Maximum T-8000 CX-CI

Keskustelu osiossa 'Maximum' , aloittajana japipoju, 21.05.2007.

  1. JuPe84

    JuPe84 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tällä laitteella paljon eroa scart/hdmi kuvanlaaduilla? Mielestäni jostain luin ettei ainakaan Topfieldin hdmi mallissa olisi paljoakaan eroa liitäntöjen välillä?
     
  2. roostah

    roostah Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2007
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos ohjeista. Sain tekstitysten automaattitunnistuksen toimimaan myös Maximumin kautta katseltuna, kun laitoin DivX-pätkän ja tekstityksen päähakemiston juureen ja vielä renametin tiedostojen nimet lyhyemmäksi.

    UltraEditilla muutin subtitlen formaatin UTF-8:ksi, minkä jälkeen alkoi näkymään Ääkkösetkin.:)

    Empiiristen tutkimusten perusteella DivX:ien nykiminen tuntuu johtuvan resoluutiosta eikä frameratesta. Kyse ei tunnu olevan edes pikselien määrästä, vaan kun vaakaresoluutio ylittää tietyn rajan, alkaa kuva nykiä Maximumissa.
     
  3. TsR

    TsR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDMI:llä liitettäessä en ole ainakaan huomannut mitään "yli-kuulumista".
     
  4. Molder

    Molder Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olis tarkoitus mennä tänään Itiksen Koikon Veneeseen tai Mustaan Pörssiin kyselemään tuota kaapelimallia. Mutta vielä hieman mietityttää kuinka tuo laite toimii kun Zyxelini on NAT (routed) tilassa. Juttelin yhden operaattorin helpparin kanssa ja hän kertoi että välttämättä tuollaiset laitteet eivät toimi NAT:in kanssa. Onko kenelläkään NAT:sta kokemuksia tuon laitteen kanssa? Threadissa oli aiemmin puhetta että porukalla on ainakin Bridged tilassa laitteet.

    Samalla kiinnostais että mitä jengi on maksellut tuosta T-versiosta. Jotta tietää tingata...;)
     
  5. TA-K

    TA-K Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Öm... Ei kai se boksi tiedä, onko se NATin takana vai ei... Kunhan jostain IP:n saa ja yhteys PC:lle löytyy, niin luulis sen olevan tyytyväinen. Mulla ainakin on NATtaava ADSL sisäverkon IP:illä (192.168.0.xxx), eikä boksi tuosta millänsäkään ole. Päivitykset ei ehkä suoraan Kjaerulffin palvelimelta toimi (pitäisikökään, en tiedä), mutta PC:llähän sekin hoituu kätevästi.
    599€ tuo taisi olla tarjouksessa.
     
  6. jeesbox

    jeesbox Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. en tiedä onko mulla mitenkä toi adsl boxi, mutta tietääkseni se on PPPoE:llä dsl:ssä ni onko se sit NAT automaagisesti.. eniveis, ei tarvinnut kun maximum lykätä siihen kiinni ja painaa maximumin valikossa nappulaa että haje ip dhcp:stä.. tietsikka on wlanin yli adsl purkkiin yhteydessä ja siellä kun laittoi pvrmanager päälle ni löysi maximumin heti.. ei tarvinnut edes kertoa sille maximumim ip:tä.. Zyxelin purkki ja VLP operaattori ja mitään en oo tehnyt purkille (muutaku wlanin säätänyt päälle).

    Mä hain koikon veneestä boxin, ni hinta oli lapussa 699€, mutta tiesin että väki on täällä hakenut 599€ (kanta-asiakas?)hintaan, niin sanoin että en sen enempää maksa.. ja se kävi myyjällekkin. Voi niitä jotka menevät vaan kauppaan ja lyövät sen 699€ tiskiin.. mustassapörssissä tais olla kans 699€ hintana..
     
  7. PerttiA

    PerttiA Guest Guest

    Liittynyt:
    02.06.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisi se helppari olla varsinainen "asiantuntija"...

    Eipä kotiverkossa olevat laitteet suuremmin välitä siitä, miten verkko on ulkomaailmaan kytketty.
    Riittää kun verkosta löytyy yksi (ja vain yksi) DHCP-serveri, joka jakaa IP:t verkkoon kytketyille koneille, ja kertoo niille, mitä reittiä pääsee tarvittaessa ulkomaailmaan.

    Normaalisti (kotioloissa) DHCP-serverin hommaa hoitaa ADSL-boxi, tai sen perään liitetty erillinen palomuuriboxi.
     
  8. JaL

    JaL Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä Zyxel NAT tilassa ja toimii ongelmitta.

    Tuli nyt tuo ohjelma CD, eipä tuolla muuta ollut kuin PVR-Manager ja manuaali, vaikka manuaali kertoo kyllä levyllä olevan myös pelejä.
     
  9. ZeiDii

    ZeiDii Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sattuisiko kellään olemaan Maximum kiinni Panasonicin PX70-sarjalaisessa (42" tai 37") ? Itseäni kiinnostaisi kyseinen laite nimenomaan tuon 720p ulostulon vuoksi joka osuu hyvin tuon 37" PX70:n natiiviresoluutioon. Onko kuvan laadussa merkittävää parannusta, esim. väheneekö lomituksen poistosta tuleva ns. "Judder" jos se tuodaan kyseiseen telkkuun HDMI:n kautta 720p:llä versus esim 576p / i scartin kautta? Onko kukaan päässyt vertaamaan rinnakkain Maximumia ja toppya (HDMI:llä tai ilman) Panasonicin ruudulla, oliko eroja ja kumman eduksi ?
     
  10. TsR

    TsR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain vaihdettua boksin uuteen resonointiäänten takia, tämä uusi on muutenkin ainakin puolet hiljaisempi. Voisin lyödä vaikka vetoa että tässä on erimerkkinen kiintolevy tai sitten siinä edellisessä oli oikeasti laakerivika tms.

    Mutta mutta...vikaa on tässäkin, kun pistää boksin valmiustilaan niin kello menee sekaisin. Ensin näkyy normaalisti kellonaika ja päiväys parikymmentä sekuntia mutta sitten: joko kello pysähtyy (kaksoispiste lopettaa vilkkumisen), tai kellon näytössä vilkahtelee ihmeellisiä merkkejä, tai näyttö sammuu kokonaan (vain punainen valo palaa). Kello näyttäisi kuitenkin pysyvän ajassaan, kun laitteen käynnistää niin aika on oikein. Ja myös ajastukset näyttävät onnistuvan.

    Latasin jo netistä löytyvän firmiksen laitteeseen PVR-managerin avulla ja ensin säikähdin että se auttoi mutta ei. Voivoi.

    Edit: Siis ajastukset näyttävät toimivan, ainakin käynnistyy. Laitevialta tuo vaikuttaa, soittelenpa taas kun arki koittaa..
     
  11. TsR

    TsR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin ja boksi vaihdettu uuteen, pitää illalla testailla.

    Semmonen huomio vielä että siinä ensimmäisessä boksissa volumen säätö ja mykistys ei vaikuttanut hdmi:n kautta tulevaan ääneen mutta tässä toisessa vaikutti. Ohjelmistoversio oli molemmissa sama 1.05 :confused:

    Saapas nähdä miten tämän kolmannen kanssa :)
     
  12. ballpoint

    ballpoint Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tsekkaa että sulla on AV-Asetuksista laitettu TV-Tyypiksi HDMI. Itselläni tuossa luki vakiona että 16:9, mutta sieltä löytyy myös valinta HDMI jonka jälkeen äänen säädöt toimii hdmi liitännän kautta.

    Olen epätoivoisesti yrittänyt saada kuvaa yhtä hyväksi kun tuon Sonyn Fullhd KDL40W2000 telkkarin virittimen kautta mutta turhaan. Sonyn virittimen kautta kuva on huomattavasti parempi ja sävyt kohdillaan. Maximum suttaa reunoja ja tummat tausta-alueet hyppäävät esille kuvia vertaillessa.

    Oon testannut eri HDMI tiloissa, 576p, 720p, 1080i mutta kuva on yhtä huono joka tilassa. Scarttia en ole vielä kokeillut, mutta tuntuisi hullulta että se olisi parempi. Toisaalta scarttia käytettäessä telkkari voisi tehdä skaalauksen ja lomituksen poiston todennäköisesti paremmin kuin tuo boxi. Pitänee kokeilla tätä vielä. Rahoja ei kai saa takaisin huonon kuvan perusteella..? Kiinnostaisi kokeilla tuota topfieldin boxia josko siinä parempi kuva.

    Hieman pettynyt olin myös tuohon VLC stream systeemiin, kuvittelin että boxi itsessään osaisi dekoodata divx:t ja muut videot, mutta että tarvii windows "serverin" jos tuollaista meinaa harrastaa. Itselläni kun linux purkki serverinä ja siellä ois ollu jaot valmiina.
     
  13. TsR

    TsR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuo selittääkin asian, eka boksi oli ollut esittelykäytössä joten en tehnyt siihen "käyttöönottoa" jossa tuo asetus olisi tullut eteen, enkä sitä myöhemminkään valikoista muuttanut.

    Tämä kolmas boksi tuntuisi toimivan niinkuin pitää ja olevan hiljainen, mitä nyt kaatui pari kertaa alkuasetuksia tehtäessä :rolleyes: Saattoi liittyä ohjelmaoppaan päivitykseen, jonka tein manuaalisesti. Joku toinenkin taisi kertoa että boksi sammuu sen jälkeen.
     
  14. TsR

    TsR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan muuten liittänyt Maximumia suoraan wlan verkkoon (siis wlan muuntimen kautta)?

    Joitakin Ethenet-Wlan muuntimia olen nähnyt kaupan, mutta yli 70e hinta ei kiinnosta. Onko halvemmista tietoa?
     
  15. miisha

    miisha Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokauppa.com:ssa on ainakin Buffalon moinen laite hivenen alle 50 euroa. Toki vastaavaan tarkoitukseen sopii myös ns. "client-modeen" kykenevä WLAN-reititinkin, johon boksin voi tuikata piuhalla kiinni, mutta eivätpä taida olla juurikaan sen halvempia.
     
  16. aquarius

    aquarius Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kytkin boxin juuri ethernet liittimestä DLINK DWL-2100AP laitteeseen ja sain sen näin langattomasti liitettyä verkkoon. Tuo WLAN tukiasema täytyy asettaa AP CLIENT -moodiin, jolloin se toimii siltana toiseen WLAN tukiasemaan. :thumbsup:
     
  17. ballpoint

    ballpoint Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan bugi vai feature, että PIP kuva nykii kun katsoo toista digikanavaa samaan aikaan? Kuvittelin ainakin että kun on kaksi viritintä, niin ei olisi vaikeuksia näyttää toista kanavaa livenä..?
     
  18. kisaah

    kisaah Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2007
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tilanne todellakin näin ikävä? Olinkin aikonut kysellä, onko muita Linux / Mac OSX käyttäjiä, joilla olisi tämä boxi ja kuinka laite toimii noiden käyttisten kanssa... Onko tilanne siis toivoton streamauksen kanssa?? Minulla kun ei ole tuota M$ Ikkunaa millään koneellani ja olin kuitenkin suunnitellut hankkivani tämän boxin (kaapeliversion kylläkin kunhan se saapuu).

    Eli kuitenkin samba-jaot toimivat Linux / Mac OSX käyttiksillä, joten ohjelmien siirto boxilta tietokoneelle onnistuu hyvin?

    [edit] Kjaerulff1:n forumin erään viestin perusteella kaikki jaot eivät toimisi, vain MP3 ja kuvat, onko näin?? [/edit]
     
  19. TsR

    TsR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2001
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttöohjeessa on joku disclaimeri että PIP kuva saattaapi nykiä kun se tehdään ohjelmallisesti tjsp. eli feature se on. Jäädään odottelemaan päivityksiä :)

    Eilen ei muuten onnistuneet kaikki tallennukset minulla :mad: , muistaakseni näin meni:

    20.30 Simpsonit /OK
    23.20 Dokumenttiprojekti: Sobhraj /FAIL
    21.55 Lähikuvassa: Hassisen kone /OK
    22.28 Kesä soi: Hassisen kone /OK
    22.51 Sielun veljet Moskovassa /FAIL

    Aamulla kun käynnisti boksi niin siihen näyttöön tuli "Start..." jälkeen "FSCK" ilmoitus, muuten käynnistyi normaalisti. Mitähän tuo tarkoittaa? (Fuck Shit Cunt Kamikaze)
     
  20. Bertone

    Bertone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erikoista, mullakin boksi sammutti eilen itsensä siinä 23 aikoihin kun katsoin sitä RIOT-dokkaria. Kun käynnistin sen uudestaan, näyttöön tuli hetkeksi juuri tuo FSCK teksti. Tuo olikin eka kerta kun boksi sekoili.