Vision VDC8800B/S & VDT8080B/S

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akustik, 13.06.2007.

  1. savihousu

    savihousu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään pääsin sitten omaani hipelöimään ja ensituntumalta oikein mainion oloinen härveli. Mutta mutta, en tiedä onko luetun ymmärtämisessäni jotain vikaa taikka sitten manuaalissa, mutta en kyllä mitenkään saa järjesteltyä kanavalistaa mieleisekseni. Vaihtoehdot tuntuisivat olevan oletus, A-Z ja Z-A. Edes suosikkilistaa en saanut rakennettua siihen järjestykseen kuin haluaisin kanavien olevan. Eli nyt kun boksi löysi voicen paikalta kymmenen ja haluaisin sen olevan nelosen ja subin välissä, niin eipä onnistu. Mainittakoon, että vanha Medioni kyllä antaa järjestellä ihan miten päin vaan. Ehdotuksia?
     
  2. juka39

    juka39 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän merkkiin liittyviä viestejä täältä lukiessani olen ollut huomaavinani, että merkittävistä käyttöongelmista ei ole raportoitu. Toiminee siis hyvin. Itsellä tallentava hakusessa; tähän asti ollut Humax 9200 C kiikarissa, mutta suunnilleen samanhintaisena tämä näyttäisi kiinnostavammalta. Varsinkin kun uusi perusboksi Humax Fox kenkkuilee Ylen kanavilla ja toinen perusboksi,liki kolmivuotias Medion 9220 C toimii vallan hyvin. Voisi yrittää vaihtaa Foxin tähän Visioniin GSM-Storessa väliä maksamalla.
    Lukaisin hätäisesti Visionin käyttöohjetta netistä, mutta en saanut oikein selvää, voiko boksia käyttää ilman että kovalevy pyörii taustatallentamassa. Tallentelen ohjelmia (pääasiassa elokuvia) yleensä vain illalla nukkumaanmenon eli n. klo 22 jälkeen ja katselen myöhemmin kun on aikaa. Katselun aikana tallentamisen tarve on vähäistä.
     
  3. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos ymmärsin oikein kysymyksesi niin voi. Kovalevyn voi laittaa asetuksista olemaan kokoajan päällä, tai niin että se käynnistyy sitten kun tallennusaika koittaa, luonnollisesti... Eli ei tarvitse kuunnella pienintäkään hurinaa jos niille on altis. Mielestäni kyseinen malli on kuitenkin melunkin suhteen erittäin hiljainen.
     
  4. juka39

    juka39 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta. Tätä juuri tarkoitin.
     
  5. nerkie

    nerkie Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisin edelleen pahimpana käyttöongelmana tuota itselleni kaksi kertaa tapahtunutta tekstitysten puuttumista ajastetusta (YLEn) tallenteesta. Molemmilla kerroilla EDELLINEN ohjelma ei ole sisältänyt tekstitystä ja boxi on jättänyt ne seuraavastakin ohjelmasta tallentamatta:weep:

    Kuuluvin ääni on kovalevyn alkuvinkaisu sen käynnistyessä - eikä tämä ole moite vaan kehu. Hiljainen siis on.
     
  6. juka39

    juka39 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  7. savihousu

    savihousu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun yksilöäni vaivaa tällä hetkellä tekstien haamuvarjo tekstirivin alapuolella, näkyy komponentilla tykin kautta sekä scartilla lcd-töllön kautta. Myyjä keskustelee asiasta paraikaa huollon kanssa...tiedä sitten onko ominaisuus vai vika. Samaa lähetystä katsottaessa vanhan medionin kautta ei haamua ole.

    Samaten kummastuttaa tallenteiden kuluttama tila. Tällä hetkellä tallennuksia 12h 13min ja kovalevytilaa näihin käytetty 39,8Gb, joten tällä kaavalla 250Gb levy täyttyisi vajaan 80 tunnin tallenteilla, ei hyvä. Tästäkin tiedustellaan maahantuojalta...

    Käytettävyyden puolelta häiritsee tuo aiemmin mainitsemani kanavalistan muokkauksen puute ja muutamat aikaisemmin medioneissa fiksusti toteutetut yhden nappulan toiminnot, kuten tallennus epg:stä, tallennuksen poisto, ajastuksen poisto ym ym.

