Samsung R8 -sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana JJK80, 09.03.2007.

  1. Wolf79

    Wolf79 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    - - - -

    Itse tuli hommattua LE40M86BDX FullHD telkku eilen gigantista pitkän pähkäilyn tuloksena. Kun ihastuin sen ominaisuuksiin tarkemmin tutkiessani. :love:
    Alun pitäen en ollut telkkua edes menossa ostamaan vaan näppistä PS3:een, mutta kuinkas kävikään.:hitme: :D

    Paljon joissakin yhteyksissä parjattu telkun kiiltävä ulkomuoto ei ole lainkaan hassumpi. Itseasiassa se sopii täydellisesti PS3:n kaveriksi, koska molempien värisävy on identtinen.
    Liitäntöjä on enemmän kuin laki sallii. Ja ainakaan itse en löytänyt mitään joka jäisi uupumaan. Jopa normi VGA-liitäntä löytyy telkusta.:thumbsup:

    Kuvanlaatu tehdas asetuksillakin häkellyttävän hyvä, ainakin tämmöisen aiemmin vain putkitelkkujen pehmeään kuvanlaatuun tottuneelle maallikolle.
    Ja PS3:een kytkettäessä elokuvat muuttuivat aivan uudenlaisiksi elämyksiksi.
    Taustavalossa tuntuu olevan julmetusti ytyä.:thumbsup: Ja valikoista löytyi vielä eri asetusarvoja joilla saa pudotettua kirkkautta, mikäli sitä tuntuu olevan liikaa.
    Musta on suht mustaa, enkä ns. valovuotojakaan ole havainnut mistään.

    Telkun ohjelmistoversio on kaiketi uusin(mutu), telkku näyttää nikottelematta 24/1080pmoodin PS3:lla Blu-ray leffoja katsottaessa.


    Tuosta kuvan nykimisestä sisäänrakennetulla digi-virittimellä on nyt omakohtaisia kokemuksia ja voin sanoa että nykii välillä pahasti, mutta välillä kuva soljuu täysin stabiilina vailla minkäänlaisia nykimisoireita.
    (Singaalitaso oli allekirjoittaneella 80% ja putosi välillä 75%:n)
    Eli tältä pohjalta arvioituna sammyssa on todella kranttu viritin singaalinsuhteen. Todennäköisesti vasta yli 90% singaalilla rupeaa pääsemään siedettäviin tuloksiin. Pitäisikin käydä vähän kohdistamassa antennia uusiksi jotta saisi singaalin (hyvässä lykyssä) 90-100% maastoon.

    Tuosta digikuvan nykimisestä on ollut tarinaa myös muilla forumeilla. Ja onhan se selvää että laadullisesti sammyn sisäänrakennettua digiviritintä ja ulkoista digiviriä ei voi verrata keskenään samana päivänäkään. Koska ulkoisen laitteen virittimen kehittelytyöhön on panostettu varmasti huomattavasti enemmän ja viilattu toimivuutta softapuolessa yms. IMHO.




    Mutta kaiken kaikkiaan olen ollut nyt tämän lyhyen testijakson aikana erittäin tyytyväinen. Käyttöönotto oli helppoa ja mitään ongelmia ei ole esiintynyt.
    Nyt vain pitäisi ruveta perehtymään enemmän laitteen säätämiseen, niin voisi taikoa parhaan mahdollisimman kuvan koneesta ulos. (vaikka jo nyttenkin ulos tuleva kuva on terävää ja eläväistä mikä)

    :)
     
  2. Esanen

    Esanen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on tuo 32" R86. Kertokaas minkälaisia kuva-asetuksia olette laittaneet? Ajattelin hankkia PS3, sopiiko tv PS3 kaveriksi hyvin?
     
  3. JJK80

    JJK80 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    778
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole mulla tarkempaa tietoa eli on arvelu.
     
  4. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin.

