toisi siihen jotain parannusta.

    Ei vaan malttaisi irrottaa laitetta katosta kun kuitenkin toimii, vaikka kyllähän tieto että DCDi on 100% toiminnassa rauhoittaisi. Kai se jossain välissä pitää kiikuttaa päivitettäväksi.
     
  3. juures

    juures Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmaksi on muodostunut tykitys 720p signaalilla. Ennen ei "ongelma" edes ilmennyt kun käytin 1280x768 resoa ja kangas oli tehty 16:10 muotoon. Nyt uuden kankaan ja anamorfisen linssin hankkineena halu olisi saada myös windowsin palkisto kankaan sisälle.

    Kun ko. reson pukkaa vga:lla tykille, kuva tulee n.20cm "liian oikealle". Siis kuva ei muodostu keskelle paneelia ja horizontal säädöilläkin (tykin omat + näytönohjain) kuvaa ei saa keskelle. :mad: Olisikohan tähän ratkaisuksi:

    a. hdmi/dvi kaapeli?
    b. onko vika näytönohjaimessa?
    c. asetukset?
    d. uusi tykki ? ;)

    käyttäisin tietysti nyt linssin omistajana 768 pystyresoa ja suurempaa levitystä mutta kun tuli tehtyä uusi kangas juuri että vain 720p kuva sopii pienimmällä zoomilla reunojen sisään :OI :OI :OI :OI
     
  4. Elvis

    Elvis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2001
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kuvan oikeasta reunasta jotain kokonaan poissa vai onko kuva vaan väärässä kohdassa? Jos on vaan väärässä kohdassa, niin...

    e) Siirrä kangasta
    f) Siirrä tykkiä
    g) Käännä tykkiä

    Jos kuvasta on jotain kokonaan poissa, niin toinen kaapeli voisi ehkä auttaa, jos et ole saanut rikottua tykkiä jotenkin. Liekö HDMI:n kautta edes näkyy 1280x768 reso? DVI-d kaapeli lienee paras vaihtoehto, jos tahot kokeilla toisella letkulla.

    Sivusuuntainen kuvan siirto tykiltä muuten tekee kyllä aika kamalaa jälkeä kuvalle. Fontit blurrautuu heti kun pistää yhdenkin pykälän sitä (ainakin dvi:llä). Sinänsä outoa, että se sellaista tekee, kun ei tarvitsisi. Varmaankin toteutettu jotenkin skaalaimen kanssa, jossa ei ole kunnon blitteriä.
     
  5. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    720p resoluutio voi olla joissain näytönohjaimissa kuriositeetti kun kyseessä ei ole standardi työpöytäresoluutio, mikä voi johtaa minkälaisiin ongelmiin tahansa.
    Todennäköisesti tykillä ei ole mitään tekemistä tämän "ongelman" kanssa, tykki kun on suunniteltu toimimaan myös validilla 720p signaalilla.

    Testasin ja sain täysin moitteettoman (pixel perfect) 1280x720@60hz työpöytäkuvan VGA:n kautta (9800 pro). Täytyy vain muistaa laittaa tykki 16:9 tilaan setup-valikosta ettei se skaalaa 720p signaalia 16:10een.

    Todennäköisesti vika on sourcessa tai letkussa (jos se näyttää 1280x768 kuvan oikein niin luulisi myös 720p hoituvan tuolla piuhalla), eikä tykissä. Ei siis kannata haukkua väärää puuta.
     
  6. juures

    juures Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voipa ollakkin letkussa, testasin nyt toisen koneen kautta ja sama ongelma edelleen (toisessa atin 9700pro ja toisenna nvidian kortti). Eli vanha "kunnon" 10m piuha vaihtoon ja digitaalista tilalle = $ kuluu...
     
  7. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piuhakaupoissahan kannattaa varmistaa että voit viedä piuhan pois jos kuva ei tyydytä. Kannattaa aina testata se piuha kunnolla.

    Itselläni oli joku tukusta hommattu 10m vga-letku ja sillä ei saanut edes 800x600 kuvaa kunnolla näkymään koko kennolla edellisellä tykillä kun signaali kuihtui kokoon matkalla.

    Vein mokoman pois ja hommasin nykyisen vga-kaapelin jossa on kunnon piuhat sisällä (maksoi muistaakseni ~30e). Tämä ei ole moksiskaan edes HD signaalista ja kuva näyttää mainiolta.
     
  8. juures

    juures Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on dvi -letkulla 72 htpc:ssä kiinni ja hyvin pelaa. Eli siinä vika oli, kiitokset auttajille :)
     
  9. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 049
    Saadut tykkäykset:
    13
  10. kana1

    kana1 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaanpa tännekin sama kysymys kuin tuonne Highend Studion palstallekin.

    ----------------------------------

    Käytin tänään Infocarella tykin firmware-päivityksessä, koska DCDi ei näkynyt valikossa. Homma on ollut tarkoitus tehdä jo pitkään, mutta vasta nyt sain sen tehtyä (Tampereelta käsin homma hieman vaikeampaa).

    Päivityksen jälkeenkään ei DCDi-valikko tule näkyviin. Tykki on kiinni ainoastaan HDMI:llä ja kokeilin sekä Topfieldin kautta että DVD:llä (molemmissa 576i).

    Onko DCDi-toiminto edes mahdollista saada, jos kuva tulee digitaalisena?

    Olen ymmärtänyt, että kytkentätavalla ei ole väliä. Pääasia, että sisään ei tule progressiivista signaalia. Lueskelin aiempia postauksia enkä löytänyt vastausta.