    Myöskään tämä ei osaa kysyä jotakin toimintoa suoritettaessa muuta kuin että "oletko varma?", kyllä tai ei. Tyhjensinpä kaikki kanavat kanavalistasta sitten vahingossa, kun olin mielessäni poistamassa yhtä kanavaa listalta...voisin kuvitella, että kun ensimmäisen kerran epähuomiossa poistaa kaikki tallenteet, niin suattaapi pikkusen kierrokset nousta...

    Tällä hetkellä en ole täysin varma jääkö tämä laite meille asumaan.

    Edit: tämä siis antenniversio
     
  8. nerkie

    nerkie Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    EPG-tallennuksessa. Ensimmäisellä kerralla oli asetuksissa oli 5 min lisäaikaa eli tallennus alkoi sen verran etuajassa. Otin tuon asetuksen pois ja nauhoitin pari kertaa onnistuneesti - kunnes perjantaina sama juttu toistui.

    Manuaalisesti tallentaessa tekstitykset ovat tallentuneet (toistaiseksi) aina.

    Ajastuksia pelkillä kellonajoilla en ole kokeillut.
     
  9. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis te keillä on ollut ajastus/tallennus ongelmia, niin omaatteko T-mallin??
    Jonkin verran vähemmän on tullut tätä threadia seurattua, koska itse omistan C-mallin, ja boksi toimii samanlailla ja yhtävakaasti kuin ensimmäisessä postauksessa olen kirjoitellut. Nopealla threadin vilkaisulla tuntuu vaan ihmisillä ei toimi YLEN-tekstitykset kunnolla. Käsittämätöntä jos näin on, nää ongelmat olisi valmistajien pitänyt hoitaa jo pari vuotta sitten, koska yle ei tunnu sormeaan liikauttavan :eek:
     
  10. savihousu

    savihousu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla T-malli ja YLE toimii, ei ongelmia. Onko sulla C:ssä havaittavissa tuota tekstihaamua? Huolto ei ollut yllättynyt tästä kuullessaan, kun ei ollut ensimmäinen laite jossa tätä havaittu. Ovat ottaneet screenshotin aiheesta ja lähettäneet valmistajalle. Ratkaisua odotellaan, mutta alustava kanta oli siihen suuntaan, että "nyt puhutaan kodinkoneesta eikä high end hifi laitteesta..." eli ehkä siinä suuntaa antavaa mahdolliseen korjaukseen...eihän se perusominaisuus eli kuvanlaatu niin kovin tärkeä juttu ole, pääasia että kilkkeet toimivat.
     
  11. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläpä pientä haloa ääriviivoista näkyy. Erottuu esim. MTV3 Faktan logoissa ja ohjelmalistoissa ennen ohjelmien alkua. Mutta efekti ei haittaa minua ollenkaan, kuvanlaatu on sen verran hyvä, parempi edelleen kuin Handanin kuustonnisessa, jossa siinäkin on kiitelty kuvan laatua.

    Kuvakokokin on 46" ja katseluetäisyys 3-4 metriä. Tämä kertoo paljon, että tämä ei haittaa, vaikka olen tiedostanut pikkiriikkisen kauneusvirheen kuvassa niin en jaksa sen takia huoltoon kiikuttaa. Btw MEdion/Vision/diVision on tunnetusti laiska huoltojen suhteen joten yrittäkääpi pitää laitteenne huolloista pois, vaikkapa pyhällä hengellä ;)
    (Yksi digiboxeistani on ollut surullisen kuuluisa Medion MDC2220. Kolme kertaa huollossa, viimeisellä kerralla neljä viikkoa :eek: )
     
  12. Dobermann

    Dobermann Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2002
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, ensikokemuksia täältäkin kyseisetä laitteesta.
    Eli ostin kaapeliversion hopeisena. Positiivinen yllätys oli paketin kyljessä lukevan 200GB:n sijaan 250GB Samsung-merkkinen kiintolevy.

    Muut positiiviset ja negatiiviset on jo lueteltu aiemmin, joten en jaksa vaivautua enää samoja kirjoittamaan.

