Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minä leikkaan omenasta/päärynästä/persikasta tarrakohdan kokonaan pois, kynnellä se yleensä lähtee, koska kynteni ovat työkaluja, joilla mm. kääntelen paistinpannulla kalafileet ja lihamöykyt. Pitkäkyntisyydestä on hyötyä, ei tarvitse ruokailuvälineitä. Okei, liian pieniä kynteni ovat keittojen syömiseen, mutta haarukan ja veitsen virkaa ne kyllä hoitavat, eli käytän ainoastaan lusikoita. Ja haarukkaa pottumuusin sekoituksen, kun en viitsi muotoilla kynsistä haarukan tyylisiä, niillä kuitenkin pistelisi itseään kipeästi pers...oonallisiin paikkoihin.



    Teipeillä voi yrittää taputella liimatahroja irti:

    Ensiksi 3M-konttoriteipillä, siinä on heikko liima, ei revi maaleja irti. Mutta kaikki liimakaan ei vielä lähde.

    Sitten tavallisella LÄPINÄKYVÄLLÄ 50 mm leveällä laadukkaalla tukevalla pakkausteipillä. Ruskeissa teipeissä on ruskea liima, joka irtoaa teipistä ja jää töllöttimeen kiinni, eli pulma vain pahenee ruskeilla pakkausteipeillä. Etolasta ja Posteista saa laadukasta läpinäkyvää pakkausteippiä, ei halpaa, mutta pirun laadukasta.

    Lopuksi jeesusteipillä, jos muu ei tehonnut. Siinä on inhottavan tahmea (valkoinen ja tahriva) liima, jolla liimatahrojen pitäisi poistua.



    En suosittele pro-teippejä, siis pysyväliimaisia teippejä tai muitakaan erikoisliimallisia kalvoja. On olemassa tarraavia aineita, jotka repivät mukanaan maalit, viilut, lastulevyn pintakerroksen ja muutkin pinnoitteet. Pysyvillä teipeillä on kiva kiinnittää pysyviä esineitä, mutta eivät sovellu tahranpoistoon.

    Maalarinteippiäkään en suosittele, koska niitä löytyy niin monenlaisella liimalla, ettei etukäteen voi sanoa, lähteekö maali irti vai tarttuko teippi ollenkaan. Minulla oli kerran jotain mutantti-monsteri-maalarinteippiä, josta jäi lasiin liimaa, joka ei lähtenyt pois millään liuottimellakaan, piti kaapia katkoteräveitsen päällä, ou jee. On siis olemassa liimoja, jotka hapen kanssa reagoivat ja muodostavat pysyvän liukenemattoman aineen, jota ei saa pois kuin haulikolla, jos silläkään.

    VHS-kasettien tarroja on niin erilaisia, että pitää olla ennestään tuttu tarratyyppi, jotta niitä voi hyödyntää tahranpoistoon. TDK-kaseteissa on lievempää liimaa kuin monessa muussa. Käytän niitä tarroja myös korpuissa, koska tarrat saa mukavasti irti, tosin kuin korppuihin tarkoitetut omat tarrat, jotka repeytyvät säleiksi jos niitä yrittää poistaa. Ja tarroista on kokemuksia noin 1500 kasetin verran, eli 6000 tarraa on tullut liimailtua, kolme numerotarraa kuhunkin koteloon ja yksi iso tarra kasettiin.
     
  2. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perkeles, saisi tulla lupa tuolta korkeemmalta johdolta jo telkkarin hankintaan, nuohan viedään käsistä.. Verkkokauppa.com:

    Viimeksi myyty:
    1 kpl, tiistai 31.07.2007 09:59
    1 kpl, maanantai 30.07.2007 20:27
    1 kpl, maanantai 30.07.2007 19:17
    1 kpl, maanantai 30.07.2007 15:28
    1 kpl, maanantai 30.07.2007 12:35
     
  3. Antti O

    Antti O Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!

    Itsekin olen miettinyt nyt 42-46" lcd telkun ostamista ja Mirai olisi ihan varteenotettava vaihtoehto hintansa puolesta.