    Pitkällisen miettimisen ja kaupoissa suoritetun vertailun sekä aktiivisen googlauksen jälkeen on TV-kaupat tehty. Illalla kotiovelle saapuu Samsung LE37R86BDX. Toivottavasti on tyydyttävä hankinta. Ainakin ulkonäöllisesti se on nätti ja sain edullisesti IMO :p

    Miten nuo kuvasäädöt kannattaisi tehdä? Tietenkin jokaisen oma maku ja silmät sanelevat lopullisen tuloksen, mutta onko olemassa jotakin valmista sapluunaa jonka perusteella voisi ruveta tekemään omia hienosäätöjä? Ketjun alussa oli linkki jollekin englantilaiselle foorumille, johon oli koottu koko joukko säätöjä riippuen kuvalähteestä ja kytkentätavasta. Olisiko niistä hyvä lähteä liikkeelle?

    Lisäksi hyllystä löytyy Avia - guide to the hometheatre DVD. Se on tosin jo suht iäkäs ja siinä puhutaan lähinnä CRT -näyttöjen säätämisestä, mutta toimisivatko sen "virityskuvat" myös LCD käytössä?
     
  5. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on ollut Samsung käytössä ensimmäisen illan ajan, ja voi pojat eipä tule ikävä entistä putkitelkkaria :)

    Kytkennät hoidin perinteisesti: Kaon KCF-N620 kiinni RGB-scartilla, Pioneer DV-696AV kiinni HDMI:llä ja modattu Xbox (mark 1.) komponentilla.

    Ensiksi Xbox Enigmah:lla NTSC tilaan, MS Dashista 480p, 720p ja 1080i tilat päälle ja XBMC:stä 1080i. Hyvältä näytti jo silloin, mutta entistä paremmalta kun kokeilin http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=513376 poimittuja säätöjä.

    Seuraavaksi sitten kokeilemaan digi-kuvaa. Se ei ollut kovin hyvä tehdasasetuksilla mutta parempi kuin odotin. Mutta olin pudota penkiltä kun kokeilin em. ketjun ohjeen mukaisia "Freeview built-in tuner" säätöjä. Kuva on liioittelematta loistava.

    Huomenna sitten otan tarkempaan käsittelyyn DVD -kuvan. Pikaisella testauksella huomasin, että jostakin syystä 720p näyttää paremmalta kuin 1080i. Pitänee testata noita AV-forums:lla ehdoteltuja säätöjä vielä molemmissa tiloissa.

    Ja eiköhön noita asetuksia tule vielä lisääkin säädeltyä, kunnes "parhaat" asetukset löytyvät.

    Lopuksi vielä, kummassa on itse asiassa parempi skaalain: DVD-soittimessa vai televisiossa?
     
  6. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paneelin natiivireso 1366x768 on lähempänä 720p:tä. Siksi siis parempi kuva. Itse en näe mitään syytä käyttää lomiteltua 1080i-kuvaa, jos 720p on mahdollinen.

    Ainakin R7:ssa töllön skaalain häviää LG:n DVD-soittimen ja PS3:n skaalaimille. Tuohan selviää kuitenkin kokeilemalla; käytä sitä, mikä näyttää omaan silmään hyvältä.
     
  7. Codename

    Codename Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2002
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    tollasen le32r86 mallin menin ostaan

    onko kellään muulla ollu ongelmaa saada maksulliset tv lähetykset toimiin ?
    mulla ei pelitä toi ci korttipaikka jostain syystä
    conax lukija jo kertaalleen vaihdettu ja ei mitään apua siitäkään

    on se prkl ku tonnin pistää meneen ja sit ei pelit toimikkaan
     
  8. Gimble

    Gimble Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2002
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sklaalain näissä R-sarjalaisissa vissiin kai vaan yskii? Vilasetko noita mun aiempia postauksia, kompon kauttahan skaalain tippu välillä kokonaan pois synkasta (musta ruutu sekkuniksi) Tai ainakin osassa, toivottavasti ei ole rautavika...kuulostaa pahalta, jos huollosta tuli nykivä telkkari takasin. Itse en ainakaan tuohon tyytyisi missään tapauksessa.

    Mulla oli tosiaan 2 kpl R86 telkkareita kahden päivän ajan ja molemmissa tuo digi-TV:n nykiminen oli ilmeistä + kompon kautta Xbox 360 kuvan tilanne oli aivan toivotonta.

    Samsung R-sarjalaisen (ja muidenkiaan) digivirissä ei taida olla muuta vikaa kuin tämä.

    Mainittakoon, että Sampan C-96 plasmassa ei nyi digivirin kuva ja kompo liitännän kautta Xbox 360 toimii normaalisti.
     
  9. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    huoliikos tuo sampan LE37R86BDX/XEE BORDEAUX+ malli dvi-hdmi:n kautta natiivia paneelille? :confused:

    mietin jasminen ja tämän bordeauxin välillä ja ilmeisesti jasmine on vähän vanhempi malli ja tässä bordeauxissa olis parempi paneeli...
     
  10. peksa

    peksa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Remontoin koko antennisysteemin ja laitoin mastovahvistimen joka on samalla eri antennit yhdistävä suodin. Signaalitaso on digipuolella koko ajan 95 kaikilla kanavanipuilla. Analogiset kanavat näkyy myös priimasti. Nykimiset ja varsinkin jäätymiset digikuvassa selvästi väheni, MUTTA silti niitä tulee muutaman kerran illassa ja arvaa ärsyttääkö. Pakkohan tuo on kai palauttaa huoltoon. Erikoista on se, että sampan tuessa ei ole kuultu ollenkaan tällaisesta ongelmasta.
     
  11. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    päädyin bordeaux-malliin isomman kontrastin ja hiukan paremman ulkonäön takia.
     
  12. Yufina

    Yufina Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt itsellä ollut tv kohta kuukauden, mutta ainakin Voice pätkii koko ajan (digiviritin), eikä sitä pysty lainkaan katsomaan >_<. Onko muilla ollut samaa vikaa? Pitäisikö TV pistää huoltoon vai onko tuohon jotain ratkaisua?
     
  13. peksa

    peksa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä tellu sulla on ?
     
  14. phing

    phing Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    On masentavaa löytää tällainen threadi, kun R86 sarjalaista olen kovasti aikonut hankkia. Tuntuu, että töllöä vaivaa moni ikävä ongelma.

    Itse olen ajatellut hankkia hypridi mallin (LE40R86BCX), jolloin voisin viskata vesilintua nykyisellä digiboksillani, mutta luettuani täällä ko. mallin ongelmista voi olla, että pitää kääntyä jonkun muun merkin/mallin puoleen.

    Eli onko todellakin niin, että LE40R86BCX kanssa sen omalla kaapeliverkon digivirittintä käyttäen kuva/ääni pätkii? Itse olen Welhon asiakas ja tarvitse ehdottomasti töllöön sen salauskortin, jotta lauantai yön &#8221;urheilut&#8221; näkyvät ;-)

    Onko salauskortin käyttämisen aiheuttama pätkiminen yleisesti todettu ongelma? Vai johtuuko se vaan tietyn merkkisistä CA-korteista?

    SPDIFF-ääniongelma ei haittaa, koska käytän töllön omia kaiuttimia tai vien äänen analogisesti vahvistimelle TV:tä katsellessani. Onko ketään, jolla tätä SPDIFF-ääniongelmaa ei olisi?

    Kertokaa viisaammat uskaltaako LE40R86BCX ostaa kuvaamaani käyttöön vai suuntaanko katseeni muualle?

    Kiitos.
     
  15. humanoidi66

    humanoidi66 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmistakaas gurut seuraava ajatusmalli:
    1) R81 = R86 ilman digibokseja ==> Kun asuu kaapelitaloudessa ja omistaa Handanin tallentavan digiboksin (kaapelimalli 7700), niin riittävä ostos on R81. Onko mitään perusteluja ostaa R86:tta?
    2) Nykyisin Handanini on kiinni putkitöllössä vain Scart-liittimellä - eikös se mene näihin LCD-töllöihin samalla tavalla?

    Sitten pari kysymystä malleista tunnuksista:
    3) Miksei R81:tä ole yleisesti myynnissä Suomessa?
    4) Mitä tarkoittaa kirjain C mallin tunnuksessa LE32R86BCX?
    5) Tarjolla on myös malli LE32R86BDX - mitä eroa on C:llä ja D:llä?

    ... ja ostospaikoista
    6) Onko kellään kokemuksia ostoksista Pixmaniasta? Kauanko toimitus kestää? Miten takuut toimii? yms.
    7) Löytyykö muita halpoja paikkoja, joista voisi ostaa R81:tä?

    ja arvosteluista
    8) TM 14/2007:ssä (ilmestynyt 1.8.2007) on arvosteluissa mukana LE32R86BC: Liikkuvan kuvan häiriöttömyys = tyydyttävä, Harmaasävyjen värilämpötila = tyydyttävä. Kannattaako tavallisen leffan ja uutisten töllöttäjän huolestua näistä?
    9) Muita kommentteja arvostelusta?

    Tässä tällaisia blondikysymyksiä, kun olen hiukan pudonnut kehityksen kelkasta - ostin edellisen töllöni armon vuonna 1995, jolloin Suomi voitti lätkän MM-kultaa.
     
  16. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0

    1. Siirrymme digiaikaan.
    2. Kyllä, jos jatkat samalla Handanin boksilla.
    3. Siirrymme digiaikaan.
    4. & 5. C-tuotekoodilla varustetut mallit ovat hybridivirittimellä eli kaapeliin ja antenniin. D-tuotekoodilla varustetut mallit ainoastaan antenniverkon digillä.
    6. plazan search -toiminto saa vapaasti käyttää, kuin myös googlea.
    7. esim. pricerunner.com --> googlella löydät muita esim. Saksan hintavertailuja...
    8. & 9. Käy liikkeessä vertailemassa kuvaa muihin malleihin. R86 -sarja on ns. keskiluokan lcd, jolla päästään IMO kuvanlaadullisesti ihan ok lopputulokseen sekä mm. ominaisuudet ja liitännät ovat kirjoitushetkellä suht. kattavat kilpailijoihin verrattuna. Testiä en ole itse nähnyt.
     
  17. peksa

    peksa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän piti sanoa, että tsekkaa, että sulla on oikeanlainen antenni ja muut väliboksit katolla, jos nyt yleensä puhut dvb-t-vehkeestä. Nimittäin voice näkyy sillä c-kanavanipulla ja se on suurimmalla taajuudella. Vanhalla 80-luvun antennilla ei välttämättä näy, vaikka ylen kanavanippu näkyskin.

     
  18. Idän Jari

    Idän Jari Guest Guest

    Liittynyt:
    01.04.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hybridiviritin on sama kaikissa Samsungeissa, meillä on yksi sellainen täällä Welhon kaapelissa (LE26S86BCX).
    Kaikki ilmaiset niput näkyy ilman kuvan tai äänen pätkintää. Ainoa mikä ei toimi on Ylen tekstit, tähän on Samsungin mukaan olemassa päivitys valmiina, ja kuulema on jaossa ensiviikon loppuun mennessä.
     
  19. Aksu

    Aksu Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2000
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo taajuus nyt taas riippuu ihan siitä mistä lähettimeltä lähetyksensä vastaanottaa. Ei ole kiveen kirjoitettua että C-paketti on suurilla taajuuksilla, esim. Turussa tulee taajuudella 538MHz.
     
  20. Tonza001

    Tonza001 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2002
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites muuten R8 toimii PS3:sen kanssa HDMI:llä? Esiintyykö samaa ongelmaa kuin 360:llä komponentin kautta? (joka ilmeisesti johtuu skaalaimesta?)