    -Antti
     
  11. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paha sanoa, itsellä on pelkkiä progelähteitä. Voit tietty koittaa jotain muuta tapaa lykätä kuvaa tykille ja katsoa vaikuttaako asiaan...

    Itsellänikään ei ole tuota DCDi valikkoa, enkä ole kyllä tykkiin uutta softaa käynyt asennuttamassa kun en jaksa sitä sen takia katosta irrottaa. :)
     
  12. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 049
    Saadut tykkäykset:
    13
    DCDi-valikko näkyy vain lomitellulla analogisella signaalilla (RGB-SCART, komponentti ja S-Video ja ilmeisesti myös komposiitilla).
     
  13. THX1138

    THX1138 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä näin on, testasin S-videolla tuli valikko näkyviin mutta ei HDMI:illä.
     
  14. kana1

    kana1 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vastauksista!

    Pikkuisen nyt sapettaa, kun tuli tykki katosta irroitettua päivitystä varten. Voipi nimittäin olla, että DCDi on mulla ollut kunnossa koko ajan. Tykin ollessa kytkettynä vain HDMI:llä niin mistäs tuon tietää.

    No, tulipahan säädettyä kuva uusiksi ja nyt mukamas näyttää entistä paremmalta :thumbsup:
     
  15. Rattikelkka

    Rattikelkka Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua playstation 3 (firmware 1.90) ja ilokseni huomasin että hd72 tykki ottaa vastaan 1080p 24 hz kuvaa :) .

    Millaiset säädöt olette tykkiin laittaneet ps3:n kanssa ? Itse konsolistahan kirkkautta/kontrastia ym. ei voi juurikaan säätää. Olisi kiva kuulla jotkut hyvät ps3 optimoidut asetukset koska korvaan ps3:lla dvd-soittimeni.
     
  16. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä löytyy säätövinkkejä ko. tykille.
    Itselläni on käytössä mainitusta threadista suunilleen seuraavat asetukset, jotka olen todennut parhaiksi omalla tykilläni HDMI liitäntää ja PS3:a käytettäessä. Suunilleen samat säädöt olivat myös Pioneerin DV-696 DVD soittimelle. Digiboxille olen laittanut hieman eri säädöt, varsinkin kontrastin, kirkkauden ja Brilliant Color säädön osalta.
    Kontrastia ja kirkkautta olen säädellyt mm. Sonyn Blu-ray levyiltä löytyvän kalibrointikuvan avulla.
    Optoman oletussäädöt minun tykilläni ovat jo aika lähellä oikeaa omaan silmään. Laitteissa on ilmeisesti jonkin verran yksilöeroja (uudempi firmis, lampun ikä...), myös kangas vaikuttaa väreihin, kontrastiin ym. Esim yllämainitun threadin kirjoittaja "Vesa":n säädöt omalla tykilläni ja kankaalla näyttivät aivan liian punavoittoisilta.

    Onnittelut hankintasi johdosta. Kyseinen tykki on itsellä ollut käytössä pian vuoden verran ja tunteja varmaan lähemmäs 1000 (tai yli, en ole uskaltanut tarkistaa tunteja pitkään aikaan :) ). Eka lamppu vielä käytössä, lähes päivittäin päällä useita tunteja putkeen, en ole vielä havainnut huomattavaa lampun himmenemistä. Laite toiminut 100%. Kuvanlaatuun olen ollut erittäin tyytyväinen, varsinkin Blu-ray leffat ja pelit PS3:lla oavat upeaa katseltavaa.
     
  17. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa kuitenkin muistaa että kaikki säädöt ovat, huone, ympäristö ja mieltymyskohtaisia. Parasta käyttää jotain HD-testilevyä ja säätää kuva itse.

    24Hz moodi toimii kun tykin pistää 16:9-tilaan. "Native" tilassa kuvassa on paljon häiriöitä enkä tiedä tekeekö 24Hz moodissa käyttäminen laitteelle hyvää mutta ainakin signaali kelpaa :)
     
  18. <critic>

    <critic> Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vieläkös kyseistä mallia on uutena myynnissä ja mihin hintaan? Semmonen jäi vielä hetken selattuani askarruttamaan että tapahtuuko nykimistä noissa hd-dvd ja br lefffoissa kun tukea ei ilmeisesti 24p:lle löydy?
     
  19. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole huomannut häiritsevää nykimistä HD72i:llä katsellessa Blu-Ray leffoja PS3:lla.
    HD72i hyväksyy 1080p/24Hz signaalin, kun PS3 on pakotettu 24Hz tilaan. Silmämääräisesti en huomannut paljoakaan eroa 24Hz vs. 60Hz tilassa.
    Ehkä PS3:lta syötettäessä 24Hz:ä ja tykin muuntaessa 60Hz:iin, on kuvassa hieman vähemmän liikesumeutta kuin että PS3 muuntaisi Blu-Ray elokuvat 60Hz:iin, tai sitten kuvittelen vaan...

    Itse syötän tykille siis 1080p/24Hz.
    Jos PS3 antaa tehdä muunnoksen 720p:hen, kuva on hieman levottomampi ja siinä on enemmän sahalaitoja (joita tosin olen havainnut vaan testikuvalla (Sony:n Blu-Ray levyillä löytyvä) ja elokuvissa parissa kohtaa esim. Casino Royale:ssa sekä Karvakamuissa).
     
  20. <critic>

    <critic> Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Milläs hintaa tätä tykkiä on myyty ennen sen poistumista markkinoilta ja kuinka tyytyväisiä käyttäjät ovat olleet tykkiin?