    Olen eri vaihtoehtoja kartottanut:

    Mirai 42" lcd
    Toshiba 42X3030

    Harmi vaan kun kumpaakaan ei pysty kotipaikkakunnallani (Mikkeli) käydä liikkeessä katsomassa, olisiko muita varteenotettavia vaihtoehtoja 1200-1800e budjetissa?

    Käyttö olisi pääasiassa normaalia telkun katsontaa digiboksilla, sekä dvd-leffoja melko paljon. Myös läppäriltä olisi tarkoitus videosignaalia siirtää ja katsella esm. sarjoja.

    Vinkkejä?
     
  4. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma mielipiteeni asiaan on se, että Mirai on ehdoton ennakkosuosikki tuossa hintaluokassa FullHD-paneelinsa ja _digivirittimettömyytensä_ vuoksi. Itse en telkkaria vaihda kovin usein, ja koen ainakin omassa käytössäni huomattavaksi plussaksi sen, että telkkarissa on ominaisuuksia, mutta itse voit valita digivirittimen ominaisuudet hankkimalla mieleisesi boksin. Boksien toimivuudetkin ovat tällä hetkellä aivan toista luokkaa kuin noiden integroitujen virittimien, joten itse en oikein edes uskaltaisi hommata tuommosta integroidun virittimen telkkaria. Harmony 555 poistaa myös ne ylimääräisten kaukosäädinten tarpeet jne sekä tulevaisuudessa hd-lähetysten alkaessa on kyseinen yhteensopivuus hoidettavissa parin satkun boksihankinnalla vrt. parin tonnin uusi telkkari.
     
  5. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt lähti omakin Mirai tilaukseen, käväsen kipasemaan sen Tampereen verkkokaupasta heti, kun hdmi-piuha saapuu sinne toimipisteeseen... ei tässä kiirus ole, kunhan sai itellensä moisen varaukseen :) Samalla lähti tulemaan tuo Samsungin DVD-HD870- soitin, josta tuo hdmi-liitäntäkin löytyy.
     
  6. RaiKoi

    RaiKoi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan se tykillä kärpäsen ampumista kun himottelen vähän tätä Miraita. Kun kuitenkin dvd-leffoja on n.700 kpl ja Blu Rayta en rupea hankkimaan ennenkuin aihioita saa kohtuuhinnalla. Ei ole myöskään ps3sta ja telkkaria en aio katsoa, ihan siis leffakäytössä, niin pitäsköhän ostaa joku 37" tuumainen hd-rady töllö. Hmm. Sitte vuoden puolentoista päästä kun blu ray yleistyy vois ostaa tollasen tai avstavan ja maksaa paljon vähemmän.
     
  7. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni kanssa melkeinpä puhdasta DVD-käyttöä, mutta uskallan silti tuon hommata. Ostin uuden dvd-soittimen samassa, jossa tosiaan HDMI-ulostus ja skaalaus pitäisi sujua sujuvasti siten, että myös DVD-kuva näyttää varsin mainiolta. Kerron sitten kokemuksia tarkemmin, kun oma setti on käytössä, pakettini odottelee vielä hdmi-piuhaa x)
     
  8. Warziyosi

    Warziyosi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2007
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en kyllä ostaisi DVD- ja digi-TV -käyttöön Full HD -telkkua, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Samalla hinnalla saa HD ready telkuista yleensä kuitenkin paremman kontrastin ja väritoiston.

    HD-matskullakin Full HD:n hyöty riippuu täysin katseluetäisyydestä. Jos telkku on 42'' ja katseluetäisyyttä 3,5m, väittäisin ettei Full HD:n tuomaa etua enää erota erkkikään (paitsi ehkä DVB-G haukansilmillään ;) ). Sitten toki jos lähempää katsoo, tai on isompi ruutu, alkaa lisäpikseleille löytyä käyttöä.

    PC-käytössä Full HD:sta onkin enemmän apua, etenkin työpöytäkäytössä. Pelien kanssa pitää olla aikamoinen mylly, että jaksaa natiiviresolla pyörittää.

    Summa summarum: jos on ostamassa sillä mentaliteetilla, että muutaman vuoden päästä pitää kuitenkin ostaa uusi telkku, kannattaa harkita tuon Full HD:n tarpeellisuutta itselleen tarkkaan...

    Mutta esim tietokonepöydälle näytöksi tuo Mirai passaisi mainiosti :thumbsup: tosin mihinkään grafiikan käsittelyä vaativaan sen väritoisto ei luultavammin riitä
     
  9. Antti O

    Antti O Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa kävin vilkasemassa tänään paikallisessa expertissä Samsungin 40" normi hd telkkua ja siinä pyöri joku testilevy, kuvanlaatu ja väritoisto ainaskin minun silmään aivan älyttömän hyvä!

    Nyt mietinkin että jos se itsellä dvd + telkunkatselukäyttöön tulisi niin piisaisiko sittenkin normi sampan hd telkku 40"

    http://www.pixmania.com/fi/fi/59/43/xx/8/3/criteresn.html

    Noista vaan en osaa valita sopivaa, ja onko suomessa Samsungilla edullista myyjää kun pixmanian takuuhommat on vähä mitä on.

    Anteeksi lievähkö offtopic :)
     
  10. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, jos on kuitenkin ostamassa parin vuoden sisään uutta töllötintä, niin ei tuo välttämättä ole se kaikista järkevin valinta. Itse olen niin pihi p*skiainen, että koen tuon järkeväksi ratkaisuksi sitä silmälläpitäen, että tuo saattaisi selviytyä myös tulevaisuuden tarpeistani + tulevan mediapc:n kaverina olemisesta ;) Samsungilla on tosiaan semmonen takuu, että Suomessa saat huollattaa sitä, jos sen mukana tuleepi ostopakkauksessa se sininen lirpake, joka on tämä pohjoismainen takuuläpyskä. Tuota ei kuitenkaan Pixmaniasta taida tulla, joten takuuasioissa täytyisi Samppa pistää takaisin Ranskaan = vähintään 3kk odottamista ilman telkkaria. Samsungeja en ole Suomessa nähnyt missään siihen hintaan, että sellaisen ostaminen kannattaisi Miraihin verrattuna, taitaapi hinnat huidella tuolla 1400< - hintaluokassa 40" paneelilla..

     
  11. Antti O

    Antti O Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa tiedustella sähköpostitse tuolta liikkeestä takuukäytännöistä, tietänevät parhaiten mitä malleja välittävät ja mitkä ovat heidän tuotteidensa takuukäytännöt.
     
  13. RaiKoi

    RaiKoi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos asiantuntevista vastauksista! Kylläpä tuo hankinta pikkuhiljaa kallistuu hd-ready puolelle. Täytyy jatkaa keskustelupalstan antimien tutkimiseen.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Hyöty-aspekti oli väärin, mutta kontrasti/väri-teoria taas pitää paikkansa.

    Näytössä tavallaan jokainen pikseli maksaa erikseen. Jos pikseleitä on miljoona kappaletta ja hinta 1200 euroa, pikselien laatu on parempi kuin 2 miljoonan pikselin 1200 euron laitteessa olevilla pikseleillä.

    Mutta se hyödyllisyys siis meni täysin päinvastoin. Mitä enemmän pikseleitä on, sitä paremman kuvanlaadun skaalaustilanne tarjoaa. Ei suinkaan ole hyödytön ominaisuus tämä "liian suuri" pikselimäärä.

    Esim. minä, kun nyt olen tottunut 4 megapikseliin, en voi kaupassa katsella 0,001 sekuntia kauemmin 1 megapikselin kuvia, niitä 1366-vehkeitä, koska niissä skaalaus on niin karmeaa tavaraa, pikselien kappalemäärä ei läheskään riitä muodostaman kauniita muotoja. Sen huomaa etenkin liikkuvassa kuvassa, hitaissa panoroinneissa. Puolisokeakin tuon eron huomaisi jos vertailisi 2- tai 4- tai 9-megapikseliseen näyttöön.



    Voisikin jakaa valintatilanteen niin, että tietyllä kiinteällä rahamäärällä saa vain jomman kumman seuraavista, raha ei nykyään riitä molempiin:

    a) pieni pikselimäärä: ultrakauniita pkseleitä hienoine väreineen, mutta integroitu skaalaaminen on kielletty, on pakko katsella natiiviresokuvaa (ja skaalata muilla laitteilla). Liikkuvissa skaalatuissa kuvissa esiintyy liikkuvan objektin reunoilla lepatusta, levottomuutta, pikselien muodot väpättävät, vilkkuvat. Tai ellei liikkuva esine reunoiltaan elä, se on liian sumeaksi pehmennetty.

    b) iso pikselimäärä: värien laatu ei ehkä ole maailman huippua, mutta skaalaus on kaunis, liikkuvat esineet näyttävät erittäin kauniilta, lähdekuvan resoluutiolla ei ole väliä, pikselimäärä riittää nättiin skaalaukseen.



    4 Mpxl monitorini esittää 92% NTSC-väriavaruudesta ja uusissa (LED-taustavalo-Samsung) littanoissa on esim. 111% NTSC, mutta tietääkö joku miten suuren osan NTSC-gamutista Mirai osaa toistaa? Ettei värien laadusta spekulointi olisi ihan pelkkää arvailua.
     
  15. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVB-G

    unohda gamutit! koita selittää gamutit erkille!

    tärkeintä on erkin subjektiiivinen fiilis, voit saarnata, mutta massaerkki ratkaisee. massaerkki tosin tulee 10 v. sun jälkeen, mutta massaerkki on kingi

    edit:

    10 billion flies can't be wrong! eat shit!
     
  16. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Hyvin sanottu siellä takarivissä. Heittäkää se hebreaa sössöttävä DVB-G ikkunasta pihalle, täällä mitään kamutteja ja gontasteja ja wärejä tarvita. Pääasia että kuva näkyy.

    Testit+mittaukset ja arvostelut ovat nörteille, karski karju ei muiden mielipiteitä kaipaa.

    Jos oma silmä lepää laitteen kuvan päällä, on tapahtunut kaksi virhettä: 1) töllötin on selällään, ja 2) tekosilmä on tipahtanut siihen päälle. Mutta viis siitä, yhdelläkin muovisilmällä näkee ne perhanan kamutit ja gondrassit aivan tarpeeksi hyvin.

    Sitäpaitsi töllö selällään sopii kissalle paremmin, se kun ei pysynyt pystyasentoisen littanan päällä nukkumassa (katti kopsahti lattialle vartin välein). Putkitöllön päällä se pysyi, joten käänsin lituskan vaaka-asentoon. Nyt misu nukkuu siinä sikeästi ja littanasta täten kuuluu asianmukainen hurina, kuten kunnon töllöstä pitää kuulua. Joskus on vaikea lukea käännöstekstejä kun elikko ne peittää, mutta ei haittaa, aion muutenkin siirtyä dubattuihin leffoihin, espanjaksi dubatut kiinnostavat eniten.
     
  17. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    edit:

    10 billion cats can't be wrong! eat fish!
    and sleep on the Mirai. Miau. Sorry: Meeow.
     
  18. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    I rest my case...
     
  19. Warziyosi

    Warziyosi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2007
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinhän se on. Ja sinänsä ongelmaksi tulee jo se, että melko harvasta laitteesta saa ulos 1366*768 -resoa. 1280*720 jättää jo melko ikävät palkit reunoille (tietokoneelta tulevan 1360*768:n muutama musta pikseli ei haitanne ketään), jos haluaa välttyä telkkarin omalta skaalaimelta.

    Ellei tietty ole jotain miljuunia kustantavaa erillistä skaalainta, joka skaalaa laadukkaasti matskun kun matskun 1366*768 -resolle. Ja sen + HD ready-telkun hinnalla saakin jo reilusti paremman töllön.

    Muttamutta, tässä on tietty kyse siitä, mihin silmä on tottunut ja mitä silmä vaatii.
     
  20. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin on, itse vaihdan tuohon Miraihin Samsungin vanhan 32" kuvaputken jälkeen, jonka värimaailmaa en ole koskaan saanut kohdillensa ja muutenkaan kuva ei ole täysin vakuuttanut. Elän toistaiseksi uskossa, että ei tuo Mirai ainakaan huonompi voi olla ;)