    Ongelmia on ollut pari kappaletta:

    1. YLE:n tekstitykset eivät toimi nauhoitettaessa EPG:llä (eilen testasin parit ohjelmat, kummassakaan ei tekstityksiä). Käsin ajastaessa en ole vielä kokeillut.

    2. Pari kertaa laite tehnyt sellaista, että standby-tilaan asetettaessa laitteen nestekidenäyttöön jää vilkkumaan "Standby". Mikään nappi kaukosäätimestä, eikä itse laitteesta reagoi tässä tapauksessa. Joutuu siis takana olevasta virtakytkimestä käyttämään virrat pois ja takaisin. Nauhoitukset säilyvät muistissa kuitenkin vaikka näin tekisikin.
    Onko muilla ollut samaa, vai onko kyseessä maanantai-versio?

    Muuten hyvältä vaíkuttaa.
     
  13. nerkie

    nerkie Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on käytössäni C-malli. Olen edelleen testaillut YLEn tallennuksia EPG:stä eikä uusia tekstien puuttumisia ole ilmennyt. Olisikohan parikymmentä koetta takana ja edelleen nuo kaksi tapausta. Edelleen epäilen syyksi sitä että edellisessä ohjelmassa ei tekstitystä ollut ja kun sitä ei nauhoituksen alkaessa ole ollut saatavilla ei boxi tajua sitä tallentaa...
     
  14. diplomispede

    diplomispede Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten aiemmin totesin:Päivitin boksini (8800S) uusimpaan ohjelmistoversioon eli 1.10. Ylen tekstitykset eivät edelleenkään tartu EPG-ajastuksesta. Mainittakoon, että bugi ei tunnu vaivaavan, mikäli myös edellisessä ohjelmassa on tekstitys käytössä. Käytän 10 minuutin yliaikaa, jota tämä purkki pakottaa ottamaan saman verran myös ennen ohjelman alkua - käytännössä ajastus alkaa siis edellisestä ohjelmasta. Ja jos siinä edellisessä ohjelmassa ei ole tekstitystä lainkaan, niin eipä tunnu tallentuvan tekstitys myöskään varsinaiseen ajastettuun ohjelmaan. Maahantuojaa on luonnollisesti informoitu, ja luonnollisesti maahantuoja ei vastaa sähköposteihin..

    Joku mode voisi lisätä tuohon ketjun otsikkoon uuden nimen "diVision". Boksia kun markkinoidaan sekä diVisionina että Visionina. Tärppää sitten googlesta molemmilla..


    8800S = kaapelimalli..
     
  15. savihousu

    savihousu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä kuvakoko 120" ja etäisyys 4m ja alkaa haamu näkymään vähän turhan selvästi...

    Myöskin tämä härveli käynnistelee itsekseen itseään, ilman tallennuksia. Tänäänkin oli päällä kun tultiin kotiin, samaten eilen.
     
  16. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    8800S=Silver
    8800B=Black

    ;)
     
  17. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Diplomispede ei tainnut kuitenkaan tarkoittaa S kirjaimella kaapelimallia. Kaikki 8800 mallinumeroiset ovat kaapelimalleja, 8080 taas antenniverkkoon... Niin ja tämähän me kaikki tiedämmekin jo

    ;)
     
  18. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan, ymmärrän. Toisaalta eihän sen haamun pitäisi periaatteessa haitata sen enempää kuin 20" ruudulla jos katseluetäisyys olisi suhteessa sama, koska muuttuuhan se tekstityksen kokokin, mutta tässä tapauksessa teidän pitäisi katsoa varmaankin naapurin olkkarista asti :D

    Mutta ongelmistasi päätellen, omaat maanataiversion...
     
  19. diplomispede

    diplomispede Guest Guest

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota en ole itse havainnut kertaakaan. Onhan softasi uusinta versiota, eli 1.10?

    Tekstihaamu löytyy täältäkin. Ehdottomasti kuvanlaadun osalta se eniten ärsyttävä tekijä, noin muuten ei isompaa valittamista, 32" putkella.. :rolleyes:
     
  20. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ooops :hitme: